Lær hvordan du lager en blockchain

Har du noen gang lurt på hvordan du lager en blockchain? Hvis du gjør det, har du kommet til rett sted.

Blockchains er “framtid”. Det har potensial til å endre alt rundt oss og påvirke bransjer på en enestående måte, akkurat som hvordan strøm og internett endret vårt daglige liv.

Foreløpig er blockchain i innledende faser der rask utvikling skjer over hele verden for å bringe adopsjonsraten høyere enn noensinne. Noen av nøkkelspillerne i løpet inkluderer Hyperledger, Corda og Ethereum. Hver og en av dem prøver å løse problemet med et forsøk på å forbedre adopsjon og implementeringsrate for blockchain.

Men hvorfor sier vi alle disse tingene til deg? Det er fordi vi ønsker å slå fast at det er en etterspørsel etter blockchain-verktøy og løsninger som faktisk fungerer. Dette vil også gi deg motivasjonen til å lage en blockchain-applikasjon eller et faktum. Lær hvordan du lager blockchain.

Hvordan lage en Blockchain-applikasjon / løsning fra et forretningsperspektiv

Hvis du er en forretningsmann som ønsker å lære hvordan du lager en blockchain-løsning, så får vi dekket deg. 

La oss komme i gang.

Trinn 1: Finne riktig brukstilfelle

Selv om blockchain er lovende og gjør det den er ment å gjøre, er det mye sprøytenarkoman rundt det. Derfor må du som bedrift forstå hypen og tydelig forstå om blockchain i ditt tilfelle løser problemet. Derfor er det viktig å skille fakta fra sprøytenarkoman og deretter ta avgjørelser basert på den.

Vi har skrevet en komplett guide om når du skal velge blockchain der vi diskuterte en trinnvis guide om hvordan du gjør det. Ta en titt på det for å lære når og hvor du skal bruke blockchain, og finn ut om blockchain skal legge til noe i virksomheten din eller ikke.

Generelt sett er blockchain best egnet i følgende tilfeller:

 • Smart kapitalforvaltning: Hvis virksomheten din omgir bytte, pensjon, utstedelse eller betaling, kan du bruke blockchain effektivt da det krever at du gjør kapitalforvaltning
 • Smarte kontrakter: Smarte kontrakter er en måte å automatisere prosesser på og sikre juridiske bindinger i digital kode. Hvis bedriften din kan bruke den, kan det være et godt alternativ å gå med blockchain. Men før du tar avgjørelsen, er det bedre å introspektere og ta den riktige avgjørelsen.
 • Databekreftelse og autentisering: Blockchain fungerer også sømløst med digitale signaturer, uforanderlig lagring og kryptering. Så hvis du vil jobbe med data som genereres ved hjelp av transaksjoner, er blockchain et godt valg.

Trinn 2: Velge konsensusmekanismen

Det neste trinnet er å velge konsensusmekanismen i henhold til dine krav. Det er mange populære konsensusmekanismer der ute. 

Den mest populære er Proof-of-Work (PoW). Imidlertid er det ikke ideelt for virksomhet der ute, da det krever kraftig maskinvare og mye energi for å kjøre vellykket. 

Den gode nyheten er at det er mange andre fantastiske konsensusmetoder der ute som er implementert i andre distribuerte hovedbokssystemer (DLT) som Corda, Hyperledger, Quorum og andre. 

Disse DLT-ene tilbyr konsensusmekanismer som bysantinsk feiltolerant, bevis for innsats, føderert bysantinsk avtale, bevis for forløpt tid, redundant bysantinsk feiltoleranse, Robin Round, forenklet bysantinsk feiltoleranse, federert konsensus og så videre!

Din jobb er å gå gjennom hver av de tilgjengelige konsensusmekanismene og finne ut hvilken som passer best til dine behov.

Trinn 3: Velge plattform

Nå må du velge plattformen du vil bygge blockchain på. For tiden er det flere alternativer tilgjengelig for deg, og alle må tilby noe unikt. Som bedrift må du finne den plattformen som passer best til dine behov i henhold til krav og budsjett.

Noen av de bemerkelsesverdige plattformene vi anbefaler inkluderer Corda, Ethereum, Hyperledger Fabric, Hyperledger Sawtooth Lake, Hyperledger Iroha, Quorum, Stellar, OpenChain, BigChainDB og andre.

Alle disse plattformene er omfattende dekket på 101Blockchains, og du kan klikke på hver av dem for å vite om dem.

Hvis du er en bedrift, kan det være lurt å sjekke ut Hyperledger Fabric.

 • Hyperledger Fabric 2.0
 • Hyperledger Fabric brukstilfeller og casestudier

Trinn 4: Nodesign

Med valgt konsensusalgoritme og plattform er det nå på tide å designe nodene. Generelt kan du nærme deg blockchain-nettverksopprettelsen på mange måter. 

Du kan opprette et tillatt nettverk som er et lukket nettverk og krever strenge KYC-regler for at noder skal bli med. På den annen side er det et tillatelsesløst nettverk som egentlig er offentlige nettverk. Her kan alle bli med i nettverket og dra nytte av det de har å tilby.

For det meste krever bedrifter tillatte nettverk, da de ikke vil dele viktig informasjon med alle der ute. Et tillatt nettverk kan også utformes for å dele informasjon med publikum også. 

Når du har bestemt deg for det, må du nå bestemme hvor du kjører disse nodene. Vil du kjøre nodene på skyen eller på stedet eller en kombinasjon av begge deler? Du må også komme med maskinvarekravene der du bestemmer minne, prosessorer og diskstørrelse for hver node. 

Til slutt må du også designe operativsystemet til nodene. Du kan gå med de gratis Linux-operativsystemene som CentOS, Fedora, Debian eller Ubuntu. Hvis du ikke er komfortabel med Linux-basert OS, kan du også velge Windows som operativsystem for noden din.

Trinn 5: Designe Blockchain Instance

Det kreves nå at det opprettes en blockchain-forekomst. Opprettelse og administrasjon gjøres basert på plattformen du velger. Her kan du konfigurere forskjellige aspekter av forekomsten, inkludert aktivautstedelse, gjenutstedelse av eiendeler, tillatelser, nøkkeladministrasjon, atomutveksling, opprinnelige eiendeler, nøkkelformater, blokksignaturer og mer!

Dette trinnet er veldig avgjørende. Derfor bør du ta deg god tid til å designe blockchain-forekomsten. 

Trinn 6: Programmeringsgrensesnitt for applikasjoner (APIer)

Nå som du har din blockchain-forekomst i gang, er det nå på tide å administrere applikasjonsprogrammeringsgrensesnittet (APIer). Det er allerede forhåndsdefinerte API-er, avhengig av hvilken plattform du velger. Dette betyr at noen plattformer kanskje ikke tilbyr API-er i det hele tatt. 

Så hvorfor trenger du API for? Du trenger dem til å gjøre følgende.

 • Utfør revisjonsrelaterte funksjoner
 • Generer nøkkelpar og adresser
 • Datahenting og lagring
 • Datautentisering ved bruk av hashes og digital signatur
 • Smarte kontrakter
 • Administrere smart-asset livssyklusadministrasjon som inkluderer betaling, utstedelse, sperring, bytte og pensjon

Trinn 7: Designe brukergrensesnitt og administrator

Med backend-oppsettet er det nå på tide for deg å designe grensesnittet for administratoren og brukerne. For admin-grensesnittet må du gi så mye informasjon som mulig til admin mens du sørger for at du ikke overvelder grensesnittet med unødvendig informasjon.

For brukeren kan du bare velge å vise frem de viktige tingene. Hvis du er i et tillatt nettverk, kan du bestemme deg for å vise dem KYC-informasjon, deres status med nettverket, deres roller og annen viktig informasjon. 

Du kan bruke hvilket som helst av frontprogrammeringsspråkene der ute. Vi anbefaler å velge HTML5, CSS, C #, PHP, JavaScript, Java og så videre!

Trinn 8: Fullføre Blockchain

Det siste trinnet er å fullføre prosjektet. Her må du sørge for at blockchain-nettverket ditt kjører som ment ved å overvåke det direkte. Sørg også for at du fortsetter å jobbe med blockchain-nettverket. Det kan også være lurt å legge til fremtidig teknologi i blockchain-en din, for eksempel analyse, sky, kunstig intelligens og så videre!

Bygg din egen Blockchain For Financial Product

I denne delen vil vi dekke viktige punkter om å lage en blockchain for finansielle produkter. Finansielle produkter er forskjellige i forhold til andre typer produkter og krever derfor forskjellige former for planlegging og gjennomføring.

Infact, finanssektoren er den mest klare bransjen der ute som er klar for blockchain. Selv den første brukssaken for blockchain er en kryptomynt bitcoin som endrer hvordan to parter kobler sammen og overfører midler til hverandre.

FinTech er en av de sektorene som alltid lider av en slags svindel eller dårlig spill. Dette er på grunn av det faktum at folk er villige til å gjøre feil ting bare for å tjene mer penger. Og det er her blockchain kommer inn, da det gir de nødvendige midlene for å beskytte interessene til alle partene der ute.

Ved å bruke blockchain kan partene jobbe uten mellomledd og dermed spare energi og kostnader forbundet med å gjøre transaksjonen. Blockchain er også nyttig når det gjelder å administrere andre aspekter av virksomheten, inkludert handelsvarer, logistikk & lager, sporing av transaksjoner og så videre.

Men ikke alle fintech-produkter bør ta i bruk blockchain så tidlig. Nedenfor er årsakene til at du bør prøve å investere i blockchain:

 • Tiltrek investeringer: Adopsjon av Blockchain blir nå sett på som fremtidsrettet og kan derfor fungere utrolig hvis du er ute etter investeringer.
 • Økt konkurranseevne: Hvis du adopterer blockchain tidlig, vil du sikkert fremstille konkurranse i markedet.
 • Eksperimentering: Hvis du er ute etter eksperimentering, kan blockchain-basert produktutvikling være et flott trekk. Du kan også være et av de første fintech-produktene som får et gjennombrudd.

Når Blockchain ikke er et godt alternativ for finansielle produkter?

Det er selvfølgelig mange tilfeller der blockchain ikke er et godt alternativ. For eksempel, hvis du er begrenset i ressursene dine, er det ikke lurt å gå for blockchain. Blockchain-ingeniører er ikke billige, og det tar også mye krefter å opprettholde blockchain. 

En blockchain-implementering betyr også mange endringer i hvordan driften fungerer, og det kan være for mye for ansatte eller sluttbrukere som kommuniserer med systemet. 

Til slutt anbefales det ikke hvor Fintech-produktet ditt ser etter kortsiktige mål. Blockchain, på grunn av vanskeligheter med implementering og involverte kostnader, gjør det alltid til en langsiktig strategi for enhver bedrift der ute.

Blockchain Frameworks gjelder i Fintech

Fintech kan dra nytte av følgende rammer

 • Ethereum → Det er et populært open source-rammeverk for å bygge desentraliserte applikasjoner.
 • CryptoNote → Et annet populært open source-prosjekt der du kan lage kryptomynter.
 • ZeroNet → En interessant plattform hvor du kan lage desentraliserte nettsteder.

Jeg vil faktisk bygge en blockchain! Vis meg hvordan du lager en blockchain

Vel, hvis du er noen som ønsker å komme inn i det nitty-gritty å lage din egen blockchain, så er denne delen noe for deg.

Den gode nyheten er at vi allerede har skrevet en komplett opplæring om hvordan du bygger en blockchain i Python. 

Ta en titt på infografikken vi opprettet for å gi deg et glimt av hva du kan forvente deg av opplæringen.

Så, hva trenger du for å komme i gang? Vel, hvis du har litt programmeringserfaring, kan du følge veiledningen. Hvis du ikke har noen tidligere programmeringserfaring, kan du finne mange opplæringsprogrammer online der du kan lære å kode. 

Vi anbefaler at du begynner med Python-dokumentasjon. Videre må du også lære Flask – et Python-mikro-rammeverk. 

For å kjenne hele utviklingsprosessen, må du opprette en blokk med fem nøkkelvariabler.

 • Indeks
 • Tidsstempel i Unix-tid
 • Transaksjonsliste
 • Bevis
 • Forrige Block Hash

Også den viktige funksjonen du trenger å opprette i blockchain-en din inkluderer

 • new_block (self) → Her må du opprette nye blokker og deretter legge den til kjeden
 • __init __ (selv) → Her initialiserer du blockchain
 • new_transactions (self) → Opprett og legg til nye transaksjoner
 • hash (blokk) → Her blir en blokk hash
 • register_node () → Her registreres en ny node
 • valid_chain () → Validering av kjeden skjer her
 • valid_proof () → valideringsbeviset finner sted før det sendes til kjeden
 • proof_of_work () → Her implementeres beviset på arbeidskonsensus

Populære Blockchain-as-a-service (BaaS) plattformer

Det er også populære Blockchain-as-a-Service (BaaS) plattformer der ute. Disse BaaS-plattformene er tredjeparts og hjelper deg med å administrere og opprette blockchain-nettverk. Det er en skybasert løsning der selskaper tilbyr nødvendige verktøy og infrastruktur for å være vert for blockchain-nettverk.

Disse BaaS er veldig nyttige for bedrifter, da det gir dem muligheten til å opprette nye blockchain-nettverk og apper på den uten behov for å lage infrastruktur for dem. De trenger heller ikke å bruke på vedlikehold for disse distribusjonene, ettersom selskapet som tilbyr tjenesten, gjør alt det.

Så hvilke BaaS-plattformer bør du vurdere? La oss liste dem nedenfor.

 1. Amazon Web Services
 2. IBM Blockchain-plattform
 3. Microsoft Azure
 4. Alibaba Cloud Blockchain as a Service
 5. Oracle Blockchain Cloud Service

Les også, AWS vs AZURE vs Oracle Blockchain Solution Offering: Comparison 

Vi har allerede dekket detaljert hvordan du velger riktig BaaS-plattform for din virksomhet. Ta en titt på infografikken nedenfor for å få et godt innblikk i hva du kan forvente.

Hvis du vil lese mer om det, kan du sjekke det her: Blockchain as a Service: Enterprise-grade BaaS Solutions.

Bli en Blockchain-utvikler

Vi vet at hvis du leser denne artikkelen, er du enten en bedrift eller en ambisiøs elev som ønsker å bli en blockchain-utvikler.

Den gode nyheten er at vi allerede dekket en mengde blockchain-utviklerinnhold på nettstedet vårt. Sjekk dem nedenfor.

 • 30+ spørsmål om Blockchain-utviklerintervjuer i 2020
 • Blockchain Developer Lønn On The Rise
 • Hvordan lande en Blockchain-utviklerjobb

Konklusjon

Dette fører oss til slutten av hvordan du lager en blockchain-artikkel. Vi dekket ganske mye innhold og prøvde å se på spørsmålet fra både eleven eller et forretningsperspektiv. Så, hva synes du om å lage din egen blockchain? Kommenter nedenfor og gi oss beskjed.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map