Topp Blockchain-plattformer og bedriftsløsninger å velge mellom

Blockchain-økosystemet har vokst raskt de siste fem årene. Med flere og flere selskaper som viser interesse for blockchain, er det på tide at blockchain-plattformer stiger.

I denne artikkelen vil vi gå gjennom blockchain-plattformene. 

Plattformene vi vil diskutere vil falle i flere kategorier, inkludert blockchain-virksomhetsplattformer, blockchain-skyplattformer og så videre.

Blockchain er en peer-to-peer distribuert hovedboksteknologi. De viktigste applikasjonene finnes i nesten alle sektorer der ute. Du kan implementere eller bruke blockchain i økonomi, forsyningskjede, mat, stemmegivning og så videre.

Den ble først introdusert via bitcoin-papiret der Satoshi Nakamoto. 

Så hva vi venter på? La oss komme i gang med de beste blockchain-plattformene der ute.

Hva er blockchain-plattform? Trenger vi det?

Blockchain-implementering er en av de største utfordringene i dagens bransje.

Det er mange rapporter som antyder at det er mindre suksessrate med blockchain-implementering når det gjelder kompleks systemimplementering.

Hele blockchain-implementeringen blir mer komplisert hvis en bedrift ønsker å bygge sitt blockchain-nettverk og rammeverk.

Med enkle ord er det ikke mulig å bygge en blockchain end-to-end-løsning fra bunnen av.

Det er her blockchain-plattformen kommer inn. Den lar oppstart, bedrifter og bedrifter dra nytte av eksisterende infrastruktur, løsning eller tjeneste relatert til blockchain. 

Vi trenger også vekst i blockchain i ligningen. Det er rett og slett ikke mulig for selskaper å holde systemet oppdatert hvis de bruker den proprietære blockchain-løsningen. Blockchain utvikler seg i raskt tempo, og det er alltid lurt å overlate oppgraderingsoppgaven til blockchain-plattformer.

Blockchain-plattformer har mange funksjoner.

Nå som vi har forstått blockchain-plattformen og deres behov. La oss liste fordelene med blockchain-plattformen nedenfor:

Fordeler med å bruke blockchain-plattformen

Hvorfor bør du som forbruker bruke en blockchain-plattform? For det første gir blockchain-plattformen muligheten til å overvinne de viktigste utfordringene.

La oss ta andre fordeler som du kan få ved å bruke en blockchain-plattform.

 1. Få det viktigste

Hvorfor vil du i utgangspunktet bruke en blockchain-plattform?

Årsaken er enkel. Du får de viktigste funksjonene ut av nesten alle blockchain-plattformer der ute. Noen av dem tilbyr en komplett løsning, mens andre gir deg en spesifikk løsning. 

Dette betyr at du får de nødvendige funksjonene for å komme i gang.

Kort sagt, Blockchain-plattformer er løsninger som gir sluttbrukerens mulighet til å samhandle med blockchain. 

Kjernen er blockchain en database, distribuert og administrert av jevnaldrende. Det kan holde oversikt over alle transaksjonene på en sikker og strukturert måte. Dette betyr at blockchain-plattformer tilbyr de grunnleggende funksjonene i blockchain.

Hver av transaksjonene lagres i blokken – en sikker og kryptert sekvens av transaksjoner. Dette betyr at ingen kan manipulere blokkene og gi nødvendig sikkerhet. 

En annen viktig faktor som blockchain-plattformer tilbyr, er implementering av blockchain i henhold til deres krav. Blockchain er åpen kildekode, noe som betyr at den kan utformes deretter.

 1. Forbedret effektivitet

Blockchain-plattformen er optimalisert for å kjøre effektivt. Med skyen som blir mer vanlig blant plattformer, er det tydelig at disse plattformene gir ekstra effektivitet.

Den nåværende forretningsmodellen bruker datamaskiner og deres ineffektivitet for beregning av prosessorkraft. Dette kan endres med blockchain da det gir mer fleksibilitet og tilnærming sammenlignet med andre gateway-løsninger. Gateway-løsningene har sine begrensninger, som kan bestemme pris, leveringstid og andre faktorer.

En blockchain-plattform gjør det også mulig for produsenter å samhandle med forbrukerne direkte. For eksempel kan en matprodusent selge produktet sitt gjennom blockchain-plattformen – fjerne mellommenn og deres provisjon.

Både selger og kjøper drar nytte av bruken av blockchain-baserte plattformer.

 1. Smarte kontrakter

Blockchain-baserte plattformer som Ethereum tilbyr smarte kontrakter. Smarte kontrakter er en protokoll som setter når og i hvilken tilstand en transaksjon finner sted. Med enkle ord er en transaksjon bare tillatt hvis vilkåret er oppfylt. 

Dette er viktig for å beskytte plattformen mot svindel. Smarte kontraktprotokoller må planlegges nøye, og riktig testing bør gjøres før de implementeres. 

 1. Forebygging av svindel

Blockchain-plattformer gir forebygging av svindel. Dette er på grunn av hvordan blockchain fungerer. Det er ikke mulig for dataene å bli endret når de er skrevet på blockchain.

Så hvis noen sender en viss sum penger, lagres transaksjonsinformasjonen i blockchain. Mottakeren får beløpet, og alt er nå lagret i blokken. Nå kan ingen av partene nekte overføring av midler. Det er heller ikke mulig å endre transaksjonsinformasjonen av noen av partene eller skadelig node fra tredjepart.

 1. Åpenhet

Blockchain-plattformer gir gjennomsiktighet. Banker bruker for tiden løsninger som ikke er helt gjennomsiktige. Bankene faller på grunn av det – ettersom vi kan finne mange svindel som skjer i banksystemet.

Også, hvis en transaksjon går galt eller forsinket, er det ikke mulig å spore dem av kundene. Bare banker kan bekrefte transaksjonsstatusen, noe som lett kan ta 2-3 dager å gjøre. Blockchain lar brukerne ta seg av alt selv. Siden det ikke er noen mellommenn, fungerer brukerne selv som en bank og kan spore enhver transaksjon selv.

Bedrifter som bruker blockchain-virksomhetsplattform kan også dra nytte av åpenhet. De kan sette opp et gjennomsiktighetsøkosystem som kan gi mer tillit til systemet.

 1. Ytelsesanmeldelse

Blockchain-plattformer tilbyr en ytelsesvurdering av de forskjellige elementene i virksomheten. For eksempel, hvis en forsyningskjede vedtar blockchain, kan de finne ut de svake punktene i forsyningskjeden og fikse dem. 

Blockchain er et utmerket verktøy for ikke bare å forbedre effektiviteten, men også forstå din egen virksomhet bedre. Det reflekterer også på delene som gir høy ytelse.

 1. Revisjon

Revisjon er en viktig del av virksomheten. Det gir ansvarlighet for alle som er en del av virksomheten.

Blockchain bringer den hørbarheten på bordet. Med blockchain-plattformen er det enkelt å lagre all informasjonen som kan kontrolleres for ansvarlighet. Et forsyningskjedefirma kan for eksempel holde sine ansatte ansvarlige når varene når målet.

Kriterier for valg av blockchain-plattformer

Det er mange blockchain-plattformer der ute. 

For å sikre at vi velger de beste der ute, har vi kommet med et visst sett kriterier som skal matche. Disse kriteriene inkluderer følgende.

Kriteriene kan variere i henhold til dine krav. Så det er alltid en god idé å undersøke før du setter de riktige kriteriene. Generelt følger følgende generiske kriterier som du bør se opp for.

 • Aktivitet og popularitet → Hvor populær eller aktiv blockchain-plattformen er. 
 • Arkitektur og støttede språk → Hvilke programmeringsspråk støttes av blockchain-plattformen? Også, hvilken arkitektur tilbyr blockchain-plattformen?
 • Nettverkstype → Hva er nettverkstypen? Offentlig, privat eller tillatt nettverk
 • Github Repo → Har de Github repo? Hvis ja, oppdateres det regelmessig?
 • Implementering og driftskostnader→ Hva koster det??

Liste over beste Blockchain-plattformer

Nå som vi har gått gjennom fordelene ved å bruke blockchain-plattformen, er det på tide å liste de beste blockchain-plattformene der ute.

Populære Blockchain-plattformer

Hyperledger

Hyperledger er kjent som en av de beste blockchain-plattformene der ute.

Hyperledger-plattformen er en unik tilnærming til å løse blockchain-problemer. Det er et åpen kildekode-samarbeid gjort på tvers av bransjer. Det er for tiden vert for The Linux Foundation. Store selskaper over bank, finans, forsyningskjede og andre har deltatt i Hyperledger.

Hyperledger plattformer et bredt spekter av rammer / prosjekter rettet mot forskjellige bruksområder. De vi mener er verdt å nevne inkluderer:

 • Hyperledger stoff – Det er en blockchain-rammeverkimplementering som tar sikte på å gi grunnlaget for bedrifter å bygge løsningen eller applikasjonen ved hjelp av modularkitekturen. Det tilbyr et bredt spekter av funksjoner, inkludert medlemskap og konsensustjenester. Videre kan du også være vert for smarte kontrakter ved hjelp av en “kjedenode”. IBM og Digital Asses er det første bidraget til prosjektet.
 • Hyperledger Sawtooth Lake: Sawtooth sin modulære plattform. Det er rettet mot å tilby tjenester til brukere for distribusjon og kjøring av DLT-er. 
 • Hyplerleder Iroha: Hyperleder Iroha er en annen implementering av blockchain-plattformen som er skrevet med C ++. Den bruker bysantinsk feiltolerant konsensusalgoritme. Dens unike funksjon er bruken av PostgreSQL.

Det er også andre Hyperledger-prosjekter, inkludert Hyperledger Composer, Hyperledger Cello, Hyperledger Aries, og så videre. For tiden er ikke alle prosjekter inaktive. Få av prosjektene, inkludert Hyperledger Burrow og Hyperladder Grid, er fremdeles i inkubasjonsfasen.

Nysgjerrig på å lære mer om Hyperledger? Så sjekk ut Hyperledger: Enterprise Blockchain.

R3 Corda

Corda er også kjent som en av de beste blockchain-plattformene for virksomheten der ute.

R3 Corda er en open-source blockchain-plattform. Det er en distribuert hovedboksteknologi med endring.

Dens tilnærming er ganske forskjellig fra tradisjonell blockchain, der en transaksjon må verifiseres av mange noder. Dens tilnærming er å redusere antall valideringer og forbedre effektiviteten mens du holder hele funksjonssettet av blockchain intakt. 

De tre hovedtrekkene til R3 Corda er åpen kildekode, åpen design og åpen utvikling. Dette betyr at alle kan bruke R3 Corda og bruke open source blockchain-plattformen til deres behov og krav. 

Hvis du er nysgjerrig, kan du sjekke ut vår ultimate guide om R3 Corda. Det vil lære deg mer om R3 Corda inkludert forretningsprinsipp, arkitektur, det globale Corda-nettverket, Corda Bass-leverandør og mye mer!

Ethereum

Ethereum er også kjent som en av de beste blockchain-plattformene der ute.

Ethereum er et steg opp i forhold til Bitcoins blockchain. Det introduserte nye konsepter, inkludert dApps og smarte kontrakter.

Hvis du er en bedrift som ønsker å dra nytte av en åpen kildekode, globalt akseptert blockchain-plattform, er Ethereum et godt valg. Den kan brukes til å lage svært sofistikerte desentraliserte applikasjoner (dApps).

Ethereum blockchain er utviklet av Vitalik Buterin, som er kjent for sin ekspertise på blockchain.

For utviklere har de startveiledninger, inkludert programmering av smarte kontrakter og å finne de nyeste utviklerverktøyene. Ethereum benytter også Solidity, som er populært blant utviklerens samfunn.

Hvis du er interessert i å lære hva Ethereum har å tilby, kan du sjekke ut Ethereum 2.0 side.

Enterprise Ethereum

Enterprise Ethereum er også kjent som en av de beste blockchain-plattformene for bedrifter der ute.

Ethereum er en åpen kildekode, offentlig blockchain. Det passer for noen virksomheter der ute, men ikke for bedrifter. 

Enterprise krever en blockchain-plattform som tilbyr tillatt blockchain-utvikling, samtidig som den gir blockchain-funksjonene som gjennomsiktighet, sikkerhet og uforanderlighet..

Dette er hvor Enterprise Ethereum kommer inn.

Enterprise Ethereum tilbyr en fleksibel, sikker og skalerbar blockchain rettet mot virksomheten. Det tilbyr tre typer implementering, inkludert privat, hybrid og konsortium. Dette betyr at enhver bedrift kan dra nytte av Ethereum ved å tilpasse den til deres krav. Med verktøyene som følger med, kan du bygge desentraliserte applikasjoner. Videre kan du også teste dApp. 

Enterprise Ethereum er en svært dyktig blockchain-løsning som betyr mindre nedetid, bedre implementering og tilpassbarhet. Det hjelper deg også med å redusere kostnadene ved implementering og øke tilliten til hele systemet.

De viktigste fordelene ved å bruke Enterprise Ethereum inkluderer

 • Bedre tillit til lave kostnader
 • Forbedret effektivitet
 • Tilbyr full tilpassbarhet inkludert tilpasset tillatelse
 • Øk sikkerheten
 • Bedre og nye forretningsmodeller

Enterprise Ethereum Alliance står bak standardene og implementeringen av Enterprise Ethereum. Deres fokus er å utvikle en åpen standard som kan fungere over hele verden. Samarbeidet deres består av 250+ medlemsbedrifter som er spredt over 45+ land.

Lurer du på hva mer Enterprise Ethereum tilbyr? Ta en titt på guiden vår om Enterprise Ethereum: Private Blockchain For Enterprise.

Quorum

Quorum er hjernebarnet til JP Morgan. Det er også bedriftsfokusert og er hovedsakelig opprettet for finansinstitutter. 

Så hvis du er en bedrift i finansbransjen, bør Quorum betraktes som en blockchain-virksomhetsplattform. 

Quoroms hovedtrekk inkluderer rask transaksjon og ytelse, noe som gjør den ideell for finanssektoren. Videre er det også en av de mest avanserte sikkerhetsprotokollene som gjør den sikker.

Quorum er også basert på Ethereum, noe som betyr at det tilbyr funksjoner som smarte kontrakter og muligheten til å lage desentraliserte dApps. 

Quorum tilbyr bedre funksjoner inkludert

 • Bedre ytelse
 • Forbedret kontrakt privatliv
 • Riktig nettverksadministrasjon
 • Stemmebasert konsensusmekanisme

Quorum benytter Istanbul BFT konsensusalgoritme, som gir høy sikkerhet og forbedret ytelse. Quorum er også åpen kildekode, noe som betyr at du kan tilpasse det etter dine behov. Open source-tilnærmingen gir også tillit, modenhet og fellesskap.

Noen av de bemerkelsesverdige prosjektene som bruker Quorum inkluderer VAKT, KIMLIC, IIN, FOGCHAIN ​​ETHHOTELS og andre.

Vil du lære mer om kvorum? Så sjekk ut den ultimate guiden på Quorum blockchain-plattformen.

Blockchain som tjenesteplattformer (BaaS Platforms)

Nå som vi har gått gjennom noen av de beste blockchain-plattformene, la oss liste blockchain som en serviceplattform.

Disse BaaS-plattformene tilbyr tjenester til bedrifter, bedrifter og oppstart, da det gjør det mulig for dem å være vert for sin blockchain-løsning.

IBM

I følge IBM har de tidlige mobilistene sin fordel. De tilbyr pålitelig ekspertise, som består av 1500 bransjeeksperter. De har også en stor klientbase på over 500 klienter og er rangert som nr. 1 når det gjelder forskning.

Bedriftens blockchain sørger for at du kan bygge, styre, drive og vokse ved hjelp av deres brukervennlige blockchain-løsning. Hvis du bruker IBM blockchain, får du også tilgang til IBM cloud, som sørger for at du raskt kan skalere din blockchain-applikasjon.

Amazon Blockchain

Amazon tilbyr også sin BaaS-løsning ved bruk av Amazon Managed Blockchain. Med den kan du opprette og administrere blockchain. Det fungerer med populære blockchain-nettverk som Ethereum og Hyperledger Fabric.

Med det får du følgende fordeler

 • Fullstendig administrert
 • Velg Ethereum eller Hyperledger Fabric
 • Sikker og skalerbar
 • Pålitelig

Mange brukstilfeller kan implementeres ved hjelp av Amazon blockchain. For eksempel kan du implementere en forsyningskjede, detaljhandel, eiendel og handelsoverføring.

For å hjelpe bedrifter med å bygge sin blockchain-applikasjon, tilbyr de et bredt spekter av løsninger, inkludert Amazon QLDB (Quantum Ledger Database), Amazon Managed Blockchain, AWS Blockchain Templates og AWS Blockchain Partners.

De har kunder som Smatto, DTCC, healthdirect og andre.

Oracle

Oracle gir også sin blockchain-ekspertise gjennom Oracle blockchain-plattformen. Det tilbyr en brukervennlig måte å bygge blockchain-applikasjon på, noe som gjør det enkelt for en bedrift å vedta blockchain.

Oracle definerer seg selv som en blockchain-plattform for bedriftsklasse. De tilbyr tjenester som kreves for å transformere forretningsapplikasjoner og prosesser for å bruke blockchain.

De viktigste funksjonene inkluderer forhåndsmonterte administrerte tjenester, plug and play-integrering, automatisert drift, enterprise-grade og open. De leverer allerede sin blockchain-relaterte løsning til forsyningskjeden med CargoSmart.

Andre Blockchain-plattformer som er verdt å nevne

OpenChain

OpenChain er blockchain-teknologi for bedriften. Det er åpen kildekode, akkurat som de fleste andre blockchain-plattformer.

OpenChain er hovedsakelig rettet mot organisasjoner som ønsker å sikre at deres digitale eiendeler forvaltes og utstedes på en sikker, robust og skalerbar måte.

Det er enkelt å bruke, og alle kan opprette sin egen OpenChain-forekomst i løpet av få minutter. Det kan også tilpasses av administratorene. Reglene kan settes av ham der sluttbrukerne kan delta og utveksle verdi definert av disse reglene. Hver transaksjon er digitalt signert for å sikre sikkerhet.

OpenChain bruker den partisjonerte konsensusen. Hver Openchain-forekomst har en autoritet for transaksjonsgyldighet, der blockchain bruker Openchain-forekomster for desentraliseringsformål. Dette betyr at transaksjonen må valideres av forskjellige OpenChain-forekomster.

Andre viktige funksjoner i OpenChain inkluderer mer effektivitet på grunn av bruk av klient-serverarkitektur og ingen gruvearbeider. Dette betyr også at transaksjoner ikke trenger gebyrer og er umiddelbare.

Til slutt bruker den en modulær design for bedre integrering med andre forretningsprosesser.

Brukstilfellene til OpenChain inkluderer å skape verdipapirer for virkelige eiendeler, implementering av eierskap av kreativt arbeid, lojalitetspoeng og gavekort.

Fantastisk

Stellar er en blockchain-plattform som hjelper til med å koble banker, mennesker og betalingssystemer. Det handler om å få penger over landegrensene ved hjelp av teknologien deres.

Stellar kaller seg fremtidens bankvirksomhet. Det tilbyr overføringer, mobile filialer, mikrobetalinger, mobile penger og tjenester for underbanken.

Hvis du er i betalingssektoren, kan du bruke Stellar til å tilpasse betalingsinfrastrukturen. Du kan utvikle deg raskt ved hjelp av nettverket. 

Hvis du er interessert, kan du sjekke ut Stellar dokumentasjon

Konklusjon

Dette fører oss til slutten av vår beste blockchain-plattformsliste. Sammen med blockchain-plattformer dekket vi også BaaS-plattformer. Disse plattformene tilbyr bedrifter, bedrifter og startups å komme i gang med blockchain og bygge sine fullverdige blockchain-applikasjoner. 

Så, hva synes du om blockchain-plattformer? Kommenter nedenfor og gi oss beskjed.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map