Blockchain og ERP: Effektivisering av virksomheten din

Blockchain-teknologi er en forstyrrende kraft som sakte endrer hvordan den forskjellige forretningsmodellen fungerer i disse dager. Jeg tror du allerede har sett mange endringer så langt i forskjellige bransjer som helsevesen, forsyningskjede, regjering, handelsfinansiering, bank osv. Det er fortsatt mange måter å gå.

For å effektivisere virksomheten i bedrifter bruker mange selskaper ERP-systemer. Disse systemene øker allerede effektiviteten. Noen av dere kan imidlertid være skeptiske til om blockchain skal erstatte disse systemene eller ikke.

BLOKKJEDE OG ERP – ALT DU MÅ VITE

Blockchain og ERP

Så, vil teknologien erstatte ERP-systemer? Eller vil blockchain og ERP samarbeide om å lage en ny modell? I denne guiden vil jeg fokusere på det primære problemet med ERP-systemene og hvordan blockchain kan bli det manglende puslespillet.

Så la oss begynne!

Hva er ERP?

Hvis du ikke har noen klar idé om hva dette systemet er, vil jeg avklare det for deg. Planlegging av bedriftens ressurser er faktisk en programvare som bedrifter bruker for å administrere sine daglige resultater som anskaffelser, regnskap, risikostyring, prosjektledelse, forsyningskjededrift, samsvar og mange flere.

Det beste med denne programvaren er at de noen ganger kommer som en suite, i så fall kan de også inkludere ytelsesanalyse, spådommer, budsjettering, planlegging eller rapporter om daglige hendelser. I virkeligheten kan ERP-systemer virkelig øke selskapets ytelse.

Og fordi du får en strøm av rapporter og kan se hva som skjer i bedriften din, blir det lettere å endre planer eller strategier.

Imidlertid må jeg si at systemet er fullt sentralisert. Så det kommer med sitt eget sett med problemer som kan forårsake mer skade enn å være til fordel for deg. Og det er her blockchain- og ERP-systemer faller inn. Imidlertid vil jeg dykke inn i det senere. Først vil jeg påpeke viktige problemer i ERP-systemer.

Så la oss gå videre til neste segment i denne blockchain- og ERP-guiden.


Hva er problemer med ERP?

 • Ingen klar definisjon av produksjonsprosessene

Først og fremst kan mange av dere bruke ERP-systemer, men når du prøver å implementere det for første gang, kan du noen ganger glemme å definere produksjonsprosessen helt. Mer, hvis firmaet ditt har forskjellige avdelinger som konkurrerer med hverandre, blir det et problem å finne ut hvilken avdeling som kan ha størst nytte.

Også noen av de eksisterende prosessene dine trenger ikke engang systemet, men integrering av det vil redusere effektiviteten. Også, hvis du ikke kartlegger operasjonene, er det klart at ERP-systemet ikke kan trene prosessen riktig. I virkeligheten trenger det mye tid for å perfeksjonere, og det hjelper ikke å skynde seg.

Dette er en av de viktigste problemene i ethvert ERP-system som det tar mye tid å sette opp. Mange ganger klarer det ikke å tilby en effektiv prosess for din bedrift.

La oss uansett gå videre til neste utgave i denne blockchain- og ERP-systemveiledningen.

 • ERP-systemer er ikke tilstrekkelig fleksible

Et annet viktig problem med denne programvaren er at den ikke er veldig fleksibel. Så når det skal tilpasse seg prosessene dine, må du i stedet kanskje tilpasse seg modellstrukturen. Hvis ikke, fungerer det kanskje ikke slik du ønsker det.

I utgangspunktet kommer ERP-systemer med forhåndsdefinert funksjonalitet. De er heller ikke modulære slik at du bare kan legge til funksjonen du trenger. Dermed, hvis firmaet ditt trenger en bestemt funksjon, kan ikke ERP-systemet tilby det hver gang. Mer, du vil bare kaste bort tiden din og ressursene dine, og det kan også alvorlig hindre merkevaren din.

La oss uansett gå videre til neste utgave i denne blockchain- og ERP-systemveiledningen.

 • Disse systemene er motstandsdyktige mot eventuelle endringer

De fleste ERP-systemene mislykkes fordi de frykter forandring. I utgangspunktet er dette gammel teknologi som ikke er så opptatt av revolusjoner i ny teknologi. Videre endres jobber og forretningsscenarier. Men de fleste selskaper flyter ikke med den endringen og holder seg heller med den gamle infrastrukturen.

I mange tilfeller kommer disse systemene ikke med hyppige oppdateringer og blir snart foreldet i det skiftende markedsscenariet.

Å endre det interne systemet vil tydeligvis bety forsinkelser og tidsforbruk, men å være motstandsdyktig vil påvirke det mer i det lange løp. Mer, mange ganger, må du kvitte seg med hele programvareintegrasjonen og gå videre til de nye. Og det kan bety mange investeringer igjen.

La oss sjekke ut neste utgave i denne blockchain- og ERP-systemveiledningen.

 • Komplisert eller begrenset funksjonalitet

De fleste ERP-systemer i disse dager er altfor kompliserte. Mer, de kommer med komplekse UI-design og rare funksjoner som kan bli overveldende. Dessuten er disse systemene også ganske begrenset når det gjelder funksjoner.

I mange tilfeller blir bedrifter påvirket av en markedsføringsagent og integrerer deretter et dårlig ERP-system. Det hemmer definitivt selskapets virksomhet og merkevareverdi. Og det er derfor du trenger å vite hvilket ERP-system som kan være gunstig for deg, og om programvaren er oppdatert eller ikke.

La oss uansett gå videre til neste utgave i denne blockchain- og ERP-systemveiledningen.

 • Høye vedlikeholdskostnader

Det er unødvendig å si at implementering av et ERP-system vil koste deg ganske mye formue. Selv om den første implementeringen er ganske kostbar og kan ta mye tid, blir vedlikehold også et problem. Alle ERP-systemene må vedlikeholdes regelmessig, og det vil også medføre tilhørende kostnader.

Noen av ERP-systemene kan være billige i starten, men den totale vedlikeholdskostnaden kan oppsummere til å være et stort beløp. Derfor er det en ganske stor og ubehagelig beslutning når du leter etter et ERP-system for din bedrift.

La oss sjekke ut neste utgave i denne blockchain- og ERP-guiden.

 • Bruker ikke viktige funksjoner eller har en forståelse av systemet

Forbrukerne dine må også forstå hvordan ERP-systemet vil være til fordel for dem. Hvis du tilbyr en funksjon som bruker programvaren, må du også utdanne forbrukerne. I de fleste tilfeller har mange ERP-systemer et komplekst brukergrensesnitt, noe som er vanskelig for en bruker å kontrollere.

ERP-systemer gir ikke brukerne mulighet, og dette kan også ha en negativ innvirkning på bedriften din. Mer, siden systemet ikke er helt gjennomsiktig, kan det også være mange underliggende tillitsproblemer.

La oss uansett gå videre til siste utgave i denne blockchain- og ERP-guiden.

 • Dårlig vedlikehold av data, noe som fører til redusert kvalitet

Datavedlikehold i ERP-systemet er ikke opp til merket nå. Mange overser ofte transformasjonen av kvalitetsdata mens de implementerer systemet. I virkeligheten kan dette bli en stor belastning når selskapet ditt er helt avhengig av kvaliteten på disse dataene.

Ettersom ERP-systemet er sentralisert, utnytter mange det og introduserer falske data til systemet. Når andre parter bruker disse dataene til å implementere eller strategisere prosjektene sine, står de overfor store problemer.

Mange ganger er det mange menneskeskapte feil som også kan redusere datakvaliteten. Så ser du, du bør aldri undervurdere datakvaliteten, ettersom hele merkevaren din vil avhenge av den.

Nok om problemene for nå. La oss sjekke hvordan blockchain og ERP kan komme sammen og være til fordel for bedriftene.

Hvordan kan Blockchain forbedre ERP-systemer?

 • Høyeste synlighet i hvert ledd av leveransen forbedrer gjennomsiktigheten

Blockchain for ERP-systemer kan tilby deg det høyeste nivået av synlighet i alle deler av prosessen. Vanligvis har forsyningskjeden en lang, men segmentert prosess. Mer, det blir relativt vanskelig å spore alle prosessene eller hvordan produktet er i hvert trinn.

Derfor kan bruk av blockchain for bedriftsteknologi for å spore prosessene i sanntid virkelig løse problemene i forsyningskjeden. I tillegg kan du få sanntidsrapporter om hvor produktet er for øyeblikket og hva temperaturen eller produktkvaliteten er.

Dermed kan det hjelpe deg med å lagre produktene dine også i et ideelt miljø.

 • Fremmer tillit blant alle deltakere i forsyningskjeden

Med ERP-brukstilfeller kan du fremme tillit hos alle deltakerne i forsyningskjeden. Hvordan? Vel, siden alt i systemet er synlig for alles øye, sikrer det at det ikke er noen underliggende fangst eller korrupsjon på gang.

I virkeligheten ville det komme godt med når vi jobber med et nytt selskap som stiger på markedet. Uansett er ERP-systemer gode, men de er sterkt avhengig av folket i stedet for selve systemet. Men i blockchain, i stedet for å stole på folk, for å være ærlig, kan bedrifter stole på systemet ettersom ingen kan gjøre ulovlige aktiviteter i nettverket.

 • Autentisering og verifisering av kontaktannonser før du gir tilgang til deltakerne

En annen av blockchain ERP-brukstilfeller er autentiseringsprosessen helt i starten. I blockchain- og ERP-integrasjon kan du sette opp en flerfaktorautentiseringsprosess for å filtrere bort enhver utenforstående tilstedeværelse i nettverket.

Mer, med blockchain kan du også få biometriske autentiseringer. I virkeligheten kan du dra nytte av denne tilnærmingen, ettersom du kan autentisere dine ansatte basert på deres beliggenhet. I tillegg kan kunder som prøver å nå en selger også bevise identiteten sin fra denne plattformen.

Så det er et flott tillegg til bedriften helt.

 • Smart kontraktimplementering for å automatisere prosesser og betalinger

Blockchain for ERP kan tilby deg det ingen ERP-system kan tilby – smart kontraktimplementering. Med smarte kontrakter kan du enkelt bekrefte transaksjonen med leverandørene dine. Når prosessen er automatisert, vil kontrakten automatisk starte prosessen og behandle transaksjonene når de forhåndsdefinerte reglene er oppfylt..

For eksempel handler du med et annet utenlandsk selskap. Så etter at du har startet en smart kontrakt med det selskapet, kan du be om forsyningene dine. I virkeligheten kan du spore handelsprosessen, og når du først får produktet, vil den smarte kontrakten automatisk frigjøre midlene.

Så det kan være en flott funksjon som du bare kan få med blockchain.

 • Senker risikofaktorene i digitale transaksjoner

En annen av blockchain ERP-brukstilfeller er lav risiko i digitale transaksjoner. I virkeligheten kan ERP-systemer også tilby transaksjoner; de er imidlertid ikke sikret per nå. Videre gjør sikkerhetsproblemer at hackere kan målrette sentraliserte servere og hacke en transaksjon.

Imidlertid kan blockchain med ERP-systemer virkelig endre scenariet her. I virkeligheten tilbyr blockchain peer-to-peer-transaksjonsbehandling, noe som er ganske effektivt og raskt. Også sikkerhetsprotokollene i hver blockchain eller enterprise tech er ganske høye. Dermed kan ikke hackere enkelt få tilgang til disse plattformene.

Dessuten, ettersom de har et desentralisert miljø, er det ganske umulig for en hacker å spore opp og hacke brukerens konto. Og slik kan den koblede teknologien lett tilby høy sikkerhet for digitale transaksjoner.

 • Tilbyr et høyt nivå av sikkerhet og personvern i sanntid

En annen stor fordel med blockchain med ERP-systemer er at de sammen gir det høyeste sikkerhetsnivået. Integrasjonen av blockchain-teknologi for bedrifter vil forhindre datalekkasje, oppdage sikkerhetstrusler eller smutthull og oppdage uautoriserte aktiviteter i sanntid.

Den beste delen er at den ikke bare kan oppdage, men også forhindre slike sikkerhetsproblemer. I virkeligheten kan blockchain for bedrifter tilby autentisert tilgang og kvitte seg med uønsket tredjepart. Det kan også gi fullstendig privatliv til informasjon som ikke er for offentlighetens øyne.

Bedrifter håndterer mye sensitiv informasjon, og å få tilgang til basert personvern kan bidra til å opprettholde regelverket i selskapet. Videre kan den også kvitte seg med eventuelle sårbarheter på grunn av ansattes interaksjoner.

 • Overholdelse av GDPR og sikker lagringsanlegg for sensitiv informasjon

Når det gjelder forbrukere og deres sensitive informasjon, må virksomheter være i samsvar med GDPR. Videre må du sørge for at all informasjon fra kundene dine forblir private, og at ingen tredjepartsfirmaer kan utvinne disse dataene for markedsanalyse..

Ta Facebook-skandalen som et eksempel. Du vil definitivt ikke gå gjennom noen ganger slik. Hvis du ikke følger GDPR-reglene, kan du møte alvorlige juridiske problemer og bøter. For ikke å nevne at merkeverdien din ville slå en enorm hit sammen med det også.

Dette er hvor blockchain ERP-brukstilfeller spiller inn. Med blockchain-hjelp kan du sikkert lagre all forbrukerinformasjon uten problemer. Mer, du kan også være i full overensstemmelse med GDPR og tilby full åpenhet i tilfelle du håndterer kunder.

 • Senker kostnaden drastisk

Vi vet alle hvordan små feil i bedriftsmiljøet kan føre til kostbare straffer. Så når det gjelder strategier, må du være smart med all økonomien din og unngå noen form for feil helt. Men bare avhengig av ERP-systemet er ikke nok.

Blockchain for ERP er den perfekte løsningen i denne forbindelse, da den kan automatisere prosesser, gi deg sanntidsdata, spore produkter, transaksjoner og mange flere. I virkeligheten, med hjelp fra disse systemene, kan produsenter forhindre forstyrrelser, administrere driften, bryte opp informasjon og mange flere. Og så kan blockchain og ERP være den smarteste veien å gå hvis du vil redusere kostnadene dine.

 • Gir et konkurransefortrinn og hjelper deg med å være på toppen av konkurrentene

En av de største ERP-brukssakene i blockchain er konkurransefortrinnet du får i markedet. I virkeligheten er næringslivet veldig fartsfylt, og hvis du ikke følger etter, kan du snart komme etter. Så når nye innovasjoner begynner å komme, må du være i stand til å omfavne det i stedet for nylig.

Og det er her blockchain kommer inn. Blockchain kommer til å være fremtidens teknologi, og det vil skape en $ 3,1 billion dollar markedsplass. Sikkerhet din plass i det markedet vil definitivt gi deg et konkurransefortrinn.

Blockchain tilbyr også mange funksjoner som kan øke merkevareverdien og inntektene dine raskt. Så når du kobler sammen blockchain og ERP-systemer, ender du opp med en langt mer overlegen teknologi som kan ta virksomheten din til toppen.

 • Tilbyr nøyaktige prognoserapporter fra markedet i sanntid

For en bedrift er nøyaktig prognoser for markedet relativt nødvendig. Så mange selskaper har en tendens til å få ERP-systemer for det. I virkeligheten er ERP-systemer gode, men siden de har lave datakvalitetsproblemer, er det noen ganger ikke mulig med nøyaktig dataprognoser.

Og så kan blockchain for ERP endre det scenariet og hjelpe ERP-systemer til å forutsi markedsplasser enda bedre. Mer, det er mange blockchain-teknologier i markedet dedikert til markedsvarsling. Du kan definitivt bruke dem sammen med ERP-systemer.

Med den sterke prognostiseringsteknologien fra blockchain-kobling med ERP-systemer kan du få mer nøyaktige rapporter om markedet, selv i sanntid! Dermed kan virksomhetenes virksomhet bevege seg mot mer realistiske og effektive mål.

 • Tilbyr uforanderlig integrert informasjon som øker datakvaliteten

Blockchain og ERP integrasjon vil tilby deg et uforanderlig system som ingen kan endre eller slette som de vil. I virkeligheten er ERPs sentraliserte system ganske sårbart og defekt. I denne modellen kan brukere endre eller endre data etter at man setter inn systemet. Så hvis en ansatt ønsker det, kan han / hun enkelt manipulere dataene og dra nytte av det.

Imidlertid vil de ikke bare ha nytte av seg selv, men de kan også ødelegge dataene, og det vil føre til redusert datakvalitet. Og så, med blockchain i blandingen, kan ingen når dataene kommer inn i hovedboken når som helst snart.

Så nå har du helt nøyaktige, unike og høykvalitetsdata som kan verifiseres når som helst. Det er definitivt en av de beste fordelene med blockchain.

 • Skaper en fleksibel, konfigurerbar og likevel robust systemmodell

Vel, blockchain og ERP-integrasjon skaper en konfigurerbar, fleksibel og robust modell. Det er mange blockchain-teknologier der ute som tilbyr omfattende tilpasninger. Mange enterprise blockchain-plattformer som Hyperledger, Enterprise Ethereum Alliance, R3 Corda, Quorum, Ripple og etc. tilbyr en arkitektur som du kan forme ut fra dine behov.

Disse systemene kan også raskt tilpasse seg de skiftende forretningsscenariene og sørge for at du ikke ender med et foreldet system. Imidlertid kan du finne ut hvilken blockchain-teknologi du skal velge mens du integrerer den med ERP-systemene dine.

Blockchain og ERP-systemet må være fullt kompatible med hverandre for å få det til å fungere. I virkeligheten kan blockchain være skjoldet for ERP-systemer, ettersom de har sårbare sentraliserte servere som lett kan hackes.

Så på en måte kan de begge gi et robust, men likevel fleksibelt miljø.

 • Øker effektiviteten og effektiviserer prosesser i hver avdeling

Etter hvert som tiden går, i produksjonen, blir prosessen mer og mer komplisert. Derfor møter mange bedrifter feil som forårsaker kostbare resultater. Men med hjelp fra blockchain med ERP kan de enkelt automatisere forretningsprosessene sine.

I tillegg kan de opprettholde operasjoner på tvers av avdelinger, sanntidsinformasjon og løsninger, eliminere menneskelige feil og mange flere. Ved å bruke denne nye teknologien kan kombinasjonsbedrifter kvitte seg med manuelt arbeid og øke effektiviteten i rask tempo.

Blockchain kan også virkelig hjelpe med å bli kvitt de komplekse prosessene og falske data sammen med å forbedre leveransene.

Du kan også spare enorm tid og øke produktivitetsnivået. I virkeligheten kan automatiseringsprosessen til blockchain kompensere for tapene som skjer i andre avdelinger. Også ansatte trenger ikke å bekymre seg for alle de små detaljene, og teknologien kan ta av seg så lett.

Videre kan ansatte også nyte brukervennligheten og minimal arbeidsbelastning. Så på sikt kan bedrifter virkelig øke merkevareverdien.

Avsluttende tanker: Blockchain og ERP vil samhandle for nå

Blockchain med ERP-system er et stort springbrett for bedriftene. ERP-systemer er helt effektive, selv om de har noen problemer. Disse problemene er imidlertid ikke fremtredende nok til at blockchain kan erstatte ERP-er helt. Så foreløpig tror jeg blockchain vil fungere som et tilsetningsstoff for ERP-systemene.

Mer, jeg tror ikke blockchain helt kan kvitte seg med ERP ennå. Snarere blockchain og ERP integrasjon kan styrke automatisering og integritet i forsyningskjeden.

Så langt som ytelsen kommer, kommer blockchain også med en god andel av evnene. Og sammen, blockchain med ERP, kan teknologien enkelt endre forsyningskjedens næringer for godt.

Men vi kan ikke glemme det faktum at ERP-systemer er ganske dyre, og selskaper som investerer i dem, kan ikke droppe disse systemene når de vil. Derfor kan ERP-selskaper fortsette å utvikle mer programvare i det lange løp.

Imidlertid blir blockchain-visningspotensial også populært. Og masseadopsjon vil bare øke fordelene. Så blockchain for ERP-systemer kan bli mer fremtredende i nær fremtid. Uansett tror jeg blockchain og ERP-integrering kan være det beste alternativet for bedrifter for øyeblikket.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map