Hva er Blockchain-prosjektleder og hvordan bli en?

Blockchain-prosjektleder er et av de lukrative karrierevalgene for øyeblikket. For å hjelpe deg på din karrierevei vil vi dykke dypere inn i å dissekere hvilke ferdigheter du trenger for å bli en. Så ta en kopp kaffe og les videre!

Blockchain-teknologi forstyrrer alle bransjer og gir nye muligheter for å engasjere mennesker, utføre oppgaver og gjøre forretninger. Det spiller imidlertid ingen rolle hvor mye denne teknologien automatiserer prosesser fordi folk alltid vil ta initiativet til forretnings- eller personlige behov på slutten av dagen..

Derfor er en av de mest avgjørende fasene i blockchain-utviklingens livssyklus prosjektinitieringsfasen, som alltid vil ha prosjektledere, klienter og interessenter. De er ansvarlige for å skissere mål, formål, veikart og resultater. Så behovet for en blockchain-prosjektleder vil aldri opphøre å eksistere.

Du kan benytte deg av denne muligheten og sikre en trygg karriere innen dette feltet. Du må imidlertid mestre spesifikke ferdigheter for å bli prosjektleder. Denne guiden vil dekke hvilke ferdigheter eller pedagogiske kvalifikasjoner du trenger for å få en jobb som blockchain-prosjektleder.

Meld deg på nå: Certified Enterprise Blockchain Professional (CEBP) kurs

Hvem er en Blockchain-prosjektleder?

Prosjektledere er i spissen for hvert desentraliserte hovedboksprosjekt, som fungerer som koblingen mellom utviklere og klientene. I utgangspunktet vil du sørge for at utviklere er på vakt om hvert prosjektets omfang og sørge for at du kan oppfylle kundens forventninger..

I virkeligheten er blockchain-prosjektlederen ansvarlig for å lede teamet. Sammen med teamet vil du stort sett jobbe med databasesystemet, prosesseringssystemene og prosjektets tokenøkonomi. Hvis prosjektet ikke er basert på en token-økonomi, vil du overvåke hele blockchain-infrastrukturprosessen.

I utgangspunktet inkluderer blockchain-prosjektleder jobbbeskrivelse ressursovervåking og rapportering, med utsikt over sikkerhetsprotokoller, transaksjonsstyringssystemer og utvikling av spesialiserte funksjoner.

Faktisk kan lederen til og med håndtere problemet som kommer fra blockchain-prosesser.

Som du vet er hovedbokssystemet og prosesseringsenhetene hjertet i alle blockchain-teknologibaserte prosjekter. Så det er veldig viktig å sørge for at disse systemene har høyest ytelse og pålitelighet. Derfor må du sørge for at disse behandlingsaktivitetene alltid er på topp effektivitet og pålitelighet.

I virkeligheten dekker blockchain-prosjektledelse alt fra utvikling av veikart til implementering av løsningen. Og blockchain-prosjektleder er kjernen i det. Uansett hvilken bransje du jobber i, er du den eneste som garanterer at prosjektet lykkes.

Så, skjønner du, denne karrieren kommer med mye betydning og ansvar. Derfor er denne jobben verdt.

Les også: Nybegynnerguide for Blockchain

Hvilke ferdigheter trenger du for å bli en Blockchain-prosjektleder?

Du må mestre visse ferdigheter for å få en jobb som prosjektleder. Mer, bedrift søker i disse dager bare eksperter. Så du må sørge for at CV-en din er beriket nok til det.

Få grundig kunnskap om Blockchain Essentials

Blockchain-prosjektlederjobber vil kreve at du kjenner til blockchain-teknologi. Dette kan inkludere en kunnskapsbase på generelt eller ekspertnivå om emnet. Så før du dykker inn i blockchainens tekniske del, må du først forstå hvordan teknologien faktisk fungerer.

Vanligvis inneholder det grunnleggende en ide om hva teknologien er, hvordan den fungerer, hvordan hvert av kjerneelementene fungerer, og så videre. Så begynn med å lære definisjonen av blockchain, og flytt deg sakte til kompliserte emner som smarte kontrakter.

Generelt er det en god ide å starte med et blockchain-prosjektlederkurs for å lære om teknologien fra en profesjonell trener. På denne måten vil du sikkert ferdigheter på kort tid.

Lær å koble forretninger med Blockchain

Som prosjektleder er det viktig for deg å vite hvordan du kan koble blockchain til virksomheten. For eksempel kan det være at firmaet ditt vil integrere en blockchain-løsning i deres eksisterende system (i de fleste tilfeller for å øke effektiviteten i prosessene). Men hvis du ikke vet hvordan blockchain er kompatibelt med bedriftens forretningsmodell, kan du aldri dra den av.

I virkeligheten er det en av de avgjørende oppgavene du definitivt må mestre. Så jeg vil foreslå at du begynner med å prøve å koble blockchain med eksisterende forretningsmodeller. Når du er i stand til å trekke det, kan du flytte for å lage nye forretningsmodeller på toppen av blockchain.

I realiteten kan denne ferdigheten gi deg svært høyt betalte jobber, da de fleste bedriftsbedrifter ikke vet hvordan teknologien kan jobbe med virksomheten.

Lær å utvikle Blockchain Implementation Strategy

Naturligvis må du være ekspert på å utvikle strategier for implementering av blockchain. Hvis du ikke har en klar strategi i tankene fra starten, vil det være vanskelig å lage løsningen. Uansett, hvis du ikke har noen tidligere ekspertise eller kunnskap om emnet, er det best å studere blockchain-implementeringer som allerede er vellykkede.

Hva godt vil det gjøre? Til å begynne med vil det hjelpe deg med å analysere hvordan andre selskaper strategiserte blockchain-løsningene sine. Når du begynner å se hvordan de tar saken, vil du snart innhente spesiell taktikk.

I tillegg kan du bli med i et konsortium eller et samfunn for å bedre forstå hvordan andre fungerer. I virkeligheten er blockchain-samfunnet stort og støttende. Så du kan få en god opplevelse fra disse samfunnene.

Poler opp din ledelse og ledelsesferdigheter

Jobbansvaret ditt vil i stor grad avhenge av denne ferdigheten. Derfor må du sørge for at du kan bli en mester i denne ferdigheten. I virkeligheten må du være et folkemenneske. Blockchain-prosjektlederjobber inkluderer at du leder et team av fagpersoner gjennom hele syklusen av blockchain-prosjektutvikling. Uten din veiledning kan ikke teamet ditt gjøre det.

Så det er en nødvendighet for deg. Sørg derfor for å skjerpe lederegenskapene dine. Uten at din ledelse er en utfordring å sikre at en løsning lykkes.

Som leder må du også koordinere med teammedlemmene dine. En smart leder vil alltid finne ut styrker og svakheter og tildele oppgaver basert på det. Mer, må du også balansere mellom pinnen og vennlig persona.

Overdriv noe av det, og teamet ditt kan falle fra hverandre.

Bli kjent med Blockchain Project Management Tools

Det er mange prosjektledelsesverktøy basert på blockchain-teknologi. I virkeligheten kan du bruke disse verktøyene for å akselerere utviklingsprosessen til prosjektet ditt. Mer, disse er effektive for å spare tid og ressurser. Testing er også enkelt med dem. Er de ikke gode!

Men ja, du må vite hvordan du bruker dem og beholde disse verktøyene inkludert i utviklingsprosessen. For øyeblikket ønsker mange bedriftsbedrifter fagfolk som er komfortable med å bruke disse verktøyene, og som kan få ting gjort raskere.

Så for din ledelsesprosess er det faktisk en nødvendighet. Så sørg for at du vet om disse blockchain-prosjektledelsesverktøyene og bruk dem riktig.

Utviklere bruker mange blockchain-verktøy for å spare tid og ressurser. Sjekk ut det beste blockchain-verktøy som utviklere elsker!

Vær effektiv i Blockchain risikostyring

En annen av blockchain-prosjektlederferdighetene du trenger er å være effektiv i risikostyring. Med blockchain-prosjektet kommer en enorm mengde risiko. I virkeligheten er innsatsen ikke bare begrenset til det tekniske aspektet, men også forretningsresultatene.

Så skjønner du at hvis du ikke har ferdigheter med risikostyring, kan du ikke forutse hva klienten eller firmaet ditt måtte ha å gjøre med i fremtiden. Mer så, mesteparten av tiden, må du ta unike anstrengelser, som vil komme med ukjente territorier.

Hvis du kan kontrollere risikoen, uansett hvor unik den er, viser det at du er på toppen av spillet ditt. Dette er en utmerket mulighet til å få bonuser og raskt komme til topps.

Har kunnskap om hvordan standarder og økosystemer fungerer

Blockchain prosjektlederopplæring kan hjelpe deg med å ha kunnskap om å forstå hvordan økosystemet og standardene fungerer. For tiden er forskjellene mellom hvert økosystems standarder enorme, og det er derfor det er umulig å oppnå interoperabilitet blant dem.

Men ettersom standardene ser ut til å variere, bør du lære hvordan de fungerer og hvilken vei du må følge. For eksempel kommer Hyperledger og Ethereum med variable standarder. I tillegg fokuserer Hyperledger på tillatt tilgang og Ethereum offentlig tilgang.

Så du må være kompetent til å velge hvilken som passer best med prosjektet ditt. Jeg vil foreslå at du tar en titt på Corda, Hyperledger, Quorum og Ethereum for å lære om dem.

Ha strategiske ferdigheter for raskere problemløsning

En blockchain-prosjektleder må være strategisk. Strategiske ferdigheter er utrolig avgjørende for at du kan bli prosjektleder. I virkeligheten kan det å jobbe med et nytt prosjekt i et bedriftsmiljø generere mange problemer.

Derfor må du ta ansvaret for å løse dem, og du må gjøre det så fort du kan. Men sørg for at du ikke gjør feil mens du gjør det, fordi det kan føre til tap. Så du må forbedre dine strategiske ferdigheter til perfeksjon før du til og med kan søke på en jobb.

Jeg antar at det hjelper deg mye å sjekke ut casestudier om systematiske spørsmål. Husk imidlertid at det meste av tiden vil du møte unike problemer. Og så må du komme med unike løsninger for å løse dem.

Vær ekspert i budsjettstyring

Budsjettstyring er en av de viktigste delene av en blockchain-prosjektleder. Du trenger ikke å være en suser i matematikk, men en god følelse av budsjettering kan gi deg et langt stykke. En av dine viktigste oppgaver inkluderer å sørge for å bruke prosjektets budsjett så effektivt som mulig.

Det er greit hvis du bare går litt over noen ganger, men du må sørge for at de fleste av prosjektene dine blir gjort innenfor budsjettet.

Hvis du er ekspert på kostnadsstyring, kan du trekke ut ethvert prosjekt selv om budsjettet er for stramt. En annen viktig ting å huske på er de forskjellige strategiene du kan implementere for å redusere kostnadene uten å gå på kompromiss med kvaliteten.

Kunnskap om Blockchain Architecture Works

Dette er et annet teknisk aspekt av stillingen du må utmerke deg i. Blockchain prosjektleder ferdigheter dekker å vite hvordan blockchain arkitektur fungerer. Du må holde deg oppdatert med de nyeste arkitektoniske oppdagelsene i denne nisje.

Igjen, å forstå hvordan hashfunksjoner eller konsensus fungerer er et pluss poeng.

Proffstips: Gå gjennom alle papirene til populære blockchain-plattformer for bedrifter. Det vil hjelpe deg å forstå hvordan blockchain-infrastrukturen fungerer.

I virkeligheten er det også en utmerket praksis å øke dine innovasjonsevner. Men du må bruke mye tid på å utnytte denne ferdigheten. Du kan også få en blockchain prosjektleder-sertifisering for å få riktig opplæring fra en kvalifisert instruktør.

Meld deg på nå: Certified Enterprise Blockchain Architect (CEBA) kurs

Har en dypere forståelse av forskjellige Blockchain-plattformer

Du vet at det finnes forskjellige typer blockchain-plattformer, og ikke hver eneste av dem er egnet for alle slags prosjekter. Så du må lære hvordan disse forskjellige typene plattformer fungerer for å utvikle POC for prosjektet.

I utgangspunktet er det tre typer blockchain – Private, Public og Federated blockchain. Du kan også se hybrid blokkjeder. I virkeligheten har alle disse forskjellige funksjoner, styrker og svakheter.

Så sørg for å lære om dem grundig. Uten å forstå dem, kan du ikke ta en pedagogisk beslutning om hvilken plattform som passer kundens behov.

Lær å lage operasjonell langsiktig strategisk planlegging

Å lage operativ langsiktig strategisk planlegging er et must for blockchain-prosjektledere. Så du må utmerke deg også. I virkeligheten kan du begynne med å definere og bestemme prosjektets omfang og hvilke mål du har. Deretter må du forutsi hvor mye ressurser du trenger for å nå målet og administrere dem mest effektivt.

I virkeligheten vil det å gjøre ting raskt gjøres når du lager en tidsplan for hver oppgave og administrerer en arbeidsplan. Så når du er i stand til å definere disse, kan du låse den langsiktige planleggingen uten problemer. Jeg tror dette er en av de fine egenskapene en prosjektleder burde ha.

Master Smart Contract Development and Management

Du tror kanskje du ikke trenger å mestre denne ferdigheten, men i sannhet må du opprettholde kontakter med klienter. Og med blockchain kommer smarte kontrakter, så det er nødvendig å vite hvordan du bruker dem.

En del av ditt ansvar inkluderer administrasjon av leverandører. Men uten ferdigheter i smarte kontrakter, kan du ikke gjøre det. Kontraktsledelse vil fokusere på å håndtere disse anskaffelsene.

Den beste måten å gjøre det på er å gå for en blockchain prosjektlederopplæring som inkluderer smarte kontrakter. I virkeligheten kan du bruke denne typen trening for å lære om utviklingsprosessen og trene på å håndtere dem.

Smarte kontrakter er et av kjerneelementene i et blockchain-prosjekt. Lær mer om det fra vår ultimate guide for smarte kontrakter nå!

Få erfaring med Blockchain Project Development Life Cycle

I utgangspunktet kan livssyklusen for utvikling av blockchain-prosjektet omfatte 8-10 trinn. Disse starter med å identifisere problemet og målet med å skalere POC og lansere produktet. Imidlertid den beste måten å lære om det å delta aktivt i det.

Hvis du bare er nybegynner, så gå til praktikantjobber som fokuserer på utvikling. Som praktikant kan du se hvordan lederen håndterer og lanserer et produkt. Videre, hvis du allerede er ekspert, bør du allerede ha potensial til å lykkes med å trekke et helt prosjekt.

Men i alle fall, hvis du ikke gjør det, for en jobb i et blockchain programvareutviklingsfirma og få erfaringer. Det vil forbedre ditt CV, og store selskaper vil ønske å ansette deg med en god lønn.

Vær ekspert på Blockchain-basert programvareutvikling

Dette er et pluss poeng når det gjelder prosjektledere. Ettersom du kun vil jobbe med teknologi og IT-nisje, kan du ikke lede teammedlemmene i riktig retning uten riktig kunnskap om programvareutvikling.

For eksempel vil du ha utviklere og ingeniører på laget. Så når de treffer en grov lapp, må du hjelpe dem med å løse problemet riktig. Men hvis du ikke vet hvordan blockchain-programvareutvikling fungerer eller ikke vet hvordan du skal programmere, kan du ikke hjelpe dem på noen måte.

Ærlig talt, uten den, vil du ikke være kvalifisert for jobben. Så sørg for å finpusse denne ferdigheten til perfeksjon ved å øve deg daglig.

Registrer deg for et Enterprise Blockchain-sertifiseringsprogram

Et lite hemmelig tips for deg – en sertifisering på blockchains for virksomheter kommer virkelig langt. Dette er faktisk en av de beste måtene å få et forsprang på blockchain-reisen. For tiden er det mange kurs på markedet.

Men du må sørge for å få den beste i markedet. I utgangspunktet tilbyr de fleste kurs ikke verdien du virkelig trenger for pengene du bruker på dem. Ved å bruke disse kursene kan du raskt forstå det grunnleggende i blockchain, hvordan forskjellige arkitekturer fungerer, og de største risikoene forbundet med teknologien.

Blockchain-prosjektlederkurs kan også hjelpe deg med å lære om populære plattformer som Ethereum, Hyperledger, og Corda. Som du allerede vet, er det viktig å lære om disse for karrieren din.

I virkeligheten, med hjelp av blockchain-prosjektleder-sertifisering, kan du berike CV-en din og raskt få et innlegg med høyt betalende lønn. Jeg mener, selskaper leter etter eksperter og har en sertifisering på det som virkelig viser deg verdien.

 

Hvorfor bør du bli en Blockchain-prosjektleder?

Høy etterspørsel og fremtidsutsikter

Kravene til blockchain-prosjektledere skyter i været. Nå som blockchain sakte blir en etablert nisje, jobber mange selskaper med løsninger. Så dette gir etterspørsel, men tilgangen på kvalifiserte mennesker er fortsatt ikke nok.

Du kan enkelt bruke denne muligheten til din egen fordel.

Attraktiv lønn

Blockchain-prosjektlederlønn kan variere fra $ 60k – $ 136k. Åpenbart, jo mer erfaring du har, jo mer lønn kan du kreve fra bedriftens selskaper. I virkeligheten synes blockchain-prosjektlederlønnen på grunn av den høye etterspørselen etter denne stillingen å bli mer attraktiv. Ikke bare dette, men du kan også forvente å få en andel av prosjektene du vil jobbe med. Så til slutt er det en utmerket mulighet for å sikre fremtiden.

Vil du vite mer om lønnene til andre blockchain-jobber? Ta en titt på vår lønnsguide for blockchainjobber for å lære mer om det.

Fleksible arbeidstider

Hvis du har sjekket ut stillingsannonser knyttet til dette innlegget, har du kanskje lagt merke til fordelene med fleksibel arbeidstid. Nesten alle stillingsbeskrivelser for blockchain-prosjektlederen inkluderer at de tilbyr fleksibel arbeidstid.

Det er fordi arbeidet ditt hovedsakelig er prosjektmessig, og arbeidet du vil gjøre vil variere betydelig basert på det. Men bedriftsbedrifter er villige til å slippe deg fra haken og ikke gjøre det nødvendig å opprettholde en tidsplan 9-5.

Mulighet i ulike bransjer

Nå som blockchain er brukbar i forskjellige bransjer, er mulighetene dine uendelige. Hvis du vil jobbe i forsyningskjeden, kan du, men du kan også jobbe innen økonomi også. Nesten alle bransjene kan dra nytte av denne teknologien, og for det fokuserer de fleste av disse selskapene på å utvikle løsninger for deres skyld.

Opplæring for konsernsjefnivå

Praktisk sett samsvarer ansvaret til en administrerende direktør med prosjektledere. I virkeligheten administrerer de begge mennesker og forretningsmodeller. Så du kan vurdere å ta denne stillingen for å få opplæring i hvordan du blir administrerende direktør.

Videre er det en god mulighet til å nivåere seg og lære om de høye autoritative posisjonene.

Arbeid med unike prosjekter

Blockchain er en ganske ny teknologi. Så du vil se mange unike prosjekter som du aldri engang forestilte deg før. Ved hjelp av blockchain kan du praktisk talt automatisere hva som helst. Så innovasjon kan aldri begrenses her. Du vil til og med fungere som en endringsagent som vil delta i den nye revolusjonen.

Mulighet for læring

Hvis du liker å holde deg oppdatert, kan denne jobben hjelpe deg med å gjøre det. Rollen som prosjektleder vil gi deg muligheten til å lære nye ting hver eneste dag. Så du har sjansen til å lære om en helt ny teknologi som vil være fremtiden for vårt forretningsøkosystem.

Kan det bli bedre enn det?

Meld deg på nå: Hvordan bygge karrieren din i Enterprise Blockchains Course

Sluttnotat

Til slutt, som du la merke til, vil behovet for en blockchain-prosjektleder aldri slutte å eksistere. Blockchain-teknologien er kommet for å bli, og det er en god mulighet til å bygge en karriere for livet. Men for det må du bli en ekspert på alle jobbansvarene du måtte ha.

Du kan ta det første trinnet gjennom vårt profesjonelle blockchain-fagkurs hvis du vil lære om blockchain på en enkel måte.

Mer, du kan også sjekke ut vårt gratis blockchain-kurs hvis du ikke er sikker på å gå på et profesjonelt kurs. Så ikke kast bort tiden og start din blockchain-reise nå!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me