Lær om de beste Blockchain Open Source-prosjektene

Blockchain har vært moteordet i året i nesten et tiår nå, og det ser ikke ut til å stoppe snart. Mens teknologien ble populær blant bitcoin, har mainstream-adopsjonen gått sakte. Imidlertid er det blockchain-naturen som kan drive sin vanlige adopsjon. I denne artikkelen vil vi utforske blockchain åpen kildekode og hvordan den kan akselerere sin vanlige adopsjon.

En kort titt på Blockchain Technology

For å gjøre det lettere å forstå, la oss først forstå blockchain-teknologien og hva den har å tilby.

Blockchain-teknologi er en innovativ applikasjon av den distribuerte hovedboken for å skape et nettverk av tilkoblede noder. Anta at blockchain-plattformen er et Google-regneark. Dette regnearket distribueres mellom datanettverk, og hver bruker i nettverket har en kopi.

Hver gang en ekte person foretar en transaksjon, blir informasjonen registrert i regnearket, og alle deltakerne i nettverket har tilgang til den. Den vesentlige oppsiden er at ingen av brukerne kan redigere informasjonen.

Blockchain-teknologi har sentrale funksjoner som gjør det mer tiltalende.

For det første er det ingen sentral autoritet som formidler transaksjoner mellom jevnaldrende. Som sådan tillater retningen for peer-interaksjon hurtige og sikre transaksjoner.

For det andre er hovedboken distribuert over økosystemet, og hver node kan få tilgang til den samme informasjonen. Derfor kan en dårlig skuespiller ikke lykkes med å tukle med dataene på hovedboken.

Les nå: Blockchain Technology Explained: Et desentralisert økosystem

For det tredje er et blockchain-nettverk bygget rundt begrepet kryptografi. I hovedsak kan dårlige skuespillere ikke tukle med nettverket med mindre de omgår de robuste kryptografisystemene som er på plass.

For det fjerde, når data er blitt forpliktet til den offentlige hovedboken, kan ingen brukere endre dem.

Til slutt kan brukerne bli enige om å legge til data på plattformen via konsensus. Det er her teknologien får sin desentraliserte attributt og derav navnet Distribuerte Ledger Technology (DLT).

Blockchain Open Source

Da blockchain-teknologien ble offentlig rettet den seg hovedsakelig mot finanssektoren. Spesielt den hvitt papir bitcoin skisserte et system som gjør det mulig for brukere å overføre kontanter fra punkt A til punkt B uten å måtte stole på tradisjonelle kanaler. Den nye kanalen vil være peer-to-peer, som forklart ovenfor.

Imidlertid har blockchain nå spredt seg utover finans, og dets applikasjoner er tydelige innen datahåndtering, e-handel, e-styring, elektronisk avstemming, energi, spill og andre sektorer.

I kjølvannet av disse nye applikasjonene begynner forskjellige kommersielle blockchain-plattformer.

I løpet av samme tid ble det dannet et åpen kildekildesamfunn med blockchain som lanserte open source-prosjekter for blockchain for å fremme bransjen.

Enten kommersiell eller åpen kildekode, en blockchain-plattform er primært bygget for å tilfredsstille følgende betingelser.

For det første må en blockchain-plattform ha en database som er transaksjonell og fungerer. Som sådan bør brukere kunne handle med sine jevnaldrende når som helst.

For det andre bør en blockchain-plattform ha brukeridentifikasjonsetiketter som letter transaksjoner blant aktive brukere.

For det tredje må plattformen tilby mekanismer for verifisering av transaksjoner før de blir godkjent.

Til slutt må plattformen ha systemer på plass for å stoppe transaksjoner som ikke kan verifiseres.

Open source blockchain-plattformer gjør det mulig for utviklere å lage desentraliserte applikasjoner (dApps) som gir løsninger for ulike problemer. Etterspørselen etter programvare med åpen kildekilde blir varmere ettersom bedrifter fortsetter å ta i bruk teknologien i økende grad. Enterprise blockchain er den neste store tingen for teknologi som for det meste er ukjent for mange ennå. Imidlertid er denne typen adopsjon en invitasjon til vanlig bruk.

Prøv nå: Gratis Blockchain Fundamentals Course

Beste Blockchain Open Source-prosjekter

Den økende etterspørselen etter enterprise blockchain har presset industrien til å skape flere open source-prosjekter der hver har et unikt blockchain open source-rammeverk.

Spesielt søker hvert av prosjektene å oppnå et spesifikt mål i bransjen. Løsningene går på tvers av alle sektorer med finansnæringen, de mest utforskede.

Les nå: Hvorfor Blockchain vil forandre verden?

Forsyningskjedesektoren har også sett flere prosjekter så langt avduket med skreddersydde løsninger. I lys av dette inkluderer noen av de beste open source-prosjektene med blockchain:

1. Hyperledger

Etter å ha innsett potensialet i blockchain-teknologi, samlet Linux Foundation en gruppe ledere på tvers av bransjer for å grunnlegge Hyperledger-prosjektet. Dette er en åpen kildekode-plattform med gratis kjede som tilbyr omfattende verktøy og rammer for utviklere å lage bedriftsfokuserte løsninger.

Under Hyperledger-paraplyen kan en bedrift eksperimentere med blockchain-plattformer som tar sikte på å skape løsninger i alle bransjer.

Det er en teknisk styringskomité (TSC) som har hovedansvaret for å gjennomgå og godkjenne tekniske bidrag fra alle medlemmene i Hyperledger-samfunnet for å holde liv i åpen kildekode i samfunnet..

TSC består av ledende eksperter fra forskjellige bransjer, og er forpliktet til “åpen og gjennomsiktig diskusjon, beslutningstaking og prosesser.”

Noen av de kritiske ansvarsområdene som TSC påtar seg inkluderer å føre tilsyn med arbeidsgruppene og den tekniske retningen for samfunnet.

Komiteen vil også evaluere bidragene som medlemmene har foreslått. Behovet for TSC er å sikre at det er en enhetlig kodebase for alle prosjekter under Hyperledger. Utover TSC er det styret som tar kritiske ledelsesbeslutninger.

Les også: Hyperledger: Enterprise Blockchain

Blockchain Open Source-prosjekter under Hyperledger
 • Hyperledger stoff

Basert på åpen kildekode til Hyperledger, har forskjellige medlemmer utviklet prosjekter med fokus på flere bransjer.

Et av de mest populære og mest adopterte prosjektene er Hyperledger Fabric. Robustheten til denne plattformen har drevet den til status som de facto-standard for prosjekter som er fokusert på enterprise blockchain. Spesielt har utviklere tilgang til en unik konsensustilnærming som letter ytelse i stor skala. Samtidig er plattformene svært interoperable i et nettverk-av-nettverk-miljø uten å gå på akkord med personvernet.

Hyperledger Fabric er en av de beste open source blockchain-rammene for innovativitet. Gjennom åpen styring og åpen kildekode kan utviklere og bedrifter lage pålitelige applikasjoner som opprettholder ansvarlighet og åpenhet.

For tiden kan man opprette tillatte og tillatelsesløse nettverk via Hyperledger Fabric.

Rammeverket muliggjør konfidensielle transaksjoner, og det kommer med en pluggbar arkitektur. Som sådan er det ganske naturlig for alle å komme i gang med å utvikle en applikasjon for sine løsninger. Spesielt er robustheten til Hyperledger-stoffet understreket av det store antallet ingeniører som arbeider med rammeverket. Spesielt bruker 28 organisasjoner og 159 ingeniører rammeverket.

 • Hyperledger sagtann

Hyperledger Sawtooth er den nest mest populære open source-plattformen under Hyperledger-paraplyen. I likhet med Hyperledger-stoff gir Hyperledger Sawtooth et bedriftsrammeverk som utviklere kan bruke til å lage dApps.

Utviklere og bedrifter kan opprette, distribuere og utføre dApps uten å måtte stole på en sentral myndighet.

Hyperledger Sawtooth er et samarbeid mellom Digital Asset og IBM. I motsetning til andre blockchain-plattformer, utnytter Sawtooth Proof of Elapsed Time (PoET) som konsensusmekanismen. Mekanismen skaper pålitelige kjøringsmiljøer som integreres jevnt med maskinvaresikkerhetsløsninger.

Sawtooth er i forkant for å presse Linux-stiftelsens ambisjoner om åpen kildekode. Programvareløsningene er bygget opp rundt Hyperledger-koden, noe som gjør det enkelt å oppgradere uten å oppleve nettverksfeil. Som mange andre blockchain-plattformer for bedrifter, er Sawtooth tillatt blockchain og har et pluggbart rammeverk.

Les også: Hyperledger Composer: Build Your Enterprise Blockchain

2. Enterprise Ethereum

I tillegg til å være plattformen som populariserte smarte kontrakter, er Ethereum av enorm betydning for bedrifter. Denne plattformen er beleilig kalt Enterprise Ethereum og lar utviklere lage blockchain-løsninger rettet mot å betjene bedriftsbrukere. I motsetning til det tradisjonelle Ethereum-nettverket, som er offentlig, er Enterprise Ethereum tillatt av samme grunner som HydraChain, Corda og Hyperledger.

I utgangspunktet er denne plattformen en implementering av Ethereum-kodebasen. Med dette nettverket kan organisasjoner lage desentraliserte applikasjoner (dApps). DAppene kan testes og distribueres i økosystemet uten nedetid. På grunn av de iboende egenskapene til blockchain-teknologi, kan ikke appene som er opprettet her, sensureres, forstyrres av tredjeparter eller brukes til falske bestrebelser.

Enterprise Ethereum styres av Ethereum Alliance. Organisasjoner som ønsker å utnytte plattformen er de første medlemmene av alliansen. For tiden er medlemsorganisasjoner tverrindustrielle. Noen av dem er Accenture, Microsoft, Advanced Micro Devices (AMD), Banco Santander SA, BBVA, Deloitte, blant andre.

Les nå: Den ultimate guiden: Alt du trenger å vite om Ethereum

Store salgsargumenter for Enterprise Ethereum
 • Svært tilpassbar

I motsetning til den tradisjonelle Ethereum-plattformen, tillater Enterprise Ethereum utvikleren å endre nettverksstørrelsen for den beste skalaen. Også utviklere kan tilpasse blokkstørrelsen så vel som gassgrensen for å sikre best mulig drift av nettverket. Spesielt er hovedbruken av en blockchain-plattform for bedrifter å gjøre det mulig for brukere å lage applikasjoner som gjør det mulig for bedrifter å prestere bedre.

 • Reduserte tillitskostnader

Som tidligere nevnt er Enterprise Ethereum en implementering av Ethereum-kodebasen. Dette vil si at organisasjoner (som nå er jevnaldrende på bedriftens Ethereum-plattform) kan samhandle direkte og sikkert uten mellomledd. Dessuten øker slik nærhet mellom brukere sjansene for samarbeid om banebrytende arbeid. Dessuten gjør den uforanderlige naturen til dataene på plattformen det enkelt på en radikal måte for brukere å få tilgang til og administrere data.

 • Bedre effektivitet

Eldre forretningsdrift er papirbasert og dermed tungvint og ineffektiv. Tvert imot eliminerer et blockchain-nettverk behovet for papirer i peer-to-peer-transaksjoner, noe som øker effektiviteten. Partene med tilstrekkelig autorisasjon kan utveksle transaksjonsregistre og data ved hjelp av smarte kontrakter. Prosessen automatiserer og effektiviserer transaksjoner som ID-verifisering, supply chain management og så videre på en radikal måte.

3. Corda

Corda er en annen populær blockchain-plattform, spesielt siden den legger streng vekt på personvernet til informasjonen om transaksjoner blant jevnaldrende.

Corda blockchain er forretningsorientert. Det understrekes av muligheten for utviklere å lage blockchain-nettverk som er interoperable, men med den strenge personvernpolitikken. Bedrifter som bruker løsninger bygget på Corda, kan handle direkte.

Hovedtrekkene i Corda inkluderer smarte kontrakter som kan skrives på JVM-språk så vel som Java. Plattformen er også bygget opp rundt rammeverk der forhandlinger og kommunikasjon mellom brukere kan håndteres jevnt.

Dessuten samhandler nodene i nettverket på peer-to-peer-basis. I tillegg støtter plattformen en notarius infrastruktur som muliggjør sekvensering av transaksjoner, samt å validere deres unikhet uten global kringkasting.

Spesielt er Corda bygget for alle entusiaster som ønsker å lage robuste applikasjoner for bransjeløsninger. Spesielt har plattformen Apache 2.0 som sin openchain-lisens for blockchain som den kjøpte i 2016.

Som et blockchain åpen kildekodeeksempel har Corda differensiert seg som en plattform der transaksjoner ikke er offentlige. Vanligvis sørger tradisjonelle blockchain-plattformer som Bitcoin og Ethereum for at all transaksjonsinformasjonen er offentlig for å forbedre verifiserbarheten. Dette var imidlertid en viktig snublestein for blockchain i virksomheten, med tanke på at de fleste bedrifter ønsker å holde sine transaksjonsdata private for strategiens skyld. Ingen virksomheter vil ønske å utsette sin myke underliv for konkurrenter!

Siden Corda er tillatt, stoler alle noder automatisk på hverandre fordi ingen ville være i stand til å gjøre transaksjoner uten først å ha gjennomgått strenge KYC-prosedyrer før de fikk tilgang til nettverket. Teknisk sett er Corda pålitelig. Dette vil si at fullføring av transaksjoner på plattformen ikke krever enighet i hele nettverket. Spesielt er det bare nodene som er part i transaksjonene som må verifisere transaksjoner.

Denne tillitsløse mekanismen innebærer at transaksjonens hastighet er beskjeden sammenlignet med tradisjonelle plattformer. For det første er transaksjon per sekund (TPS) en nøkkelterskel som vil bestemme tempoet i vanlig adopsjon av blockchain. Derfor, den som lykkes med å øke hastigheten på TPS til nivået med kortselskaper som MasterCard og VISA, vil vinne mange bedriftskunder.

 4. Kvorum

For det første utviklet blockchain-økosystemet seg først som et finanssektorprodukt som gjorde det mulig for folk å bytte verdi på en desentralisert måte. Det første utvekslingsmediet over en blockchain-plattform var Bitcoin. Med veksten av blockchain begynte det å bevege seg bort fra finanssektoren og forgrene seg i alle eksisterende bransjer. Imidlertid ødela fremveksten av enterprise blockchain utviklingen av en enterprise blockchain-plattform som bare var utviklet for finanssektoren. Dette er hva Quorum søker å oppfylle.

Quorum ble utviklet av JP Morgan. Plattformen er en gaffel av Ethereum, og den har som mål å gi finanssektoren de fulle fordelene med blockchain. Spesielt er ombordstigning av JP Morgan på blockchain-økosystemet et stort skritt mot vanlig bruk av teknologien. Hovedmålet med nettverket er å tilby et tillatt blockchain-nettverk basert på Ethereum-kodebasen, som muliggjør private transaksjoner.

Les nå: Trade Finance Blockchain: redesign The World of Trade and Businesses

Hovedtrekk i Quorum
 • Tillit

Det er ingen bransje der tillit er mer verdifullt enn i finanssektoren. Quorum tar dette til neste nivå ved å tilby en plattform hvis digitale tillit er iboende for systemet. Det betyr at man kan bevise og validere informasjon uten hjelp fra eksterne, pålitelige organisasjoner. Brukere kan også bekrefte signaturer fra andre jevnaldrende, en funksjon som ikke er tilgjengelig i Ethereum der folk kan gjøre transaksjoner anonymt.

 • Samarbeid

Gitt at Quorum er åpen kildekode, er det et levende samfunn av organisasjoner som ønsker å prøve plattformen. Som sådan er det forskjellige perspektiver som fremmer samarbeid mellom jevnaldrende.

 • Modenhet

Quorum bruker Ethereum-kodebasen. Som sådan vil plattformen spore utviklingen av Ethereum, som blant de banebrytende blockchain-plattformene. Derfor, når Ethereum modnes, vil Quorum vokse ved siden av det, og det vil være til fordel for brukerne i stor grad.

Flere Blockchain Open Source Frameworks

Bortsett fra Hyperledger og Corda, er det flere open source-rammer for blockchain som gir et sunt alternativ for utviklere. Noen av dem inkluderer:

  5. OpenChain

Dette er en frittstående blockchain-plattform som avviker fra den tradisjonelle designen og arkitekturen til et DLT-nettverk. Spesielt, OpenChain forlater konseptet der transaksjonsinformasjon lagres i blokker som er ordnet i en kjede. Som sådan gjør dette nettverket svært skalerbart og robust. Videre innebærer dette at brukere enkelt kan oppnå TPS, som ennå er registrert på tradisjonelle enterprise blockchain-plattformer.

I stedet for blokker, kobler OpenChain-arkitekturen transaksjoner direkte i det øyeblikket brukerne sender dem inn. Dette er ganske revolusjonerende, selv om hele blockchain-økosystemet bare begynner å få global oppmerksomhet.

Slik fungerer OpenChain

Etter å ha forstått at OpenChain ikke fungerer som tradisjonelle blockchain-nettverk, må man lure på hvordan det fungerer. Slik gjør du det.

For det første administreres OpenChain mer sentralt sammenlignet med tradisjonelle blockchain-nettverk. Dette er fordi validering av transaksjoner gjøres av en enkelt myndighet.

For det andre har hver node i OpenChain-økosystemet sin egen hovedbok som har eksklusiv kontroll over. Dette strider mot den tradisjonelle arkitekturen til et blockchain-nettverk hvor det er en hovedbok som deles på tvers av alle nodene.

Videre har OpenChain en modulær arkitektur. De er som følger:

For det første er det lagringsmotorer der poster og transaksjonskjeder er lagret.

Eksempler på komponenter i denne modulen inkluderer OpenChain.SQLServer, OpenChain.SQLite og OpenChain, MongoDB. Den andre modulen er valideringsmotorer, mens den siste er forankringsmediet.

Nettverkets robusthet er basert på hastigheten som utviklere kan lage applikasjoner med.

Spesielt kan en ny forekomst av OpenChain gå live i løpet av sekunder. Hver OpenChain-forekomst har en administrator som også har ansvaret for driften av hovedboken. Administratoren setter standardene som sluttbrukere må følge. Transaksjoner blir også validert ved hjelp av digitale signaturer slik det skjer i Bitcoin-nettverket.

Les nå: Blockchain for Digital Identity: The Decentralized and Self-Sovereign Identity (SSI)

  6. Multikjede

Et annet interessant openchain-prosjekt med blockchain er MultiChain. Det er en enterprise blockchain. Ifølge det offisielle nettstedet kan enhver organisasjon som bruker MultiChain kutte utviklingstiden med 80%.

Kjernen er ideen om å tilby verktøy og teknikker for å gjøre distribusjon av blockchain-applikasjoner raskere.

Noen av hovedfunksjonene inkluderer rask distribusjon, datastrømmer, finkornede tillatelser og ubegrensede eiendeler. La oss gå gjennom de viktigste funksjonene nedenfor.

 • Rask implementering

Multikjede er veldig effektivt når det gjelder rask distribusjon. Du trenger bare to trinn for å opprette en ny blockchain. Du trenger også tre trinn hvis du vil koble til en eksisterende blockchain. Det er heller ingen begrensning når det gjelder å distribuere blockchain.

 • Datastrømmer

 Det lar deg lage datastrømmer ved hjelp av nøkkelverdi. Dette betyr at du kan koble til flere databaser samtidig for forbedret tidsstempling, datadeling og kryptering på høyt nivå.

Du kan opprette og distribuere ubegrensede eiendeler på blockchain ved hjelp av Multichain.

Les nå: Blockchain vs Database: Forstå forskjellen mellom de to

 • Åpen kilde

 Blockchain-prosjektet er helt åpen kildekode. Dette betyr at du kan bidra til kjernen. Du kan også gjøre endringer i kodebasen hvis behovet oppstår.

 • Finkornede tillatelser

 Du får også tilgang til et riktig tillatelsessystem.

Andre viktige MultiChain-funksjoner inkluderer følgende.

 • Kan tilpasses
 • Fleksibel sikkerhet
 • Utviklervennlig

Les nå: 5 grunner til å bli en Blockchain-utvikler

Avsluttende ord

Så dette er forskjellige Blockchain open source-prosjekter som du bør vite om. Du kan også prøve dem hvis du ønsker å bygge en karriere innen blockchain. Vi i 101Blockchains tilbyr opplæringskurs og sertifiseringsprogrammer for blockchain-entusiaster for å lære Blockchain, bygge blockchain-ferdigheter og gjenkjenne disse ferdighetene.

Hvis du er den som har et stort potensial for å delta i blockchain-løpet, inviterer vi deg til å prøve vårt gratis Blockchain Course og ta det første trinnet for å starte din blockchain-reise!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map