Introduksjon til tillatte blokkjeder

Ikke klar over vilkårene tillatt og tillatelsesfri i Blockchain? For å hjelpe deg med å forstå, her tar vi en detaljert introduksjon til Tillatte blokkjeder. La oss dykke inn i!

Decentralized Ledger Technology (DLT) har åpnet en rekke muligheter for selskapene som ønsker å innovere. Det er ikke nytt; Blockchain-teknologi er en av de teknologiene som har endret radikalt hvordan næringer fungerer. Imidlertid kan det ikke være en eneste løsning for hele bransjen.

Hver oppstart, selskap, virksomhet eller bransje er forskjellig når det gjelder deres behov og krav. Det er tydelig at et privateid selskap bare ikke kan bruke et fullt desentralisert blockchain-nettverk. Det er der forskjellige typer DLT-er kommer inn.

I denne artikkelen vil vi utforske tillatt blockchain. For å få et best mulig bilde, vil vi også gå gjennom noen av de best tillatte blokkjedene der ute, type DLT-er og andre viktige emner relatert til de tillatte blokkjedene. La oss starte med definisjonen av Tillatt blockchain.

Registrer deg nå: Gratis Blockchain-kurs

Hva er de tillatte blokkjedene?

Tillatte blokkjeder er blockchain-nettverk som krever tilgang for å være en del av. I disse blockchain-typene kjører et kontrollag oppå blockchain som styrer handlingene som utføres av de tillatte deltakerne. Som du ser, fungerer tillatte blokkjeder helt annerledes enn private og offentlige blokkjeder. De er laget for å dra nytte av blokkjeder uten å ofre autoritetsaspektet til et sentralisert system.

Så i utgangspunktet er det en stor forskjell mellom en tillatt og en premissløs, dvs. måten deltakerne skal samhandle med nettverket på. Et tillatt system er også kjent for å ha en begrensning på konsensusdeltakerne, noe som gjør tillatte nettverk høyt konfigurert og kontrollert av eierne. Det er imidlertid ikke en dårlig ting, men det handler om å bygge et passende blockchain-nettverk.

Det er mange populære tillatte blockchain-rammer der ute. Den inkluderer Hyperledger, Quorum, Corda og andre.

Les også: 6 viktige Blockchain-funksjoner du trenger å vite om!

Fordeler med tillatte blokkjeder

Det er mange fordeler med tillatte blokkjeder, noe som gjør det mest foretrukket å bruke sammenlignet med tillatelsesløse blokkjeder. La oss forstå fordelene ved tillatte blokkjeder med fordelene.

 • Effektiv ytelse: Når vi sammenlignet tillatte blokkeringer med tillatelsesfrie blokkeringer, gir de bedre ytelse. Kjernen til dette er det begrensede antall noder på plattformen. Dette fjerner unødvendige beregninger som kreves for å oppnå konsensus i nettverket, og forbedrer den totale ytelsen. I tillegg har tillatte nettverk egne forhåndsbestemte noder for validering av en transaksjon.
 • Riktig styringsstruktur: Tillatte nettverk har en passende styringsstruktur. Dette betyr at de er organisert. Administratorer krever også kortere tid på å oppdatere reglene over nettverket, noe som er betydelig raskere sammenlignet med offentlige blokkjeder. Det offentlige blockchain-nettverket lider av konsensusproblemet ettersom ikke alle noder jobber sammen for å få den nye oppdateringen implementert. Disse nodene kan plassere sin egeninteresse over behovene til blockchain, noe som til gjengjeld betyr langsommere oppdateringer til hele nettverket. Til sammenligning har ikke tillatt blockchain ikke problemet, ettersom nodene jobber sammen for å flytte oppdateringene raskere.
 • Desentralisert lagring: Tillatte nettverk bruker også riktig blockchain, inkludert bruk av sin desentraliserte natur for datalagring.
 • Kostnadseffektiv: Det er ingen tvil om at tillatte blokkjeder er mer kostnadseffektive sammenlignet med tillatelsesløse blokkjeder.

Blockchain as a Service eller BAAS er en annen markedsplass som er en stor del av blockchain-økonomien. Her er en detaljert guide til Blockchain as a Service.

Ulemper med tillatte blokkjeder

Tillatte blokkjeder er ikke fri for ulemper eller ulemper. Her er ulempene med tillatte blokkjeder:

 • Kompromittert sikkerhet – En offentlig eller privat blockchain har bedre sikkerhet ettersom nodene deltar riktig i en konsensusmetode. Men når det gjelder tillatte blokkjeder, kan det hende at dette ikke stemmer. Sikkerheten til et tillatt nettverk er like god som medlemmets integritet. Dette betyr at en liten del av et tillatt system kan arbeide sammen for å endre dataene som er lagret i nettverket. På denne måten kan integriteten til nettverket kompromitteres. For å løse det, bør systemet ha riktig tillatelse satt slik at de dårlige aktørene ikke kan slå seg sammen for å forårsake ønsket effekt.
 • Kontroll, sensur og regulering – I en ideell verden bør disse tillatte blokkjedene fungere som en offentlig blockchain, men med forskrifter. Imidlertid gir regelverket sensur til nettverket, der myndigheten kan begrense en transaksjon eller kontrollere at den skjer. Dette er en trussel mot enhver bedrift eller organisasjon som bruker det tillatte nettverket. Denne tilnærmingen stopper også det tillatte nettverket fra å få mest mulig ut av hele blockchain-økosystemet.

Typer blockchain og distribuert hovedboksteknologi

Blockchain-teknologien som ble brukt i bitcoin var enkel. Det var et offentlig peer-to-peer-nettverk som var i stand til å gjøre transaksjoner uten sentralisert autoritet, og hver node har sin egen kopi av reskontroen. Imidlertid er det ikke den eneste mulige blockchain eller distribuerte hovedboksteknologien. Det er mange typer DLT-er. La oss liste dem kort for å få en klar ide.

Les også: Hva er forskjellen mellom Blockchain og Distributed Ledger?

 • Offentlige blokkjeder

Offentlige blokkjeder er den vanligste typen blockchain som gjør at alle kan delta og gjøre transaksjoner eller til og med delta i konsensusmetoden. Det er mange fremtredende offentlige blokkjeder der ute.

Bitcoin og Ethereum er to gode eksempler. Bitcoin er den første generasjonen kryptovaluta som bruker den mest grunnleggende ideen om blockchain. Ethereum bringer mer til bordet ved å gi utviklerne muligheten til å utvikle distribuerte apper (dApps) ved hjelp av smarte kontrakter.

Offentlige blokkjeder bruker også konsensusalgoritme som ikke støtter en tillatt tilnærming. De er åpen kildekode, og alle uten forutgående tillatelse kan delta i nettverket.

Les mer om typer blockchain.

 • Federated / Consortium blockchains – Tillatte blockchains

Når det gjelder tillatt blockchain, faller Federated / Consortium blockchain inn i kategorien. Disse blockchain tillater ikke eksterne personer å delta i blockchain. Det har mange fordeler, inkludert høyere skalerbarhet, og er et utmerket valg for bedriftsbedrifter. Det er mange tillatte blokkeringer, inkludert R3, B3i, Hyperledger og så videre.

 • Privat blockchain

Den siste typen blockchain som vi skal diskutere er private blockchains. Private blokkeringer er “lik” tillatte blokkeringer, men har noen forskjeller som skiller dem fra hverandre. De private blokkjedene er ikke åpne for “publikum” i det hele tatt, mens en tillatt blokkjede kan ha noen kriterier for publikum å delta. Begge har begrensende karakter, men deres tilnærming avviker litt.

Forskjellen mellom tillatt og tillatelsesfri blockchain

Det er mange forskjeller mellom tillatelsesfrie og tillatte blokkeringer. Vi sammenligner disse to, slik at du kan få et klart bilde av hvordan tillatte blokkjeder og er implementert. Tabellen nedenfor gir deg et raskt innblikk i den tillatte blockchain vs tillatelsesløse blockchain

Les nå Blockchain vs Database og forstå forskjellen mellom de to.

tillatt blockchain vs tillatelsesfri blockchain

Tillatt vs Tillatelsesfritt blockchain-nettverk

tillatt vs tillatelsesløse blokkjeder

Liste over best tillatt blockchain

Som vi kan se at tillatte nettverk er avgjørende for de forskjellige bransjene der ute. Bransjer som finansnæringen, forsyningskjeden osv. Kan ha enormt nytte gjennom tillatte nettverk.

De viktigste tillatte blokkjedene inkluderer Quorum, Corda og Hyperledger Fabric. Dette er de førsteklasses løsningene når det gjelder tillatte løsninger. La oss se kort på hver av de tillatte blokkjedene nedenfor som vi tror faller i kategorien “best tillatt blockchain”.

 • Hyperledger stoff: Hyperledger Fabric Framework er et av de populære Hyperledger-prosjektene som vedlikeholdes av Linux-stiftelser. Den modulære arkitekturen gjør det mulig for alle å utvikle løsninger eller applikasjoner for å plugin og spille med forskjellige tjenester. Den bruker smarte kontrakter kjent som “chaincode” som inneholder systemets logikk. Vil du vite mer om Hyperledger? Sjekk vår detaljomtale her.
 • Quorum: Quorum blockchain er en bedriftsfokusert Ethereum blockchain som er rettet mot finansnæringen. Den er opprettet av JP Morgan. Vi har allerede dekket det i detalj.
 • Corda: Corda lar bedrifter bygge interoperable blockchain-nettverk. Det er åpen kildekode og gir utmerket verdi til bedrifter.

Sjekk mer om Corda her.

Utfordringer med tillatte løsninger

Tillatte blokkjeder er ikke fri for utfordringer. Å implementere tillatte blockchain-løsninger kan faktisk være en tøff oppgave. Så, hva gjør det så utfordrende? Det er mange utfordringer som den må gjennom. Få av dem inkluderer datalagring, meldinger og integrering, identitet, administrasjon av smarte kontrakter og så videre.

Som bedrift må det tas mange beslutninger før du starter et tillatt nettverk. For eksempel må selskapet først bestemme hvilken blockchain-plattform som skal brukes. De må også bestemme blockchain-kjøretiden som skal brukes. Svar på disse to spørsmålene vil tross alt gi dem utviklingsstakken som utviklingen vil finne sted på.

La oss se på utfordringene man kan komme over når man utvikler tillatte løsninger:

 • Integrering: En av de største utfordringene en bedrift eller organisasjon må gjennom integrasjonsutfordringer, spesielt når man bruker APIer for kommunikasjon. For å gjøre det enkelt kan du bruke Rhombus, Chain Link og Oraclize. De er gode verktøy som vil hjelpe deg med å koble til og integrere tjenester mer effektivt.
 • Datasikkerhet: Personvern er en stor bekymring, spesielt når det gjelder regulerte næringer. For å sikre riktig personvern, må de oppfylle spesifikke krav. Quorum og Aztec er et godt valg når det gjelder å utvikle tillatte blokkjeder som gir stort privatliv.
 • Datatilgang: Å få tilgang til informasjon i en tillatt blockchain kan være treg sammenlignet. Den riktige løsningen er å bruke The Graph som kan eksponere data for API-ene og smarte kontrakter for enkel tilgang.
 • Datalagring: Data kan lagres på mange måter i en blockchain. Imidlertid er ikke alle optimale, med tanke på at det lagres en enorm mengde data på blockchain. For å sikre riktig lagring anbefales det å bruke datalagringsløsninger som IPFS Private Network, Big chain DB og AWS Quantum Ledger.
 • Identitet: Den siste utfordringen vi skal diskutere er deltakerens identitetsproblem. Siden det er tillatt nettverk, er identiteten til jevnaldrende allerede kjent, noe som kan forårsake problemer under konsensusberegningene. For å forenkle problemet anbefales det å bruke Azure BaaS eller uPort som vil hjelpe virksomheten din til å bedre utnytte identitetsprotokollene og løsningene for desentraliserte applikasjoner.

Les også: Hvordan fungerer Blockchain?

Bunnlinjen

Tillatte blokkjeder er kommet for å bli. De gir blockchain-fordeler i et lukket økosystem, samtidig som de sikrer at det oppfyller behovet til en organisasjon. Det er tilsynelatende fordeler med å bruke den, inkludert kostnadseffektiv, riktig styring og effektiv ytelse. Imidlertid kommer det også med sine egne ulemper og utfordringer. Så, hva synes du om tillatte blokkeringer? Kommenter nedenfor og gi oss beskjed, vi lytter.

Hvis du er en nybegynner i Blockchain-bransjen, må du først lære de grunnleggende konseptene i blockchain-teknologi. For nybegynnere tilbyr vi gratis Blockchain Fundamentals Course. Registrer deg nå og lær det grunnleggende i Blockchain Technology for å utdype dine røtter av kunnskap og ferdigheter.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map