Enterprise Blockchains: Hva er de og hvordan de kan transformere Enterprise Landscape?

Enterprise blockchains er blockchain-nettverk som er utviklet og integrert i enterprise-systemer, og det er ingen tvil om at de vil være ganske forstyrrende og transformerende. For å forstå hvor mye enterprise blockchains som står for å endre landskapet, er det viktig å forstå funksjonene som teknologien har.

Den økende interessen for enterprise blockchain betyr åpenbart at flere selskaper er interessert i å forstå teknologien slik at de kan lage sine egne blockchain-plattformer for bedrifter. Blockchain er beskrevet som en digital hovedbok som registrerer data, men som ikke tillater at data endres. I tillegg er det desentralisert i den forstand at det fungerer på et nettverk av datamaskiner, og blockchain anses å være uhackable, og det er også svært effektivt. Dette betyr at det er den ideelle teknologien for bedriftsmarkedet fordi det vil tillate selskaper å distribuere sikrere systemer som også vil oppnå raskere tjenesteleveranse.

Dessverre forbinder de fleste fortsatt blockchain med kryptovaluta, og de klarer ikke å innse at de to er forskjellige. Blockchain er teknologien som kryptokurver bygger og drives på. Imidlertid har teknologien et bredt spekter av applikasjoner utover det digitale valutarommet.

Implementeringen av blockchain-teknologi med bedriftssystemer

Som påpekt tidligere, gjør de unike egenskapene til desentralisert hovedboksteknologi det til et attraktivt alternativ for opprettelse av enterprise blockchain-plattformer. Bedriftssektoren ser ut til å være ganske interessert i enterprise blockchain-løsninger som kan bidra til å oppnå mer effektivitet og slikt, noen av dem har begynt å utføre forskning på teknologien.

Gryningen av blockchain-alderen er blitt sammenlignet med internettalderen der mange selskaper kom opp og lovet å tilby den beste internettopplevelsen. Når det gjelder blockchain-teknologi, har det vært mange oppstart som fokuserer på utvikling av forskjellige løsninger ved hjelp av teknologien. Teknologien har også blitt så populær at store firmaer som IBM også har prøvd å sikre seg en bit av kaken.

IBM har hittil inngått partnerskap med hundrevis av bedrifter med sikte på å utforske implementering av blockchain. Så langt er det tusenvis av selskaper som tester teknologien. Hovedårsaken til at de er interessert i Blockchain, er at de kan utnytte evnene til å redusere svindel, forbedre sikkerheten til systemene deres, forbedre produktene sine og redusere kostnadene for transaksjoner, samt tiden det tar for transaksjoner å bli bekreftet og fullført.

IBM har allerede lansert et initiativ kalt IBM Blockchain Foundation for Developers, som tar sikte på å skjerpe utviklernes ferdigheter. Stiftelsen har som mål å spre kunnskap og ferdigheter som er nødvendige for utvikling av blockchain-løsninger.

Enterprise Blockchains bruker saker

Det finnes et bredt spekter av blockchain-virksomhetsbrukstilfeller, og de fortsetter å utvide ettersom teknologien blir introdusert i forskjellige sektorer. Anvendelsen av blockchain-løsninger for bedrifter kan kategoriseres som:

 • Vertikale spesifikke applikasjoner

Dette refererer til bruken av blockchain for overvåking av biometri i helse, Personal Health Record i helseindustrien, matherkomst, og ekthet i helse og sikkerhet, virtuelle kliniske studier i farmasøytisk og helseindustri. Det refererer også til anvendelsen av teknologien i grenseoverskridende handel med finans, transaksjonsoppgjør i forsikrings- og finansbransjen.

 • Horisontale applikasjoner

Dette er anvendelsen av enterprise blockchain innen områder som prosessverifisering & revisjon, produktopprinnelse & ekthet, administrasjon av forsyningskjeden, datalagring av produktets livssyklus og interoperabilitet i systemet & datadeling.

Forsyningskjedestyring og sporing

Et eksempel på en vertikal spesifikk applikasjon som for øyeblikket er en av Blockchain-bedriftens brukstilfeller som blir testet i markedet for å spore produkter som kjøtt eller avlinger fra firmaet til det punktet de treffer hyllene klare for forbrukere..

Frakt og frakt

En av de velkjente Blockchain-brukssakene er partnerskapet mellom IBM og Maersk-rederiet for å skape en plattform kalt TradeLens, som er en global blockchain-plattform for handel. Som du ville gjettet det, ble partnerskapet utviklet for å implementere blockchain-teknologi i skipsindustrien for å oppnå mer effektivitet.

Partnerskapet har så langt tiltrukket mer enn 90 firmaer, inkludert logistikkselskaper, tollmyndigheter, havneoperatører og til og med andre havfartsselskaper. I tillegg har IBM og Maersk jobbet for å sikre at plattformen vil være til nytte for andre selskaper, og som sådan sørget de for at det var et åpent økosystem som vil være tilgjengelig for andre selskaper i bransjen..

Cybersikkerhet

Som påpekt tidligere er en av nøkkelegenskapene til blockchain-teknologi dens uforanderlighet, noe som betyr at data ikke kan kompromitteres eller hackes. Teknologien kan brukes til å garantere sikkerheten til data, spesielt i bedriftens landskap, og dermed beskytte selskaper mot nettangrep.

Fintech-industrien

Annet enn å tilrettelegge for eksistensen av digitale valutaer som kan være fremtiden for valuta, kan blockchain-teknologi også bidra til å gi betydelige forbedringer i fintech-industrien. Enterprise Blockchain-løsninger kan brukes til å forbedre behandlingen av betalinger betydelig gjennom transaksjoner som er svært sikre, raske og effektive. Grenseoverskridende overføring kan bli mindre kompleks og mer effektiv gjennom blockchain-teknologi.

Energisektoren

Enterprise Blockchain-løsninger kan brukes til å lage neste generasjon kraftsystemer og nettsystemer. Denne sektoren har stor nytte av adopsjonen av slik teknologi. Noen av ideene som er blitt fremført knyttet til Bitcoin og energisektoren inkluderer måling av smart verktøy og peer-to-peer-overføring av energi.

utdanning

Enterprise blockchain kan brukes til å lage et digitalt system der akademisk legitimasjon kan verifiseres. Foreslåtte tilnærminger inkluderer å lage en plattform som inneholder akademiske poster som gjelder studenter, klasser og deres professorer. Et slikt system vil være veldig gunstig for selskaper når de rekrutterer fordi det ville forenkle jobben deres og også eliminere mye papirarbeid.

IoT

Blockchain-teknologi kan være den manglende biten i puslespillet når det gjelder å bringe tingenes internett inn i mainstream og spesielt inn i bedriftsområdet. Blockchain-bedriftsløsninger kan brukes til å koble transaksjonsdata til IoT-applikasjoner.

Mediebransjen

Med den økende populariteten til blockchain-teknologi, ville det ikke være noen overraskelse hvis enterprise blockchain-selskaper også våger seg på bruk av teknologien i medieindustrien. For eksempel kan de komme med løsninger som vil håndheve piratkopieringstiltak og kontrollere copyrightrettigheter. Smarte kontrakter kan også brukes til å lette rettslige prosedyrer eller til og med lette kompensasjon til kunstnere.

Helsesektoren

Enterprise blockchain-løsninger kan være svært nyttige i helsevesenet på flere måter. Teknologien kan brukes til å lage pasientdatabaser som vil gjøre hele prosessen mye enklere og sikrere. Blockchain kan også brukes til å bringe mer integritet i narkotikaforsyningskjeden, og dermed bidra til å redusere de millioner av dollar som går tapt årlig.

Blockchain-teknologi kan også brukes til å innlemme mer personvern, eierskap og effektivitet av pasientens helsedata. Det kan også være en nøkkelløsning for å forbedre medisinsk forsyningskjedeadministrasjon.

Enterprise blockchain selskaper

Den enorme og økende etterspørselen etter blockchain-løsning har ført til etableringen av enterprise blockchain-løsninger som tar sikte på å tilby disse løsningene. Her er noen av bedriftens blockchain-selskaper som for tiden er i markedet.

 • Anvendt Blockchain

Dette er et selskap som arbeider med utvikling av blockchain-løsninger, spesielt de som fokuserer på smarte kontrakter og desentralisert ledger-teknologi (DLT). Firmaet er basert i CanaryWharf, London og er en del av Level39 FinTech Accelerator. Så langt har selskapet utviklet et personvernrammeverk og en blockchain agnostisk applikasjon. Disse kan brukes på hvilken som helst blockchain-plattform til fremtidssikre løsninger, introdusere arbeidsflytfunksjonalitet og øke utviklingseffektiviteten.

 • AlphaPoint Distribuert Ledger-plattform

Dette er et privat virksomhets blockchain-selskap som søker å dra nytte av fordelene som blockchain-teknologi har å tilby. Disse inkluderer rask rydding, sterk kryptografi og uforanderlighet. ADLP er også unikt forskjellig fra tradisjonell blockchain fordi det gir bedrifter muligheten til å ha full kontroll over dataene sine. Bedriftskunder kan distribuere sine økonomiske applikasjoner ved hjelp av ADLPs generelle plattform.

 • BigchainDB

Dette selskapet gir bedrifter og utviklere muligheten til å lansere proofs of concept for blockchain-nettverk, samt tilgang til applikasjoner og plattformer som har en skalerbar blockchain-database..

 • Lavine

Dette er et blockchain-selskap som gir klienter data-as-a-stream-tjenester. Bedrifter kan dra nytte av Avalanchains blockchain-løsninger for å komme med et ubegrenset antall kjeder. I tillegg kan hver kjede være en egen kjede av hendelser som signeres digitalt.

 • Blockchain Foundry

Dette blockchain-selskapet er ideelt spesielt for selskaper som leter etter en enterprise blockchain-plattform som vil være sikker, sterk og skalerbar for distribusjon og prototyping av produksjonen.

 • Bloq

Bloq er et av selskapene som gir ledende globale selskaper blockchain-teknologi på bedriftsnivå. Den utvikler viktig programvareinfrastruktur som er distribuert i blockchain-applikasjoner.

 • BlockCypher

Dette er et blockchain firma som fokuserer på å levere en enterprise-grade arkitektur som er skyoptimalisert og modulær. Det har også som mål å gi en høy grad av pålitelighet og ytelse.

 • Kjedereaktor

Dette selskapets blockchain-selskap er fokusert på å levere en plattform for tillatte blockchains som tilbyr høy ytelse. Noen av hovedfunksjonene inkluderer støtte for NoSQL og SQL-databaser, noe som betyr at Chain Reactors teknologi kan integreres i allerede eksisterende systemer.

 • ChainThat

Dette bestemte enterprise blockchain-selskapet fokuserer på å forsyne forskjellige bransjer med distribuerte produkter og applikasjoner som er basert på blockchain-løsninger for bedrifter. Oppstarten har som mål å levere tjenester og løsninger som er rettet mot å forbedre peer-to-peer-behandling gjennom de nyeste desentraliserte teknologiene. Det overordnede målet er derfor å legge til rette for sentralisert behandling som vil gi bedre datakvalitet, raskere levering og kostnadsbesparelser.

 • ChromaWay

Denne blockchain-oppstarten gir finansinstitusjoner blockchain som en plattform der de kan utvikle sine løsninger. Selskapet kan også skryte av en plattform som er basert på smarte kontrakter og er designet for å gjøre digitaliseringen enklere og også hjelpe selskaper med å representere arbeidsflyter på en privat, sikker og effektiv måte. Plattformen brukes i bitcoin-nettverket for å lette transaksjoner.

 • Epifytt

Dette bestemte selskapet håndterer finanssektoren ved å tilby en SaaS-tjeneste som er drevet av blockchain for å levere øyeblikkelig levering mot betaling (DVP) og oppgjør for finansielle handler. Bedriftsprogramvaren utviklet av Epiphyte kan brukes av banker og andre finansinstitusjoner for å oppnå sikker integrasjon med kryptofinansmarkedet.

Dette er bare noen få av de mange blockchain-bedriftene som for tiden eksisterer. De fleste av disse selskapene har utviklet sine løsninger for å fokusere på å hjelpe tradisjonelle selskaper med å ta i bruk blockchain og desentralisert ledgerteknologi, slik at de kan forbedre virksomheten. Det forventes at flere utviklinger vil skje ettersom brukssaker i Blockchain-virksomheter fortsetter å dukke opp.

Hvordan blockchain-bevegelsen transformerer industrien

Som nevnt tidligere, er blockchain en av de mest lovende og forstyrrende teknologiene som har kommet helt siden begynnelsen av internettalderen. Som sådan har den kapasiteten til å innlede en helt ny tidsalder som tar en annen tilnærming til hvordan teknologi- og dataverden fungerer. Så langt har blockchain vist seg å være ganske transformerende, og det forklarer hvorfor mange selskaper fra forskjellige bransjer er interessert.

Blockchain-teknologi er også veldig allsidig i den forstand som blir vedtatt for bedriftsbruk uten å måtte opprette nye organisasjonssystemer fra grunnen av. Dette betyr at distribusjon av slik teknologi ikke vil være en kostbar affære, og dette er også en annen grunn til at den er svært attraktiv. Takket være Blockchain-bedriftsselskaper er det løsninger som bedrifter og selskaper kan bruke for å oppnå blockchain-integrasjon. Denne typen støtte fremhever også den eksisterende etterspørselen etter slike tjenester, og som sådan reagerer utviklere ved å opprette selskaper for å imøtekomme den etterspørselen.

Det er også viktig å merke seg at bedrifter sannsynligvis vil adoptere private blockchains og ikke offentlige av ganske åpenbar grunn. Offentlige blokkjeder gir tilgang til alle, og dette vil ikke være bra for bedriftsinnstillingene der ting må håndteres i et lukket miljø. Private blokkeringer kan implementeres slik at bare bestemte brukere har tilgang til virksomheten.

Å tillate spesifikke brukere er en attraktiv funksjon når det gjelder sikkerhetstiltak. I tillegg kan teknologien enkelt implementeres for å gi mer effektivitet når det gjelder tilgang til data, for eksempel viktige detaljer. Det er viktig at bedrifter velger den beste blockchain som passer deres spesielle interesser. For eksempel er blokkjeder som støtter smarte kontrakter ideelle for selskaper som hovedsakelig håndterer systemer designet for å legge til rette for enhver form for kontraktsmessige avtaler..

Desentraliserte apper og smarte kontrakter

Blockchain-løsninger som har smarte kontrakter, er vanligvis ideelle for desentraliserte apper (DApps). Dette er fordi DApps er designet for å utføre transaksjoner gjennom smarte kontrakter. Når det gjelder fremtiden, vil blockchain-teknologi mest sannsynlig være i sentrum av det og å dømme dens økende popularitet i forskjellige bransjer, vil det mest sannsynlig være en teknologi som er kommet for å bli.

Private blokkjeder betyr også at det ikke vil være en blokkjede, men forskjellige versjoner av teknologien. I tillegg jobbes det kontinuerlig med teknologi for å forbedre den siden den fremdeles er i en tidlig fase. Sjansen er at blockchain-teknologi de neste fem eller ti årene vil være langt mer avansert enn den er i dag.

Det er noen problemer som har blitt reist de siste årene etter hvert som blockchain har blitt populær, og noen av dem har ført til etableringen av andre løsninger. Dette er vanligvis tilfelle når det gjelder utvikling av andre teknologier der forbedringer og oppgraderinger kontinuerlig gjøres for å overvinne utfordringer eller hindringer som dukker opp underveis.

Vedtakelsen av blockchain-teknologi for bedriftsbruk samsvarer også med myndighetens interesse for teknologien. Land som Kina har vært ganske imøtekommende med ideen om å bruke blockchain enterprise-løsning og har tilbudt mye støtte til utviklingen av teknologien.

Kommer bedriftsblokkjeder til å erstatte cloud computing og allerede eksisterende virksomhetssystemer?

Det har blitt spekulert i at blockchain-teknologi vil overta rollen som eksisterende systemer i Enterprise blockchain-plattformer og kanskje til og med erstatte viktige teknologier som cloud computing. Dette er imidlertid ikke tilfelle fordi blockchain er mer som en teknologi som supplerer disse teknologiene og lar dem oppnå sine mål raskere og mer effektivt..

Et godt eksempel er bruken av blockchain-teknologi for å forbedre sykehussystemer der blockchain kan brukes til å forbedre pasientens datasystemer, mens du fremdeles tillater bruk av teknologier som kunstig intelligens, skylagring og cloud computing.

Blir bedriftsblokkeringer sentrum av bedriftssystemer?

Mange selskaper prøver for tiden blockchain-løsninger for bedrifter, og det er av den åpenbare grunnen at teknologien har mye å tilby når det gjelder effektivitet og hastighet. Teknologien har faktisk vist seg å være svært nyttig og vellykket, spesielt i kryptovalutaområdet og noen få blockchain-plattformer fra Enterprise. Tester som kjøres i andre sektorer utenfor kryptoriket har også vist mye potensial, selv om masseadopsjon ennå ikke skal skje.

Blockchain har dermed startet på en høy tone og sjansene for at det går mainstream er ganske høye på dette punktet. Når det gjelder tidslinjen, vet man ikke hvor lang tid det vil ta før det skjer, men det er klart at teknologien appellerer til mange bransjer. Dette er bra fordi det betyr at det er større sjanse for at blockchain-løsninger for bedrifter til slutt vil bli vedtatt av flere bransjer.

Adopsjonen av blockchain-bedriftsløsninger vil også innlede en tid med svært forstyrrende forretningsmodeller. For eksempel eliminerer blockchain-teknologien behovet for mellommenn takket være smarte kontrakter for å oppnå et tillitsløst system som gjør det mulig å inngå kontrakter mellom parter. Gjennomføring av smarte kontrakter i Enterprise blockchain-plattformer uten mellomledd eller tredjeparter kan true allerede eksisterende forretningsmodeller og potensielt føre til tap av mange arbeidsplasser.

Blockchain utdanning

Som nevnt tidligere, er blockchain fortsatt i sine tidlige stadier av adopsjon, og som sådan er det fortsatt mange mennesker som ikke forstår teknologien. Blockchain-utdannelse er derfor viktig for å sikre at massene forstår hva det handler om. Denne tilnærmingen kan bidra til å øke tilliten til teknologien og derfor tillate adopsjon av blockchain-bedriftsløsninger å ha større innvirkning.

Involveringen av store selskaper som IBM og Microsoft i blockchain-utvikling av bedrifter, bør også oppmuntre til bruk av teknologien. Dette er fordi slike store selskaper allerede har opparbeidet seg et sterkt bedriftsimage, og som sådan har de fortjent samfunnets tillit. Deres engasjement i blockchain gjennom Enterprise blockchain-plattformer kan spille en stor rolle i å overbevise flere selskaper om å hoppe på bedriftens blockchain-selskaper..

Microsoft er et av selskapene som er kjent for å prøve og utvikle ny teknologi, og det er forfriskende at selskapet har vært opptatt av å forstå og utvikle blockchain-løsninger.

Blockchain-bedriftsløsninger kan overskygge kryptovalutaer

Så langt har blockchain-teknologien blitt popularisert av kryptovalutamarkedet, og det er derfor mange mennesker fortsatt ikke kan skille mellom de to til tross for deres klare skille. Imidlertid kan den raskt voksende populariteten til enterprise blockchain i forskjellige bransjer føre til massiv adopsjon, noe som betyr at dette kan ende opp med å bli mer populært enn bruk av blockchain for kryptorommet. Dette betyr ikke at kryptokurver blir ubrukelige. Det er faktisk ikke noe å fortelle hva fremtiden bringer, men den ene eller den andre; blockchain vil mest sannsynlig være i sentrum av den fremtiden.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me