Contour Blockchain (Voltron): En milepæl for handelsfinansiering

Handelsfinansieringsindustrien er på randen til å bli en foreldet modell som fungerer med IT-systemer som eldes raskt. I tillegg tilfører disse systemene mer kostnad, ineffektivitet og risiko for global handel. Dermed resulterer det i dårlig kundeopplevelse, kostbar ombordstigning og ineffektiv forsoning. Men hvordan kan scenariet endre seg? Gå inn i Contour blockchain.

Project Contour blockchain er et annet syn på global handel basert på de nyeste teknologiene som er tilgjengelige foran oss. Siden de eldre modellene ikke er nok nå, er det på tide at blockchain for bedrifter også forstyrrer denne sektoren.

Dermed har vi nå en Contour blockchain-plattform for å håndtere våre globale handelsproblemer for godt. Så hvis du også er nysgjerrig på dette nye prosjektet, har du kommet til rett sted.

I dag vil jeg dele et innblikk i prosjektet Contour blockchain og fortelle deg hvordan det virkelig kan være til fordel for de globale handelsmarkedene. Så, la oss begynne!

 

Hva er Contour Blockchain-plattform?

Contour blockchain er en Corda-støttet åpen industriplattform for å opprette, utveksle, godkjenne og utstede kredittbrevet. Det er imidlertid bare det første produktet på plattformen. Det var tidligere kjent som Voltron blockchain. Men de ommerket det senere som Contour Blockchain.

I utgangspunktet er det et konsortium med en gruppe banker og finansielle selskaper som ledet prosjektet. R3 og CryptoBLK tar sikkerhetskopi av prosjektet med sin teknologiske ekspertise. Mer, det bruker Corda en annen blockchain-plattform som baseteknologi for å drive løsningen.

De startet med tolv deltakere, og nå har de mer enn 50 selskaper og banker som bruker plattformen. I virkeligheten er Contour blockchain-plattformen bare tilgjengelig for kundene til medlemsbankene.

Så ved å bruke dette vil kundene deres få raske servicenivåer, lavere priser, økonomiske beslutninger og mange flere.

I tillegg kan du også opprette handelsdokumenter i eksterne nettverk og få dem sendt, behandlet og verifisert på nettverket. Det kan virkelig endre måten et selskap handler på nåværende tidspunkt. Mer så, prosjekt Contour blockchain prøvde allerede integrasjonen av elektronisk konnossement fra andre plattformer som EssDOCS og Bolero.

Gjennom årene gjennomførte Contour blockchain 25 vellykkede datatransaksjoner og har nå mange kjente deltakere for andre handelsfinansieringstjenester.

Blant dem fullførte UAEs ReChainMe sin første live-transaksjon med tidligere Voltron blockchain i juni 2019.

Hvem er medlemmene av Contour Blockchain Consortium?

For tiden vet vi bare at det er over 50 deltakere i prosjektet; Vi kjenner likevel ikke alle selskapene. Uansett er de første medlemmene av prosjektet Contour blockchain –

BBVA, Bangkok Bank, HSBC, Natwest, ING, SEB, Scotiabank, U.S.Bancorp, Intesa Sanpaolo, Mizuho, ​​BNP Paribas og CTBC.

Senere andre selskaper som Alfa-Bank, China Everbright Bank Hong Kong Branch, Ekman & Co, MUFG, Natixis, National Bank of Egypt, Standard Bank, Scylla, Banco de Crédito del Perú-BCP, Banorte, CIB, ABN Amro, Commerzbank, SABB, LH Trading, Bci, Commercial Bank of Qatar, Societe Generale, RBI, og Den saudiske britiske banken deltok i et seks ukers prøveprosjekt av plattformen.

Opprinnelig fullførte de først sin globale transaksjon i april 2018, noe som var en kjempesuksess. Etter det, i september 2019, erklærte HSBC at de behandlet et Yuan-pålydende kredittbrev på Contour-plattformen.

Uansett, senere lanserte de sitt beta-nettverk tilbake i desember 2019. Men de gjorde det, de testet live Contour blockchain-plattformen i 15 forskjellige land..

I virkeligheten skjedde ommerkingen ganske nylig. Til sist, CordaCon i september 2019, erklærte de at de vil kommersialisere Voltron blockchain-prosjektet og rebrandere før de rulles ut.

 

Historien om Contour Blockchain Consortium

I 2016 ble Contour blockchain-konsortiet dannet med tolv banker som støttet dem. Opprinnelig var målklientene store importører og eksportører, sammen med banker som takler et økende antall handelsvolumer.

Senere, 2017, fullførte de sin andre Voltron blockchain A.K.A. Prototype blockchain kjede. I 2018 fullførte de sitt første live-prosjekt.

Uansett planla de tidligere å sette opp ledelsen for Contour blockchain-konsortiet i oktober 2019 og planlegger å gjøre plattformen produksjonsverdig i 2020.

I virkeligheten har leveringspartnerne, medlemsbankene og eksterne investorer eierskapet til plattformen.

Eksempler på transaksjoner fullført

Utstedende bank

HSBC, Bangkok Bank, ING, BNP Paribas og Standard Chartered.

Rådgivende bank

ING, HSBC, Standard Chartered og Bangkok Bank.

Importør

Bukitmega Masabadi, Tricon, Cargill, Babyshop, Landmark Group, PTT Group og China SDIC Int’l Trade Nanjing.

Eksportør

GC Marketing Solutions, Bee Dee Industries, Cargill, RioTinto, Reliance, Fox og Lille, og IRPC.

Deres aller første live datatradisjon på plattformen inkluderte Cargill, ING og HSBC. I tillegg ga de her et digitalt kredittbrev for eksporterte soyabønner fra Argentina til Malaysia. Det beste er at de i den live transaksjonen klarte å redusere tiden fra 10 dager til 24 timer!

 

Hvorfor bruker kontur Corda?

Konturblokkjede er drevet av R3‘S enterprise blockchain Corda plattform. Men hvorfor bruker de Corda til handelsfinansiering? Kan det virkelig trekke det av? La oss se noen av fordelene ved å bruke Corda som den underliggende teknologien.

 

 • Uforanderlighet

På Corda-plattformen kan ingen tukle med hovedboken. Når data først er kommet inn i systemet, kan ingen endre det eller endre det på noen måte. Så det er fullstendig manipulasjonssikkert.

 • Fulltett bekreftelse

All informasjonen på hovedboken går gjennom bekreftelsesprosessen for å sjekke om den er autentisk eller ikke.

 • Interoperabilitet

Corda opprettholder privatliv, men det hjelper også noder til å handle uten likviditetsproblemer eller skape øyer med eiendeler.

 • Personvern og sikkerhet

På plattformen er det bare nodene som har lov til å se viss informasjon som kan se dem. Andre noder som ikke har tilgang til den, kan ikke se informasjonen, og dermed bevare personvernet.

 • Enkel integrering

Integrering i det eksisterende banksystemet er veldig enkelt med Corda. Mer, du kan til og med bruke standardspråk som Java for å kode kontraktene.

 • Åpenhet

Den kommer med et bredt spekter av konsensusalgoritme. Så du kan oppnå enighet om hver eneste avtale i stedet for på systemnivå.

 • Konsekvente data

Alle dataene over flere hovedbøker i systemet er konsistente. Så det ville ikke være noen problemer med feil samsvar med informasjon.

 • Smarte kontrakter

Du kan også bruke smarte kontraktsfunksjoner i systemet, noe som sparer tid og ressurser.

 

Contour Blockchain Letter of Credit Oversikt over virksomheten

Behandling av dokumentene for Kredittbrev på blockchain vil bidra til å øke arbeidskapitalen, forbedre risikostyringen, digitalisere hele prosessen og sikre raskere oppgjør.

Opprette et nettverk av nettverk ved hjelp av essDocs, Bolero og andre økosystemer, vil plattformen bli et av de største nettverkene av selskaper, banker, speditører, transportører og andre handelsfasilitatorer.

Siden det er en åpen plattform, tillater det andre leverandører av handelsfinansieringsløsninger å tilby dokumenter for handelsløsninger på Contour-forretningsnettverket, noe som øker omfanget og fleksibiliteten.

 

Contour Blockchain Trade Finance Mission

Contour blockchain handelsfinansiering kommer med sitt eget sett med oppdrag for sine prosjekter. I virkeligheten har de forskjellige resultater for banker og selskaper som bruker plattformen. La oss se hva dette er –

For banker

Ved å bruke det åpne og desentraliserte systemet med Contour blockchain-handelsfinansiering, kan banker enkelt koble seg til eksportører, importører og andre handelsdeltakere i økosystemet. I enda større grad er deres oppgave å tilby endeløse handelsløsninger for å kvitte seg med alle problemene som dagens handelsfinansiering står overfor.

I tillegg planlegger de å utvide og betjene kunder over hele kloden. Så det spiller ingen rolle hvor selskapet ditt er. Du kan enkelt bruke deres økosystem for din handelsfinansiering.

For bedrifter

For bedrifter planlegger de å tilby raskere transaksjoner er handel, noe som vil øke effektiviteten deres sterkt. Mer, de kan også redusere risikoen for flere banker. Contour blockchain handelsfinansieringsplattform tilbyr også arbeidskapitalbehov og finansiering for eksportører og importører.

Bruk av nettverksselskaper kan enkelt opprettholde alle globale standarder og regler.

 

Hvordan teknologien fungerer

I utgangspunktet er en Contour blockchain kredittbrev nå tilgjengelig på nettverket. Selv om de planlegger å utvide den til andre tjenester. Men for øyeblikket tilbyr de behandling av kredittbrevet gjennom systemet. Så la oss se hva de gjør –

I utgangspunktet kommer den i to trinn –

Kjøpe

 • Digital Letter of Credit Drafting

For det første kan både kjøper og selger lage, redigere og godta et utkast til kredittbrev mellom dem.

 • Bankutsteder Digital LC

Deretter vil bankene gi råd, utstede og bekrefte kredittbrev på plattformen.

 • Sporingsprosess

Etter bekreftelse og avtale fra begge parter, vil sanntidssporingsprosessen starte.

Selger

 • Digitale dokumentasjoner

Her kan du integrere med essDocs og Boleros elektroniske konnossement i systemet.

 • Høydepunkter Avvik

Man kan direkte få alle avvikene fremhevet i systemet. Mer, disse feilene kan også løses.

 • Bankdirektiver

Selgeren vil få alle instruksjonene fra banken, fra bekreftelse, aksept, regninger og lån direkte på Voltron blockchain A.K.A. Konturblokkjede.

 

Funksjoner av Contour Blockchain Platform

 • Høy tilgjengelighet av noder, så det vil ikke være noe systemtap.
 • Den støtter hybrid distribusjon.
 • Det gir kryptering av data i ro for sikkerhet.
 • Plattformen støtter nøkkelfornyelse og tilbakekalling i tilfelle katastrofer.
 • Det gir bedre tilkobling over hele verden.
 • Plattformen er svært skalerbar.
 • DLT Health Monitoring of CryptoBLK hjelper til med å overvåke nettverkets tilstand i sanntid.

 

Har plattformen ikke har

 • Overfør midler

For øyeblikket kan du fremdeles ikke utføre betalinger i Contour. Så du må bruke SWIFT.

 • Auto-Match dokumenter

Siden det meste av bransjen ikke bruker blockchain-teknologien, må du sjekke noen av dokumentene manuelt.

 • Kryptovalutaer eller poletter

Plattformen har ikke noe innfødt token eller krypto.

 

Hva er fordelene med prosjektet?

I utgangspunktet vil både banker og selskaper få en god andel av fordelene med prosjektet. La oss se hva de er –

Bankfordeler

 • Større klientopplevelse.
 • Øk bankens merkevareverdi som en innovatør for ansatte, kunder og aksjonærer.
 • Reduserer kredittrisikostyring.
 • Forbedrer operativ ledelse.
 • Reduserer kostnadene ved handelsbehandling med digitalisering og økt produktivitet.
 • Få flere kunder ved å tilby ulike finansieringsalternativer og større ledende tjenester.
 • Øker andelen lommebok for eksisterende kunder med en arbeidskapitalløsning og risikoreduksjon.
 • Gir revisjonskompatibilitet i sanntid.
 • Sporer eiendeler og forbedrer gjennomsiktigheten.

 

Bedriftsfordeler

 • Reduserer papirarbeidet og tiden for overganger. Dokumenter tar kortere tid å transittere og behandle på en enkelt kanal på tvers av flere handelspartnere.
 • Raske kredittoppgjør og nesten øyeblikkelige transaksjoner.
 • Senker finansieringssatsene for arbeidskapital.
 • Høyere beskyttelse mot svindel.
 • Alle digitale dokumenter er signert og produsert kryptografisk, som senere blir bekreftet for påstander om ekthet.
 • Kvitter seg med falske påstander og dupliserte BL-er på tvers av løsningen.
 • Øker driftseffektiviteten i stor grad og bruker automatisk validering og smarte kontaktfunksjoner i sanntid for det.
 • Sanntids e-presentasjon og informasjonsdeling av dokumenter og applikasjoner.
 • Tilbyr tradisjonell Doc-handel med pålitelige og raskere kontroller for modularisering og redusering av spesifikke risikofaktorer.

Lær mer om hvordan du implementerer blockchain!

 

Sluttnotat

Contour blockchain credit of credit er en fantastisk plattform for handelsfinansieringssektoren. Selv om mange selskaper var skeptiske til å bruke distribuert hovedboksteknologi for handelsfinansieringssektoren, men det gir faktisk en bedre løsning på alle problemene denne bransjen tar for seg.

Etter live-prosjektet i 14 forskjellige land, som inkluderte mer enn 50 selskaper og banker, går det over til kommersiell lansering. Ifølge resultatene kan den utføre hele prosessen med Credit of Credit innen 24 timer i stedet for 10 dager!

Det er også en milepæl for blockchain-teknologien. For tiden starter satsingen i Singapore for lanseringen, og etter det får vi mer innsikt i hva systemet er i stand til.

 

Vil du sjekke ut flere bransjer?

Lær hvordan blockchain påvirker helsetjenester og forsikring nå!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map