Blockchain-interoperabilitet: Hvorfor er Cross Chain Technology viktig?

Blockchain og distribuerte reservertnettverk eksploderer om dagen. Å koble sammen disse nye kjedene blir en nødvendighet ettersom flere fortsetter å merke seg den nye teknologien og dens evner. La oss dykke dypere for å se hva som er blockchain-interoperabilitet, og hvorfor har det så stor betydning.

Antall blockchain-prosjekter øker delvis fordi utviklere tenker utenfor boksen når de prøver å utnytte teknologiens evner. Økningen kommer også ved erkjennelse av at ingen perfekt løsning vil være i stand til å dekke alle blockchain-behovene samtidig.

Et perfekt eksempel er IOTA-blockchain som søker å forbedre betalinger på tingenes internett. VeChain, derimot, deler lignende evner, men med sikte på å styrke supply chain management på blockchain. Stellar blockchain, derimot, søker å gjøre det enkelt for folk å komme opp med et globalt betalingsnettverk for å løse problemer med lav latens i fjerne områder.

Midt i spredningen av blockchain-prosjekter skiller en ting seg ut. Alle blokkeringer så vel som hovedbøker og DAG-er utfører et annet sett med transaksjoner og håndterer forskjellige mengder databehandling. Det blir også stadig tydeligere at det finnes forskjellige nettverk og blokkjeder designet for spesifikke fagforeninger, religioner, samfunnsorganisasjoner samt offentlige avdelinger.

Den raske utviklingen av blockchain vil gi mange forskjellige typer kjeder. En slik teknologi som blir stadig tydeligere er Cross Chain Technology.

Meld deg på nå:Gratis Blockchain-kurs

Blockchain-interoperabilitet: Hva er Cross Chain Technology?

Cross Chain, teknologi blir i økende grad et hett diskusjonstema sett på som den ultimate løsningen for å forbedre interoperabilitet mellom blokkjeder. I lekmannsbetingelser er en Cross-chain Technology en framvoksende teknologi som søker å tillate overføring av verdi og informasjon mellom forskjellige blockchain-nettverk.

Økt bruk av etablerte nettverk som Ripple, Bitcoin og Ethereum mens det gode har gitt mange problemer som er viktige blant dem, er økonomiske og tekniske begrensninger for skalering. Som diskutert ovenfor opererer de fleste blockchain-nettverk på isolerte økosystemer når de adresserer de prøver å løse et unikt sett med behov.

Det faktum at kjedene opererer isolert, har for det meste gjort det umulig for folk å dra full nytte av hovedboksteknologien. Manglende evne til forskjellige blokkjeder til å kommunisere med hverandre har gjort det umulig for folk å nyte fordelene med blockchain-teknologi. Tverrkjedeteknologi søker å løse alle disse problemene ved å muliggjøre interoperabilitet mellom blokkjeder og dermed gjøre det enkelt for dem å kommunisere med hverandre og dele informasjon.

Blockchain Interoperability - Cross Chain Technology

Cross Blockchain-kompatibilitet

Tverrkjedet protokoll sikrer interoperabilitet mellom blokkjeder, og muliggjør dermed utveksling av verdi så vel som informasjon mellom ulike nettverk. Komplimert med fordelene med offentlige desentraliserte kjeder, bør slike protokoller legge grunnlaget for adopsjon og bruk av blockchain

Cross blockchain-kompatibilitet, gjør at forskjellige blockchains kan kommunisere med hverandre uten hjelp fra mellommenn. Hva dette betyr er at blokkjeder som deler lignende nettverk, vil kunne overføre verdi mellom hverandre.

Mens de er i bruk i et bedriftsøkosystem, trenger ikke bedrifter lenger å kjempe bare med kunder i et nettverk virksomheten er bygget på. I stedet vil bedrifter kunne handle med kunder fra andre kompatible blokkeringer. Hele prosessen vil finne sted uten nedetid eller dyre transaksjonsgebyrer. Akkurat som det er tilfelle med internett av verdi, vil kryssblokkjedekompatibilitet gi blockchain-nettverk et effektivt middel for verdioverføring.

Vil du vite hvilket firma som implementerer blockchain? Sjekk ut listen vår over de 20 største bedriftene som implementerer blockchain-teknologi nå!

Hvem benytter seg av kryss-kjedeteknologi?

Ripple er et utmerket eksempel på et blockchain-prosjekt som prøver å utforske krysskjedetransaksjoner. Mens det fremdeles er i begynnelsen av utviklingen, prøver Ripple å gjøre det mulig for mennesker og enheter å bytte forskjellige digitale eiendeler på tvers av forskjellige blokkjeder..

For det første har Ripple allerede begynt å hjelpe banker over hele verden med å avvikle grenseoverskridende betalinger med hverandre over forskjellige valutaer og kryptovalutaer. Imidlertid står blockchain-prosjektet overfor en oppoverbakkeoppgave for å polere sin tverrkjedeteknologi.

Viktigheten av Blockchain-interoperabilitet

Suksessen med blockchain-teknologi vil komme ned på hvordan forskjellige blockchain-nettverk kan samhandle og integrere. Av den grunn er interoperabilitet mellom blokkjederne konseptet som forskjellige blokkjeder kommuniserer med hverandre i for å muliggjøre jevn deling av informasjon..

Interoperabilitet er egentlig muligheten til å se og få tilgang til informasjon på tvers av forskjellige blockchain-systemer. Skal for eksempel en person sende data til en annen blockchain, skal mottakeren kunne lese det, forstå og reagere med liten innsats? Det er imidlertid ikke mulig for øyeblikket, da det er umulig å dele informasjon mellom sier Bitcoin og Ethereum blockchains.

Cross Chain, teknologi søker å løse alt dette ved å forbedre interoperabilitet mellom blokkjeder. Fremvoksende prosjekter kjøper sakte ideen når de prøver å komme på plattformer som kan kommunisere med hverandre uten behov fra tredjepart..

Blockchain-interoperabilitet bør komme langt i å kvitte seg med mellommenn eller tredjeparter, synonymt med sentraliserte systemer. Forskjellige desentraliserte nettverks evne til å kommunisere med hverandre uten mellomledd, bør således gå langt med å gi opphav til helt desentraliserte systemer..

Vil du lære mer om blockchain-teknologi? Lær mer fra vår ultimate blockchain definisjonsguide akkurat nå!

Men hvorfor?

Interoperabilitet av blokkjeder er av stor betydning, da det vil gå langt for å gjøre det enkelt for folk å handle på andre blokkjeder sømløst. For øyeblikket kan man bare gjøre transaksjoner på en blockchain på en gang, dvs. Bitcoin eller Ethereum. Det er imidlertid ikke mulig å overføre informasjon mellom to forskjellige kjeder.

Ulike funksjoner bør oppstå på grunn av interoperabilitet av blokkjeder. For det første vil folk kunne utføre betalinger på tvers av flere blokkeringer. Et fullt perfekt blockchain-interoperabilitetsprosjekt bør dermed være kjernen i den digitale økonomien i fremtiden.

Blockchain-interoperabilitet bør også føre til multi-token-transaksjoner takket være utviklingen av multi-token-lommeboksystemer. En slik utvikling vil tillate brukere å stole på et enkelt lommeboksystem for lagring og overføring av tokens enkelt over forskjellige blokkeringer.

Blockchain interoperabilitetsprosjekter

Gitt det stadig voksende behovet for å forbedre forbindelsen mellom forskjellige blockchain-nettverk, jobber mange utviklere allerede med optimale løsninger. Antall interoperabilitetsprosjekter i blockchain øker som et resultat av at utviklere ser ut til å akselerere blockchain masseadopsjon.

Nedenfor er noen av de beste prosjektene, som ønsker å forbedre blockchain-interoperabilitet.

Polkadot blockchain

Polkadot blockchain er en høyprofilert multi-chain teknologi som tar blockchain interoperabilitet til et annet nivå. Et hjernebarn av Gavid Wood, en av grunnleggerne av Ethereum, Polkadot søker å forbedre overføringen av smarte kontraktsdata gjennom forskjellige blokkeringer.

Polkadot består av flere fallskjerm som har forskjellige egenskaper. I Polkadot blockchain kan transaksjoner spres over et bredt område gitt antall kjeder i nettverket. Alt dette gjøres samtidig som det sikres høye sikkerhetsnivåer ved omgang.

Polkadot Blockchain interoperabilitetsprosjekt søker å sikre en sømløs forbindelse mellom private kjeder, offentlige nettverk, orakler samt tillatelse mindre grensesnitt. Utviklerne bak blockchain-interoperabilitetsløsninger ønsker å aktivere et internett der uavhengige blockchain-løsninger vil kunne utveksle informasjon via en Polkadot-relékjede..

De grunnleggende prinsippene for blockchain-interoperabilitetsløsninger er skalerbarhet og styring.

Lurer du på de forskjellige typene blockchain-teknologi? Ta en titt på de 4 forskjellige typene blockchain-teknologi for å lære mer om dem.

Blocknet

Utviklere bak Blocknet jobber for tiden med å skape en desentralisert utveksling alt i arbeidet med å forbedre kommunikasjon.

Blockchain implementerer også blockchain interoperabilitetsstrategier som kan endre måten vi ser blockchain for øyeblikket.

Det Blocknet har til hensikt å gjøre er å desentralisere alle de fire komponentene alt i arbeidet med å skape den første desentraliserte sentralen. Prosjektstøtterne arbeider også med å optimalisere plattformen for å fungere som infrastruktur.

Aion Online

Aion online er et annet høyt profilert Blockchain-interoperabilitetsprosjekt som søker å løse uløste spørsmål rundt skalerbarhet og interoperabilitet i blockchain-nettverk. Utviklere planlegger å posisjonere Aion som standardprotokoll som brukes av forskjellige blokkjeder. Sluttspillet er å forbedre etableringen av effektive og desentraliserte systemer.

Utviklerne har allerede kommet opp med et føderert blockchain-nettverk som gjør det mulig å integrere forskjellige blockchain-systemer i multi-tier hub.

Wanchain

Wanchain kaster seg som verdens første online blockchain-interoperable blockchain-løsning, med sikker databehandling av flere parter. Mer så, blockchain-interoperabilitetsløsningen søker å gjenoppbygge økonomi ved å huse alle digitale eiendeler på en blockchain.

De introduserer en av de unike strategiene for blockchain-interoperabilitet for øyeblikket.

Blockchain-interoperabilitetsprosjektet sikrer tverrkjedefunksjoner ved å utnytte den siste forskningen innen kryptografiske teorier. Det er også avhengig av en proprietær protokoll som tillater samtrafikk mellom private, offentlige og konsortiekjeder. Samkoblingen gjør det enkelt å overføre digitale eiendeler mellom to forskjellige blokkjeder.

Basert på Ethereum, muliggjør også Wanchain blockchain distribusjon av smarte kontrakter. Alle disse aspektene gjør det til en overbevisende blockchain-løsning for levering av distribuerte applikasjoner som krever enkel tilgang til forskjellige blockchains. Personvernet på blockchain forbedres ved bruk av ringsignaturer samt engangsstealth-adresser.

Les mer: 6 viktige Blockchain-funksjoner du trenger å vite om

Cosmos Blockchain

Cosmos blockchain er det mest undervurderte blockchain-interoperabilitetsprosjektet. Blockchain-prosjektet er i løpet av å bli knutepunktet for mange prosjekter. Utviklerne har siden gitt ut et programvareutviklingssett som de sier vil ta opp problemer med skalerbarhet og interoperabilitet i blockchain-prosjekter.

Cosmos blockchain-arkitektur består av flere uavhengige blockchains kalt Zones, festet til en sentral blockchain kalt Hub. Tendermint Core som muliggjør høy ytelse så vel som konsistent og sikker PBFT-lignende konsensusmotor, driver hver sone i dette tilfellet.

Cosmos Hub kobler sammen blockchain-prosjekter for å forbedre interoperabilitet via Inter-Blockchain kommunikasjonsprotokoll.

På grunn av samtrafikken kan folk sende tokens fra en sone til en annen i sanntid og sikkert uten å engasjere tjenestene til en tredjepart. Cosmos blockchain kan koble forskjellige soner fra offentlig til privat prosjekt takket være IBC-tilkoblingen.

Blockchain-interoperabilitet i helsevesen: fordelene

Manglende evne til å dele og handle på data i helsevesenet er et høyt profilert tema som har lammet tjenestelevering i sektoren i årevis. Privat, offentlig og offentlig sektor har prøvd å løse problemet i årevis, men til ingen nytte.

Foreløpig er helsesektoren avhengig av sentraliserte serversystemer for overføring av enorme data fra institusjoner. Ulempen med dette systemet er at det øker sikkerhetsrisikoen, gitt at det ikke er noen som har kontroll over data under transport.

Interoperabilitet er et stort problem i helsesektoren, ettersom studier viser at 86% av leverandørene i bransjen ikke er i stand til å dele kritisk helseinformasjon med letthet. Mens de fleste leverandører har implementert interoperabilitetsløsninger, jobber de fleste utelukkende innenfor et gitt økosystem. Det er ofte dyrt å komme med en løsning som vil sikre en jevn overføring av helsedata innen hele sektoren.

Derfor må de fokusere på bedre blockchain-interoperabilitetsstrategier for å bli kvitt alle helserelaterte problemer.

Midt i utfordringene som helsetjenester fortsetter å møte i løpet av å oppnå allestedsnærværende interoperabilitet, dukker sakte opp blockchain som teknologien som kan bidra til å lindre smertepunktene.

Les også:Topp 10 Enterprise Blockchain-implementeringsutfordringer

Eierskap til data

Datakontroll har alltid vært et stort problem i helsesektoren. Imidlertid, med blockchain-interoperabilitet, kan helsepersonell snart kunne opprettholde kontrollen over dataene sine. Den digitale hovedboksteknologien kan skryte av et av de høyeste sikkerhetsnivåene som vil redusere tilfeller av utilsiktet datadeling samt frykt for feil endringer. Blockchain tillater implementering av uforanderlige nøkler med lese- / skrivetilgangslogger.

Forbedret sikkerhet med kryptering

For øyeblikket er bare 35% til 40% av helsedataene kryptert. Imidlertid, ved bruk av blockchain-interoperabilitetsløsninger, kan all data krypteres som standard. En standard for kryptering er som standard den ultimate løsningen som vil bidra til å redusere risikoen som følge av datainnbrudd.

Forbedret effektivitet og gjennomsiktighet

Blockchain-interoperabilitet i helsesektoren har også potensial til å redusere overhead og øke effektiviteten. Bruken av smarte kontrakter burde komme langt i å eliminere behovet for mellommenn. Resultatet skal være automatiske prosesser som virker på relevant informasjon på tvers av forskjellige aktører.

Funksjoner Fordeler
Personvern Blockchain interoperabilitetsløsninger bør sikre databeskyttelse, ettersom helseinstitusjoner kommuniserer og deler informasjon med omverdenen
Lavere transaksjonskostnader Blockchain-interoperabilitet bør redusere transaksjonskostnadene når det gjelder å dele svært sensitiv informasjon i helsesektoren
Sikkerhet Blockchain-løsningen bør ta opp det langvarige problemet med datasikkerhet i bransjen. Mangelen på mellomledd bør redusere risikoen for at sensitiv informasjon havner i feil hender
Økosystemregulering Blockchain-interoperabilitetsløsninger vil sikre at rådata bare deles i et gitt økosystem. På denne måten vil bare leverandører og institusjoner med nødvendige nøkler kunne få tilgang til sensitive data i et nettverk
Shields Against 51% Attack Bruken av blockchain-teknologi reduserer risikoen for 51% angrep ettersom data distribueres over et omfattende nettverk

Nåværende scenario for Blockchain-interoperabilitet i helsevesenet

Den viktigste motvinden i interoperabilitet mellom blokkjeder i helsesektoren gjelder styring. Slike løsninger vil bare se begrenset trekkraft dersom bransjen ikke kommer til enighet om styringsstrukturer.

Spillere i hele sektoren må bli enige om styringsstrukturer, med fokus på interoperabilitetsstandarder. Selv om det er noen fremskritt på denne fronten, kan det ta litt tid. I tillegg må sektoraktører også evaluere ulike blockchain-baserte helseplattformer for å se hvilken som adresserer deres behov.

Leverandører som PakitDok samt Change Healthcare og Gem har gjort imponerende fremskritt i å bygge ut Blockchain-interoperabilitetsløsninger for sektoren.

Les mer: Hvordan kan Blockchain forstyrre helsevesenet?

Blockchain interoperabilitetsutfordringer og sannsynlige løsninger

De største utfordringene for blockchain-interoperabilitet er det faktum at det er mange blockchain-systemer, som ikke snakker samme språk. For det første kommer mange komplekse plattformer i bruk med forskjellige nivåer av smart kontraktsbruk. Transaksjonsskjema, samt konsensusmodeller i disse prosjektene, skiller seg også veldig mye for at enhver form for samtrafikk skal skje.

For å få bukt med noen av de underliggende problemene som forverrer blockchain-interoperabilitet, er det behov for å vende seg til en teknologi som muliggjør universell kommunikasjon mellom forskjellige blokkjeder. Mer så, bruken av åpne protokoller, så vel som Multi Chain Frameworks, er spioneringen som mulige løsninger for blockchain-interoperabilitetsproblemer..

Åpne protokoller for å forbedre Blockchain-interoperabilitet

Vi tror dette er en av de beste løsningene for interoperabilitetsspørsmål. Bruken av åpne protokoller bør gå langt for å muliggjøre standardiserte veier der forskjellige blokkjeder enkelt kan kommunisere med hverandre. Slike protokoller gir det universelle språket for blokkjeder som forbedrer kommunikasjonen.

Et perfekt eksempel på en åpen protokoll for interoperabilitet i blockchain er Atomic Swap. Atomic Swap fungerer som desentralisert sperret kors, og gjør det mulig å bytte verdi mellom to forskjellige blokkeringer som 1BTC mot 1ETH. Hele transaksjonen skjer uten bruk av en børs eller en mellommann. Interledger er et annet eksempel på cross chain blockchain som bruker atombytteprotokoll.

Bruk av flerkjederammeverk

Multi-Chain-rammer fungerer derimot som åpne miljøer der blokkeringer kobles til. I motsetning til åpne protokoller er de mer kompliserte. Imidlertid hjelper de til med å lette åpen kommunikasjon og overføring av både verdi og data mellom forskjellige blokkjeder.

Med Multi Chain Frameworks kan blokkjeder plugges inn og bli en del av et standardisert økosystem for å kunne dele informasjon. Det er av denne grunn at de fleste ganger kalles blockchains Internet, ettersom de tilbyr unike og lovende muligheter når det kommer til blockchain-interoperabilitet..

Meld deg på nå: Certified Enterprise Blockchain Professional (CEBP) kurs

Bunnlinjen

Krysskjede-teknologi og blockchain-interoperabilitet er viktige aspekter ved blockchain-teknologi, som diskutert ovenfor. De to konseptene er klare til ikke bare å utvide omfanget av kryptovalutabruk, men også akselerere adopsjon av blockchain.

Cross chain, teknologi på egenhånd har potensial til å løse skalerbarhetsproblemer som har lammet blockchain-økosystemet i mange år. Så det er et enormt løft for blockchain hvis det endelig kan dra av interoperabilitet.

Hvis du bare er en nybegynner i denne forbindelse og vil lære mer om blockchain-teknologi, anbefaler vi at du starter med vårt gratis blockchain-kurs. Hvorfor ikke starte blockchain-reisen din nå?

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map