History of Blockchain Technology: En detaljert guide

Blockchain-teknologien må være en av de største innovasjonene i det 21. århundre gitt ringvirkningen den har på forskjellige sektorer, fra økonomisk til produksjon så vel som utdanning. Ukjent for mange er at historien til Blockchain dateres tilbake til begynnelsen av 1990-tallet.

Siden populariteten begynte å vokse for noen år tilbake, har en rekke applikasjoner dukket opp alt, men understreket hva slags innvirkning det er bestemt til å ha når løpet av digitale økonomier varmes opp. I denne diskusjonen vil vi lære om Blockchain-historien med Blockchain-evolusjonen.

Registrer deg nå: Gratis Blockchain-kurs

Historien om Blockchain Technology – tidslinje Infographic

Det er viktig å vite om historien til Blockchain for Blockchain-entusiaster og Blockchain-aspiranter. Så for å hjelpe leseren vår å kjenne Blockchain-historien og forstå Blockchain-evolusjonen, tar vi her en detaljert guide til historien til blockchain-teknologien med sin detaljerte evolusjon.

1991-2008: Early Years of Blockchain Technology

Hvordan oppsto blockchain? Stuart Haber og W. Scott Stornetta så for seg hva mange mennesker har blitt kjent med som blockchain, i 1991. Deres første arbeid innebar å jobbe med en kryptografisk sikret blokk av blokker der ingen kunne tukle med tidsstempler av dokumenter.

I 1992 oppgraderte de systemet for å innlemme Merkle-trær som forbedret effektiviteten og muliggjorde innsamling av flere dokumenter på en blokk. Imidlertid er det i 2008 at Blockchain History begynner å bli relevant, takket være arbeidet en person eller gruppe ved navn Satoshi Nakamoto.

Satoshi Nakamoto er akkreditert som hjernen bak blockchain-teknologien. Svært lite er kjent om Nakamoto, ettersom folk tror at han kan være en person eller en gruppe mennesker som jobbet med Bitcoin, den første applikasjonen av den digitale hovedboksteknologien..

Nakamoto konseptualiserte den første blockchain i 2008 hvorfra teknologien har utviklet seg og funnet veien til mange applikasjoner utover kryptovalutaer. Satoshi Nakamoto ga ut den første whitepaper om teknologien i 2009. I whitepaper ga han detaljer om hvordan teknologien var godt rustet til å øke digital tillit gitt desentraliseringsaspektet som betydde at ingen noen gang ville ha kontroll over noe som helst..

Helt siden Satoshi Nakamoto gikk ut av scenen og overlot Bitcoin-utvikling til andre kjerneutviklere, har den digitale hovedboksteknologien utviklet seg, noe som resulterer i nye applikasjoner som utgjør blockchain-historien.

Et veldig vanlig spørsmål, når ble blockchain oppfunnet? vi ser kan si at Blockchain ble oppfunnet i 1991.

Historien om Blockchain Technology

Sjekk også: Blockchain Fundamentals Presentasjon

Blockchain-struktur

Enkelt sagt er Blockchain en peer-to-peer distribuert hovedbok som er sikker og brukes til å registrere transaksjoner på mange datamaskiner. Hovedbokens innhold kan bare oppdateres ved å legge til en annen blokk knyttet til forrige blokk. Det kan også tenkes som et peer-to-peer-nettverk som kjører på toppen av internett.

I lekmann eller virksomhet er blockchain en plattform der folk har lov til å utføre transaksjoner av alle slag uten behov for en sentral eller pålitelig voldgiftsdommer..

Den opprettede databasen blir delt mellom nettverksdeltakere på en gjennomsiktig måte, der alle kan få tilgang til innholdet. Administrasjon av databasen skjer autonomt ved hjelp av peer-to-peer-nettverk og en tidsstempel-server. Hver blokk i en blokkjede er ordnet på en slik måte at den refererer til innholdet i forrige blokk.

Blokkene som danner en blockchain inneholder batcher av transaksjoner som er godkjent av deltakere i et nettverk. Hver blokk leveres med en kryptografisk hash av en tidligere blokk i kjeden.

Les vår forrige artikkel Ultimate Blockchain Guide for å vite mer om blockchain-teknologi.

Utvikling av Blockchain: Fase 1- Transaksjoner

2008-2013: Blockchain 1.0: Bitcoin Emergence

De fleste mennesker tror at Bitcoin og Blockchain er en og samme ting. Dette er imidlertid ikke tilfelle, da man er den underliggende teknologien som driver de fleste applikasjoner, hvorav en av dem er kryptokurver.

Bitcoin ble til i 2008 som den første applikasjonen av Blockchain-teknologi. Satoshi Nakamoto i sin whitepaper detaljerte det som et elektronisk peer-to-peer-system. Nakamoto dannet opprinnelsesblokken, hvorfra andre blokker ble utvunnet, sammenkoblet, noe som resulterte i en av de største kjedene av blokker som hadde forskjellige informasjonstyper og transaksjoner..

Helt siden Bitcoin, en applikasjon av blockchain, traff bølgene, har en rekke applikasjoner beskåret som alle ønsker å utnytte prinsippene og evnene til den digitale hovedboksteknologien. Følgelig inneholder blockchain-historien en lang liste over applikasjoner som har blitt til med utviklingen av teknologien.

Flere og flere organisasjoner blir med på den digitale transformasjonsrevolusjonen med adopsjon av blockchain-teknologi. Les vår forrige blogg for å forstå hvordan blockchain vil endre organisasjoner.

Utvikling av Blockchain: Fase 2 – kontrakter

2013-2015: Blockchain 2.0: Ethereum Development

I en verden der innovasjon er dagens orden, er Vitalik Buterin blant en voksende liste over utviklere som følte at Bitcoin ennå ikke hadde nådd dit, når det gjaldt å utnytte alle funksjonene i blockchain-teknologi, som en av de første bidragsyterne til Bitcoin kodebase.

Bekymret for Bitcoins begrensninger begynte Buterin å jobbe med det han følte ville være en formbar blockchain som kan utføre forskjellige funksjoner i tillegg til å være et peer-to-peer-nettverk. Ethereum ble født ut som en ny offentlig blockchain i 2013 med ekstra funksjonalitet sammenlignet med Bitcoin, en utvikling som har vist seg å være et sentralt øyeblikk i Blockchain-historien.

Buterin differensierte Ethereum fra Bitcoin Blockchain ved å aktivere en funksjon som lar folk registrere andre eiendeler som slagord så vel som kontrakter. Den nye funksjonen utvidet Ethereum-funksjonaliteten fra å være en kryptovaluta til å være en plattform for også å utvikle desentraliserte applikasjoner.

Offisielt lansert i 2015, har Ethereum blockchain utviklet seg til å bli en av de største applikasjonene innen blockchain-teknologi gitt sin evne til å støtte smarte kontrakter som brukes til å utføre forskjellige funksjoner. Ethereum blockchain-plattformen har også lyktes i å samle et aktivt utviklermiljø som har sett det etablere et ekte økosystem.

Ethereum blockchain behandler flest antall daglige transaksjoner takket være evnen til å støtte smarte kontrakter og desentraliserte applikasjoner. Markedsverdien har også økt betydelig i kryptovalutaområdet.

Les også: Hvorfor Blockchain vil forandre verden?

Utvikling av Blockchain: Fase 3-applikasjoner

2018: Blockchain 3.0: the Future

Blockchain Historie og evolusjon stopper ikke med Ethereum og Bitcoin. De siste årene har en rekke prosjekter opphørt alle utnyttelse av blockchain-teknologifunksjonene. Nye prosjekter har søkt å løse noen av manglene ved Bitcoin og Ethereum i tillegg til å komme med nye funksjoner som utnytter blockchain-funksjoner.

Noen av de nye blockchain-applikasjonene inkluderer NEO, fakturert som den første open source, desentraliserte og blockchain-plattformen som ble lansert i Kina. Selv om landet har utestengt kryptovalutaer, forblir det aktivt når det gjelder blockchain-innovasjoner. NEO kaster seg som det kinesiske Ethereum som allerede har fått støtte fra Alibaba-sjef Jack Ma, da det planlegger å ha samme innvirkning som Baidu i landet.

I løpet av å akselerere utviklingen av Internet of Things, noen utviklere, slik at det passet, for å utnytte blockchain-teknologi og i prosessen kom opp med IOTA. Kryptovalutaplattformen er optimalisert for tingenes økosystem, da den tilstreber å gi null transaksjonsgebyrer samt unike bekreftelsesprosesser. Den adresserer også noen av skalerbarhetsproblemene knyttet til Blockchain 1.0 Bitcoin.

I tillegg til IOTA og NEO har andre andre generasjons blockchain-plattformer også en ringvirkning i sektoren. Monero Zcash og Dash-blokkjeder ble til som en måte å løse noen av sikkerhets- og skalerbarhetsproblemene knyttet til de tidlige blockchain-applikasjonene. Kalt som privatliv Altcoins, søker de tre blockchain-plattformene å gi høye nivåer av personvern og sikkerhet når det gjelder transaksjoner.

Blockchain-historikken diskutert ovenfor involverer offentlige blockchain-nettverk, hvor alle kan få tilgang til innholdet i et nettverk. Imidlertid, med utviklingen av teknologi, har en rekke selskaper begynt å ta i bruk teknologien internt som en måte å forbedre driftseffektiviteten.

Store bedrifter investerer stort i å ansette fagpersoner når de prøver å få et forsprang på bruk av teknologi. Bedrifter som Microsoft og Microsoft ser ut til å ha tatt ledelsen når det gjelder å utforske blockchain-teknologiapplikasjoner, noe som resulterer i det som har blitt kjent som private, hybrid og fødererte blokkjeder..

Les også: Hvorfor bedrifter implementerer Blockchain

2015: Hyperledger

I 2015 presenterte Linux Foundation et paraplyprosjekt med open source blockchain. De kalte det Hyperledger, som til dags dato fungerer som samarbeidsutvikling av distribuerte reskontroer. Under ledelse av Brian Behlendorf, søker Hyperledger å fremme samarbeid på tvers av bransjer for utvikling av blockchain og distribuerte ledgers.

Hyperledger fokuserer på å oppmuntre til bruk av blockchain-teknologi for å forbedre ytelsen og påliteligheten til dagens systemer for å støtte globale forretningstransaksjoner.

2017: EOS.IO

EOS-hjernebarnet til privat selskap block.one ble til i 2017, ved publisering av et hvitt papir som beskriver en ny blockchain-protokoll drevet av en EOS som den innfødte kryptovalutaen. I motsetning til andre blockchain-protokoller prøver EOS å etterligne attributter til ekte datamaskiner, inkludert CPU og GPU.

Av den grunn fungerer EOS.IO også som en smart kontraktplattform samt et desentralisert operativsystem. Hovedformålet er å oppmuntre til distribusjon av desentraliserte applikasjoner gjennom et autonomt desentralisert selskap.

Blockchain Evolution Tidslinje

TidslinjeBlockchainBitcoinEthereumNEO
1991-2008 Stuart Haber og Scott Stornetta jobber med The First Blockchain
2009 Satoshi Nakamoto lanserer Bitcoin White Paper
2010 Det første Bitcoin-kjøpet 10.000BTC finner sted
2013 Bitcoin Marketplace overgår $ 1 milliard Vitalik Buterin lanserer Ethereum White Paper
2014 Ethereum Blockchain finansieres av Crowdsale
2014 Blockchain Technology R3 er dannet og danner et konsortium med over 40 Legacy-økonomiske for implementering av Blockchain Technology
2014 NEO Project er lansert som Antshares av Da Hongfei og Erik Zhang
2015 Ethereum Second Blockchain er avduket
2015 Linux Foundation avdekker Hyperledger for å forbedre Blockchain-utviklingen
2017 EOS.IO blir avduket av block.one som en ny blockchain-protokoll for distribusjon av desentraliserte applikasjoner
2015-2018 Blockchain Technology fortsetter å utvikle seg Avbildet av økt antall kryptovalutaer samt selskaper som utnytter teknologien for å øke effektiviteten

2020: Blockchain-historie & Fremtiden

Fremtiden for Blockchain-teknologien ser delvis lys ut på grunn av måten regjeringer og bedrifter investerer stort når de prøver å stimulere til innovasjoner og applikasjoner. Det blir stadig tydeligere at det en dag vil være en offentlig blockchain som alle kan bruke.

Advokater forventer at teknologien hjelper til med automatisering av de fleste oppgaver som håndteres av fagpersoner i alle sektorer. Teknologien finner allerede god bruk i supply management så vel som i cloud computing-virksomheten. Teknologien bør også finne veien til grunnleggende elementer som søkemotorer på internett i fremtiden.

Etter hvert som teknologien utvikler seg, forventer Gartner Trend Insights at minst en virksomhet bygget på blockchain vil bli verdsatt til mer enn 10 milliarder dollar innen 2022. På grunn av Blockchain Digital Transformation forventer forskningsfirmaet at forretningsverdien vil vokse til over 176 milliarder dollar 2025 og overstiger $ 3,1 billioner innen 2030.

Utviklingen av Blockchain Technology de siste årene har økt etterspørselen etter Blockchain-fagpersoner. selskapene implementerer også Blockchain for å få fordeler av Blockchain-applikasjonene. Så hvis du ønsker å bygge en karriere i Blockchain, er det riktig tidspunkt å starte den med Free Blockchain Course.

Ta det første trinnet nå, og legg grunnlaget for en lys Blockchain-karriere foran deg!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map