Hvorfor Hyperledger Indy er viktig for digitale identiteter?

Hyperledger Indy kan gi deg kontrollen over din egen identitet og data. Føler du deg fascinert? La oss dissekere plattformen for å forstå hvordan dette prosjektet fungerer.

Med utviklingen av den digitale verden ønsker vi alle å være online hele tiden. Mens du utfører forskjellige oppgaver, kan du imidlertid også måtte avsløre din personlige informasjon på flere plattformer. Spesielt når du handler på nettet, må du gi dem din økonomiske informasjon for å kjøpe noe.

Og det er derfor behovet for digitale identiteter er mer enn noensinne. Uansett hvor sikre nettplattformene hevder å være, ser det ut til å være et overveldende antall identitetstyverier i alle tilfeller.

Fra det øyeblikket du avslører din personlige informasjon, blir den lagret i flere databaser. Og disse databasene er ikke sikret fra hackere. Mer, plattformer bruker nå dataene våre uten vårt samtykke. I tillegg selger disse plattformene også informasjonen din til reklamekunder.

Dette føles definitivt ikke som om du har kontroll, er du? Og det er her Hyperledger Indy kommer til å spille.

Meld deg på nå:Gratis Blockchain-kurs

Hva er Hyperledger Indy?

Hyperledger Indy er et prosjekt under paraplyprosjektet Hyperledger støttet av Linux Foundation. Det er hovedsakelig et rammeverk laget for desentralisert identitet og også en distribuert hovedbok. I virkeligheten, med Hyperledger Indy-arkitektur, kan du opprette digitale identiteter som vil være forankret i blockchain eller andre former for mistillit.

I tillegg, med Hyperledger Indy-arkitektur, får du mange biblioteker, verktøy, gjenbrukbare komponenter og mange flere.

Mer, det beste er at hver identitet som kommer ut av denne Hyperledger Indy-arkitekturen, er interoperabel på tvers av flere domener, organisasjonssiloer og applikasjoner.

Dermed betyr det at du bare kan stole på en felles sannhet sammen med alle dine medarbeidere.

Uansett, med Hyperledger Indy-opplæringen kan du nå stille spørsmål som hvem du har å gjøre med og hvordan du kan bekrefte informasjonen din før du kommuniserer med noen annen part. Siden det tilbyr en gjennomsiktig tilnærming, ville det ikke være noe skjult for deg.

I virkeligheten er Hyperledger Indy vs. Fabric en helt annen type tema. Selv om de kan virke som lignende prosjekter, er de i virkeligheten ikke det. Stoff er mer egnet for et bredt spekter av bruksområder og bransjer. På den annen side er Indy spesielt opprettet for selvsuveren identitetsadministrasjon. Så enhver bransje som arbeider med identitetsstyring kan bruke den.

Så hvis vi sammenligner Hyperledger Indy vs. stoff, vil du oppdage at begge prosjektene har noe annet å tilby til bordet.

Vil du vite om Hyperledger? Du kan sjekke ut vår omfattende guide om Hyperledger blockchain akkurat nå!

Hyperledger Indy

Nøkkelfunksjoner i Hyperledger Indy

Fra Hyperledger Indy-opplæringen kan du lære om de viktigste funksjonene til denne plattformen. La oss se hva de er –

Selvsuverenitet

Fra dokumentasjonen Hyperledger Indy vet du at rammeverket lagret identitetene på en distribuert hovedbok. Det er spesielle gjenstander som plattformen vil lagre for deg. I utgangspunktet vil disse gjenstandene inkludere kryptografiske akkumulatorer, bevis på eksistens, offentlige nøkler og mange flere.

Ingen, men du kan bare endre eller fjerne identiteten din fra den.

Personvern

Som standard vil plattformen bevare alt personvernet ditt. I virkeligheten beskriver Hyperledger Indy-dokumentasjonen hvordan den vil bevare personverninnstillingene og hvordan den kan fungere uten noen motsetning med noen part..

I tillegg vil du også vite hvordan det kan gi sikkerhet i et desentralisert system.

Kontrollerbare krav

I virkeligheten kan identitetskravene ha lignende legitimasjon, for eksempel i førerkort eller fødselsattest eller i passet. Men du kan kombinere disse for å gjøre det enda kraftigere.

I tillegg kan du bevise identiteten din med en enkelt ID fra hovedboken – du trenger ikke å sende inn all dokumentasjon i alle tilfeller lenger.

Spesiallaget

Den er spesialbygd for kun desentraliserte identiteter. I henhold til Hyperledger Indy-dokumentasjonen bruker du plattformen klar for integrering i ethvert selskap som arbeider med identiteter. Så du trenger ikke å gå etter noen annen løsning eller komme opp med din egen plattform bare for å innlemme i bransjene dine.

Vil du vite hva en distribuert hovedboksteknologi er? Lær mer om det fra vår distribuerte hovedboksteknologiguide nå!

Identitet Korrelasjonsresistent

Dette er den beste delen av Hyperledger Indy. I følge Hyperledger Indy-dokumentasjonen er den helt identitetskorrelasjonsresistent. Så du trenger ikke å bekymre deg for å legge igjen brødsmuler fra en ID til en annen.

Mer, det er ingen måte plattformen vil koble til to ID-er eller ha to lignende identifikasjoner i hovedboken.

Desentraliserte identifikatorer (DIDs)

I følge Hyperledger Indy-dokumentasjonen er alle desentraliserte identifikatorer globalt oppløselige og unike uten at det er behov for noe sentralt parti i blandingen.

Så hver desentraliserte identitet på plattformen vil ha en unik identifikator som bare vil tilhøre deg.

Ingen kan kreve eller bruke identiteten din som din egen. Så problemet med identitetstyveri ville reduseres sterkt.

Peer-to-peer-tilkobling

I følge Hyperledger Indy-opplæringen har plattformen en peer-to-peer-forbindelse. Så enhver kommunikasjon vil skje mellom to jevnaldrende. I virkeligheten er det forskjellig fra andre sentraliserte servere, fordi serveren i disse fungerer som mellommann.

Men i Hyperledger Indy vil det ikke være en mellommann.

Null kunnskapsbevis

Med hjelp fra bevissthet uten kunnskap kan du bare avsløre den informasjonen du trenger uten noe annet. Så når du må bevise legitimasjonen din, kan du bare velge å frigjøre informasjonen du trenger. Hvis du for eksempel trenger å oppgi fødselsattest, kan du bare velge å gjøre det.

Så dette gir deg en ekstra mengde kontroll over informasjonen din.

Føler du deg interessert i bevis på null kunnskap? Gå gjennom guiden vår om null-kunnskapssikker for å forstå hvordan konseptet fungerer.

Hvorfor trenger du Hyperledger Indy?

La oss utforske noen av hovedspørsmålene til eksisterende infrastruktur. Dette vil hjelpe deg å forstå hvorfor dette prosjektet er veldig viktig.

Sentralisert identitetsstyring

Først av alt, la oss sjekke hva sentralisert identitetsstyring har gjort i alle disse årene. I virkeligheten ble internett bygget for å koble mennesker uten å stole på en mellommann. Da internett begynte å bli mer privatisert, begynte imidlertid tredjepartsformidlere å dukke opp.

Og til slutt, nå ble det en grunnleggende del av denne infrastrukturen. Uansett er fundamentet basert på en sentralisert modell som kommer med en eneste kontrollerende enhet som har tilgang til alt.

I virkeligheten kan den sentraliserte autoriteten gjøre endringer i innholdet ditt, kan stjele informasjonen din og til og med misbruke den slik de vil.

Mer, selv om de ikke stjeler den, samler de fremdeles en enorm mengde personlig informasjon som hackere lett kan få. I tillegg økte det enorme volumet av informasjon også sjansene for brudd på data.

Derfor mislykkes dette sentraliserte identitetsstyringssystemet forferdelig og kan føre til disse problemene –

Mangel på gjennomsiktighet

Ettersom det ikke er gjennomsiktighet i sentraliserte systemer, ser det ut til at mange spørsmål om personvern krenker gjennom årene. For eksempel DeepMinds ulovlige deling av pasientdata, Cambridge Analytica-skandalen og bøter på Facebook for å ha stjålet brukerinformasjon for annonser.

Alle disse kildene bekreftet ikke om brukeren hadde samtykke eller ikke. Mer, de fulgte ingen personvernregler og sporet hele historikken for å produsere annonser.

Mangel på kontroll

En annen stor feil ved det sentraliserte systemet er at du ikke har noen kontroll over det. I mange tilfeller vil informasjonen din bli brukt i samsvar med myndighetenes behov. For eksempel, selv om du sletter Facebook-kontoen din, vil Facebook fortsatt ha litt informasjon igjen på serveren.

Så du kan aldri slette all informasjonen fra dem. I alle fall er dette bare en av de dårlige konsekvensene som følger med en sentralisert servermodell.

Identitetstyveri

Enhver hacker kan enkelt hacke alle dataene du delte på internett uten å svette. Mer, problemet kommer når noen kaprer dataene dine, og de krever et høyt løsepenger for at de skal komme tilbake.

Det kan være hvilken som helst type informasjon som bankkontoinformasjonen din, selskapets sensitive data eller til og med dine personlige filer du ikke vil ha ute i det fri.

I henhold til bruddnivåindeksen blir 214 poster stjålet eller går tapt hvert sekund. Så det betyr at 18,525,816 poster blir stjålet på en dag hver eneste dag! Selv dataene dine kan være på den listen, og du vet ikke engang om det.

Som du kan se, med så mange datahack som skjer hver dag, er det tydelig at sentraliserte systemer ikke klarer å beskytte informasjonen fra hackerne..

Les mer:Blockchain vs Database: Forstå forskjellen mellom de to

Ingen global identitet

De sentraliserte systemene har ikke noe globalt registersystem, noe som kan hindre når du søker om visse dokumenter som pass, førerkort, PAN-kort osv. Så du må sende inn de samme dokumentene hver gang du søker om disse.

I virkeligheten kan det være veldig tidkrevende og gjør prosessen tungvint. For øyeblikket er det ikke noen global autoritet som kan godkjenne dokumentene dine med bare en ID.

Som et resultat kan det være veldig vanskelig å få disse dokumentene når du går fra ett land til et annet. Mer, prosessen med å samle all denne informasjonen er kjedelig arbeid.

Økonomisk byrde

Identitetsstyringssystemet dekker for øyeblikket sine største interessenter – identitetsinnehavere, verifiserende selskaper og parter som verifiserer brukerne. Samlet sett koster betalingen for hver sektor en enorm sum penger.

Uansett må KYC-selskaper behandle informasjon fra mange organisasjoner som forsikringsselskaper, sykehus, banker osv. Som gjør det overbelastet og trenger mer ressurser.

For å oppfylle alle kravene fra arbeidskraft krever selskapene høye bekreftelseskostnader, og det blir et skjult behandlingsgebyr for enkeltpersoner.

Som du kan se, vil du til slutt være den som betaler mer for å bekrefte legitimasjonen din. I følge en undersøkelse bruker KYC-selskaper over 48 millioner dollar hvert år bare for bekreftelsesprosessen.

Tiden for å fjerne et individ er 26 dager, og hvis brukeren ønsker å gjøre noen endringer, tar det 20 dager å gjøre det, noe som er mye tid.

Derfor blir det en byrde for alle interessenter i det lange løp. Uansett kan de føderale identitetene bruke en enkelt identitet til mange formål med brukerens samtykke. Ettersom den er lagret på en sentralisert server, blir den imidlertid ikke gjennomsiktig for brukerne.

Bruker-sentrert identitet

Dermed, etter at alle modellene mislyktes, flyttet fokuset mot en mer brukersentrert identitet der brukerne vil kontrollere hvilken informasjon som deles. Men det var også begrenset til identitetsregister som kan tilbakekalle tilgang når som helst de vil.

Begrepet selvsuvereine identiteter begynte således å stige, og det vil holde informasjonen i brukerens hånd i stedet for i organisasjoner eller tredjeparter. Men basen til arkitekturen trenger en desentralisert plattform.

Og det er her Hyperledger Indy-arkitektur spiller inn. Siden det er en desentralisert plattform, kan den være den perfekte løsningen på alle problemene. Mer, Hyperledger Indy-arkitekturen er spesielt for identitetsbaserte løsninger.

Sjekk ut de 15 Hyperledger-prosjektene akkurat nå!

Hva er de typiske komponentene i Hyperledger Indy?

Kryptografi

Enhver form for identitetsløsning som bruker Hyperledger Indy-agenten, bruker kryptografi uten kunnskap. I denne Hyperledger Indy SDK vil et bevis på null kunnskap sikre at en bruker kan bevise for enhver annen bruker at de kjenner til viss informasjon uten å avsløre noe annet..

Så det betyr at brukeren bare vil dele at han / hun vet viss informasjon, og basert på det kan brukeren vite om han / hun snakker sant eller ikke.

Noder

I Hyperledger Indy SDK kan alle nodene klassifiseres i tre hovedtyper – full node, en master node og noder. I virkeligheten er en enhet som utfører transaksjoner på blockchain en node. På den annen side, i Hyperledger Indy SDK, er en klient som opererer på nettverket og vedlikeholder en full kopi av reskontroen en full node.

Uansett er en masternode faktisk ansvarlig for desentralisert styring i Hyperledger Indy SDK.

Men hva med Hyperledger Indy-konsensus? Vel, i virkeligheten er Hyperledger Indy-konsensus faktisk redundante bysantinske feiltoleranse (RBFT) protokoller..

Mer så er Hyperledger Indy-konsensus faktisk en avansert form for den Plenum Byzantine Fault Tolerance-modellen.

I denne Hyperledger Indy-konsensusen vil du se flere parallelle forekomster av BFT-protokollen (Byzantine Fault Tolerance). Mer, vil hver forekomst ha en primær replika. Selv om alle andre protokollforekomster kan bestille en forespørsel, er det bare en hovedforekomst som kan utføre dem.

Derfor er Hyperledger Indy-konsensus faktisk ganske effektiv.

Hovedbok

I følge Hyperledger Indy-opplæringen sikkerhetskopierer Merkle-treet hovedboken. Mer, alle nodene har kopier av hovedboken.

Middel

Hyperledger Indy-agenter kan komme i mange varianter. I virkeligheten kan noen av dem være ganske enkle og statiske. Og disse er mer egnet for IoT-brukstilfeller som krever en enkelt kablet tilkobling. På den annen side er Hyperledger Indy-agenter også skybaserte og komplekse. Disse er mer egnet for forretningsbruk.

Stat og lagring

Det ligner litt på Ethereum, og tilstanden til nettverket opprettholdes av Patricia Trie. I utgangspunktet er det en kombinasjon av Merkle Trie og Radix Trie. På den annen side implementeres lagring i systemet med leveldb ettersom det tilbyr implementering av verdi / nøkkeldatabase. Det tilbyr også bestilt kartlegging.

Les mer: Enterprise Ethereum: Private Blockchain For Enterprises

Brukerfordeler med Hyperledger Indy

Kontroll: Brukere vil ha full kontroll over identiteten sin.

Åpenhet: Alt på hovedboken er synlig for alle. Informasjonen blir imidlertid kryptert.

Adgang: Bare brukeren vil ha tilgang til hans / hennes data.

Interoperabilitet: Brukere kan bruke identiteten sin på hvilket som helst nettverk som tillater dem.

Samtykke: Enhver annen part som ønsker tilgang til viss informasjon, trenger samtykke fra brukeren.

Eksistens: Alle brukerne vil ha full uavhengig eksistens på hovedboken.

Levetid: Den vil ligge på hovedboken så lenge en bruker ønsker det. Så de kan også slette identiteten sin hvis de vil.

Bærbarhet: Brukere kan også transportere IDene sine til andre enheter.

Minimalisering: Å avsløre enhver form for dokumentasjon kommer med minimal minimering.

Beskyttelse: Plattformen vil beskytte brukerrettigheter hele tiden.

Les mer: 6 viktige Blockchain-funksjoner du trenger å vite om

Selvoverherende identitetsspillere i Hyperledger Indy

Det er spesifikt tre typer identitetsspillere i Hyperledger Indy. La oss se hva dette er –

Identitetsleverandør: Den har ingen sentralisert leverandør, men fungerer desentralisert med forhåndsdefinerte regler. I utgangspunktet vil disse nodene utstede identiteten sin.

Identitetseier: Identitetseiere har sine bekreftede identiteter i hovedboken og vil ha offentlig-private nøkkelpar for sikkerhet.

Identitetsvalidator: Disse nodene har fått tillit til nettverket og deltar i valideringsprosessen.

Les også: Blockchain for digital identitet

Hvordan fungerer prosessen?

En bruker kan oppgi navnet sitt eller hvilken som helst annen menneskelig minneverdig form for ID-en i den innledende fasen.

Etter det blir ID-navnet konvertert til en unik kode eller nøkkel, som kalles desentraliserte identifikatorer (DID) i hovedboken. Det vil være en verdi knyttet til det, kjent som DID descriptor-objektet (DDO). Sammen kalles de DID-poster.

Du kan identifisere en bruker ved hjelp av en DID-post. I virkeligheten vil eierens private nøkkel kryptografisk sikre DID-posten.

Deretter vil brukeren få en offentlig nøkkel som tilsvarer nøkkelparet generert i DDO. DDO vil også ha visse samhandlende tjenester for identitetsinnehaveren.

Brukeren får tilgang til DID-metodespesifikasjoner som vil gi ham / henne beskjed om hvordan de kan registrere, oppdatere, tilbakekalle eller løse ID-en sin på hovedboken.

Meld deg på nå: Certified Enterprise Blockchain Professional (CEBP) kurs

Hyperledger Indy brukstilfeller

Det er mange mulige Hyperledger Indy brukssaker for bedrifter og enkeltpersoner. La oss se hva de er –

Digitale dokumenter

Du kan få alle slags dokumenter i digitale formater, for eksempel fødselsattest, pass, førerkort, etc. Det beste er at du også kan ha annen viktig dokumentasjon på nettverket, spesielt for virksomhets blockchain-brukstilfeller.

Passordfri autentisering

En annen av de beste Hyperledger Indy brukssakene er at den lar deg få en passordfri autentiseringsprosess. I noen forstand, ettersom passord er langt lettere å knekke, er det derfor du kan logge på et sikkert nettsted med fingeravtrykk eller annen form for biometri fra mobilen din..

Slutten av søppelpost

Med Hyperledger Indy-brukstilfeller får du ikke flere e-postmeldinger. Videre trenger du ikke å bekrefte telefonnumrene dine nå og da heller. Med sine superbeskyttende lag kan ingen spam-e-post komme gjennom uten din tillatelse.

Medlemskapsledelse

Dette er mer egnet for bedriftsbedrifter, da de kan bruke Hyperledger Indy-brukssaker til å administrere sin desentraliserte medlemsmodell. I utgangspunktet vil Indy-agenten bli medlemskortet ditt, og du kan bruke det hvor som helst som tillater det.

Aldersbegrensninger

I dag har internett blitt et sted der alt er åpent for alle. Noen ganger, uten begrensninger, kan personer misbruke informasjon. Derfor kan nettsteder, enheter og tjenester jobbe mer effektivt med riktig aldersbegrensning.

For eksempel kan spillutviklere begrense mindreårige fra å spille bestemte spill eller gjøre visse kjøp i spillet.

Les mer:Hyperledger Fabric brukstilfeller og casestudier

Sårbarhetsvarsel

Med Hyperledger Indy brukstilfeller kan utviklere offisielt signere en programvare de utvikler før de slipper den i markedet. Dermed lar brukeren vite om programvaren er legitim eller ikke. I utgangspunktet, med skadelig kopiprogramvare, kan hackere få tilgang til brukerens enhet.

Men en bruker vil få varsler med en gang hvis det til og med er en eller annen form for sårbarhet i programvaren hvis de bruker Indy.

Sysselsetting verifisering

Mens de ansetter en ny ansatt, kan bedrifter enkelt gjøre en bakgrunnssjekk ved hjelp av en desentralisert ID. Så hvis den ansatte hevder å ha tidligere erfaring eller har riktig sertifisering, vil den være knyttet til hans / hennes ID.

Dermed kan selskapet verifisere om legitimasjonen er sant eller ikke, bare ved å be om disse dokumentene.

Proveniens

Herkomst er et stort spørsmål når det gjelder virksomheter som forsyningskjede eller handel. I følge Hyperledger Indy-opplæringen kan bedrifter enkelt få herkomst til et materiale. Mer, selv forbrukerne vil få herkomst fra produktene de kjøper. Det vil gi et annet nivå av tillit blant produsenten og forbrukerne.

Global tilgang

Med hjelp fra denne teknologien kan du flytte hvor som helst med en enkelt ID. Det betyr at selv om du drar til utlandet, kan de bare bruke ID-en din til å bekrefte legitimasjonen din. Så, i stedet for å få en ny ID i et annet land eller område, kan du bruke ID-en din hvor som helst du har lov til å gå.

Også med DID vil mange mennesker som ikke har tilgang til identifikasjon få sin ID og nyte fasilitetene som følger med det.

Gjenoppretting av en kompromittert desentralisert identitet

Hvis du på en eller annen måte mister identiteten din, kan du gjenopprette den igjen. Men du må ha identitetssikre dokumenter for å be om en identitetsleverandør. I virkeligheten vil identitetsleverandøren ha hvert dokument på hovedboken, og slik at du kan matche legitimasjonen din med den og få din ID igjen.

Etter det kan identitetsvalidatorer validere identiteten din igjen ved hjelp av biometrisk informasjon. Så, så blir du bekreftet og får tilgang til ID-en din igjen.

Ta en titt på de 50 største selskapene som bruker blockchain-teknologi for å lære mer om det.

Konklusjon

Hyperledger Indy er her for å løse alle våre problemer knyttet til identiteter. Det er så mange mennesker i verden som ikke en gang har identifikasjon. Som et resultat kan mange ikke nyte fasilitetene som følger med i et land. Men med desentraliserte identiteter vil det være mye lettere å gi dem en ID.

Som du kan se, er Hyperledger Indy full av funksjoner og er en godt strukturert plattform. Dermed kan bedrifter enkelt integrere med systemet og oppgradere alle sine begrensede modeller til mye bedre.

Hvis du bare er en nybegynner og ønsker å forstå annen blockchain-teknologi grundigere, anbefaler vi å starte med vår gratis blockchain-guide.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map