Fordeler med Blockchain i logistikkindustrien

Denne artikkelen vil fokusere på å forstå blockchains rolle i logistikkbransjen og hvordan det hjelper med å forbedre den.

Logistikk er et av nøkkelelementene i dagens bransje. Det sørger for at gjenstander når sitt tiltenkte sted på minimal tid, kostnad og skade. Kort sagt handler det om implementering og organisering av de komplekse operasjonene for transport av varer fra ett sted til et annet (vanligvis fra opprinnelsesstedet til forbruket).

Den nåværende logistikkbransjen er enorm! Bare i USA kom inntektene på 791,7 milliarder dollar akkurat i år 2020. Det er astronomisk antall, og det gjør også logistikkbransjen til en av de mest komplekse der ute.

Blockchain-teknologi tilbyr et desentralisert nettverk der jevnaldrende kan kommunisere og gjøre transaksjoner uten behov for en sentralisert autoritet. Dens desentraliserte natur gir mange fordeler, inkludert uforanderlighet, gjennomsiktighet og sikkerhet. Mer, det er også perfekt for logistikkindustrien.

Meld deg på nå: Enterprise Blockchains Fundamentals Course

Hva er Blockchain i logistikk?

Den best mulige måten blockchain kan hjelpe logistikk på er å løse ineffektiviteten. Akkurat nå har nesten alle elementer i en logistisk kjede mange muligheter å håndtere. Disse alternativene inkluderer scenarioene “Hva om”.

Meglere, transportører og andre må fokusere på effektivitet i stedet for å bli sittende fast mens de velger det beste alternativet. På toppen av det har det alltid vært tonnevis av dokumentasjon som kreves utført. Dokumentasjonsprosessen legger til mer ineffektivitet for allerede langsom transport til slutt.

I kjernen er det mangelen på en enkelt kilde til sannhet og kompleks prosess som bringer hele logistikkprosessen ned. Det er behov for en desentralisert enhet som kan behandle alle transaksjonene og også fungere som et senter for å verifisere og forbedre hele prosessen.

Den vil håndtere alt, inkludert å gi midler til å registrere transaksjoner, lage et effektivt og gjennomsiktig system, og også spore eiendeler med all nødvendig dokumentasjon.

Siden blockchain er digital, må dokumentasjon gjøres online, og gir alle tilgang til dataene hvor som helst de vil.

Hvordan fungerer Blockchain Technology i logistikk

For å få en bedre forståelse, må vi forstå de forskjellige trinnene i logistikk og hvordan blockchain-teknologi må implementeres der. La oss se på nøkkelaktørene i logistikkrørledningen og deres rolle når det gjelder bruk av blockchain-teknologi.

Nedenfor vil vi diskutere nøkkelelementene i Logistics Blockchain Consortium. Det er et forsøk på å integrere blockchain i den logistiske rørledningen fullt ut. Det vil også hjelpe deg å forstå fordelene med blockchain i logistikksystemer.

Logistics Blockchain Consortium

Det logistiske blockchain-konsortiet er grunnlagt for den australske shippingindustrien. Den forvaltes for tiden av EY, hvor medlemmene inkluderer BVL, DB Schenker, LKW Walter og andre standardorganer og digitale datterselskaper.

Formålet med konsortiet er å standardisere og digitalisere godsdokumentasjonen. Den inneholder alle dokumentene, inkludert opprinnelsesbevis, fraktbrev, og så videre. Ved å gjøre dette vil bedriftene kunne automatisere 75 millioner prosesser per år. Til gjengjeld vil de spare noe rundt 12 millioner papirark.

Produsent

Produsenten er ansvarlig for produksjon av produkter. De bør også gi et opprinnelsesbevis, behandlingsdata, strekkoder, batchnummer og forsendelsesdatoer.

All informasjonen må lagres og krypteres i en distribuert hovedbok. For å gjøre dette, bør produsentens systemer alltid være koblet til internett. Produsenten bør også bruke smarte kontrakter for å automatisere og orkestrere transaksjonsflyten. Flyten avhenger av flere faktorer, inkludert algoritmer, kodifiserte parametere og algoritmer.

Leverandør

Leverandøren mottar all nødvendig informasjon fra produsenten og lager sitt eget sett med dokumentasjon for å dele med neste spiller i logistikkprosessen. Leverandøren må lage en pakkeliste, batchnummer, ordrenummer, produksjonsdato og forsendelsesspesifikasjoner (DIMS)

Logistikk 3PL

Den neste spilleren i logistikken er 3PL. De er ansvarlige for å generere og automatisere ruteanvisninger, fraktbrev, varebeskrivelse og leveringsdato.

Langtransportør

Informasjonen blir deretter videreført til langdistanseholderen, som er ansvarlig for å opprettholde og generere temperatur, forsendelsesstatus og leveringssignatur.

Lager

Long-Haul-transportøren dumper deretter varene til lageret. Lageret jobber deretter med ruteanvisninger, emballasjestrekkode, spesifikasjoner og plukkdato.

Korttransportør

Korttransportselskapet tar deretter varene til mottakeren ved å holde detaljene automatiserte og genererte, inkludert fakturanummer, mottaksdato, kunde-ID, leveringskvittering og forsendelsesstatus.

Mottaker

Mottaker mottar produktet med all detaljert informasjon lagret i blockchain.

I hele prosessen er det tre hovedtrinn.

  • Produsentene er ansvarlige for å overføre varer til lager, leverandører og 3PL-leverandører.
  • 3PL-leverandøren på den annen side sørger for at forsendelsen og kapasiteten optimaliseres i sanntid. Den bør også sørge for at den optimaliserer seg riktig slik at nye belastninger kan mottas.
  • I det siste trinnet er 3PL-leverandørene ansvarlige for å sende varene til transportørene. De bør også sørge for at synlighet er gitt i alle trinn. Til slutt bør transportøren også tilby forsendelsesstatus i alle faser av forsendelsen.

Blockchain i Transport Alliance (BITA)

Nok en blockchainallianse som jobber innen transport og logistikk. Den ble grunnlagt i august 2017. Alliansen har vokst seg sterk fra starten. Akkurat nå har det mer enn 500 medlemmer som deltar fra 25 land. Alliansen har som mål å drive adopsjonen av ny teknologi innen transport, gods, logistikk og andre relaterte næringer.

Dette betyr også at de presser adopsjonen av distribuerte hovedboksteknologier (DLT) som blockchain. Nøkkelelementene inkluderer å omfavne en felles standard, utdanning og samarbeid.

Bruk tilfeller av Blockchain i logistikk

Det er mange blockchain-logistikkapplikasjoner. For å få en god forståelse, la oss ta en titt på de fem blockchain-logistiske applikasjonene. Det vil også hjelpe deg å forstå fordelene med blockchain-teknologi i logistikk.

Bedre godssporing

Ved å bruke blockchain i logistikksystemer og forsyningskjeden kan du hjelpe deg med å hjelpe deg med å spore gods lettere. For tiden øker leveranser samme dag og leveranser etter behov. Så det kan raskt bli en byrde for logistikkselskaper, ettersom de ikke har infrastruktur for å møte behovene til disse overveldende kravene..

Mange lastebilselskaper prøver å investere i god sporingsteknologi, men sikkerheten til disse teknologiene er tvilsom.

Disse teknologiene har heller ikke en sikret autentiseringsprosess. Derfor utnytter nettkriminelle eller dårlige personer alltid informasjonen om nettverket.

Blockchain kan virkelig endre scenariet her. Siden blockchain tilbyr en skikkelig autentiseringskanal med bekreftelse, kan ingen tukle med dataene.

Ettersom du kan holde styr på alle leveransene dine og spore leveransene i sanntid, kan det virkelig sikre en bedre forbrukeropplevelse for logistikkindustrien.

Forbedret effektivitet i fraktprosessen

Med blockchain er det første som vil forbedre logistikken frakt og frakt. Kort sagt kan den brukes til å forbedre leveringsprosessen internasjonalt og lokalt. Det vil også få dem til å forbedre varekapasiteten og forbedre prosesseffektiviteten.

Maersk vet allerede viktigheten av blockchain og har allerede integrert blockchain i sine prosesser og operasjoner. De er en av de største operatørene av fraktcontainere. Målet er å spore forsendelsen på best mulig måte ved å samarbeide med andre myndigheter. IBM jobber også med Maersk for å forbedre den globale handelsinfrastrukturen.

Blockchain i forsyningskjeden vil sikkert bidra til å spare millioner av dollar.

Sikkerhet for tingenes internett (IoT) -enheter for å øke effektiviteten

Mange selskaper bruker allerede Internet of Things-enheter for å spore produktene eller opprettholde kvaliteten hele tiden. Imidlertid er disse IoT-enhetene utsatt for nettangrep fordi de pleier å bruke skyservere til å kommunisere med hverandre, noe som er en sårbar prosess..

Så her kan blockchain i logistikk og forsyningskjede tilby sikkerhet for disse IoT-enhetene og overvåke alle dataene som kommer fra alle disse enhetene. Mer, det kan også bidra til å analysere og kategorisere alle dataene fra disse enhetene for å gjøre endringer i forretningsstrategien.

Bedre gjennomsiktighet

Blockchain er en av de viktigste funksjonene er gjennomsiktighet. Hvis det implementeres riktig, gir blockchain for forsyningskjeden bedre gjennomsiktighet, noe som til gjengjeld påvirker logistikkens åpenhet. Det lar selskaper stole på hverandre mer troverdig. Ved å ha bedre gjennomsiktighet vil det være færre fakturatvister, færre utnyttelse av arbeidere og bedre revisjonskostnader.

Bortsett fra sluttbrukerne, vil B2B-virksomheten implodere på grunn av forbedret troverdighet og integritet. Tilliten betyr at revisjonskostnadene, fakturatvister og andre aspekter av konflikten vil bli redusert til et høyt nivå eller til og med fjernet.

Det er allerede selskaper som investerer i å gjøre åpenheten bedre. Et slikt selskap er proveniensfirmaet som har gjennomført casestudier for å se hvordan blockchain kan forbedre logistikkaspekter, inkludert forsyningskjeden.

Lagersporing

Beholdningssporing er kompleks. Bedrifter bruker mye penger på å gjøre det perfekt og effektivt. Og selv da gir det mange problemer. Derfor er varesporing et av hovedfokusene i bransjene der ute. For å administrere det bruker selskaper millioner av dollar.

Blockchain-teknologi kan bidra til å løse problemet ved å tilby muligheten for selskaper å ikke bare administrere sine produkter på makronivå, men også på mikronivå. For eksempel kan selskaper holde oversikt over logistikken ved å overvåke den på en svært effektiv måte.

Et slikt eksempel er IBMs blockchain-baserte system. Det gjør det mulig for bedrifter å spore matvarer og rapportere forholdene gjennom hele transaksjonsprosessen. Store selskaper som Nestle, Walmart, Unilever, etc., deltar allerede i prosjektet og hjelper til med å oppnå best mulig resultat.

Sluttforbrukerne vil ha mest mulig utbytte av det, ettersom de alltid vil få matvarene som er ferske og klare til konsum. Dette er en av de beste sakene i blockchain-bruk i denne bransjen.

Løsning av tvister

En annen av applikasjonene til blockchain i logistikk er å avgjøre tvister i lastetransport. Lastetransport lider alltid under tvister. Dette kan skje hvis varene er feilplassert eller forsinket. Tvister er vanskelige å løse og kan lett vare uker før de blir løst. Alle disse betyr mer ressursutgifter fra selskapet.

Blockchain kan løse tvister raskere ved hjelp av uforanderlige data og sanntidsinformasjon om lasten. Med automatisering kan mange tvister løses i løpet av få minutter, støttet av pålitelige data. Det hjelper også bedrifter med å løse kundetvister.

Fakturering og betaling

Til slutt kan blockchain bidra til å forbedre fakturering og betaling gjennom et effektivt og sikkert system. Fakturering kan være en reell utfordring når det gjøres i veldig stor skala. Derfor finner du systemer som er effektive i fakturering og betaling.

Bedrifter kan bruke smarte kontrakter for å automatisere hele prosessen og gjøre den feilfri og gjennomsiktig. Dette vil også gjøre fakturering og betaling supereffektiv.

Meld deg på nå: Enterprise Blockchains and Supply Chain Management Course

Implementeringsutfordringer med Blockchain i logistikk

Det er mange utfordringer som selskaper trenger å overvinne for å implementere blockchain. Noen av utfordringene er som nedenfor.

  • Ulik bruk av datalagringsmodell: Ikke alle selskaper eller systemer bruker den samme datamodellen for å samarbeide om blockchain.
  • Integrering av blockchain i det eksisterende IT-økosystemet: Det vil alltid være utfordrende å integrere blockchain i det eksisterende IT-økosystemet.
  • Utviklende blockchain-teknologi: Den siste utfordringen er å jobbe med selve blockchain. Blockchain er en ny teknologi og utvikler seg i raskt tempo. Implementering av blockchain akkurat nå vil bety flere implementeringsutfordringer i fremtiden.
  • Flyten av informasjon: En annen stor utfordring er å styre informasjonsflyten mellom de forskjellige enhetene innen logistikk. Hvis handelen er internasjonal, blir den mer kompleks på grunn av flere enheters inntreden i hele prosessen.

Suksessfaktor for blockchain i logistikk

Å gjøre blockchain vellykket innen logistikk, avhenger av mange faktorer. Et selskap må være proaktivt og bør jobbe mot disse faktorene for å lykkes med å implementere blockchain i sine eksisterende systemer. I kjernen skal alle samarbeide, forbedre sin blockchain-kunnskap og drive verdi gjennom den.

Samarbeidskultur

Når en ny teknologi kommer, mangler det alltid samarbeid. Det samme gjelder blockchain. Blockchain er en teknologi som krever samarbeid for å fungere. En av de andre grunnene inkluderer inkludering av flere parter i blockchain-økosystemet, inkludert partnere, regulatorer, industrielle organisasjoner og så videre.

Et slikt eksempel ville være å jobbe med konkurrenter for å lage standarder for blockchain for å jobbe i logistikk.

Verdi og engasjement med interessenter

Interessentene bør investere tid og krefter på å forbedre verdien i de allerede eksisterende systemene eller prosjektene som er på randen av implementering. De bør gi sin uvurderlige kunnskap og også gjøre teknisk gjennomførbarhet.

Blockchain er en ny teknologi og krever all den hjelpen den kan få for å gjøre den moden og implementering klar.

Forbedre blockchain-evner og kunnskap

Den siste faktoren er å jobbe for å forbedre blockchain kunnskap og evner. Dette vil hjelpe logistikkselskaper med å finne nye modeller som fungerer i den virkelige verden.

Konklusjon

Dette fører oss til slutten av blockchain innen logistikk. Logistikk er en av de største bekymringene for den nåværende generasjonen av selskaper der ute. Hvis du er en del av et logistikkselskap, er hele ballspillet annerledes. Som du lærte av artikkelen om hvordan blockchain fungerer i logistikk. De viktigste aktørene inkluderer produsenter, leverandører, logistikk 3PL, langdistanse transportør, kortdistanse transportør, lager og mottaker.

De viktigste utfordringene som logistikkbransjen akkurat nå lider av inkluderer bruk av forskjellige datalagringsmodeller, integrering med det nåværende økosystemet, utvikling av blockchain-teknologi og informasjonsflyt.

Brukstilfellene av blockchain for logistikk inkluderer beholdningssporing, bedre gjennomsiktighet, avgjørelse av tvister og fakturering & betalinger. Selv med disse brukssakene er det mange suksessfaktorer for blockchain å lykkes med logistikk. Hvis du er ivrig etter å lære mer om denne teknologien, kan du melde deg på vårt Enterprise Blockchains Fundamentals Course.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map