Topp 7 Enterprise Blockchain forretningsmodeller

Flere og flere bedriftsbedrifter er ivrige etter å bruke blockchain i sin virksomhet. La oss diskutere noen av de beste blockchain-forretningsmodellene for bedriftsbedrifter.

Blockchain har fanget oppmerksomheten til de forskjellige industrielle vertikalene der ute. Ikke bare endrer det hvordan virksomheten fungerer, men det gjør det også mulig for innovasjon å utvikle seg i raskt tempo.

Derfor vil du finne mange selskaper som vedtar blockchain. De samme selskapene driver også med blockchain, noe som gjør det mer mulig for mer vanlig implementering.

Med innovasjon i forkant, er vi også vitne til økningen i bruken av blockchain forretningsmodeller. I dagens artikkel skal vi utforske blockchain-forretningsmodellene.

Desentralisering har faktisk endret hvordan vi oppfatter problemene rundt oss og løser dem unikt. Ikke bare det, men det åpner også for mange muligheter for bedrifter der ute. Så hvordan nærmer de seg det? Løsningen er å finne de riktige blockchain-forretningsmodellene og implementere dem riktig.

Meld deg på nå: Gratis Blockchain-kurs

Hvorfor trenger vi forretningsmodeller fra Blockchain?

Blockchain i seg selv er en ny forretningsmodell. Med blockchain kan organisasjoner gjøre virksomheten sin til en desentraliseringsplattform, som kan endre hvordan virksomheten deres fungerer. Det endrer enhetene, strømmen av transaksjoner, fortjeneste, og sørger også for at veksten opprettholdes under endringen.

Fra begynnelsen av bitcoin i 2009 har det vært mange tilfeller der blockchain mislyktes eller i det minste blockchain-applikasjonene mislyktes. Det var delvis på grunn av hvordan implementeringen skjedde, men det var også på grunn av selskapenes mangelfulle forretningsmodell.

Blockchain-baserte forretningsmodeller som BitConnect forretningsmodell var ikke noe annet enn en Ponzi-ordning. Det er også andre modeller som utnytter godtroende mennesker der ute. Vi vil ignorere alle disse typer svindel og fokusere utelukkende på legitime blockchain forretningsstrategimodeller.

Fra et teknisk perspektiv trenger vi en blockchain-basert forretningsmodell som forbedrer hvordan virksomheter fungerer og fordeler sluttbrukerne.

Den blockchain-baserte forretningsmodellen bør også begynne å fokusere på gründere i stedet for bare investorer. Dette vil få prosjekter til å fokusere på nytte i stedet for verdi i markedet. SuchApp er et av de prosjektene som fokuserer på verktøy ved å tilby en blockchain-drevet meldingsplattform. Dette betyr at blockchain-forretningsideene skal fungere både på makro- og mikronivå, til fordel for de interne selskapets ansatte så vel som sluttbrukerne.

Les mer: 6 viktige Blockchain-funksjoner du trenger å vite om

Forstå den tradisjonelle forretningsmodellen

For å bedre forstå blockchain forretningsstrategimodeller, må vi først lære mer om den tradisjonelle forretningsmodellen. Alle virksomhetene der ute som ikke bruker blockchain-bruk, tradisjonell forretningsmodell.

De leverer i hovedsak tjenester eller varer og tjener fortjeneste derfra. Forbrukerne kjøper produktet eller tjenesten til en foreskrevet pris.

Satsene fastsettes deretter og består av alle lønnene eller andre utgifter som virksomheten har eller kan ha under prosessen med å tilby tjenesten eller produktet. Hver bedrift har en annen måte å håndtere virksomheten på. Imidlertid bruker de en grunnleggende sentralisert modell.

Modellen består av fire hovedenheter. Det inkluderer eierne eller aksjonærene, organisasjonen, kundene og de ansatte.

Lær hvordan du kan implementere blockchain for å styrke virksomheten din nå!

Blockchain forretningsmodell

Mange ting blir endret med blockchain-forretningsmodellen. For det første er det desentralisering, som betyr at det ikke er behov for en sentralisert autoritet. Imidlertid er det ikke alltid tilfelle når det gjelder forretningsmodeller for blockchain.

dApps gir for eksempel arbeid direkte takket være peer-to-peer-transaksjoner. Det fjerner behovet for en sentral myndighet og eventuelle meglere. Evnen til å skape et pålitelig nettverk er revolusjonerende, for å si det siste.

Så hvilke enheter er ikke til stede i implementeringen av dApps? For det første er det ingen ansatte eller aksjonærer. For det andre eies det ikke av noen, noe som gjør forretningsmodellen til et lukrativt potensial for brukerne. Men hvis vi går dypt, kan vi si at brukerne selv er ansatte eller eiere, men deres roller og innvirkning er endret drastisk i denne blockchain-modellen.

Å tjene penger

Men hvordan tjener fortjenesten den ovennevnte blockchain-baserte forretningsmodellen? En måte er å bruke tokens for å tjene penger. Alle som hjelper blockchain når konsensus, blir belønnet med symbolet som har verdi. Verdien avhenger imidlertid av markedsforholdene. Bitcoin, for eksempel, gir gruvearbeidere sjansen til å tjene penger ved å bidra til nettverket.

Alt ser bra ut, men hva med organisasjonen eller virksomheten som startet virksomheten for å tjene penger? De gjør det ved å holde noe beløp for seg selv.

Opprinnelig settes verdien av tokenet til en forhåndsbestemt verdi og selges til interesserte investorer gjennom ICO. Verdien av tokenet etter å ha blitt frigitt til markedet avhenger imidlertid av mange faktorer, inkludert markedstilstand, verdsettelse av virksomheten og hvordan virksomheten har det i dagens markedsscenario.

Crowdfunding-prosessen gir tidlige adoptere en sjanse til å investere i virksomheten, noe som gir dem en bedre sjanse til å tjene penger. I løpet av den første ICO-prosessen er prisen på kryptoaktiva eller token lav. På denne måten får utviklerne eller organisasjonen den nødvendige finansieringen for å gjøre prosjektet deres til virkelighet.

Du kan også laste ned og lagre denne guiden som en pdf-versjon av blockchain-forretningsmodellen.

Meld deg på nå: Certified Enterprise Blockchain Professional (CEBP) kurs

Ulike typer Blockchain forretningsmodeller

Nå som vi har etablert en grunnleggende forståelse av tradisjonelle blockchain-modeller og hvordan virksomheten tjener penger på dem, la oss diskutere de beste blockchain-forretningsmodellene eller ideene der ute..

P2P Blockchain forretningsmodell

P2P-forretningsmodellen tilbyr en peer-to-peer-drevet virksomhet. Blockchain-teknologi har alltid vært peer to peer. P2P blockchain gjør det mulig for sluttbrukere å samhandle med hverandre direkte. Dette gjør det til en del av nesten alle de andre blockchain-modellene vi har diskutert tidligere. P2P-forretningsmodellen kan tjene penger på mange måter, inkludert tokens, BaaS eller transaksjonsgebyrer.

IPFS, et interplanetært filsystem, benytter seg av blockchain-forretningsmodellen. Det er også en gruveprogramvare som lar brukere dele ubrukt lagringsplass. Du kan også laste ned og lagre denne guiden som en pdf-versjon av blockchain-forretningsmodellen.

Blockchain as a Service Business Model (Baas)

Blockchain som en tjeneste er en av de mest populære blockchain forretningsmodellene eller ideene der ute. Det handler om å tilby et økosystem for andre virksomheter til å administrere blockchain-systemet. I dette økosystemet kan bedrifter eksperimentere, teste og forske. Akkurat nå tilbyr Microsoft (Azure), Amazon (AWS), IBM (BlueMix) osv. Blockchain as a service (BaaS) og er det perfekte eksemplet på et desentralisert forretningseksempel..

Sluttbrukerne (i dette tilfellet bedrifter, oppstart eller organisasjoner) trenger ikke å bekymre seg for hvordan blockchain fungerer, og trenger ikke å sette det opp før de jobber med det. BaaS utrydder også behovet for maskinvare, som igjen gjør det mulig for startups, selskaper eller organisasjoner å fokusere på utviklingssyklusen.

De fleste av de nåværende blockchain-løsningene, inkludert Bitcoin og Ethereum, kan serveres som tjenester. Et slikt eksempel inkluderer EBaas, Ethereum Blockchain as a Service (EBaaS). Tjenesten administreres og leveres av Microsoft i samarbeid med ConsenSys.

Vil du lære mer om Blockchain Technology? Ta en titt på definisjonen vår for blockchain for å lære mer om den.

Token Economy – Utility Token Business Model

Verktøymodellen forretningsmodell er utbredt i bransjen. Vi har også diskutert tidligere i innlegget der vi prøver å forstå en blockchain forretningsmodell gjennom verktøyet token forretningsmodellens øyne. For øyeblikket er det mange startups, bedrifter eller e-handelsnettsteder som bruker en verktøybasert blockchain-modell. Ripple er også et verktøy token da det driver nettverket og letter nettverksaktivitetene på en eller annen måte.

Bedrifter har noen av verktøytegnene og frigjør resten for nettverksfunksjonaliteten. De tjener når verdien på verktøyet token endres. Ideen om å jobbe med tokens kan oppsummeres med ordet “Tokenomics.”

Tokenverktøyet skal ha tre verdifulle variabler. For eksempel skal den ha en skikkelig rolle, funksjoner og formål.

Blockchain-baserte programvareprodukter

Konseptet med blockchain ble introdusert i 2009. Imidlertid er behovet for blockchain mer enn noensinne. Dette betyr at de store gamle spillerne må adoptere blockchain raskere.

Den enkleste måten for samarbeidspartnere å gjøre det på er å kjøpe en blockchain-løsning og integrere den i deres system. Dette gir opphav til blockchain-selskapene som lager en løsning og deretter selger dem til større selskaper. Å bevise blockchain-teknologi til andre organisasjoner kan være ekstremt lønnsomt, ettersom de ikke bare får rimelig betaling på forhånd. Videre vil de også måtte gi støtte etter implementering.

En annen potensiell årsak til å anskaffe en blockchain-basert programvareløsning er mangelen på talent i markedet. Bedrifter vil ikke gjennomgå prosessen med å skaffe seg talent. Derfor er det mye lettere for dem å kjøpe en blockchain-løsning som passer deres krav.

Ta en titt på de 50 største selskapene som bruker blockchain-teknologi for å lære mer om det.

Utviklingsplattformer

Den generelle ideen om blockchain er fortsatt i sin opprinnelige fase. Mye utvikling og forskning går inn i blockchain da startups prøver å løse problemer unikt. Dette fører oss til vår neste desentraliserte forretningsmodell, kjent som utviklingsplattformer.

Bedrifter i dag fokuserer nå på å utvikle apper som kan resultere i en blockchain-infrastruktur. Disse appene kan serveres ved hjelp av blockchain og cloud til sluttbrukeren, noe som gir rask utvikling.

Hyperledger er et av de eksemplene som gir verktøy, rammer og retningslinjer for blockchain-utvikling. Nøkkelen her er rask utvikling, og de prøver å gjøre nettopp det.

Nettverksgebyrgebyr

En annen veldig blockchain forretningsmodell er å ha et nettverksgebyr tilknyttet selve blockchain. Denne typen forretningsmodell for blockchain gjelder både blockchain-løsninger som Ethereum eller dApps som tar et lite beløp for brukeren for forskjellige aktiviteter i nettverket. For eksempel belaster Ethereum-nettverket utviklerne Ethereum for å gjøre deres dApp live. Det samme gjelder for NEO, som har et gebyr for dApp-publisering.

Blockchain profesjonelle tjenester

Den siste forretningsmodellen for blockchain som vi skal diskutere er Blockchain profesjonelle tjenester. Disse tjenestene leveres av ledende ekspertutviklingsselskaper til oppstart eller andre virksomheter for å gjøre dem klare med blockchain.

For eksempel vil en bedrift ønske at noen bygger sitt tilpassede blockchain-prosjekt. I så fall kan de ansette selskaper som Deloitte, IBM eller andre for å fullføre prosjektet for dem.

Nøkkelen her er å ikke investere i maskinvare, programvare eller teambuilding, men å ta direkte tjenester fra selskaper som har perfeksjonert kunsten å utvikle blockchain. Du kan også finne mindre aktører i dette markedet.

Samlet sett er det en flott blockchain forretningsmodell for dyktige blockchain-fagpersoner som vil bruke sine ferdigheter til å gjøre forretninger.

Det finnes også andre former for profesjonelle tjenester i blockchain. For eksempel tilbyr mange blockchain-drevne selskaper blockchain-relaterte tjenester som rådgivning, utvikling av juridiske papirer eller revisjon av virksomheten.

Les mer: Blockchain Bruk: Liste over 20+ Blockchain Technology Use Cases

Avsluttende tanker 

Kort sagt, et blockchain-selskap tjener vanligvis penger ved å bruke en av følgende metoder. La oss diskutere dem nedenfor en etter en.

  1. Nettverksgebyr: Bedriften eller organisasjonen tjener penger ved å pålegge et nettverksgebyr.
  2. Token Economy: Utility tokens brukes til å utføre forskjellige aktiviteter på nettverket. Det er et kryptoverskudd som brukerne trenger å kjøpe.
  3. Blockchain-baserte programvareprodukter: Blockchain-selskaper kan også tjene penger ved å tilby løsningen til andre selskaper.

Forretningsmodellen kan også være en kombinasjon av forskjellige ideer, og det kommer helt an på hva virksomheten vil gjøre. Det er ingen hard og rask regel om hvordan en forretningsmodell skal fungere. Bedriftene eller organisasjonene står fritt til å eksperimentere slik de vil.

Hvis du vil vite mer om blockchain-forretningsprosessene, anbefaler vi at du registrerer deg på vårt gratis blockchain-kurs. Start din blockchain-reise akkurat nå!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map