Offentlige mot private Blockchain: Hvordan skiller de seg?

Bedriftsbedrifter er alltid ubesluttsomme med offentlige og private blockchain-teknologier. Her vil vi grave dypere og forstå funksjonene og sammenligne offentlig vs privat blockchain.

Siden begynnelsen av blockchain-teknologi har folk diskutert om offentlig vs privat blockchain. I et bedriftsmiljø er det faktisk veldig viktig å kjenne til de store forskjellene mellom disse to. I utgangspunktet spiller offentlige og private blockchain-eksempler en stor rolle i selskapene som leter etter den perfekte blockchain-typen for sine løsninger.

Men hvordan? Hvis du ikke kan identifisere hvordan disse skiller seg ut og velge feil plattform, vil ikke løsningen din fungere. Imidlertid forvirrer mange mennesker dem fortsatt i disse dager.

Derfor, for å hjelpe deg, skal vi fokusere på offentlig vs privat blockchain i dag. Etter å ha kjent deres likheter og forskjeller, kan du enkelt velge den som passer for dine behov.

Meld deg på nå: Gratis Blockchain-kurs

Public Vs Private Blockchain: Introduksjon til to hovedtyper av Blockchain

Hva er offentlig Blockchain?

Et offentlig blockchain-nettverk er et blockchain-nettverk hvor alle kan bli med når de vil. I utgangspunktet er det ingen begrensninger når det gjelder deltakelse. Mer så kan alle se hovedboken og delta i konsensusprosessen.

For eksempel er Ethereum et av de offentlige blockchain-plattformeksemplene.

Dermed, hvis du vil ha et helt desentralisert nettverkssystem, så er offentlig blockchain veien å gå. Det kan imidlertid bli litt problematisk når du prøver å innlemme et offentlig blockchain-nettverk med enterprise blockchain-prosessen.

Uansett var det offentlige blockchain-nettverket den aller første blockchain-typen i revolusjonen. Faktisk var det Bitcoin som la grunnlaget for blockchain-teknologier.

Når folk begynte å se de underliggende teknologiske fordelene, begynte de å utvikle andre blockchain-variasjoner for å kvitte seg med alle problemene.

Den beste delen om offentlige blockchain-selskaper er at de sørger for at alle deltakerne har like rettigheter uansett.


Folk kan bli med og delta i konsensus, handle med sine jevnaldrende som de vil.

Offentlige blockchain-selskaper sørger for at denne teknologien tilbyr det høyeste sikkerhetsnivået. Mer, det er noe du ikke vil se i en privat blockchain.

Alle kan også se hovedboken, og dermed opprettholde gjennomsiktighet hele tiden.

Imidlertid kommer offentlige blockchain-eksempler også med sin rimelige andel av feil. I virkeligheten er disse plattformene langsommere enn vanlig. Videre kan det tiltrekke ondsinnede mennesker som bruker plattformen for ulovlige aktiviteter på grunn av den anonyme naturen.

La oss sjekke de beste funksjonene i offentlig blockchain i denne offentlige blockchain vs private blockchain-guiden.

Les mer: Hva er en offentlig blockchain? Nybegynnerguide

Offentlig Blockchain: Beste funksjoner

Høy sikkerhet

Offentlige blockchain-selskaper designer alltid hver eneste plattform på en måte som gir full sikkerhet. I virkeligheten takler bedrifter og organisasjoner hver eneste dag med online hack. Det blir en stor hindring etter hvert som tiden går.

Videre forårsaker det milliarder og milliarder dollar tap hvert år.

Men med alle sikkerhetsprotokollene til en offentlig blockchain, kan de enkelt stoppe alle hackingproblemene de står overfor. Mer, de kan endelig sikre ekte verdi eller bedre datakvalitet for ethvert prosjekt.

Sikkerhetsprotokollene kan variere basert på plattformen, men jeg kan trygt si at offentlige blokkjeder er mer eller mindre robuste.

 Åpent miljø

Som du allerede vet, er den offentlige blockchain åpen for alle, akkurat som navnet. Så uansett hvor du bor, kan du logge på disse plattformene. Du trenger bare en god internettforbindelse og en datamaskin.

Så du vil alltid nyte alle fordelene som kommer fra blockchain-teknologi. Mer, du kan bruke den til å handle i et trygt miljø. Du kan også tjene penger på gruvedrift også. Imidlertid tilbyr ikke alle offentlige plattformer gruvefunksjoner.

La oss sjekke ut neste funksjon i denne offentlige blockchain vs private blockchain-guiden.

 Anonym natur

Dette er faktisk en av de beste funksjonene i offentlige blokkjeder som de fleste brukerne elsker. I utgangspunktet er her alle anonyme. Egentlig bruker du ikke det virkelige navnet eller den virkelige identiteten din her. Alt vil forbli skjult, og ingen kan spore deg basert på det.

Siden det er et offentlig domene, er denne funksjonen hovedsakelig for sikkerheten til ens eiendeler. Imidlertid brukte folk det også av ulovlige årsaker. Mange kriminelle pleier å bruke bitcoin til å betale for ulovlige aktiviteter på det mørke nettet. Dette er også en av ulempene med den offentlige blockchain.

Men ikke døm det ut fra den dårlige fortiden. Folk kan bruke hvilken som helst ny teknologi til dårlige og gode formål. Dermed bør det ikke reflektere over offentlig blockchain-teknologi på noen måte.

 Ingen forskrifter

I virkeligheten har ikke offentlig blockchain noen forskrifter som nodene må følge. Så det er ingen grense for hvordan man kan bruke denne plattformen til forbedring. Hovedproblemet er imidlertid at bedrifter ikke kan jobbe i et ikke-regulert miljø.

Hvorfor? Det er fordi det uten regler er vanskelig å følge alle behovene et prosjekt kan trenge. Dermed vil jeg anbefale å bruke offentlige nettverk på forbrukerplattformer. Det betyr at du ikke skal bruke det som et internt nettverkssystem og bruke det som et eksternt. Dette er også en av ulempene med den offentlige blockchain.

La oss sjekke ut neste funksjon i denne offentlige blockchain vs private blockchain-guiden.

Implementering av blockchain-teknologi er en vanskelig prosess. Lær hvordan du implementerer blockchain og bruk det til å styrke virksomheten din nå!

 Hvorfor bruke dette?

 Ekte desentralisering

I en offentlig blockchain får du ekte desentralisering. Dette er noe som er ganske fraværende i private blockchain-nettverk. Siden alle har en kopi av hovedboken, skaper den også en distribuert natur.

I utgangspunktet er det ikke en sentralisert enhet i denne typen blockchain. Dermed er ansvaret for å vedlikeholde nettverket utelukkende på nodene. Med hjelp fra en konsensusalgoritme oppdaterer de hovedboken og fremmer rettferdighet.

Videre sørger begge disse funksjonene for at det alltid er et desentralisert miljø i systemet.

Uansett, la oss sjekke ut den neste i denne offentlige blockchain vs private blockchain-guiden.

Full gjennomsiktighet

Ingenting kan sammenlignes med en helt gjennomsiktig plattform med noe annet. I utgangspunktet har de offentlige blockchain-selskapene en tendens til å designe plattformene slik at de er fullstendig gjennomsiktige for alle på hovedboken.

Det betyr at du kan se hovedboken når som helst du vil. Så det er ikke rom for korrupsjon eller avvik. Uansett må alle opprettholde hovedboken og delta i konsensus.

Dette er noe du finner på private blockchain-plattformer.

Uforanderlighet

Det offentlige blockchain-nettverket er helt uforanderlig. Men hva betyr det? Det betyr at når en blokk kommer på kjeden, er det ingen måte å endre den eller slette den. Så det sørger for at ingen bare kan endre en bestemt blokk kan få fordeler fra andre.

I virkeligheten håndterer hver enkelt organisasjon endringsspørsmål. Enten det skjer offline eller online. Det beste er at hashfunksjonene fungerer som en sikkerhetsprotokoll.

Derfor, når en person prøver å endre blokkene, vil han / hun lage en annen kjede som skiller seg fra den opprinnelige kjeden. Dermed avbryter endringene.

Uansett, la oss sjekke ut private blockchain neste i denne offentlige blockchain vs private blockchain guide.

Full brukermedvirkning

Vanligvis, i ethvert nettverk, må brukeren følge mange regler og forskrifter. I mange tilfeller kan det hende at reglene ikke engang er rettferdige. Men ikke i offentlige blockchain-nettverk. Her er alle brukerne bemyndiget, da det ikke er noen sentral myndighet til å se over hvert skritt.

Disse plattformene er også åpne for publikum, så ingen selskaper kan hindre deg i å laste ned nodene og bli med i konsensus.

Dette er noe du ikke ser på private blockchain-plattformer. Mer, hvis du sjekker privat blockchain, vil du se at brukerne ikke kan nyte full frihet.

Lær mer om blockchain-plattformer for bedrifter for å forstå hvordan hver av dem fungerer.

Hva er Private Blockchain?

La oss se hva en privat blockchain er før vi går videre til den fullstendige sammenligningen. En privat blockchain er en spesiell type blockchain-teknologi der bare en enkelt organisasjon har autoritet over nettverket. Så det betyr at det ikke er åpent for publikum å delta.

I virkeligheten vil alle private blockchain-løsninger ha en eller annen form for autorisasjonsskjema til identitet som kommer inn på plattformen. I utgangspunktet utvikler private blockchain-løsninger disse plattformene for et internt nettverkssystem.

Dermed vil du trenge tillit til å bruke denne plattformen. Uten tillit blant nodene, fungerer ikke denne nettverksmodellen. Dermed er det bare ansatte i et foretak som kan få tilgang til det.

Du tenker kanskje, hvordan er dette desentralisert da? Vel, det er ikke teknisk, uansett. En privat blockchain er ikke helt desentralisert som offentlige blockchain-plattformer. Det er mer en delvis desentralisert situasjon.

I private blockchain-plattformer får du imidlertid regler som andre plattformer ikke har. Så alle nodene må overholde visse regler for å sikre et selskaps riktig flyt.

Det er også mange kontroverser med private blockchain-plattformer. I utgangspunktet tror folk at de styrende myndigheter kan overstyre en transaksjon hvis de anser det som passende. Men det er høyst usannsynlig.

Ettersom bedrifter trenger personvern, virker private blockchain-brukstilfeller en perfekt passform i dette tilfellet. Uten riktig privatliv kan konkurransen deres komme inn på plattformene og lekker verdifull informasjon til pressen.

Dette kan på lang sikt påvirke merkevareverdien sterkt. Så, i visse tilfeller, trenger selskaper privatliv.

Uansett, la oss sjekke ut lukrative funksjoner i privat blockchain i denne private vs offentlige blockchain-guiden.

Vil du vite mer om private blockchains? Sjekk ut den ultimate introduksjonsveiledningen for privat blockchain akkurat nå!

Privat Blockchain: Beste funksjoner

 Høy effektivitet

Selv om offentlig blockchain kom først, har de en tendens til å mangle ineffektivitet. Hvorfor? Vel, det er fordi de introduserer alle for nettverket. Som et resultat, når flere prøver å bruke funksjonene, tar det opp mange ressurser som plattformene ikke kan sikkerhetskopiere.

Dermed bremser den raskt ned. På den annen side tillater privat blockchain bare en håndfull mennesker i nettverket. I mange tilfeller har de til og med visse oppgaver å fullføre. Så det er ingen måte de kan ta opp ekstra ressurser og bremse plattformen.

For å gjøre dette bruker private blockchains miljøvennlige konsensusprotokoller for å komme til enighet.

La oss sjekke ut neste funksjon i denne private vs offentlige blockchain sammenligningsguiden.

Fullt personvern

I motsetning til offentlige blockchain-plattformer, har private blockchain-løsninger en tendens til å fokusere på personvernhensyn. Hvis du leter etter en teknologi som kan tilby det høyeste nivået av personvern for din bedrift, er dette perfekt for det.

Det kan virke litt over kanten, men det er sannheten. Bedrifter håndterer alltid personvernproblemer med sikkerhet. Mer, de håndterer også så sensitiv informasjon daglig. Hvis til og med en av dem lekker, kan det bety et enormt tap for selskapet.

Derfor er det nødvendig for et selskap å bruke et nettverk som kan sikre denne informasjonen. Og det er her private blokkjeder spiller inn.

 Empowering Enterprises

Private blockchain-løsninger jobber for å styrke bedriftene som helhet i stedet for individuelle ansatte. I virkeligheten trenger selskaper god teknologi for å sikkerhetskopiere prosessene. Mer, disse løsningene er hovedsakelig for de interne systemene til en bedrift. Dette er en av de beste brukssakene til den private blockchain.

Siden de er i stand til å sikkerhetskopiere selskapene og tilby sikkerhet, er det nødvendig at du begynner å implementere dine egne blockchain-løsninger basert på dette..

 Stabilitet

Private blockchain-løsninger er stabile, og du vil få den tryggheten du vil ha fra dem. I utgangspunktet må du betale en viss avgift i hver blockchain-plattform for å fullføre en transaksjon. Men på offentlige plattformer kan avgiften øke i stor grad på grunn av presset fra noder som ber om transaksjoner.

Når det er for mange transaksjonsforespørsler, tar det tid å fullføre dem. Mer, når tiden øker, øker avgiften drastisk. Men ikke i private blockchain-plattformer. Siden bare en håndfull mennesker kan be om transaksjoner, er det ingen form for forsinkelser.

Dermed forblir gebyret det samme.

Les mer: 6 viktige Blockchain-funksjoner du trenger å vite om

Hvorfor bruke dette?

 Lave avgifter

I private blockchain-plattformer er transaksjonsgebyrene ekstremt lave. I motsetning til offentlige blockchain-plattformer øker ikke transaksjonsgebyret basert på antall forespørsler. Så uansett hvor mange som ber om en transaksjon, vil gebyrene alltid være lave og nøyaktige.

Dermed er det ikke skjulte kostnader i det hele tatt.

Sparer penger

I virkeligheten sparer privat blockchain mye penger. Å opprettholde en privat blockchain er ganske enkelt sammenlignet med offentlige blockchain. Private blockchain-plattformer tar bare noen få ressurser. Men på den annen side tar offentlig blockchain opp mye for å støtte plattformenes enorme mengde. Dermed sparer det mye penger på sikt.

Men det betyr ikke at det er enormt billig eller noe.

Uansett, la oss se den neste i denne private vs offentlige blockchain-guiden.

Ingen ulovlig aktivitet

Som du allerede vet, har private blockchain-plattformer autentiseringsprosesser før du kan logge deg på nettverket. Hva denne prosessen gjør er å filtrere inntrengere som prøver å komme inn i systemet.

Jeg har allerede fortalt deg at offentlige blockchain-løsninger har en bitter fortid med tilknytning til kriminell virksomhet. Det er tydeligvis ikke noe du ønsker i et bedriftsmiljø.

Således er det bare verifiserte personer som kommer inn i systemet og kvitter seg med alle ulovlige aktiviteter.

La oss se den viktigste sammenligningen nå i denne private vs offentlige blockchain-guiden.

Forskrifter

Hvis du leter etter den perfekte teknologien for firmaet ditt, kan privat blockchain være det riktige valget. Hvorfor? Vel, i bedrifter må du følge mange regler og forskrifter. Og hvis du ikke følger dem tilsvarende, har det visse konsekvenser.

I en privat blockchain er teorien ganske lik. I virkeligheten lar den deg skissere alle reglene, og dine ansatte må følge det.

La oss sjekke ut neste punkt i denne private vs offentlige blockchain sammenligningsguiden.

Nysgjerrig på forskjellen mellom et konsortium og en privat blockchain? Sjekk ut vår sammenligningsguide privat blockchain vs consortium blockchain nå!

Public Vs Private Blockchain: The Ultimate Comparison

Autoritet

I en offentlig blockchain får du ekte desentralisering. Dette er noe som er ganske fraværende i private blockchain-nettverk. Siden alle har en kopi av hovedboken, skaper den også en distribuert natur.

På den annen side har privat blockchain en stor autoritet som ser over systemet.

Du tenker kanskje, hvordan er dette desentralisert da? Vel, det er ikke teknisk, uansett. En privat blockchain er ikke helt desentralisert som offentlige blockchain-plattformer. Det er mer en delvis desentralisert situasjon.

Det er her offentlig og privat blockchain ser ut til å skille seg ut på en mindre måte. Selv om private blokkjeder kan være delvis desentralisert, fungerer det fortsatt best for bedriftsmiljøet.

Adgang

I en privat blockchain har bare en enkelt organisasjon autoritet over nettverket. Så det betyr at det ikke er åpent for publikum å delta.

I virkeligheten vil alle private blockchain-løsninger ha en eller annen form for autorisasjonsordning for identitet som går inn på plattformen. Dermed er det kun utvalgte medlemmer som har tilgang til nettverket.

På den annen side, i et offentlig blockchain-nettverk, kan alle bli med når de vil. I utgangspunktet er det ingen begrensninger når det gjelder deltakelse. Mer så kan alle se hovedboken og delta i konsensusprosessen.

La oss se neste sammenligningspunkt i denne private blockchain vs public blockchain guide.

Transaksjonskostnad

Offentlige blockchain-plattformer har en tendens til å ha høyere transaksjonskostnader sammenlignet med private blockchain-plattformer. I virkeligheten tillater det enorme antallet noder på plattformene ytelsen. Og som et resultat tar det mye tid å behandle forespørslene. Dermed stiger prisene drastisk.

På den annen side, i private blockchain-plattformer, er transaksjonsgebyrene ekstremt lave. I motsetning til offentlige blockchain-plattformer øker ikke transaksjonsgebyret basert på antall forespørsler. Så uansett hvor mange som ber om en transaksjon, vil gebyrene alltid være lave og nøyaktige.

Uansett, sjekk ut neste punkt i denne offentlige vs private blockchain-guiden.

 Konsensus

I en offentlig blockchain har noder ingen begrensninger for å bli med i konsensusprosessen. Som et resultat er alle fritt til å delta og få fordelene med plattformen.

På den annen side bestemmer privat blockchain på forhånd hvem som kan bli med i konsensusen og hvem ikke. Som et resultat vil mange noder ikke delta i prosessen i det hele tatt.

La oss sjekke ut neste sammenligningspunkt i denne private blockchain vs offentlige blockchain-guiden.

Det er nødvendig å ha en fungerende forretningsstrategi basert på blockchain for å lykkes. For å lære mer, sjekk ut den ultimate guide for blockchain-forretningsstrategi nå!

 Transaksjonshastighet

For privat blockchain vs offentlig blockchain sammenligning, kan vi se på deres transaksjonshastigheter. I virkeligheten, til et visst punkt, kan begge plattformene utføre ganske likt. Men etter det bestemte punktet varierer transaksjonshastigheten drastisk.

Vanligvis kan alle i en offentlig blockchain be om en transaksjon. Så når det er for mange forespørsler på nettverket, reduseres nettverket relativt med transaksjonshastigheten. Det kan ta mye tid å til og med behandle en transaksjon da.

Men ikke i private blockchain-plattformer. Her kan bare en håndfull noder delta i transaksjonsprosessen. Så hastighet forblir alltid den samme.

 Data håndtering

La oss se datahåndteringen av disse to teknologiene av hensyn til privat blockchain vs offentlig blockchain sammenligning. I en offentlig blokkjede kan alle lese og skrive på hovedboken. Men du kan ikke endre det når det kommer på hovedboken.

Men i en privat blockchain kan bare en enkelt organisasjon lese og skrive på hovedboken. Mer, bare en håndfull noder kan skrive på hovedboken. I noen tilfeller kan de til og med slette en blokk også.

Det er mer en lignende situasjon for både offentlige og private eksempler på blockchain.

 Effektivitet

Dette er det siste punktet i den offentlige vs private blockchain-guiden. I virkeligheten er offentlig blockchain mindre effektiv sammenlignet med private blockchain-plattformer. Hvordan? Vel, offentlige blockchain-plattformer takler skalerbarhetsproblemer, og de bremser når det er for mange noder på plattformen.

På den annen side har privat blockchain bare en håndfull noder på plattformen. Så de forblir alltid effektive uansett hva.

Uforanderlighet

Det offentlige blockchain-nettverket er helt uforanderlig. Men hva betyr det? Det betyr at når en blokk når kjeden, er det ingen måte å endre den eller slette den. Så det sørger for at ingen bare kan endre en bestemt blokk kan få fordeler fra andre.

På den annen side er private blokkjeder delvis uforanderlige. I visse tilfeller kan myndighetene slette en bestemt blokk hvis de synes det passer.

Dette er hvor privat blockchain vs offentlig blockchain sammenligning er forskjellig mest.

Meld deg på nå: Sertifisert Enterprise Blockchain Professional Course

Offentlig mot privat blockchain: sammenligningstabellen

 Offentlig Blockchain Privat Blockchain
Adgang Hvem som helst Enkel organisasjon
Autoritet Desentralisert Delvis desentralisert
Transaksjonshastighet Sakte Fort
Konsensus Tillatelsesfri Tillatt
Transaksjonskostnad Høy Lav
Data håndtering Les og skriv tilgang for alle Lese- og skrivetilgang for en enkelt organisasjon
Uforanderlighet Full Delvis
Effektivitet Lav Høy

Til slutt

Vi har nådd sluttpunktet i sammenligningen av offentlig vs privat blockchain-guide. Som du kan se, er det mange forskjeller i begge teknologiene. I virkeligheten er både offentlig og privat blockchain egnet for bedriftens miljø hvis du kan ta de funksjonene du vil ha.

Men til slutt er avgjørelsen helt opp til deg. Forhåpentligvis vil denne guiden hjelpe deg med å velge den perfekte for din virksomhet.

Men hvis du vil komme inn på flere detaljer, må du sjekke ut vårt gratis blockchain-kurs for å lære mer om det.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map