Prosjekt: DABL – Distribuer applikasjonene dine raskere

Alle utviklerne der ute allerede burde vite om DAML – det spillendrende programmeringsspråket som vi alle har ventet på. Men nå bringer Digital Asset en enorm overraskelse for alle fansen der ute – prosjekt: DABL.

Rett etter å ha blitt live skaper prosjekt DABL mye sus i blockchain-samfunnet. Jeg mener hvorfor ikke? Det er en teknologi på neste nivå som gjør livene våre mye enklere, spesielt for utviklerne.

Men mange av dere har kanskje ikke full forståelse av hvordan det fungerer eller hva slags fordeler det gir. Så for å hjelpe ditt bekymringsfulle sinn har jeg satt sammen denne guiden som fokuserer på prosjektet DABL.

Bare sitte tett, ta en kopp kaffe, og la oss begynne!

Hva er sroject : DABL?

Først og fremst, la oss begynne med hva dette prosjektet handler om. DABL er faktisk en skyplattform som hjelper deg med å strømlinjeforme SaaS-applikasjonen eller løsningen helt fra start til mållinje. Vet du hva den beste delen er?

Vel, den beste delen er det denne plattformen er designet for å hjelpe deg med å få alt gjort med så lite utvikling som mulig.

Bare tenk hvor enkelt det kan være å utvikle prosjektene dine uten å kaste bort mye tid og ressurser. I virkeligheten er prosjekt DABL-arkitektur et flott alternativ for enhver utvikler som ønsker å utvikle skalerbare, enkle backend-applikasjoner.

Det kommer også med en serverløs opplevelse nå! Dessuten kan enhver form for applikasjon som ikke trenger tung backend-støtte, som webapper, ha stor nytte av DABL-arkitekturen.

Mer, utviklere ser allerede på denne plattformen og bygger DABL-applikasjoner for den.

Den kraftige kombinasjonen av DABL og DAML er virkelig forbløffende.

prosjekt dabl

Hva er fordelene med Project DABL?

Å bruke DABL kan være et flott alternativ for utviklingsprosessen. I virkeligheten kommer du ikke bare til å starte applikasjonen mye raskere, men du kan også gjøre det med svært få ingeniører og rent design.

La oss uansett se fordelene ved å bruke denne plattformen.

 • Støtter alle DAML Applikasjon: DABL tillater faktisk å laste opp noen av applikasjonene dine uten å endre koden eller endre strukturen. Så du kan skalere DAML-applikasjonene dine automatisk på kort tid.
 • Gratis applikasjons-APIer: Enhver av applikasjonskodene dine skrevet i DAML vil automatisk opprette og definere alle API-ene for applikasjonen din på plattformen. Derfor betyr det at alt du trenger å gjøre er å koble IoT- eller UI-enhetene dine til backenden, og det er det!
 • Gratis autentisering og tilgangskontroll: Enhver applikasjonsbruker kan autentisere direkte ved hjelp av API-ene. I tillegg definerer DAML-applikasjonskoden alle handlinger og autoriserte data. Så du trenger ingen kompliserte retningslinjer eller underliggende logikk for å holde løsningen trygg og opprettholde regler.
 • Tredjeparts API-støtte: Du kan også bruke tredjeparts API-er eller andre tjenester direkte i applikasjonen din ved hjelp av DABL-arkitekturen. Dermed trenger du ikke flere komponenter eller arkitektur for det.
 • DAML Ledger kompatibel: Kanskje du bare vil administrere ditt eget applikasjonsmiljø. Så for det støttes ethvert program du skrev for DABL på andre typer DAML basert reskontroplattform. Så det vil også utvide markedsspekteret ditt.

Sjekk ut flere av våre guider:

 • Hashing In Cryptography
 • Bedrifter som investerer i Blockchain
 • Blockchain Oracles: Know About The Fundamentals

DABL opplæring

Nå er det på tide å ta en titt inn i konsollen på plattformene. Så her får du en kort DABL-opplæring. Men jeg vil foreslå at du sjekker plattformveiledningene for riktig veiledning. Uansett, la oss begynne!

DABL-konsoll

Hjem

Dette er den første fanen du ser DABL-konsollen. Hvis du har noen eksisterende applikasjoner, ser du det her. Men hvis du ikke har noen, vil du se a lage ditt eget alternativ.

Apper

Her kan du bli med i et program du har invitert til. Mer, du vil se alternativet “Bli med i Ledger ID” for å holde appen i listen din. Videre er det beste at du kan bruke et tilpasset navn for appen for din bekvemmelighet.

Når du er med i en app, kan du opprette nye kontrakter på hovedboken, utøve dine valg og til og med se dine aktive kontrakter.

Nylig aktivitet

Hvis du har blitt med i en hovedbok, kan du se fanen for nylig aktivitet. Ved å bruke dette kan du se kontraktmaler, alle parter og så videre.

Arbeidsområde

Når du logger på DABL, får du ditt eget arbeidsområde. I virkeligheten lar denne funksjonen deg administrere alle hovedbøkene dine og organisere filene til prosjektene dine. I tillegg kan du laste opp DAML-filene dine også her.

Quick Build-fanen

Du får se “Lurer du på hva du skal gjøre videre?” alternativet i grensesnittet. Når du har klikket på den, kan du se antall filer og deler av DABL-appen din. Uansett, her kan du laste opp DAML-utløsere, UI-eiendeler og så videre.

Fanen Distribusjoner

For å se distribusjonsfanen, må du klikke på en hovedbok fra arbeidsområdet ditt og se konsollen. I virkeligheten lar denne fanen deg konfigurere filer, administrere appgjenstander, publisere applikasjonens frontend.

DAML-modeller

Disse modellene definerer hovedsakelig funksjonaliteten og datastrukturen til applikasjonen din.

Automatiserte tjenester

De fleste av applikasjonene vil ha automatiseringstjenester som standard. I virkeligheten gjør de det ved hjelp av DAML Triggers eller automatiserte tjenester i Python.

DAML utløser

DAML Triggers lar deg faktisk skrive automatiserte prosesser i appen din ved hjelp av DAML. Hvis du vil distribuere en DAML-utløser, må du kompilere alle DAML-malene og DAML-utløserne separat i own.dar-filene. Derfra kan du dra og slippe DAML og DAML Trigger.dars inn i hovedboken.

Integrasjoner

Integrasjoner vil hjelpe søknaden din til å kommunisere med omverdenen. Når du har distribuert en integrasjon på hovedboken din, vil den opprettholde forbindelser mellom DABL-hovedboken og det eksterne systemet som et orden på hovedboken.

App UI

I DABL, du kan distribuere og være vert for frontend-komponentene for applikasjonen din. For det må du publisere filer til det hovedspesifikke underdomenet. Filene må være i.zip-format. For mer informasjon, sjekk ut DABL-opplæringen.

Fanen Live Data

Du kan bruke denne kategorien til å utforske alle DAML-kontraktene dine i søknadsboksen din som en hovedbokutforsker.

sroject : DABL-opplæring: Hvordan distribuere en prøveapp?

Dette er en veldig grunnleggende DABL-opplæring for distribusjon av et eksempelapplikasjon. Når du logger deg på plattformen, vil du merke at det er noen eksempler på applikasjoner helt nederst på arbeidsområdet. Derfra kan du distribuere dem på en hovedbok og deretter starte implementeringsprosessen.

 • Først og fremst må du lage et prosjekt i arbeidsområdet ditt. Du kan gjøre det ved å klikke på “Nytt prosjekt” og gi det et navn og en reskontro.
 • Deretter kan du finne et program som skal distribueres nederst på arbeidsområdet. Deretter klikker du på “Legg til i prosjekt.”
 • Deretter velger du hovedbok og prosjekt, så ser DABL distribuere alle filene automatisk.
 • Filer vil ta litt tid å distribuere dem. Så når den er ferdig, kan du klikke på hovedboken og konfigurere de distribuerte filene.
 • For dette må du gå til distribusjonsfanen. Der vil du se Action Needed-fanen og ukonfigurerte automatiseringsfiler under den. For automatisering, sørg for å distribuere som UserAdmin-partiet når du konfigurerer. Etter det er det bare å klikke “Start”.
 • Deretter må du publisere brukergrensesnittet ditt i distribusjonsfanen. Hvis de ikke blir publisert, må du publisere dem ved å klikke på «Publiser».

Der er det ferdig! Nå er du live!

Videre, for å samhandle med applikasjonen, kan du bruke DABL-konsollen, eller du kan følge URL-underdomenet i kategorien Distribusjoner for å samhandle med ditt levende brukergrensesnitt

Hva er brukssakene til DABL?

DABL og DAML utgjør en drapskombinasjon for å skape et rammeverk for å utvikle fleksible, komponerbare applikasjoner uten langsomt tempo. I virkeligheten er alt du trenger å gjøre å skrive koden som vil beskrive egenskapen til applikasjonen din uten å bekymre deg for å administrere arkitekturen.

Når du har distribuert i DABL-arkitektur, må du bare betale for det du bruker og ikke noe mer.

Den variable prissatsen er ikke publisert ennå, men bruken vil bli målt etter hvor ofte applikasjonen din oppdaterer hovedboken..

Her er gode DABL-brukstilfeller. La oss sjekke dem ut!

Applikasjoner for automatisk skalering

I DABL kan du distribuere et DAML-program uten noen form for infrastrukturkonfigurasjon eller utvikling. Dermed kan du utvikle et fullt funksjonelt program fra bunnen av og starte det innen få dager!

Videre skal applikasjoner som kjører i DABL automatisk skaleres når trafikken din begynner å øke. Mer, bare da må du betale for den økte trafikken, ikke et minutt før.

Flersidig applikasjon (MPA) Backends

En annen av prosjektets DABL-brukstilfeller er at du kan bruke den til å drive rike applikasjoner med flere sider. Mer, bare en enkelt fil kan generere alle API-er, tilgangskontroller, roller, tillatelser og så videre.

I alle fall bryter DAML hovedsakelig ned alle trinnene i en arbeidsflyt i en rekke tilstandsendringer og funksjoner. Mer, DAML-filen vil beskrive svært detaljerte kontroller som du har over datatillatelser i arbeidsflyten.

I denne forbindelse kan du bruke DABL til å forenkle autorisasjons- og autentiseringsskjemaene ved hjelp av en kartleggingsteknikk for å kartlegge et autentiseringslag.

Hendelsesdrevne applikasjoner

Visste du at DAML-applikasjoner kan produsere reproduserbare og håndfaste hendelsesdrevne applikasjoner ved hjelp av hendelsesforløpet? Mer, det kan gjøre det på tvers av flere forskjellige systemer og gjør det tilgjengelig for definitive konklusjoner.

Dette er en av fordelene med et DAML-program som kjører i DABL. Sammen med dette vil du se at DAML-applikasjoner støtter eksterne komponenter og systemer. Dermed kan du skalere mye raskere med DABL.

Utvide statlig maskin

Nesten hver eneste virksomhet, hovedsakelig de som er i begynnelsen av digital transformasjon, kan se etter raffinering, konsolidering og koding av kjernevirksomheten.

Derfor, for å hjelpe deg med det, kan du bruke DAMLs selvbeskrivende språk som kan fange opp disse arbeidsflytene.

Mer, dette språket kan beskrive separasjonen av handlinger basert på rollen og kombinere dem i en bredere statsmaskin. Så du kan se at DAML er ideelt for å utvide tilstandsmaskinen din, og du kan enkelt oppnå det med DABL.

Reviderbare og gjennomsiktige applikasjoner

Å bruke et SaaS-program kan faktisk skade merkeverdien din fordi disse har problemer med misbruk av applikasjonsdata. Men i DABL er noe av søknaden din fri for denne granskningen, ettersom brukerne kan se kjernedataene som er relevante for dem.

Mer, brukere kan også revidere hvilken enhet eller bruker som har tillatelse til å få tilgang til bestemte data når som helst. Så det tilbyr en gjennomsiktig infrastruktur for dem, noe som øker merkevaren din.

Å utvikle applikasjoner på denne måten vil også hjelpe deg og din bedrift til å få tilliten til forbrukerne dine, noe som også vil øke trafikken.

Les mer:

 • Blockchain-konsepter du bør vite om
 • Blockchain Academy: Start med Blockchain-kurs!

Hvordan sammenlignes DABL med andre plattformer?

DABL kommer med elementer fra SaaS, FaaS, iPaaS og PaaS. Her vil jeg sammenligne noen få av dem med DABL for å gi deg en bedre ide om hvordan denne teknologien sammenlignes med DABL.

DABL vs. IaaS

Ofte i infrastruktur som en tjeneste (for eksempel Azure, GCP, AWS) tilbyr leverandører brukerne å administrere sine virtuelle applikasjonskomponenter som du finner i hvilket som helst datasenter..

De gir ingen forslag til utviklerne. Mer, utvikleren er eneansvarlig for å skrive koden for både applikasjonen og infrastrukturen. I virkeligheten kan dette føre teamet ditt til en veldig komplisert DevOps-bane.

Men DABL-applikasjoner kan kjøres fra bare en enkelt DAML-støttet fil. Det betyr at du bare trenger å beskrive oppførselen til rammeverket ditt, og plattformen vil ta seg av resten.

Dermed trenger ikke teamet ditt gjennomgå kompliserte DevOps-prosedyrer i det hele tatt.

DABL vs. PaaS

Du kan tenke på Platform as a Service som en oppgradert IaaS. Selv om PaaS-plattformer er mer orientert og hjelper til med å utvikle applikasjonen, er det fremdeles mange problemer som utvikleren må vedlikeholde.

I virkeligheten vil du skrive mindre kode eller jobbe litt mindre med infrastrukturen, men du må fremdeles skalere mange komponenter på egenhånd og sammen med PaaS-arkitekturen. Dette betyr å jobbe på tvers av komponenter, servere – gjør lanseringen av applikasjonen langsom og kompleks.

Men DABL-applikasjoner trenger ikke håndtere disse problemene. Mesteparten av tiden vil ikke utviklerne engang vite om den underliggende infrastrukturen. Og de trenger ikke bekymre seg for det. I virkeligheten vil DABL ta seg av resten.

DABL vs. iPaaS

Integreringsplattform som en tjeneste er en populær nysertskyserver som er laget for å koble lokale applikasjoner til skyen.

Hovedformålet er å koble tredjeparts og eldre API-er til hverandre og gjøre tilgjengelig utenfor den eldre infrastrukturen. Ettersom apper innlemmer flere og flere API-er i kjerneprosessene sine, vil mange utviklere bygge datanormalisering og transaksjonslag for å støtte det økende økosystemet for APIer..

Men i DABL kan du ringe eksterne API-er til applikasjonen uten å utvikle et nytt aggregeringslag til systemet. Eksterne API-er normaliseres til DAML, og applikasjonsutviklere har en enkel måte å samhandle med mange API-er av alle typer. Så det betyr at det er lettere å integrere eksterne API-er uten å bekymre deg for ledelsesproblemer.

DABL vs. FaaS

DABL-arkitektur ser ut til å følge den serverløse opplevelsen du finner i Funksjon som en tjenesteplattform. I dag er FaaS godt egnet for edge computing-prosesser og tjenester med enkle og greie funksjoner.

Dessuten er de hovedsakelig statsløse og hendelsesdrevne systemer. DABL ser ut til å hente inspirasjon fra disse plattformene. Det er hovedsakelig fokusert på å styrke utviklere i stedet for å overvelde dem i applikasjonsutviklingen.

Så i DABL får du en serverløs opplevelse med enkel og ren design. I tillegg kan du dra nytte av å koble til serverløse tjenester også. Det er ingen begrensninger på det.

Vil du lære mer om Blockchain? Sjekk ut våre blockchain-kurs akkurat nå!

Sluttnotat: Utviklerens beste venn

Det ser ut til at DABL har alt. I virkeligheten er denne plattformen svært egnet for å lansere en hvilken som helst DAML-basert applikasjon uten å bekymre deg for infrastrukturen! Alt du trenger å gjøre er å beskrive forretningslogikken eller oppførselen til søknaden din, og plattformen tar seg av resten.

Kan det bli lettere? Jeg er ganske sikker på at utviklere sikkert vil elske denne plattformen. Hvorfor skulle de ikke? Det tar kortere tid å bygge og starte et hvilket som helst program på det.

Nå som du vet om dette prosjektet, er det uansett din endelige beslutning. Men jeg vil si at du absolutt bør gi denne en sjanse!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map