Blockchain i produksjon: En guide til industriell empowerment

Blockchain potensiale er perfekt egnet for produksjon. La oss forstå hvordan blockchain kan øke forretningsverdien i industrien.

I virkeligheten bidrar produksjonssektoren til å øke BNP i hvert land. Du kan se innvirkningen på den amerikanske økonomien mest. I 4. kvartal for 2019 var produsentene ansvarlige for 2233,4 milliarder dollar! Derfor utgjorde det 11,39% av totaløkonomien. Så du kan se hvordan produksjon er et viktig element i veksten i et land.

Imidlertid er denne sektoren også plaget med mange problemer. Effekten på verdens BNP avtar derfor dag for dag. På grunn av den økte internasjonale påvirkningen, må produsentene være sammenkoblet med hverandre. Men bare blockchain kan få det til å skje nå.

Derfor begynner produsenter over hele verden å utvikle blockchain-løsninger for å effektivisere driften og øke synligheten. Ettersom blockchain har potensial til å endre hele produksjonsprosessen, er det bare relevant at selskaper begynner å komme sammen og skape et blockchain-basert økosystem..

I denne artikkelen vil vi fokusere på viktigheten av blockchain i produksjonen. Dette vil hjelpe alle nybegynnere der ute til å realisere det nåværende scenariet for produksjonsindustrien. Mer, det vil også hjelpe deg med å lære hvordan du kan bruke denne teknologien til dine egne produksjonsprosesser.

Meld deg på nå: Gratis Blockchain-kurs

Blockchain i produksjon: Hvorfor trenger denne sektoren Blockchain?

Produksjonsindustrien håndterer mange problemer for øyeblikket. I virkeligheten henger sektoren sterkt etter på grunn av den økte mengden inkonsekvenser og dårlig forvaltning. Derfor trenger denne sektoren en alvorlig endring for øyeblikket.

Vanskelighetsprognoser

Ettersom markedet fortsetter å endre seg hele tiden, er det ganske vanskelig å følge med på de nye trendene hele tiden. Derfor kan mange produsenter ikke forutsi hva slags produkter det er etterspurt i fremtiden. Denne mangelen på evner skader produsentens omdømme, ettersom de ikke kan komme med vellykkede produktframskrivninger for å sikre deres rolle i endrede markeder.

De ser heller ikke ut til å ha noe nødvendig verktøy som kan hjelpe dem å estimere hvor mange eller når de skal fortsette å selge et bestemt produkt. Dermed ender de opp med mange produkter på grunn av produksjonsoverskudd. I mange tilfeller møter de til og med produksjonsmangel også.

Beholdningsfeilstyring

Dette er nok et stort problem for produksjonsfirmaet. Praktisk talt er modellen de følger for å administrere varelageret langt tilbake datert og full av problemer. Selv om automatisering løste noen av problemene, er den samlede kompleksiteten i ledelsen overveldende for mange produsenter.

På grunn av feil ledelse klarer de ikke å levere produktene i tide, noe som resulterer i tap. Mer, de klarer heller ikke å bevare produktene i riktig miljø, noe som fører til å tape mye penger.

I virkeligheten er sporing av inventar en kostbar prosess, så mange er ikke opptatt av å bruke den. Men manuelt arbeid er i dette tilfellet tidkrevende og feilutsatt. Så de trenger en løsning som kan spare kostnader og hjelpe dem med å administrere varelager mer effektivt.

Lav effektivitet

Problemet er at hvis du vil øke effektiviteten, må du redusere kostnadene og til og med kvaliteten på produktene. Dessverre er dette produksjonsbedriftens nåværende scenario, der de prøver å forringe kvaliteten for å øke effektiviteten. Det er unødvendig å si at denne tilnærmingen resulterer i misnøye hos forbrukerne, noe som resulterer i færre inntekter for selskapene.

Men mange produsenter kan ikke komme seg ut av dette smutthullet, der effektiviteten er negativt knyttet til beregningen. I mange tilfeller må de som velger kvalitet ofre effektiviteten og bli offer for økt kostnad.

Vanskeligheter med å øke avkastningen

Åpenbart vil enhver produsent ønske å øke avkastningen (Return on Investment) på noen måte. I virkeligheten vil denne prosessen øke salget deres betydelig eller til og med øke verdien av produktene. Men det er ikke mange effektive måter bedriftene kan gjøre det. I løpet av mange økonomiske fall er ikke forbrukerne i stand til å investere pengene sine i produkter.

Dermed senker det selskapenes samlede salg, og de har ikke noen nødvendige midler for å overliste systemet. Så mange produsenter har store problemer med å øke avkastningen.

Les mer: Viktigheten av Blockchain i forsikringsindustrien

Dyktig mangel på arbeidskraft

Vi vet at robotteknologi eller automatisering kan hjelpe til med å levere inn arbeidskraft. Men maskiner kan ikke gjøre alt for øyeblikket. I mange tilfeller er menneskelige evner mye nødvendig for å få systemet til å gå uten problemer. Mangelen på dyktig arbeidskraft for å håndtere produksjonene effektivt eller for å løse problemer raskt tar imidlertid en toll på denne sektoren.

Også babyboomer-generasjonens pensjonering gir mangel på arbeidskraft, ettersom andre generasjoner opplever denne typen jobber som nedverdigende. Derfor har produksjonsindustriene vanskelig for å følge med kravene med en liten mengde tilgjengelig arbeidskraft.

Legacy Networking System

Ny teknologi dukker opp hvert år, og det er vanskelig å følge med på skiftende tider. For eksempel kan IoT-enhetene eller produksjonsprogramvaren, eller til og med robotikken, bli overveldende for en mindre produsent.

Imidlertid sikrer bruken av disse teknologiene i store produsenter større produksjon enn små tidtakere. Derfor har små timere en stor ulempe og kan ikke følge med i konkurransen. Dermed gir det opphav til et gap i produksjonsindustrien der bare de store navnene tjener og småttidsbrukere faller bak.

Forfalskede produkter

Et annet stort problem er det økende antall falske produkter. Kriminelle produsenter har en tendens til å blande sammen forfalskede produkter med de virkelige som gjør det umulig å spore dem. Men dette problemet forringer merket til morselskapet, og forbrukerne begynner å unngå å kjøpe produktene. Som et resultat begynner salget å redusere selskapet begynner å tape penger. På den annen side begynner ulovlige partier å få utbetalinger for dårlig kvalitet og produkter av lav kvalitet, og dette forskyver markedet helt.

Derfor må selskaper bekjempe dette problemet med effektivitet slik at forbrukerne kan få verdien de betaler for.

Mangel på riktig revisjonsmodell

Mangelen på en skikkelig revisjonsmodell i produksjonsscenen er et annet stort tema i denne bransjen. I virkeligheten, uten en ordentlig revisjonsmodell på plass, kan mange selskaper ikke spore produktets kvalitet på hvert trinn. Så det blir vanskelig å finne ut den aktuelle kilden til problemet når de identifiserer problemet i det ferdige produktet.

I virkeligheten fører dette til enorme tap i løpet av årene, og selskaper må bære byrden av å avhende millioner av dollar verdt produkter bare fordi de ikke kunne sikre kvaliteten.

Sjekk ut hvordan blockchain for eiendom kan kvitte seg med problemene i denne bransjen!

Hvordan kan Blockchain forbedre produksjonen?

Blockchain kan forbedre produksjonen ved å tilby en desentralisert infrastruktur. Vi vet at den desentraliserte strukturen ikke passer for bedriftsmiljøet. Imidlertid kan funksjonene som følger med denne strukturen faktisk hjelpe produksjonsbedriftene på forskjellige måter. For eksempel kan blockchain tilby en ikke-manipuleringspolicy, noe som betyr at når data får en oppføring i systemet, forblir de der. Så ingen kan endre det eller tukle med det.

Mer, blockchain kan etablere bruken av et riktig revisjonssystem. I virkeligheten går alt i blockchain gjennom ulike revisjonsprosesser. Så det er det perfekte verktøyet som kan hjelpe bedrifter med å regelmessig kontrollere kvaliteten på produktene i sanntid. Ved hjelp av IoT-enheter kan de enkelt overvåke tilstanden til hvert produkt.

En annen flott måte blockchain kan forbedre produksjonen på er reduksjon av kostnadene. I virkeligheten kan blockchain hjelpe selskaper med å redusere kostnadene uten å skade kvaliteten på noen måte. Så, bedrifter kan endelig bryte løs fra smutthullene og til slutt tilby sine beste produkter for forbrukerne. Mer, det kan også bidra til å spare mange ressurser for små produsenter.

Til slutt kan blockchain i produksjonsmarkeder forbedre transaksjonsprosessen som skjer i økosystemet. Alt gjøres i løpet av sekunder, betaler leverandøren, håndterer distribusjonssenteret eller logistikken. Tidligere ville det ta dager å behandle transaksjonene. Men ved å bruke blockchain kan du gjøre det innen få minutter!

Så dette er et enormt løft for alle selskapene, siden de nå kan øke effektiviteten til det fulle. Som du kan se, er viktigheten av blockchain i produksjonen enorm, og det er ikke noe unntak fra den.

Meld deg på nå: Certified Enterprise Blockchain Professional (CEBP) kurs

Hvordan brukes Blockchain i produksjon?

Supply Chain Auditing for å øke gjennomsiktigheten

Dette er en av de beste blockchain i brukssaker for produksjon for øyeblikket. I virkeligheten er 78% av selskapene bekymret for prosessen med revisjon av forsyningskjeden, og avfallet på grunn av dette fortsetter å øke. Så dette er et problem som trenger en umiddelbar løsning. Blockchain kan lett hjelpe i dette tilfellet.

I virkeligheten kan blockchain tilby sanntidsrevisjon av produktene og sikre at dataene er korrupsjonsfrie. I tillegg kan du bruke blockchain til å sjekke produksjonslinjen når du vil. Dette er en fin måte å redusere sløsingen og øke inntektene.

Forbedre effektiviteten i fabrikker

En annen god brukssak er forbedring av effektiviteten i hele produksjonssektoren. Som du allerede vet, må produksjonsanleggene håndtere mange ineffektivitetsproblemer. Men det er ikke noen god måte å øke den uten å ødelegge produktkvaliteten. Men å bruke blockchain kan hjelpe dem å opprettholde en god balanse mellom de to elementene.

I dette tilfellet trenger ingen å ofre kvaliteten på produktet for å øke statusen. Blockchain kan forbedre produksjonen ved å kvitte seg med all feiladministrasjon og kaotisk prosess. Mer, mangel på menneskeskapte feil og manipulasjonsfrie data kan øke inntektene deres sterkt. Derfor vil det automatisk øke effektiviteten.

Senke barrierer for mindre produsenter

En annen av blockchain i brukssaker for produksjon er fordelen for de mindre produsentene. I virkeligheten kan blockchain bli frelser for denne bransjen og til slutt avslutte diskrimineringen av små produsenter. Blockchain kan bidra til å skape nye muligheter i hjemmemarkedet for mindre produsenter å få fortjeneste.

Så til slutt, ved hjelp av teknologi, kan disse småkonkurrentene komme inn i spillet og gjøre seg kjent i sektoren. Det er rapportert at enhver produsent som brukte teknologien i et hvilket som helst element i sektoren, fikk et konkurransefortrinn i markedene. På den annen side er en blockchain et kostnadsvennlig alternativ for selv små produsenter.

Blockchain har mange fordeler for forskjellige bransjer. Ta en titt på guiden vår om fordelene med blockchain-teknologi for å lære mer om det.

Redusere systemfeil

Produksjonssektoren er ikke immun mot visse datainnbrudd. I virkeligheten kommer disse bruddene fra mange forskjellige former. Ettersom selskaper nå bruker nettverkssystemer for å automatisere eller holde styr på arbeidet, kan ethvert brudd på systemet føre til at kriminelle får tilgang til sensitiv informasjon. Derfor kan det bli en enorm byrde for selskaper å opprettholde eller ha riktige sikkerhetsprosedyrer.

Blockchain kan hjelpe i dette tilfellet. I virkeligheten fungerer blockchains nettverk som en brannmur mot mange nettbrudd. Det kan forhindre skadelig publikum i å komme inn i systemet og til og med varsle de andre medlemmene om forsøket. Dette kan hjelpe bedrifter med å beskytte sensitiv informasjon og redusere systematiske feil på lang sikt.

Dermed blir viktigheten av blockchain i produksjonen sterkere for hver dag.

Falske oppdagelse og produktopprinnelse

En annen av de populære blockchain i brukssaker innen produksjon er påvisning av forfalskede produkter. Men her vil blockchain trenge hjelp fra IoT-enheter. Denne typen uredelig aktivitet plager hele verden. For eksempel taper sektoren hvert år, bare for forfalskede produkter, 3,7 billioner dollar. Ikke bare det, forbrukerne mister også pengene sine fordi de ikke får verdien de betaler for.

Men med blockchain kan de endelig få slutt på dette problemet. I virkeligheten, ved å bruke blockchains sanntidssporingsfunksjon, kan de bruke IoT-enheter til å sjekke opp hvert enkelt produkt som sendes fra produsenten til forbrukeren. Så det er ingen måte at en tredjepart kan komme mellom transaksjonene og plante sine produkter i markedet.

Autentisering av IoT-enheter

Selv IoT-enhetene trenger blockchain-beskyttelse fra tid til annen. For tiden bruker produksjonsfirmaer tungt IoT-enheter for å spore produktene sine. Imidlertid har ikke disse enhetene de nødvendige sikkerhetsprotokollene på plass for å beskytte dem mot nettangrep. Derfor kan nettkriminelle få tilgang til enhetene og deaktivere dem og tukle med dataene bare med en internettforbindelse.

Det er en enorm risiko. Men blockchain i produksjon kan redde dagen her. Ved å bruke blockchains sikkerhetsprotokoll kan IoT-enhetene bruke desentralisert nettverk for å lagre dataene sine. Så de kan være beskyttet, selv under angrep.

Sporing av vedlikeholdsprosess i sanntid

Nedetid for produksjon skjer på grunn av vedlikeholdsproblemet. Men kostnaden for dette er vanskelig å beregne. Dessverre kan ikke mer enn 80% av selskapene beregne kostnadene engang. Så dette gir opphav til en massiv ineffektivitet i den interne forsyningskjeden. Når selskaper stoler på gammelt utstyr, kan frekvensen av nedetid også øke drastisk.

Men å bruke blockchain i produksjonen for å opprettholde forsyningskjeden kan sikre at denne prosessen blir mer automatisert. For eksempel kan du få sporing i sanntid av vedlikeholdsprosessen som vil hjelpe deg med å bestemme nedetid enkelt. I mange tilfeller kan avhengigheten av blockchain hjelpe deg med å finne årsaken til problemet.

Vil du sjekke ut flere blokkeringssaker? Ta en titt på de 20 beste tilfellene av blockchain-bruk akkurat nå!

Sikre sensitive data

En annen viktig oppgave for blockchain i produksjon er å sikre sensitive data innenfor produksjonslinjen. Som du allerede vet, håndterer produksjonsindustrien mye intern sensitiv informasjon fra tid til annen. Så hvis informasjonen kommer ut eller faller i konkurrentene, kan det bety et enormt tap. Derfor er det bare logisk å bruke en teknologi som kan gi sikkerhet for denne sensitive informasjonen.

Og blockchain ser ut til å være den perfekte matchen for dette. I virkeligheten kan blockchain hjelpe denne sektoren ved å tilby autentiseringsbasert tilgang til dataene.

Sikker markedsplass for additiv produksjon

Tilsetningsindustri er en ny type å ta tak i produksjonssektoren. I virkeligheten betyr det 3D-utskrift. Imidlertid er det fortsatt ikke vanlig ennå. Problemet er at denne sektoren trenger en skikkelig kanal for å vise mulighetene. Men med alle falske aktiviteter som allerede skjer i bransjen, kan mange ekte produsenter ikke skille seg ut fra tellingen. Det er også et annet spørsmål om å stjele andres design ved å hacke seg inn på serveren til denne skriveren. Men blockchain kan tilby en sikker markedsplass der designere kan patentere sine design og selge dem. Også myndigheter kan holde oversikt over ulovlige aktiviteter innen dette riket ved hjelp av blockchain også.

Forbedre innkjøp av materialer

Kursing av materialer er avgjørende for industrien. Men hvorfor? Vel, det er fordi hvis de ikke bruker autentiske materialer, vil kvaliteten på sluttproduktet synke massivt. Derfor er det bare logisk å teste kilden før du foretar det endelige kjøpet.

Så det er viktig å bruke blockchain i produksjonen for å opprettholde forsyningskjeden. Blockchain kan hjelpe til med å sikre at kilden er autentisk og at kvaliteten på materialene er på punkt. Mer, blockchain kan til og med koble sannsynlige kilder til sine kjøpere for å gi dem flere muligheter.

En bedre forretningsmodell ved hjelp av blockchain kan hjelpe din bedrift på mange måter. Start ditt blockchain-prosjekt ved hjelp av vår ultimate implementering av blockchain-strategien nå!

Virkelige produksjonsbedrifter som bruker Blockchain-teknologi

Volkswagen Group

Volkswagen Group bruker blockchain i produksjonen for å spore deres mineralforsyningskjede. I virkeligheten prøver selskapet å skaffe materialet effektivt og opprettholde tilstanden ordentlig. Praktisk talt vil de spore mineral kobolt som de bruker i sine litiumionbatterier. Revisjon av disse mineralene tar opp mange ressurser, men ved å bruke blockchain kan du spare dem tid og penger.

Toyota Group

Toyota er en annen av produksjonsbedriftene som bruker blockchain for bilindustrien. I virkeligheten utforsker denne gruppen blockchain-effekten i bransjen for å se hvor blockchain kan skinne mest. Mer, de bruker også blockchain for sin forsyningskjedeadministrasjon for å få den nødvendige informasjonen for selvkjørende biler.

Samsung

Samsung bruker blockchain i produksjonsmarkeder veldig effektivt. Hovedsakelig vil de bruke blockchain for å spore forsendelsene fra fabrikken til butikkene ved hjelp av sanntidssporingsfunksjonen. I følge dem kan de kutte ned forsendelseskostnadene opptil 20% hvis de begynner å bruke blockchain.

Daimler

Daimler er en annen av produksjonsbedriftene som bruker blockchain for deres datadelingsplattform. I virkeligheten har de allerede fullført et proof-of-concept med Ocean Protocol angående blockchain. Mer, nå vet de hvordan de kan bruke blockchain til å tjene penger på datastrømmer i sin interne forsyningskjede.

Foxconn

Foxconn er et av de største teknologibedriftene for øyeblikket, og de er ansvarlige for å produsere Apples iPhone. I virkeligheten gir de muligheten til ikke-bank-långivere å bruke penger til forsyningskjeden direkte ved hjelp av blockchain. Så de kan enkelt koble långivere med leverandører uten ekstra papirarbeid.

Ford

Ford er en annen av bilprodusentsselskapene som bruker blockchain for å forsøke mineraler. I virkeligheten bruker de IBMs teknologi til å spore mineralforsyninger til bilindustrien. Det primære målet er å sikre et åpent nettverk som kan hjelpe andre med å spore og validere alle mineralene som sparer tid og penger.

Nestle

Nestle bruker blockchain i matproduksjonen. Her jobber selskapet med OpenSC for å utvikle sin egen sporing av matprosesser og forsyningskjeder. Men dette initiativet er forskjellig fra deres arbeid med IBM Food Trust.

Unilever

Unilever jobber med et ett-års pilotprosjekt der de vil bruke blockchain for å spore sine te-forsyningskjedetransaksjoner. For tiden jobber selskapet med store banker for å spore bøndene og den totale te-leverings- og produksjonsprosessen.

Pfizer

Pfizer bruker også blockchain i produksjonen. I virkeligheten er de et farmasøytisk selskap, og de vil sikre de riktige produktene i deres forsyning. Så sammen med andre farmasøytiske selskaper sporer de alle sine kliniske legemidler fra produksjon til forbruker.

Merck & Co.

Et annet farmasøytisk selskap Merck & Co. bruker blockchain i produksjonen for å håndtere produksjonsproblemer som narkotikaoppbevaring, overholdelse av forskrifter, kliniske studier, kaldkjedeeffektivitet og så videre. For øyeblikket er de en del av Drug Supply Chain Security Act (DSCSA) konsortiet.

Les mer: Topp 50 selskaper som bruker Blockchain-teknologi

Konklusjon

Fordelene med blockchain i produksjonen er store. Blockchain kan gi muligheter for hele bransjen og sikre en rettferdig markedsplass for store og små produsenter. Som du kan se, kan blockchain passe enkelt inn i produksjonssystemets økosystem. Derfor er det på høy tid at selskaper over hele verden begynner å innlemme denne teknologien og utnytte all sin prakt.

Er du spent på teknologi og vil utforske flere muligheter? Hvis du bare er nybegynner og vil lære mer om teknologien, kan du sjekke ut vårt gratis blockchain-kurs. Start din blockchain-reise og utnytt fordelene med blockchain nå!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map