Hvordan null kunnskapsbevis endrer Blockchain?

Lurer du på rollen som Zero Knowledge Proofs i Blockchain? La oss starte en reise for å forstå hvordan null kunnskapsbevis endrer blockchain.

Tror du ikke at du avslører for mye personlig informasjon om deg selv mens du viser førerkortet til bartenderen for ID-bekreftelse? Hvis ja, er det uunngåelig å se etter en innovativ måte å dele bare dataene som folk vil dele, i stedet for å avsløre all informasjonen. Med fremveksten av informasjonskapitalisme er det viktig å finne løsninger som kan sikre personvernet og sikkerheten til brukerinformasjonen.

Mens Blockchain er et pålitelig alternativ for å oppnå ønsket personvern og sikkerhet for informasjonsutveksling, har den gjennomsiktighet som et tilbakeslag. Derfor, Zero Knowledge Proof (ZKP) har blitt sett på som en av de fremtredende løsningene for å oppfylle kravene til konfidensialitet. Følgende diskusjon peker på de viktigste faktorene som har vært ansvarlige for å innføre noen slående endringer i blockchain.

Meld deg på nå:Zero Knowledge Proof Training Course

Hva er null kunnskapsbevis?

Kryptografi har vært assosiert med blockchain som en av de mest avgjørende komponentene siden starten. Faktisk er kryptografi på blockchain den viktigste grunnen til at den er i stor skala adoptert i forskjellige bransjer for forskjellige selskaper. ZKP Blockchain-applikasjonene dukket opp med ankomsten av en ny kryptografiprotokoll eller mekanisme basert på matematiske grunnlag.

Innføringen av null kunnskapssikkerhet indikerte et nytt kapittel i kryptografiens verden. Det er et av de mest fremtredende eksemplene på kryptografisk innovasjon med forskjellige applikasjoner, inkludert sikre og anonyme transaksjoner på offentlige blockchain-nettverk og atomnedrustning..

Arbeid med null kunnskapsbevis

Funksjonaliteten til ZKP tar sikte på å tillate en beviser å overbevise en verifier om et bestemt faktum uten å avsløre den faktiske informasjonen. For eksempel kan du finne ut saldoen på bankkontoen din uten å ha tilgang til bankinformasjonen og personlig informasjon. Null kunnskapssikker kan hjelpe til med å oppnå dette resultatet ved å utnytte de tre grunnleggende egenskapene. De tre grunnleggende aspektene som kjennetegner en ZKP inkluderer følgende,

 1. Fullstendigheten av transaksjonen er viktig. Det antyder at sannheten i en uttalelse overbeviser verifisereren om at beviseren har besittelse av den nødvendige innspillingen.
 2. Sundhet er det andre viktige trekket i utformingen av en ZKP. Det indikerer at en uærlig påstander ikke kan overbevise verifisereren om at de har de nødvendige innspillene når uttalelsen er falsk.
 3. Den siste og mest kritiske faktoren i utformingen av null kunnskapssikkerhet refererer til null kunnskap. Den primære indikasjonen på null kunnskapsaspekt i ZKP peker mot ikke-avsløring av informasjon. Uansett at utsagnet er sant eller usant, må verifisereren ikke lære noe om informasjonen.

Les også:En komplett guide til null kunnskapssikkerhet

Typer ZKP-er

La oss nå reflektere kort over hvilke typer ZKP-er før vi beveger oss mot ZKP-blockchain-kombinasjonen. De to vanligste typene ZKP-er refererer til interaktiv null-bevis bevis og ikke-interaktiv null kunnskap bevis. Interaktive ZKP-er involverer en rekke handlinger som beviseren må fullføre for å overbevise verifisereren om et bestemt faktum.

Serien av handlinger i interaktive ZKP-er er knyttet til begrepene matematisk sannsynlighet. På den annen side involverer ikke-interaktive ZKP-er ingen interaktiv prosess. Når det gjelder ikke-interaktive ZKP-er, kan beviseren skape alle utfordringer kombinert sammen, og verifisereren kan svare på et senere tidspunkt. Selv om ikke-interaktive ZKP-er kan redusere mulighetene for samarbeid, krever de ekstra programvare og maskiner for å identifisere eksperimentssekvensen.

En annen bemerkelsesverdig kategori av ZKP-er som nylig har dukket opp, refererer til zk-SNARKs eller null kunnskap – Succinct Non-Interactive Argument of Knowledge. zk-SNARK er den mest populære teknikken blant null kunnskapssikre alternativer. Det kan hjelpe med å definere kvadratisk ligning som utnytter offentlige data, private data og innganger for å generere bevis.

Deretter kan bekrefteren validere beviset for å fullføre transaksjonen. Det mest kjente eksemplet på bruk av zk-SNARKs refererer til ZCash, en kryptovaluta. I tillegg kan zk-SNARKs også fungere som et ideelt valg for oppgaver som å bevise alderen til et individ uten å dele personlig informasjon..

Fordeler med null kunnskapsbevis

Med et tydelig inntrykk av de grunnleggende forklaringene og forskjellige kategorier av ZKP-er, er det viktig å forstå fordelene med ZKP-er.

 • Den mest fremtredende fordelen med null kunnskapssikker refererer direkte til enkelhet. Brukere kan utnytte den mest fremtredende fordelen med null kunnskapssikkerhet i form av enkelhet, da det ikke krever noen kompliserte krypteringsmetoder.
 • Samtidig er ZKP-er også forbundet med bedre sikkerhet, spesielt med tilstanden for å unngå å avsløre noen form for informasjon.
 • En annen lovende fordel assosiert med arbeidet med ZKP refererer til forkortelse av transaksjoner på blockchain. Som et resultat trenger ikke brukerne å bekymre seg for informasjonslagring for å inkludere kompatibilitet og identitet med forskjellige typer eiendeler.
 • Null kunnskapsbevis kan gi en unik kombinasjon av personvern og skalerbarhet for å fremme universell inkludering i blockchain. Når vi snakker om personvern, har null kunnskapssikre fordeler det alltid som en av de viktigste prioriteringene.
 • Enkeltpersoner er klar over sikkerheten til informasjonen sin uten at det går ut over tilgangen til tjenester som krever data eller identifikasjon.
 • Den kontinuerlig tilbøyelige orienteringen mot en bedre og trygg fremtid vil fremme sjansene for å vedta ZKP for å oppnå privatliv.

Les Nå:Fordeler med Blockchain Technology

Hvordan kan du bruke ZKP-er i Blockchain?

Fra nå av må du ha forventet de forskjellige grunnene som peker mot bruk av ZKP-er i blockchain. Selv om det symbiotiske forholdet mellom ZKP-blockchain ikke har blitt diskutert nok, anerkjenner bransjeledere, fagpersoner og beslutningstakere verdien av ZKPs.

Skalerbarheten til ZKP-er kan tillate vekst av blockchain, samtidig som det gir trygghet for fleksibilitet til brukerne, sammen med forbedret kontroll og frihet knyttet til informasjonen deres. Derfor er det uunngåelig å lure på de potensielle måtene ZKP-er faktisk forandrer blockchain-verdenen på.

For å finne ut hvordan null kunnskapssikkerhet endrer blockchain, la oss reflektere over de forskjellige områdene i blockchain-systemet der ZKP-er gjelder..

 • Meldingsapplikasjoner i Blockchain

Det fremste bruksområdet for ZKPs i blockchain refererer til meldinger. End-to-kryptering er et obligatorisk krav i en personvernorientert verden. Kryptering av meldinger tar sikte på å sikre at ingen tredjepart er i stand til å se kommunikasjonen mellom to personer.

Meldingsplattformer krever generelt at brukerne skal verifisere identiteten sin til serveren, og serveren må gjenkjenne brukeren. På den annen side tillater null kunnskapssikker utvikling av end-to-end tillit til meldingsverdenen uten å utelate ytterligere informasjon. Derfor er applikasjonene til ZKP i meldingsapplikasjoner en av deres viktigste applikasjoner innen blockchain.

 • Autentiseringsprosesser

Overføring av sensitiv informasjon har sakte blitt en enorm prioritet for bedrifter, spesielt med radikalt utvidende informasjonssystemer og relevante funksjoner. Null kunnskapssikker kan gi den ideelle plattformen for overføring av sensitiv informasjon som autentiseringsinformasjon sammen med forsikring om forbedret sikkerhet.

Null kunnskapssikkerhet kan hjelpe deg med å utvikle en sikker kanal som er skreddersydd for brukere å bruke informasjonen uten eksponering. Som et resultat kan ZKPer hjelpe til med å unngå bekymringene for datalekkasje i verste fall.

Lurer du på hva som ville være fremtiden for blockchain? Ta en titt på disse topp Blockchain-spådommene for 2021, og gjør deg selv fremtidsklar!

 • Tar filsystemkontrollen til neste nivå

Null kunnskapsbevis blir også sett på som et av de potensielle instrumentene for å revolusjonere aspektene ved filsystemkontroll. Null kunnskapssikker kan hjelpe til med å legge til forskjellige lag med sikkerhet til brukerne, filene og også påloggingene. Som et resultat kan ZKPs presentere bemerkelsesverdige vanskeligheter for hacking eller manipulering av dataene som er lagret i filsystemet.

 • Støtte for komplekse dokumentasjonsprosedyrer

Null kunnskapssikkerhet kan også finne pålitelige applikasjoner i blockchain-verdenen for kompliserte dokumentasjonsprosedyrer. Det kan hjelpe til med å tilby muligheten for kryptering av data i biter. Som et resultat kan brukere enkelt få kontroll over bestemte blokker for å gi tilgang til en bestemt bruker. Samtidig sikrer det også begrensning av tilgang for andre brukere. Derfor kan ZKP-er enkelt sikre de beste garantiene for kompleks dokumentasjon og samtidig begrense tilgangen for ikke-autoriserte personer.

 • Beskytte lagring

ZKP-blockchain-forholdet er også avgjørende for å løse en fremtredende bekymring i domenet til lagringsverktøyet. ZKP-er blir sett på som en av de nyttige ressursene for å forbedre effektiviteten til lagringsbeskyttelsesmetoder og -metoder. Null kunnskapssikkerhet inkluderer en protokoll for sikkerhet for lagringsenheten ved siden av informasjonen som er inkludert i lagringsenheten. Viktigst av alt, tilgangskanalene nyter også formidable garantier som muliggjør en svært sikker og sømløs opplevelse.

 • Sikkerhetsregler for sensitiv informasjon

Rollen som null kunnskapssikker i endring av blockchain er også viktig for å definere tilnærminger fulgt av blockchain for modernisering av transaksjoner. ZKP kan tilby et avansert sikkerhetsnivå for alle blokker som inneholder sårbar bankinformasjon som finansiell informasjon og transaksjonshistorikk.

Avansert sikkerhetsnivå gjør det mulig for banker å kun innføre endringer i de nødvendige blokker etter brukerens forespørsel om informasjon. Samtidig blir ikke de andre blokkene tuklet med, og gir dermed forsikring om omfattende beskyttelse.

 • Sender private Blockchain-transaksjoner

Overføring av private blockchain-transaksjoner er en av de fremtredende omtalene blant forskjellige bemerkelsesverdige implementeringer av ZKP i blockchain. Private Blockchain-transaksjoner må beskyttes fra tredjepart mens de sendes.

Den viktigste bekymringen i å sende private blockchain-transaksjoner refererer til de forskjellige smutthullene som er tydelige i de konvensjonelle metodene. Effektiv integrering av null kunnskapssikker med private blockchain-transaksjoner kan gjøre dem motstandsdyktige mot enhver form for hacking eller avlytting.

 • Virkelig innvirkning av applikasjoner av ZKP i Blockchain

Nå har vi et inntrykk av forskjellige måter som null kunnskapssikkerhet kan brukes i blockchain. Så la oss gå mot de virkelige implikasjonene av å bruke ZKP i blockchain. Det mest fremtredende resultatet av implementering av ZKP-er i blockchain-økosystemet refererer til den reviderte oppfatningen av tillit.

Blockchain har funnet et bredt spekter av applikasjoner på tvers av ulike sektorer, som plattformer for informasjonssystemstyring, styring og teknologi. Ettersom anvendelsene av null kunnskapssikkerhet tydelig etablerer forbedret tillit og troverdighet, har de potensialet til å endre betydningen av tillit til relasjoner. La oss ta en titt på noen av de mest bemerkelsesverdige eksemplene som viser effekten av ZKPs på blockchain.

Les også:Applikasjoner av Blockchain

 • Endring av forholdet mellom enkeltpersoner, regjeringer og selskaper

En av de fremste aspektene av ZKP og blockchain refererer til innvirkningen på interaksjoner mellom enkeltpersoner, selskaper og myndigheter. Null kunnskapssikkerhet tilbyr et pålitelig instrument for å bevise sannheten uten å avsløre annen informasjon. Derfor kan ZKPer hjelpe oss med å skape en ny verden med en bevist garanti for tillit i hver transaksjon.

Brukere trenger ikke å være avhengige av dømmekraft lenger med applikasjonene til ZKP-er. Under utvekslingen av data skal mottakeren verifisere dataintegriteten sammen med sårbarheten for potensielle datainnbrudd. Den personvernforbedrende teknologien i ZKP transformerer den konvensjonelle tilnærmingen for datautveksling.

Som et resultat kan ZKPer hjelpe til med å skape en verden med å erstatte behovet for tillit med teknologisk fremgang. Viktigheten av ZKP er tydelig i å løse problemer med å kommunisere sikker informasjon uten bekymringer for avlytting. Samtidig er den også egnet for mobilnett, IoT og online kommunikasjon, og derved blir passord foreldet.

 • Demokratisering av stemmebekreftelse

Det mest fremtredende eksemplet på å bruke null kunnskapssikkerhet med blockchain refererer til deres demokratiske rolle i å verifisere stemmer. ZKP-er kan gi pålitelige løsninger for kontrollerbar stemmegivning ved å registrere stemmene på en offentlig blockchain.

Som et resultat ville stemmeprosesser ikke kreve tredjepartsbekreftelse ved siden av å ekskludere sensurbehovet. ZKP-er kan tillate velgere å bevise at de er berettiget til å stemme, og derved forhindre eksponering av deres sensitive personlige informasjon. I tillegg kan velgere kreve uforanderlig bevis for inkludering av deres stemme i den endelige avstemningen.

 • Effektivisering av Blockchain-transaksjonsgyldighet

Et annet fremtredende eksempel på ZKP-blockchain-applikasjoner i den virkelige verden refererer til tilfelle av ING. ING har kunngjort en løsning som utnytter ZKP-er med Corda, en kjent enterprise blockchain-plattform, for å sikre transaksjonsgyldighet. Før introduksjonen av ZKP-er var Corda begrenset til valg av personvern og sikkerhet. Nå har den imidlertid to funksjoner sammen.

Ønsker du å bygge en vellykket karriere i Blockchain? Her er de beste Blockchain-ferdighetene som tar deg mot en lys fremtid.

Bunnlinjen

Den viktigste slutningen fra informasjonen som presenteres her, refererer direkte til de langsiktige utsiktene til ZKPs i blockchain. Null kunnskapssikker har definitivt dukket opp som en komplementær løsning for ulike utfordringer innen blockchain-teknologi. Åpenhet i blockchain kan ta baksetet med ZKP-er.

Nå kan brukere få bedre kontroll og bevis på eierskap til data ved bruk av ZKP i blockchain. Null kunnskapsbevis får sakte oppmerksomhet fra bedrifter over hele verden til tross for at de har eksistert i 30 år. Hvis du vil utforske mer om potensialet til ZKP-er i blockchain-økosystemet, kan du begynne å lære mer nå med Zero kunnskapssikker masterclass!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map