Trenger du en Blockchain? The Ultimate Blockchain Decision Tree

Vi fortsetter å høre om blockchains og blockchain beslutningstreet hele tiden. Entreprenører eller bransjer tjener millioner av det og blir til en storstilt næringslivsindustri. Massive innovative tilnærminger som Ripple eller Binance viste stor suksess.

Det var ikke lenge siden Ripple bare startet som en $ 10.000 investeringsoppstart, se nå på den. Det tar vei til milliardkapitalen på kort tid. Hva er hemmeligheten bak? Er blockchain den eneste “hemmelige” ingrediensen?

Det er så mange lignende prosjekter som dette som driver drivende hjerter til mange Startups og Enterprises.

Så det er helt praktisk hvis du tenker på å implementere blockchain-appen i virksomheten din eller starte opp noe nytt helt. Men trenger du faktisk blockchain-beslutningstreet for å drive virksomheten din? Hvordan spekulerer du i om det også kan være “wow-factor” for deg?

Vi har satt sammen dette enkle beslutningstreet for blockchain for å hjelpe deg med å finne ut svaret. Hopp på denne turen og se når du skal bruke blockchain.

Contents

Trenger du en Blockchain?

Trenger du en Blockchain

Innholdsfortegnelse

Kapittel 1: Første segment: Digitale eiendeler og flere parter
Kapittel 2: Andre segment: En teknisk tilnærming
Kapittel 3: Tredje segment: Nettverkskonfigurasjonen
Kapittel 4: Forth Segment: Final Deciding Factors
Kapittel 5: EndNote

Kapittel 1: Første segment: Digitale eiendeler og flere parter

Trenger du eller vil du ha en mellommann?

Dette er et av de første spørsmålene du trenger å stille deg selv for blockchain-beslutningstreet. Tilsynelatende i blockchain er hovedattraksjonen å omgå mellommannen eller nettverket. Det er imidlertid viktig å vite om du vil ha det eller ikke. Ikke bekymre deg; Blockchain beslutningsvei vil definitivt hjelpe deg med å svare på dette spørsmålet.

For å bedre forstå spørsmålet, må vi analysere videre hvordan en mellommann fungerer. I dag er mellommann ikke et begrep som vi bare bruker for “menneskelig” tredjepart, men det brukes også til mer konkrete tredjeparter. Du kan tenke en bank som mellommann. Gjennom banker kan vi handle penger fra ett sted til et annet og også lagre pengene våre.

På den annen side trenger banken mye tid for å verifisere og transakere beløpet under en transaksjon. Dette tar selvfølgelig merkostnader. Så, hvordan ville du vite når du skal bruke blockchain beslutningstreet?


Men hvis du bruker en blockchain, trenger du ikke denne typen medium lenger. Et reskontorsystem på nettverket er åpent for alle å registrere transaksjonsdata og validere dem uten problemer.

Hovedbok oppdateres automatisk slik at du vil få den nyeste informasjonen hele tiden. Den beste delen her handler om sikkerheten. Vi vet hvordan vårt banksystem noen ganger mislykkes på grunn av hack eller intern manipulasjon. Imidlertid, hvis du stiller et spørsmål som “trenger du en blockchain her?” vi vil ganske enkelt svare ja.

Uten en mellommann er det sikrere

Blockchain-nettverket har en større del av håndteringen av denne typen situasjoner. Den har et høyere sikkerhetsnivå og kan gi betydelig sikkerhet enn det tradisjonelle banksystemet.

Det er ikke bare begrenset til bank. Ethvert system som kan kreve betydelig grad av tillit for å fungere riktig, kan fungere med dette nye systemet.

Dette er et av de kritiske blockchain-spørreskjemaene du kan stille deg selv før du tar avgjørelsen.

Blockchain kan nå erstatte det sentrale administrative systemet og gjøre alt rettferdig uten å stole på “mellommannen.” Du kan tenke at så mange mennesker ser postene dine, vil de ikke kunne endre dem?

Vel nei! Når en transaksjonsblokk er lagt til i hovedbokssystemet, kan ingen endre det. Derfor verifiserer hver node i nettverket transaksjonen grundig, og etter at den samsvarer med alle andre noderinteraksjoner, blir den lagt til i listen. Lett som det!

Til slutt vil du få en mer effektiv måte å gjøre transaksjoner uten å kaste bort ekstra tid. I tillegg til dette er den totale kostnaden for å opprette en blokk mye billigere enn i det tradisjonelle banksystemet.

Men hvis du ikke kan stole på at en ny teknologi gjør gjerningen din, er det et helt annet aspekt.

Men dette er et av spørsmålene om blockchain som du sikkert vil finne nødvendig for å fortsette.

Svaret –

JA: Hvis du vil ha en mellommann, er ikke blockchain noe for deg. Blockchain vil alltid koble to jevnaldrende samtidig, og med nettverket vil de kunne kommunisere uten et medium. Så hvis du vil ha et sentralisert nettverk, må du kvitte deg med behovet for en mellommann.

NEI: Hvis svaret ditt er “Nei”, kan det være nyttig for deg å bruke blockchain-appen. La oss hoppe på neste blockchain beslutningstreet segment for å vurdere det bedre.

Vil du jobbe med digitale eiendeler?

Dette er de andre spørsmålene vi har om dette blockchain-beslutningstreet. Det er også et av de kritiske blockchain-spørreskjemaene. Tilbake i gamle dager var handelsvirksomheten vår litt annerledes. Alt var gammel skole uten teknologiens inngrep.

Hver forhandler hadde sin egen butikk eller et sted hvor de solgte alle varene sine, og vi måtte dra dit personlig for å kjøpe den fra dem. Det var et godt system der det var gjensidig tillit, og vi kunne se hva vi kjøpte.

Men for å tiltrekke seg kundens forhandlere måtte de presentere seg annerledes. Alle hadde sin egen strategi og brukte forskjellige mekanismer for å øke salget.

De dagene er for lengst borte nå. Nå lener vi oss mot teknologien mer i dette tilfellet. Bønder har nå ikke bare et marked, eller i noen tilfeller har de ikke det. De har sin tilstedeværelse på nettet hvor vi kan bestille ting uten å se det personlig.

Dette e-handelssystemet dominerer markedet nå. Så det er normalt å ha sterk bakgrunn for å øke salget.

Hvorfor Small Business ikke kan skinne her?

Store næringer har ikke noe problem med dette, men mindre tilstedeværelser blir lett ignorert selv om de gir kvalitetsmateriale. Åpenbart får du sjansen til å selge produktene dine gjennom større e-handelsplattformer som Amazon eller eBay. Men ting er ikke det samme som før.

Nå, mesteparten av tiden får du bare noen få alternativer for å forbedre din tilstedeværelse, og Amazon vil bestemme resten. Du får ikke frihet til å legge til noen spesiell attraktiv funksjon på siden din. Amazon vil ha autoritet over produktene dine, og du må betale dem en stor sum.

Ikke bare det, hva skjer når kundene dine vil se konkurranseproduktene dine på samme side rett under produktet ditt som et forslag? Er det en god strategi for ditt salg?

Definitivt ikke!

Imidlertid ville denne typen kaotiske system ikke være på blockchain-plattformen. Med dette vil du kunne få kontakt med kundene dine uten behov fra noen tredjepart.

Blockchain har en tendens til å sette lys på de mindre virksomhetene i stedet for å gjøre de store næringene større. Det vil gi deg et sted å vokse deg større og bedre med alle dine digitale eiendeler.

Så hvis du skal håndtere digitale eiendeler, kan Blockchain bare være det riktige valget.

Ulike symboler: En ny type digitale eiendeler

Ulike typer poletter

Ikke alle digitale eiendeler er et produkt. Det er mange virksomheter der du kan bruke tokens som digitale eiendeler og bruke dem til å få jobben gjort. De er hovedsakelig fire typer tokens som nå er på markedet.

 • Valutatokener: Brukes som en valuta i nettverket som Bitcoin, Nano, etc..
 • Asset Tokens: Disse representerer bestemte eller fysiske produkter som eiendeler som DGX (DigixDAO Gold).
 • Verktøytokener: Brukes til å utføre alle slags aktiviteter på nettverket, for eksempel ETH (Ethereum).
 • Aksjepenger: Disse tokens gir stemmerett eller en andel av nettverket som LSK (Lisk).

Tokens er en av de viktigste prisene på blockchain-app i dag. Det er mange blockchains-drevne e-handelsapps som hadde sitt eget token å håndtere på kanalen. Det er et godt initiativ, og hvis du vil bruke denne funksjonen, kan du gjøre det uten problemer.

Når det er sagt, er ikke tokens viktig for en blockchain heller. Så hvordan ville du vite når du skal bruke blockchain?

Så hvis du stiller et spørsmål som “trenger du en blockchain for dette?” Da måtte vi si; det avhenger av ditt behov, ikke noe vi kan si definitivt. Det vil i stor grad avhenge av din forretningstype og hva slags brukssaker du er villig til å legge til.

Vi vil diskutere videre om dette i de neste spørsmålene våre om blockchain.

Svaret –

JA: Hvis du vil jobbe med digitale eiendeler, kan blockchain være en god vei å gå. De er åpenbart andre måter å forbedre virksomheten din uten blockchain. Men ettersom blockchain vil gi deg friheten til å innovere, er det en god samtale.

NEI: Hvis svaret ditt er “Nei”, kan du dra nytte av mer uten blockchain. Du må håndtere digitale eiendeler i nettverket på en eller annen måte, så det er ikke nødvendig for deg å gå for blockchain. La oss hoppe på neste tresegment for blockchain, for å få en bedre oversikt.

Er du i stand til å utvikle en permanent løsning for de digitale eiendelene?

Dette er et annet kritisk aspekt av blockchain-beslutningstreet. Hvorfor? Fordi en permanent løsning ikke alltid kan være en ønskelig tilstand for deg. Så du vil ikke ha en mellommann og vil jobbe med digitale eiendeler. Blockchain beslutningsvei vil definitivt hjelpe deg med å svare på dette spørsmålet.

Men kan du utvikle en permanent kanal for dem? Som å gjøre dem til en permanent plate? Som blockchain-utvikler har en stor kilde til tillit, er det bare rimelig for folk å anta at blockchains kan løse alt.

Svaret ligger i dine forretningsegenskaper. Hvis virksomheten din involverer mange pålitelige parter enn du ikke kan utvikle en permanent løsning for dem. Fordi før du kan lage en stabil blokk for eiendelen, trenger alle partene dine å være enige i vilkårene og deretter administrere den samlede tilstanden til eiendelen. Blockchain beslutningsvei vil definitivt hjelpe deg med å svare på dette spørsmålet.

I forretningsområdet er det praktisk talt umulig å gjøre. Dessuten vil du til og med ha en permanent blokk? Kanskje forhandler virksomheten din med en produktlinje som krever konstant endring i hovedboken. Et selskap som dette som jobber med blockchain-utvikler her, vil være kontraproduktivt. I utgangspunktet i situasjoner der du trenger å endre informasjonen.

Så hvorfor skulle du bruke blockchain her, det vil ikke være bra og definitivt ikke gi mening.

Trenger du imidlertid en blockchain for denne typen funksjoner?

Løsning og poletter: Påvirkning av priser

Si at du kan utvikle en permanent løsning for det. Derfor bør du også se andre aspekter som kan påvirke prisingen. Dette kommer fra forrige avsnitt om tokens.

hva som påvirker tokenprisen

Å bruke tokens som et digitalt aktivum har sitt eget sett med fordeler og begrensninger. Hvorfor endres verdiene i utgangspunktet?

Det er flere grunner til det. De er –

 • Tilbud og etterspørsel: Etterspørselen etter tokens gir drivstoff til prisingen.
 • Spesielt verktøy: Enhver form for aktivitet på nettverket, som krever tokens, vil påvirke prisen.
 • Sirkulasjon: Sirkulerende tokenumre og lockups påvirker også prisen.
 • Staking: En mulighet for å tjene poletter ved innsats vil påvirke prisingen.
 • Gruvedrift: Hvor mye mer som kan utvinnes, eller hvis alle tokens allerede er utvunnet, vil påvirke det.
 • Ny generasjon tokens: Noen ganger kan den nye typen tokens ha en prisøkning.
 • Brennende priser: Hvis poletter blir brent etter en tid, vil det påvirke prisen.

Svaret –

JA: Hvis du kan utvikle en permanent løsning for de digitale eiendelene, bør det være en god samtale å gå til blockchain. En permanent blokk på blockchain kan absolutt hjelpe deg med å opprettholde ønsket forretningsplan du ønsker.

Husk også at når du har laget det, kan du ikke endre det. Så derfor kan du gå videre til neste spørsmål om blockchain-beslutningstreet for ytterligere assistent.

NEI: Hvis svaret ditt er “Nei”, kan det hende at du vil ha mer nytte av å forlate blockchain. Blockchain kan ikke hjelpe deg på noen måte her.

Trenger du en felles delt database?

Dette blockchain-spørreskjemaet her vil være en utfordring hvis du ikke forstår den første konteksten. Vil du ha en felles delt database? I blockchain må du dele et felles hovedbokssystem med mange andre ukjente parter. Det er akkurat slik blockchain fungerer.

Du får ikke en privat database bare for virksomheten din, fordi det vil forstyrre hovedformålet med dette nettverket. Du kan spørre: “Trenger du en blockchain for dette? Kan jeg ikke bare bruke en tradisjonell database? ” Vel, det er åpenbart noen alvorlige endringer enn typiske databaser.

Blockchain har en database, men det er ikke som vanlig som alle bruker til å lagre data. La oss se hva de er i denne sjekklisteveiledningen for Blockchain Decision Tree.

Den tradisjonelle databasen

Denne typen databaser vil bruke en klient-servermodell av nettverket. En kjent klient får muligheten til å endre dataene som er lagret i nettverket på noen måte. Den overordnede kontrollen vil forbli på et høyere nivå av autoritet, som kan godkjenne alle som kommer inn i nettverket.

På en eller annen måte hvis myndigheten ikke klarer å oppgi et sikkerhetsnivå, vil også andre parts informasjon gå tapt. Den useriøse autoriteten kan utnytte dem slik de vil.

Blockchain-database

På den annen side fikk Blockchain-utvikleren hovedbokene til å ha et nytt nettverkssystem der alt opprettholdes gjennom en nodekanal. Det er mange nikker på nettverket som ser over informasjonen uten menneskelig kontakt.

Hver node der kan være administrativ og programmert til å verifisere før du gjør endringer i hovedboken eller legger til permanente data. Etter at du har lagt til en blokk, er ikke noder tillatt å endre noen tidligere blokk. Det er en god mekanisme som gir et høyere sikkerhetsnivå.

Hovedforskjellen mellom Blockchain og Database

Sammenligning mellom Blockchain og database

Blockchain reskontorer er forskjellige i mange andre aspekter enn dette. La oss se hva de er:

Integritet

Endring av data eller eiendel er nesten umulig i blockchain, men data eller eiendeler kan enkelt endres i databaser. Blockchain har også en mer betydelig del av åpenhet, da alt er der ute i det fri.

Men typiske databaser skjuler informasjonen for alle på nettverket.

Skrivetilgang

Du får en skrivetilgang for en enkelt blokk i blockchain. Etter å ha lagt til informasjonen kan han / hun ikke endre eller endre informasjonen på noen måte.

Men typiske databaseklienter kan lese, skrive, endre og slette uansett.

Kostnad

Kostnadene i blockchain er relativt billigere enn databaser. Databaser belegger enormt mye penger. På den annen side kan blockchain gi deg de samme fasilitetene til en lavere kostnad.

Tillit

Hvis organisasjonen din ikke vil stole på tillit, er blockchain veien å gå. På den annen side bør en organisasjon med gjensidig tillit holde seg til databaser.

Svaret –

JA: Hvis svaret ditt er “Ja”, trenger du en implementering av blockchain. Fordi blockchain ville være i stand til å gi et tillitsfritt hovedbokssystem med billig pris uten tillitsproblemer. Det er en trygg handel akkurat der. Så du kan hoppe rett til neste blockchain beslutningstresegment.

NEI: Hvis svaret ditt er “Nei”, bør du unngå blockchain og jobbe med en typisk blockchain med mer penger.

Jobber du med flere parter?

Å jobbe med flere parter i en bedrift krever mye tillit og gjensidig forståelse. Selv om du stoler på hverandre, kan det være flere måter samarbeidet ditt kan avslutte på. Kanskje dere ikke har den samme markedsføringsstrategien, eller kanskje et team er mer dominerende enn andre.

Uansett blockchain kan hjelpe deg med å takle det. Hvis du kan få alle partene til å bruke blockchain-nettverk, kan du administrere alt på en smidig måte. Alt blir lastet opp på hovedboken slik at alle kan se. Du vil få et annet syn på transparens i virksomheten med dette.

Så det vil ikke være noe poeng med misforståelse. Men trenger du en blockchain hvis du jobber med flere parter?

Svaret –

JA: Å svare “Ja” for dette spørsmålet vil gi en rett ja-stemme for å bruke blockchain-appen. Å jobbe med forskjellige parter uten tillitsproblemer er alltid et middel for dårlig virksomhet. Så blockchain kan koble alle sammen uten noen bekymringer.

NEI: Å svare “Nei” her vil bety at du ikke trenger blockchain. Du kan imidlertid også bruke blockchain på andre måter.

La oss hoppe på neste blockchain beslutningstreet segment for å vurdere det bedre.

Kapittel 2: Andre segment: En teknisk tilnærming

Vil du ha et pålitelig miljø?

Å stole på en annen part er alltid involvert når du driver forretninger, spesielt i en partnerskapssituasjon. Vi må tro bankene for å holde pengene trygge, forretningsforbindelser for å holde avtalen, advokater som støtter oss og mange flere.

Hva skjer når tillitsrammen blir ødelagt? Dessverre ser vi alltid en større tillit krenkes hver dag og lider på grunn av det. Det er et stort problem nå. Mange bedrifter har vanskeligheter med å overleve etter det.

Så hvordan ville du vite når du skal bruke blockchain?

Det er her de neste spørsmålene våre om blockchain-beslutningstreet kommer. Blockchain vil gi deg en plattform som ikke har noen forbindelse til å stole på i det hele tatt. Det er et tillitsfritt miljø hvor du kan jobbe med andre parter uten å bekymre deg for mye.

Med mange forskjellige blockchain-tjenester på markedet, er det normalt å få oppfylt nesten alle typer behov uten å måtte stole på i utgangspunktet.

Hvordan blockchain gjør det? Det er ganske enkelt. Den bruker forskjellige konsensusalgoritmer for å evaluere alle transaksjonene uten å gi noen spesifikk part mer oppmerksomhet. Dermed skaper det en rettferdig plattform.

Mekanismen startet med Proof-of-Work og involverte videre andre konsensusalgoritmer for å gjøre den mer konkret.

Så, blockchain-spørreskjemaet er ditt, trenger du en blockchain for å jobbe i et tillitsløse miljø eller ikke?

Svaret –

JA: Hvis du vil ha et pålitelig miljø, bør du gå etter blockchain-plattformen. Blockchain vil gi deg et rettferdig middel i en virksomhet og plattform hvor du kan jobbe med flere parter uten bekymringer. Du kan gå videre til neste spørsmål i dette blockchain-beslutningstreet, og bedre vite om du trenger det eller ikke.

NEI: Hvis svaret ditt er “Nei”, er det bedre å unngå blockchain og bruke de gamle tradisjonelle måtene.

Trenger du høy ytelse?

Vi har nådd et punkt der vi vil snakke om begrensningene med blockchain i denne sjekklisten for beslutningstreet. Hvis du leter etter en plattform med høy ytelse, kan det hende at blockchain bare ikke er den.

Blockchain har mange fordeler, men en av begrensningene er ytelsesgapet. Selv om mange andre blokkjeder sakte begynner å ta igjen det, trenger de fortsatt mye arbeid.

La oss se hva du kan forvente.

Kompleks nettverk

Selv om det til å begynne med virker som et nytt kapittel, har det fortsatt sin egen andel av kompleksiteten. Hele systemet er relativt nytt, og det kan ta mye mer arbeid å bygge en. Uten en sammenheng ville det vært mye vanskelig å vedlikeholde nettverket.

Størrelsen

Blockchain vil bli mer effektiv med flere noder i nettverket. Jo flere noder den har, jo sterkere og bedre blir den. Så du trenger et bredt utvalg av noder spredt over hele kloden.

For mindre størrelser vil du ikke kunne nyte alle de fruktbare funksjonene.

Farten

Transaksjonshastigheten varierer fra ett nettverk til et annet. Den mest primære Bitcoin tar omtrent 10 minutter å behandle en blokk. Men det er en fangst!

Jo mer befolket det blir, jo lenger tid tar det å validere en blokk. Så det kan ta dager til og med å behandle det.

Hastighetsproblemene blir behandlet, og det er allerede mange protokoller som er superraske sammenlignet med dette. Imidlertid lurer dette fortsatt uten tvil på listen over dårlige resultater.

Andre faktorer er sikkerhetsprotokoller og politiske spørsmål. Så du ser at blockchain kanskje ikke kan gi deg de ultrahurtige standardene, men det kan fortsatt gi en god sikkerhetskopi.

Svaret –

JA: Hvis du vil ha høyhastighets ytelse enn det er bedre å ikke jobbe med blockchain for nå. Det er noen nettverk som kan gi deg den sikkerhetskopien du ønsker, men det vil også være noen begrensninger. Det er ikke noe nettverk uten begrensninger, og blockchain er ikke et unntak fra det.

NEI: Hvis svaret ditt er “Nei”, kan du bruke blockchain. La oss hoppe på neste blockchain beslutningstreet segment for å vurdere det bedre.

Inkluderer kravet ditt store lagringsenheter?

Hver bedrift er annerledes og kommer med sin rimelige andel av kravene. En av de grunnleggende kravene er en lagringsenhet. Nå som alt lagres digitalt, er det normalt å forvente en stor mengde lagringsplass som er dedikert bare til deg.

Det kan imidlertid ikke være solfylt om dagen i blockchain-nettverket. Blockchain fungerer med mange individer samtidig. Å tilby en stor lagringsenhet er en av kampene den står overfor akkurat nå. Store lagringsenheter med all ekstra sikkerhetskanal vil være kostbare i det lange løp.

Hvis du tenker på en livstidsinvestering, må du betale minst $ 100 per GB. Det er mye penger for en liten mengde plass.

Hver GB har plass til opptil 500 000 transaksjoner. Så hvis du tenker på en massiv bransjenivåordning som jobber med millioner av brukere, kan vi ikke virkelig vurdere hvor kostbar blockchain kan bli.

Hvis du er på andre blockchain-baserte prosjekter, trenger du ikke å bruke pengene, men du må dele databasen din med andre store partier. Til slutt er det fortsatt en av feilene i Blockchain.

Det har vært noen begreper på virksomhetsnivå om saken, og blockchain-utvikler prøver å løse dette problemet. Men trenger du en blockchain hvis du trenger store lagringsenheter?

Svaret –

JA: Hvis du svarer “Ja” i dette blockchain-spørreskjemaet, kan det hende at blockchain ikke kan være til fordel for deg her. Det er bedre å gå inn i andre løsninger for det.

NEI: Hvis svaret ditt er “Nei”, bør du se på blockchain. Det kan oppfylle dine småskala krav uten sikkerhetsbrudd. La oss nå gå inn i neste del av vår guide for blockchain-beslutningstreet.

Ser du etter kontraktuelle løsninger?

Tradisjonelt kan avtaleforhold eller kontrakter bli en problematisk situasjon for begge parter. Behandler alle juridiske rettigheter eller betaler like mye, blir noen ganger savnet fullstendig.

Med den nye introduksjonen til smarte kontrakter kan livene dine bli mye mer komfortable enn før. Med smarte kontrakter vil du kunne sette opp et spesifikt sett med regler, og så når det blir oppfylt, vil det automatisk frigjøre midlene eller distribuere ethvert betalingsmiddel.

Prosessen eliminerer faktisk mange problemer på lang vei. Forsikringsselskaper kan dra mest nytte av dem. Når en ny kunde setter opp en forsikring, kan assurandøren sette opp en kontrakt basert på reglene i nettverket, og når visse hendelser blir oppfylt, frigjøres midlene automatisk.

Det er et enkelt triks. Ingen trenger nå å lide for å signere alle kontraktene eller bli fanget opp i systemet. Det er en metode som fungerer. Det samme kan gjøres med prosjekter. Du vil få en god avtale uten at noen får noen partiellhet.

Så trenger du et beslutningstreet for blockchain for denne typen funksjoner?

Svaret –

JA: Hvis svaret ditt er “Ja”, bør du definitivt bruke blockchain til kontraktlige løsninger. Med smarte kontrakter vil du kunne strømlinjeforme prosjekter uten å plage papirene.

NEI: Å svare “Nei” her vil slå fast at du ikke trenger blockchain. Så det er bedre å gå inn i andre løsninger. La oss hoppe på neste tresegment for blockchain-avgjørelser for å vurdere det bedre.

Kapittel 3: Tredje segment: Nettverkskonfigurasjonen

Krever du ingen endringer eller liten endring i regler på systemet?

Dette er et annet viktig poeng i vår Blockchain Decision Tree-guide. Alle konseptualiserer blockchain som et uforanderlig system. Hvorfor? Det er fordi du ikke vil kunne endre noen regler på systemet for å gjøre det mer gunstig for deg. Det er ikke noe systemet tillater, og på denne måten sikrer blockchain en balanse mellom prosjektene.

Ettersom den er desentralisert, er denne typen egenskaper ønsket, fordi hvis noen kunne ha en administrativ makt, hvordan ville det være noen rettferdig handel?

Derfor har du ingen kontroll eller veldig liten kontroll over systemets primære regler. Imidlertid er det kanskje ikke så uforanderlig som de sier. Det er en sjanse for 51% angrep som kan forstyrre de tradisjonelle måtene i systemet.

Hvis en gruppe gruvearbeidere tar kontroll over mer enn 50% av nettverket, kan de eksplisitt kontrollere systemet. De kan stoppe andres transaksjoner og til og med dobbelt bruke pengene. Ved å gjøre dette kan de endre måtene til tradisjonelle regler og lage nye regler på egenhånd, noe som ikke forventes.

Imidlertid er risikoen for 51% angrep mer fremtredende for bevis på arbeid, men andre konsensusmekanismer har allerede sikret et sikrere miljø. Så du trenger ikke å bekymre deg for det.

Svaret –

JA: Hvis du har det bra uten endring av innholdsreglene, bør du absolutt prøve det. Det er et fantastisk prosjekt som enkelt kan fungere med din virksomhetstype. Du kan gå videre til neste kapittel i denne sjekklisten for beslutningstreet fra blockchain herfra.

NEI: Hvis svaret ditt er “Nei”, er det bedre å bruke et system som gir deg mer frihet til å jobbe med. Selv om blockchain ikke gir deg friheten, men alle systemets regler er etablert for å opprettholde desentraliseringsaspektet.

Trenger du delt skrivetilgang?

Hopp aldri over dette punktet i vår Blockchain Decision Tree-guide.

Du får skrivetilgang i alle typer blockchain, men du kan ikke endre den. Du får skrivebeskyttet tilgang til hovedboken og kan legge til innhold, men får ikke noen rettigheter til å redigere dem i fremtiden. Bitcoin er et av de mange navnene på denne typen offentlige systemer.

Det er også en annen type blockchain som tilbyr spesielle tillatelser til å skrive, få tilgang til eller lese informasjonen. Denne typen mekanismer har kontroll over transaksjonene og kan også skissere deres roller i nettverket.

Det er også et spørsmål om å sikre identitetsstyring. Denne typen konsept er kjent som Federated blockchains. Private Blockchain har også lignende egenskaper. Ripple er en tillatt blockchain systemeksempel her.

Denne typen natur sees ikke i offentlige. Så hvordan vet du når du skal bruke blockchain?

Svaret –

JA: Hvis du svarer “Ja” også her, vil vi fastslå at du må se på blockchain. Som du vet er det imidlertid forskjellige typer blockchain, vi vil stille to spørsmål til for å avgjøre hvilken som passer deg best. Så la oss gå videre og se hva vi har i de neste to spørsmålene i denne blockchain beslutningstreet guiden.

NEI: Hvis svaret ditt er “Nei”, trenger du ikke noen blockchain-løsninger for å øke spillet ditt. Du kan prøve en annen tilgjengelig løsning for å legge til en ny funksjon i prosjektet. Dessverre slutter reisen vår her.

Kapittel 4: Forth Segment: Final Deciding Factors

Trenger du kontroll over funksjonene?

Som vi sa, er tidligere kontroll et relativt begrep i blockchain-appen. I privat blockchain må du passere en bekreftet protokoll for å få tilgang til nettverket. Hovedforskjellen mellom offentlig og privat blockchain er kontrollen over deltakerne.

Konsensus vil avgjøre hvem som skal delta i stemmesystemet eller rettighetene og opprettholde hovedboken. Eieren får et alternativ til å slette, redigere eller overstyre oppføringer etter behov.

Så på en måte er et privat system ikke desentralisert, men mer som et distribuert konsept. Her vil du operere på en lukket database, og en gang vil du kanskje ikke kunne validere eller godkjenne transaksjoner eller endre regler.

Svaret –

JA: Å ønske kontroll over funksjonalitetene er normalt. Blockchain beslutningstreet kan tillate deg å ha en begrenset mengde kontroll med deres private eller fødererte system. Så hvis svaret er “Ja”, bør du gå til en privat Blockchain-plattform.

NEI: Hvis svaret ditt er “Nei”, fortsetter vi til de neste spørsmålene om blockchain beslutningstreet guide for å ringe til deg.

Ønsker at transaksjoner er offentlige?

Dette spørsmålet er avgjørende hvis du ikke kan bestemme hvilken side du skal velge. Blockchain beslutningsvei vil definitivt hjelpe deg med å svare på dette spørsmålet. Offentlige blokkjeder er åpne, og alle kan få tilgang til og laste ned protokollen når de vil. Det er ganske distribuert, og du vil få den beste desentraliserte miljøfølelsen i denne typen.

Imidlertid vil hver transaksjon du foretar registreres i en offentlig database. Det betyr at du vil kunne se andre transaksjoner, og folk vil også se dine.

Dette kan noen ganger være en uønsket faktor i virksomheten, så hvis du er 100% sikker på at du vil ha offentlige transaksjoner, vil du ha større nytte av offentlige transaksjoner. Du vil også få en stor mengde sikkerhet i denne sammenlignet med private kanaler.

Svaret –

JA: Noen mennesker ønsker total gjennomsiktighet i hovedbokssystemet sitt, andre vil ha mer kontroll over tilgangen. I private blokkjeder vil du kreve autentisering for å få tilgang til hovedboken. Men offentlig har du ingen krav. Så hvis du vil ha offentlige transaksjoner, er det best å gå for en offentlig blockchain.

NEI: På den annen side, hvis svaret ditt er nei, bør du gå til privat blockchain, da du vil ha mer nytte av virksomheten din fra det.

Og alle spørsmålene om blockchain beslutningstreet ender her.

Kapittel 5: EndNote

Så i utgangspunktet vil alle disse spørsmålene i vår blockchain beslutningstreet modell hjelpe deg med å finne ut om det er en nødvendig faktor eller ikke. Kanskje det er bra å investere i en blockchain; kanskje det ikke er det. Du vil til slutt bestemme dette.

Dermed, hva vil du gjøre? Vil du omfavne “blockchain” som har alle muligheter til å endre våre tradisjonelle systemer? Eller vil du sette denne ut og la andre spille i spillet? Valget er ditt.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map