DCEP-prosjekt: Kinas nye digitale valuta

Nylig kom Kina til rampelyset med det banebrytende DCEP-prosjektet. Like etter den offisielle kunngjøringen av dette lukkede pilotprosjektet begynte det å bli mye sprøytenarkoman. La oss ta en titt på Kinas nye digitale valuta nå!

Kinas digitale valuta lanseres opprinnelig i Xiong’an (Beijing satellittby), Suzhou og Shenzhen. Mange spekulerer i om dette vil vise seg å være en revolusjonerende endring for vårt pengesystem og hvordan det virkelig vil påvirke verdensøkonomien.

I 2017 møtte den raske veksten av blockchain-nettverk og kryptokurver stor kritikk fra mange finansielle organisasjoner. Derfor tar den kinesiske regjeringen et alternativt inntrykk på hele saken og lanserer sin helt egen digitale digitale Kina-valuta.

Bli med når jeg utforsker hva DCEP er, hva det betyr for Kina og den globale økonomien, og hva du kan forvente av det. Så la oss begynne!

 

Registrer deg nå: Certified Enterprise Blockchain Professional (CEBP) Course

 

Hva er DCEP-prosjektet??

La oss starte med hva dette prosjektet egentlig er. DCEP er Kinas nasjonale digitale valuta. I virkeligheten er den fulle formen Digital valuta elektronisk betaling. Det ryktes at Project DCEP bruker kryptografi og blockchain-teknologi som basen til plattformen. Eksperter spår at det kan bli verdens første etablerte Central Bank Digital Currency (CBDC), noe som er en enorm ting.

People’s Bank of China (PBoC) gir ut kryptovalutaen i Kina. Det primære målet med å lansere Kinas nye digitale valuta er å øke internasjonal rekkevidde og sirkulasjon av RMB. I virkeligheten ønsker Kina å øke den globale aksepten av RMB slik at den blir en global valuta, akkurat som den amerikanske dollaren.

Nylig er Kina mer ivrige etter å skyve blockchain-baserte initiativer til markedet fordi regjeringen ikke vil bli slått av Facebooks Libra-valuta. Men jeg vil snakke mer om det senere.

La oss gå videre til hvorfor Kina er så ivrige etter å lansere digital valuta elektronisk betaling.

Kinas digitale valuta: Hvorfor lanserer de den?

Det viktigste målet for regjeringen i lanseringen av prosjektet DCEP China er å erstatte reservepengesystemet. I virkeligheten vil dette kutte kostnadene og friksjonen massivt mellom bankene. De ønsker også å bruke China DCEP-prosjektet til å kutte ned alle ineffektivitetene i offline papirbaserte pengespor som gir opphav til hvitvasking, falske problemer og ulovlig finansiering..

Mer, det beste ved dette prosjektet er at det hjelper å gi regulatoren mer kontroll over den digitale valutaen, og eliminere alle slags ulovlige aktiviteter. Uansett vil dette prosjektet også sikre reduserte kostnader for vedlikehold av mynter og sedler.

Enkelt sagt kan du tenke på DCEP som en helt digital versjon av RMB.

Videre kan DCEP bidra til markedsføring av RMB som en internasjonal valuta og endre måten vi foretar betalinger på tvers av landegrensene.

For tiden bruker RMB SWIFT (Society for Worldwide Interbank Financial Telecommunication) eller CHIPS (Clearing House Interbank Payments System) i betalinger over landegrensene. Begge disse er ekstremt feil, da CHIPS direkte er et amerikansk selskap.

På den annen side har SWIFT en tendens til å bli en bekymring for den kinesiske regjeringen ettersom USA kontrollerer det meste av sitt funksjonelt. Selv om SWIFT hevder å være et nøytralt grunnlag for internasjonale transaksjoner, er fortsatt 12 av styremedlemmene fra USA eller fra USAs allierte land..

Derfor, ifølge den kinesiske regjeringen, begrenser det deres evne til å foreta interne betalinger. Dermed er DCEP Kinas måte å etablere og bryte ut fra sjaklene til USA-baserte finansieringsselskaper.

 

Er DCEP den eneste digitale valutaen (lovlig) i Kina?

China DCEP-prosjektet og dets valuta er utviklet av den kinesiske bevegelsen. Så ser du, det er ikke som andre tredjeparts stabile mynter mange selskaper bruker i dag. For eksempel er CNHT fra Tether hovedsakelig festet på samme måte som RMB med 1: 1-forhold.

I virkeligheten er andre kryptovalutaer ulovlige i Kina, for eksempel Bitcoin. Men DCEP er den eneste og første lovlige digitale valutaen i landet.

Ifølge regjeringsorganene i Kina er DCEP-prosjektet i utvikling i over 5-6 år. Derfor kan du se at de bruker mye tid på å perfeksjonere teknologien for å gjøre den så mye som tilgjengelig og fri for problemer for hele nasjonen. Nå er den endelig klar til å rulle ut, og People’s Bank of China utsteder den digitale valutaen.

DCEP kan enkelt oppnå sanntids datainnsamling knyttet til alle typer bokføring og pengeproduksjon. Denne prosessen bidrar til å holde pengepolitikken i sjakk og gjøre nyttige endringer når det er nødvendig.

 

Vet du ikke om Blockchain? Ta en titt på Blockchain Fundamentals Presentation for å lære om denne teknologien nå!

 

Utviklingsprosess av DCEP Project

Utviklingen av Digital Currency Electronic Payment-systemet startet faktisk helt tilbake i 2014. Primært ønsket de å se på muligheten for å opprette en digital valuta og hvordan de kan forbedre Yuan ved hjelp av blockchain-teknologi.

Men fra 2014 – 2018 bremset prosjektutviklingen drastisk fordi naturen til blockchain ikke akkurat var kompatibel med den nasjonale digitale valutaen. I virkeligheten er det praktisk sunn fornuft at enhver form for desentralisert nettverk ikke kan sikkerhetskopiere den sentraliserte strukturen i nasjonale valutaer.

Til tross for problemene og bekymringene tok utviklingen seg opp fra 2019, og nå er den på vei for en offisiell lansering. Hovedsakelig fordi Facebook endelig forbereder seg på å lansere Vekten, og Kina ser det som en direkte trussel.

Derfor får konkurransevarmen Kinas sentralbank til å presse tilbake og starte sitt helt eget prosjekt som kan overstreke vekten for enhver pris.

Fra nå av har Kina allerede fullført backend-arkitekturen til løsningen, og innen 2022 vil store bidragsytere begynne å delta i testfasen av DCEP..

 

Arkitektur bak Kina DCEP-prosjektet

La oss nå snakke om arkitekturen bak China DCEP-prosjektet, da det vil hjelpe deg å forstå konseptene deres mye bedre.

I utgangspunktet er DCEP-arkitekturen delt inn i et to-trinns system. I første trinn vil det hovedsakelig omfatte transaksjonsprosesser mellom mellommenn og PBoC. I virkeligheten er disse mellommennene hovedsakelig finansinstitusjoner og ikke-finansielle institusjoner. For eksempel Tencent, UnionPay, Alibaba, Industrial and Commercial Bank of China, China Construction Banks, og så videre.

I det andre nivået kan du forvente en forbindelse eller kobling mellom deltakere i detaljhandelen og mellommenn fra første nivå. Mer, det vil også koble seg til borgere eller enkeltpersoner i landet.

Hvis den har sjansen til å bli populær i verden, kan du bruke den til å koble sammen alle individer fra forskjellige regioner og land. Mer i dette trinnet vil alle mellomleddene distribuere DCEP til detaljhandelen for å effektivisere valutaen i hele landet. Derfor vil den digitale valutaen snart begynne å sirkulere i markedet.

I virkeligheten er hovedforskjellen kilden som vil distribuere kontantstrømmen og bruke digitale lommebøker i stedet for bankkontoer.

 

Hva med backendinfrastrukturen for DCEP-prosjektet?

For øyeblikket bekreftet Kina at de allerede var ferdig med backendarkitekturen til Digital Currency Electronic Payment-systemet. Mer, de avsluttet også all forskningen, satte parametrene og utviklet alle funksjoner og til og med feilsøking av testingen.

Imidlertid trenger det fortsatt mer testing for å kvitte seg med alle problemene. I henhold til en annen kilde vil den digitale lommeboken til DCEP tilby mange funksjoner som betalingshistorikk, lommebokadministrasjon og digital aktivautveksling.

Videre vil det også tilby overføringstjenester, betaling med QR-kode, mobilbetalinger og så videre. Det beste er at du også kan konvertere valutaen din fra grensesnittet. Mer, brukergrensesnittet virker også veldig klart og enkelt for alle å forstå.

Derfor vil det ikke ta lang tid når prosjektet vil fullføre alle funksjonene og starte på en global skala. Det er imidlertid trygt å anta at det først vil lanseres bare i Kina, og etter suksess kan internasjonale markeder også få tilgang til det.

 

Vil du bli Blockchain Architect? Registrer deg nå på Certified Enterprise Blockchain Architect (CEBA) Course.

 

Prosjekt DCEP Wallet

La oss nå snakke mer om lommeboken til Digital Currency Electronic Payment System. Bare nylig, 29. august 2020, lanserte CCB (China Construction Bank) DCEP-lommeboken. I virkeligheten fant kundene under den banken funksjonene til DCEP i mobilappen sin. For å bruke det måtte de imidlertid først registrere seg med telefonnummerene sine.

Når de gjorde det, kunne de få tilgang til den digitale lommeboken og navigere for å se funksjonene. Imidlertid var det ingen offisiell kunngjøring om lanseringen, og all informasjonen jeg har er fra sosiale medier og kryptosamfunn i Kina.

Uansett hevder noen brukere at de kan gjøre små transaksjoner med lommeboken ved å koble CCB-kontoen sin til appen. Mer når en bruker motstår lommeboken, vil de få en lommebok-ID for å hjelpe dem med å handle med andre brukere.

I hovedgrensesnittet er det flere funksjoner som uttak / innskudd, koble til en bankkonto, se all transaksjonsinformasjon, gi røde pakker, oppgradere DCEP-lommebøker, betale tilbake kredittkort, kansellere DCEP-lommebok og så videre.

I virkeligheten gir de røde pakkene faktisk penger til andre. Mer, prosessen med å transakere eller til og med motta pengene er superenkel. Du kan til og med skanne en annen brukers lommebok for å sende pengene. Så det virker som en super praktisk lommebok-app.

 

Hvordan kan du teste Kinas digitale valuta?

Du må lure på hvordan du virkelig kan teste den digitale valutaen i Kina for å se hvordan den fungerer. Vel, de kunngjorde nylig 17. august 2020 at DCEP vil gå inn i pilot-testfasen. I virkeligheten kaller de det “4 + 1-metoden”.

Hovedsakelig fordi testprosessen vil forbli stengt i Xiong’an, Suzhou, Chengdu og Shenzhen. Det vil også omfatte OL-stedene i 2022. Videre mener deres analytikere at regjeringen må se og fikse alle tekniske problemer før de lanserer dette prosjektet i massiv skala.

Så hvis de ikke fikser det på forhånd, kan de negative resultatene påvirke markedsføringen. Derfor, ved å teste ut, vil prosessen innbyggerne bruke og være komfortable med den nye endringen.

I fremtiden vil testen inkludere flere byer og provinser i Hong Kong Macau Greater Bay Area, Guangzhou, Shanghai og Beijing. I mellomtiden vil denne utvidelsen av pilotforsøkssonen introdusere 400 millioner av Kinas befolkning.

 

Store selskaper vil teste Kina-kryptovaluta

Mange parter vil delta i testfasen av Kina-kryptovaluta. For eksempel postskap, lokale hoteller, bokhandlere, ubemannede supermarkeder, bakerier, treningssentre og så videre. Mer, utenlandske firmaer som Subway, McDonald’s og Starbucks vil også delta i å teste ut DCEP.

I virkeligheten kom denne kunngjøringen 22. april 2020, hvor det ble kunngjort at 19 selskaper vil delta i testfasen av DCEP-prosjektet.

Mer, kunngjorde National Development and Reform Commission hovedsakelig denne nyheten under deres arrangement. Uansett vil det ubemannede supermarkedet til Jingdong også delta i testfasen av denne kryptovalutaen.

Også selskapene som har tenkt å delta i fikk allerede offisiell melding fra sentralbanken i Kina. Selv om vi foreløpig ikke aner hvordan de vil gjennomføre testfasen av DCEP-prosjektet.

 

Kina Cryptocurrency: Sentralisert eller desentralisert?

Mange av dere må være litt forvirret nå om Kinas kryptovaluta er sentralisert eller desentralisert. Vel, det er litt forskjellig fra all blockchain-teknologien vi kjenner til nå. Selv om det tilbyr mange viktige funksjoner i Blockchain, som peer-to-peer-nettverk, uforanderlighet, gjennomsiktighet og mange flere.

Men dette er ikke et desentralisert nettverk, heller et sentralisert. I virkeligheten er det direkte i kontrast til hva blockchain går for. Her vil Kinas sentralbank ha full kontroll over valutaen og kan opprette og ødelegge dem når det er nødvendig.

 

Blockchain og sentraliserte databaser har store forskjeller. Ta en titt på blockchain vs database for å lære mer om det.

 

Hvordan kan du kjøpe DCEP-valuta?

Å kjøpe DCEP-valutaen er kanskje ikke mulig. I virkeligheten er det bare bankene som jobber med People’s Bank of China som har tilgang til det. Men det skal være åpent for publikum ganske snart. Imidlertid er det fortsatt ingen kryptokursutveksling som tilbyr dette for øyeblikket.

 

Kan du handle DCEP?

Kinas nye digitale valuta endrer mange perspektiver på handel. Like etter timer med kunngjøring av valutaen tilbød mange børser IOU eller knockoff DCEP-valuta. I virkeligheten er dette ikke den virkelige avtalen, men bare falske.

For øyeblikket er det bare bankene som har tilgang til det og ikke engang publikum. Derfor vil jeg på det sterkeste anbefale å holde deg borte fra alle disse IOUene eller knockoffene til det er en offisiell melding om handel med den.

 

NFC kontaktbasert betalingsmåte

Kinas nye digitale valuta kan fungere selv uten internettforbindelse. I virkeligheten er dette umulig for andre kryptovalutaer per i dag. Men hvordan vil det gjøre det? Vel, Kina bruker NFC-kontaktbasert betalingsmåte for å oppnå denne funksjonen.

Du kan for eksempel ha brukt Bluetooth eller SHAREit til å overføre filer uten å bruke data. Konseptet er veldig likt det, men det er mer avansert.

Siden Kina ønsker å kvitte seg med papirbaserte penger for godt, er det bare sunn fornuft at de trenger frakoblede alternativer for pengeoverføring. Selv om du ikke har en bankkonto, vil det ikke ha noe å si fordi du kan lagre pengene dine på mobilenheten din med en konto.

 

Hva med Blockchain Adoption?

Vel, som du vet, er dette prosjektet ikke teknisk blockchain, men heller en etterligning av det. Men Kina prøver virkelig å presse adopsjonen av blockchain. I virkeligheten ga presidenten mandat til at landet skulle øke hastigheten på adopsjonen av blockchain.

Mer, i april 2020 opprettet regjeringen et Blockchain Service Network som forener alle blockchain-prosjektene i landet.

Uansett er Kina mer interessert i Blockchain i stedet for kryptovaluta, da disse er ganske ustabile og vanskelig å kontrollere. Dessuten forbød Kina kryptovalutaer og ICO-er i landet, så det er ikke mulig å bruke dem også.

 

Les nå: Hvilke selskaper bruker Blockchain-teknologi?

 

Når vil DCEP offisielt starte?

Prosjekt DCEP China har ingen spesifikk tidslinje for lanseringen. Men mange eksperter ga oss litt innsikt i hva som kan skje rett før den offisielle lanseringen. De mener at landet vil trenge flere justeringer før de lanserer prosjektet for å bedre imøtekomme endringen. I virkeligheten er å endre systemet til en hel nasjon en komplisert prosess.

Så unødvendig å si, det vil ta mye tid. Mange tror også at den kan debutere i andre halvdel av 2020, men det er ikke en offisiell kunngjøring.

Du må også merke deg at DCEP ikke er støttet av noe gull. Men eksperter mener at de kan bruke gull for å sikkerhetskopiere dette for å ødelegge det amerikanske reservesystemet. Men på dette punktet er den eneste spekulasjonen.

 

Andre deltakere i DCEP-prosjektet

Regjeringen i Kina ga alle selskapene som arbeider med digital betaling, mandat til å akseptere Kinas nye digitale valuta, DCEP. For eksempel må WeChat, AliPay eller Apple Pay godta DCEP som en primær valuta.

I virkeligheten vil det hjelpe folk til å akseptere endringen raskere og håndheve Kinas dominans innen global finans.

 

Huawei vil bruke DCEP

Ettersom Huawei er nært knyttet til myndighetene og hvordan de fleste forbrukere i Kina bruker Huawei, ryktes det at dette selskapet først vil begynne å bruke DCEP. Det ser også ut til å være et lekket bilde av Huaweis Pay-app, der man ser at den kan bruke DCEP direkte.

På den annen side støtter Tencent, Huaweis rival, også prosjektet helt fra starten.

 

Tencent kan bli en stor partner i Prosjekt DCEP

Tencent-selskapets Meituan Dianping snakker med forskningspartneren til PBoC om den virkelige anvendelsen av DCEP. I virkeligheten tilbyr Meituan Dianping mange tjenester som matlevering, dagligvarebutikk, B&B-bestilling, ride-hagl, sykkeldeling og mange flere tjenester. Alle disse resulterer i milliarder dollar i transaksjoner hver dag!

Så med bare Meituan Dianping kan du virkelig dekke alle nødvendighetene. Derfor er det bare lurt å ønske å bli en viktig partner i dette prosjektet.

På den annen side er et av deres andre selskaper Bilibili Inc. også interessert i prosjektet. Vi kjenner ikke detaljene til disse partnerskapene, men det er høyst sannsynlig at disse partnerskapene kan gi DCEP-prosjektet et enormt løft.

 

Hvordan vil DCEP-valuta påvirke andre kryptovalutaer?

Prosjektet DCEP China kommer sikkert til å utgjøre en trussel mot gjeldende kryptovalutatrender. Vel, i virkeligheten er strukturen bak kryptoer ganske annerledes enn DCEP-valuta, ettersom de alle er desentraliserte.

Men den store omfanget av markedsføring som går mot DCEP-valuta, endrer sikkert innbyggernes perspektiv. Hvis det virkelig får en global utrulling en dag, kan det også påvirke kryptotrendene negativt. I virkeligheten ser kryptoer ut til å ha positive og negative utfall. Det er også mange svindel og sikkerhetsproblemer som sirkler rundt bruken av kryptoer.

Så hvis DCEP lykkes, kan andre land begynne å utvikle sin helt egen versjon av digital valuta, som kan utnytte blockchains teknologi.

Siden vi fremdeles ikke kjenner til den fulle teknologiske kunnskapen bak DCEP-systemet, er resultatet fortsatt ukjent.

I alle fall kan det være muligheter for å gjøre DCEP i stand til å skape et tilfluktssted for et annet blockchain-nettverk for å koble til og bytte DCEP for kryptoer. Men dette er bare spekulasjoner så langt.

 

Sammenligning mellom DCEP, papirbasert kontanter, Ethereum og vekt

Det er andre aktører i markedet, og DCEP har noen sterke fullføringer. I ett tilfelle er Ethereum allerede etablert. Mer, det papirbaserte kontantsystemet er allerede etablert over hele verden. Så for å se hvordan disse sammenliknes sammen, skal vi presentere en sammenligningstabell mellom DCEP, Paper Based Cash, Ethereum og Libra. Så la oss sjekke det ut.

DCEP

PENGER

ETHEREUM

VEKTEN

Anonymitet

Kan gjøres anonym

Desentralisert struktur

Nei Nei Ja Delvis

Blockchain-teknologifunksjoner

Sporbarhet, peer-to-peer-betaling, manipulasjonssikker Offentlige blockchain-funksjoner Consortium blockchain-funksjoner

Sikkerhet

Høy Lav Høy Høy

Transaksjonshastighet

220.000 tps ~ 20 tps 1000 ts

Effektivitet

Høy Lav Medium Høy

Bærbarhet

Høy Lav Høy Høy

Frakoblet betalingsstøtte

Ja Ja Nei Nei

Volatilitet

Lav Lav Høy Lav

Prosjekt status

Gjennomgår testing I omløp In-sirkulasjon Under utvikling

 

Kan China DCEP Project utfordre amerikanske digitale dollar?

Prosjekt DCEP Kina utgjør en trussel mot USAs pengesystem. I virkeligheten bruker Kina mobilbetalinger langt mer enn USA, og det er 1,7 milliarder forbrukere i landet for det. Mer, WeChat-betaling eller Alipay aksepteres over hele landet; selv gateselgere aksepterer det.

Imidlertid jobber USA med et digitalt dollarprosjekt som direkte kan konkurrere med Kinas DCEP-prosjekt. Selv om USA bare nylig startet prosjektet, og det kan ta mye tid å perfeksjonere det eller til og med rulle det ut.

Og det er her Kina er et skritt foran USA. Et annet spørsmål er at USA ikke er så ivrige etter at digitale valutaer helt erstatter papirbaserte. Så dette kan utgjøre en alvorlig trussel mot økonomien deres i fremtiden.

Den kinesiske regjeringen mener derimot at Facebooks Libra kan bli et bredt bruk av erstatning for USAs dollarsystem. Derfor prøver Kina hardt å slå Facebooks Vekten på alle mulige måter.

Til slutt er det bare tydelig at Kinas nye prosjekt seriøst kan utfordre USA hvis USA ikke begynner å ta det seriøst snart.

 

Vet du ikke om Digital Dollar-prosjektet? Lær om Digital Dollar fra guiden vår nå!

 

Prosjekt DCEP: Den første etablerte CBDC?

Hvis prosjektet DCEP China lykkes med å rulle ut valutaen, blir det den første fungerende CBDC (sentralbankens digitale valuta) i verden. I virkeligheten er dette en enorm ting som kan omforme den økonomiske situasjonen i verden.

Mer, kanskje Kina kan lykkes med å styrte USAs regjeringstid i globale betalinger. Men det er fortsatt tidlig å si noe om det. La oss vente på at Kina starter prosjektet sitt og ser om det virkelig kan trekke i gang en landsomfattende endring.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map