Blockchain i landbruk: brukstilfeller og eksempler

De økende utfordringene i landbrukssektoren gjør det umulig å opprettholde bærekraft. Imidlertid, ifølge eksperter, kan bruk av blockchain i landbruket skifte dette scenariet for godt. La oss forstå hvorfor blockchain er viktig for denne bransjen?

Landbruksnæringen bidrar med nesten 1 billion dollar til USAs BNP. Så det er en av de mest vitale sektorene i verden. Mer enn 21,4 millioner har jobber i landbruksnæringen, så innsatsen er relativt høy for denne sektoren.

Selv om denne sektoren er usedvanlig stor, plager fortsatt mange utfordringer næringen i bærekraften. Starter fra umenneskelig arbeidskraft til en konkurransedyktig markedsplass, bør hvert eneste problem tas opp i tide. Ellers kan hele økosystemet falle fra hverandre. Vi kan allerede se at noen av infrastrukturene på landsbygda allerede faller fra hverandre. Dette skyldes uaktsomheten i denne sektoren.

Derfor kan blockchain hjelpe denne sektoren til å takle konsekvente trusler og opprettholde overkommelige priser i hele økosystemet. Enhver nybegynner kan bruke denne artikkelen som en guide til bruk av blockchain for landbruksnæringer.

Meld deg på nå:Gratis Blockchain-kurs

Blockchain i landbruk: Hvordan landbrukssektoren faller bak?

Jordbruksnæringen raste til og med et tiår tilbake, men over tid stabler mange problemer seg på grunn av den økte kompleksiteten i prosessen. På grunn av mangel på skikkelig oppmerksomhet bremser de nå ned på landbrukets forsyningskjede. Så det kreves mer enn noensinne blockchain i denne sektoren. La oss se hva disse problemene er – blockchain-teknologi i landbruket

Endre forbrukertrender

En av de viktigste problemene er forbrukertrendene som stadig endrer seg. Derfor varierer også etterspørselen etter visse materialer. Dette blir et problem for bonden fordi de fleste av bonden har en tendens til å jobbe eller tjene til livets opphold basert på enkeltprodukter. I sjeldne tilfeller går de for mer enn en type produkter. På grunn av svingningene i etterspørselen kan de imidlertid noen ganger ha en stor utbetaling eller et veldig minimalt resultat fra investeringen. Samlet sett er opplevelsen ganske stressende, og mange bønder må takle å gå videre hvis de takler tap. Ettersom det ikke er noen måte for dem å forutsi endring i trender, blir de offer for problemet.

Råvarenes konkurranseevne

Råvarer fra vårt daglige liv kan komme fra forskjellige kilder. Siden dette er de mest etterspurte varene, er innsatsen alltid for høy. Derfor har småbønder det vanskeligere å konkurrere i en rekke markeder der bedriftsgiganter spiller monopol. Dette skaper et stort gap mellom gigantene og småbøndene, ettersom de ikke har noen mulighet til å komme inn i økosystemet uten å ta byrden av å mislykkes, selv om produktene deres gir bedre kvalitet enn de ledende selskapene. Som i mange tilfeller har ikke disse bøndene eller de små selskapene ressursene til å markedsføre sine produkter, noe som også får dem til å havne bak.

Dårlig lagerstyring

Lagerstyring er en massiv sak i denne sektoren, da de fleste produserte her er råvarer. Derfor går det ikke gjennom noen prosedyrer for å øke holdbarheten. Fra avlinger til kjøtt er alt forgjengelig. Så de må opprettholde varebeholdningen riktig før de foretar salget. Imidlertid er mange oppdrettsselskaper ikke rustet til å bruke avansert teknologi for å administrere varelagerene. Dette kan føre til sløsing med produserer og ressurser. For ikke å nevne tapene bøndene må bære for dette. I virkeligheten jobber de hardt for å produsere varene, men alt deres harde arbeid er forgjeves for feil administrasjon av lager.


Mangel på automatisering og teknologibruk

Et annet problem i denne sektoren er mangelen på automatisering og teknologibruk. I virkeligheten har de fleste bøndene ikke budsjett til å kjøpe dyrt utstyr eller maskiner til dyre priser. I og med at verden endrer seg raskt og teknologien blomstrer, er det mange jordbruksteknologier som er til for å hjelpe bøndene. Men mangelen på kunnskap om denne teknologien eller fondet til å ha råd til disse resultatene, før bøndene havnet bak i konkurransen. I virkeligheten har store landbruksbedrifter en tendens til å bruke all moderne teknologi for å øke effektiviteten. Men små eller mellomstore selskaper kan ikke følge veien.

Les mer:Blockchain i produksjon: En guide til industriell empowerment

Forskrift om tvangsregjering

Offentlige forskrifter er her for å holde balanse i hver eneste del av verden. Men regjeringsreguleringens art bør hindre produksjonen av jordbruk i et land. I mange tilfeller tvinger den tvangsmessige naturen til visse statlige lover og økende beskatning på hvert trinn mange selskaper til å gå konkurs. I mange tilfeller hindrer for mye regulering landbruksnæringens skaleringsprosess. Vi mener ikke at regjeringen ikke skal pålegge denne sektoren noen regulering. Men å overdrive det vil bare knuse potensialet i en fremtredende sektor.

Høy pris på land for utvidelse

Prisen på land til landbruksformål endrer seg alltid. I mange tilfeller ser det ut til at prisene varierer sterkt ettersom landets likviditet er veldig lav. Derfor er utvidelse i mange tilfeller ikke mulig på grunn av ekstremt høye prispunkter i landene. Ikke bare det, men tilgjengeligheten av landet er også ganske slank i mange tilfeller. I tillegg kan den ekstra beskatningen som følger med å kjøpe et stort land bli en byrde for mange selskaper og bønder. Så selv om det går veldig bra med en bonde eller et selskap når etterspørselen stiger, synes de det er vanskelig å skalere og kan ikke følge med på forbrukernes krav..

Økende infrastruktur kollapser

På grunn av mange grunner kollapser sakte landbruksinfrastrukturen på landsbygda. Det kan være på grunn av naturkatastrofer, land som mister fruktbarheten, eller masse urbaniseringer. Derfor er det vanskelig å opprettholde bærekraft når de andre elementene ikke er synkronisert med infrastrukturen. Også mangel på riktig modernisering av denne sektoren fører til tap, og det fører også til at infrastrukturen kollapser. Selv i store selskaper kan de møte lignende problemer ettersom støttesystemet ikke er på plass. Hvert enkelt selskap trenger elementer som veier, lån, land og så videre for å sikre at systemet fortsetter å gå. Men mangelen på disse elementene kan hindre virksomheten deres massivt.

Sikkerhet og sikkerhet på gårder

Sikkerhet er en massiv sak på gårder. På hver gård er det verdifullt husdyr, utstyr eller kjøretøy for å transportere produktene dine. Men i mange tilfeller, hvis tyvene kan få tilgang til landet ditt, så kan de også få tilgang til husdyret ditt eller utstyret ditt. Dette er en vanlig forekomst i oppdrett og hodepine for bøndene, da de ikke har ressurser til å håndtere denne typen tyveri. Så, selv om de klarer å investere i dyrt utstyr, trenger å investere i prosessen for å holde dem trygge. Og for øyeblikket er det ikke mange teknologier som gir riktig sikkerhet for gårdene.

Meld deg på nå: Certified Enterprise Blockchain Professional (CEBP) kurs

Fordeler med Blockchain i jordbruk

Landbruk er også en annen flott sektor som kan bruke funksjonene til blockchain og ha stor nytte av det. La oss sjekke hva som er de viktigste fordelene for denne sektoren.

Bedre gårdslageradministrasjon

I virkeligheten er mange oppdrettsselskaper ikke utstyrt for å bruke avansert teknologi til å administrere sine varelager. Dette kan føre til sløsing med produserer og ressurser. For ikke å nevne tapene bøndene må bære for dette. Så dette er en stor byrde for bøndene, da de ikke har de nødvendige verktøyene for å håndtere problemet. Men med blockchain-teknologi i landbruket, kan de endre det scenariet for godt. Blockchain er perfekt for lagerstyring. Så det kan virkelig hjelpe bøndene for å opprettholde varelageret perfekt uten problemer. Sannheten er at blockchain kan holde rede på lagringsmiljøet og varsle deg når produsenten utløper. Så du kan ta riktige tiltak for det.

Forbedre landbruksforsyningskjedens effektivitet

Et annet godt bruksområde for blockchain-teknologi i landbruket er økt effektivitet i hele bransjen. På grunn av mangel på automatisering og teknologibruk er effektiviteten i denne bransjen ikke opp til merket. I virkeligheten er det mer fremtredende for små og mellomstore bønder å ikke ha tilgang til dyre teknologier for å øke den totale effektiviteten i produksjonen. Derfor kan blockchain sikkert hjelpe deg her. Ved å bruke et uforanderlig hovedbokssystem med blokker, kan det raskt adressere alle elementene og redusere kostnadene ved oppdrettsprosessene og øke produksjonens samlede effektivitet.

Modernisering av Farm Management Software (FMS)

En annen av fordelene med blockchain i landbruket er moderniseringsprosessen for gårdsadministrasjonsprogramvare. I virkeligheten vil programvare for gårdsadministrasjon bli vanlige ganske snart. Imidlertid bruker denne programvaren fortsatt den typiske klientservermodellen til å fungere. Derfor er de fremdeles ikke i stand til å tilby maksimal produksjon som de kunne med blockchain. Så ved å bruke blockchain, i dette tilfellet, kan det bidra til å ta FMS til et helt nytt nivå. Mer, denne programvaren vil ha sikkerheten de trenger med blockchains-beskyttelse. Så bøndene trenger ikke å bekymre seg for cyberhacks lenger.

Sikkerhet for IoT-optimalisering i landbruket

Landbruksnæringen trenger IoT-enheter for å holde rede på produktene. I tillegg kan disse enhetene også tilby sikkerhet og sikkerhet til utstyret deres. Ved hjelp av maskinene kan de registrere vær- og landtilstanden og justere den deretter. I tillegg kan noen enheter til og med forutse naturlige ulykker fra forhånd. Men disse enhetene er ganske sårbare for øyeblikket. I mange tilfeller er skytjenestene de bruker for å lagre informasjonen svake for nettangrep. Så, sikkerheten varierer veldig. Men blockchain kan tilby hjelp her. Fordelene med blockchain i landbruket her vil være å beskytte disse IoT-enhetene og tilby dem et bedre nettverkssystem å jobbe med.

Blockchain kan også tilby mange fordeler for andre sektorer. Ta en titt på guiden vår om fordelene med blockchain-teknologi for å lære mer om det.

Tilbyr rimelige priser

Ja, mange oppdrettsselskaper får ikke den rimelige prisen de fortjener for sine produkter. Selv om de jobber med å produsere avlinger og husdyr, tilbyr mange grossister fortsatt ikke verdien de fortjener for alt arbeidet. I virkeligheten får mange bønder det minste minimum de trenger for å overleve. Så ved å bruke blockchain i landbruksmarkedet kan scenariet endres. Ved å bruke en blockchain-basert markedsplass på plass, kan de se selge produktene sine til rettferdige kjøpere og kan til og med nå flere kjøpere enn de kunne før. Dette vil hjelpe dem å forhandle prisingen mer rettferdig. Så bøndene kan få det de virkelig fortjener.

Åpenhet i landbruksstøtte

Vel, det er vi som faktisk betaler for subsidiene til landbruket. Selv om regjeringen betaler det, kommer budsjettet for pengene fortsatt fra skattene våre. Men gjennomsiktigheten rundt subsidiene er ikke eksisterende. I mange tilfeller kan vi også se favorisering, ettersom de større gruppene får mer enn de trenger, og de mindre gårdene ikke får nok. Derfor kan blockchain i landbruksmarkedet hjelpe til med å øke gjennomsiktigheten for dette store problemet. Regjeringen kan bruke en offentlig blockchain for å overføre tilskuddene til de rettmessige gårdene, og publikum kan sjekke om pengene går dit de skal eller ikke.

Tilby mikrolån for små og mellomstore bønder

En annen flott blockchain-teknologiapplikasjon i landbruket er muligheten til å få mikrolån. I virkeligheten trenger små og mellomstore gårder lån fra tid til annen for å drive virksomheten. Imidlertid har lånepolitikken i banker politikker med høyere renter. Så selskapene er i en stressende situasjon ettersom rentene kan belaste dem med flere lån. Derfor kan bruk av blockchain-teknologi her løse problemet for godt. Blockchain kan hjelpe dem med å få mikrolån på nettverket fra långivere over hele verden. Med et lite lån kan de ta byrden av små renter, og hjelpe dem å drive virksomheten i lang tid.

Les også:Blockchain Technology Explained: Et desentralisert økosystem

Bonusbetaling fra forbruker til bønder

En annen god brukstilfelle av blockchain er muligheten til å tipse bøndene direkte. Siden blockchain kan tilby herkomst og historien til et bearbeidet produkt eller produsere, kan forbrukerne i første omgang se hvem som var ansvarlig for produktene. Hvis forbrukerne er fornøyde med produktene, kan de bare logge inn på blockchain-plattformen for å tipse bøndene direkte. Her vil bondens lommebøker holde kontakten med systemet for å få kundenes tips. Det er allerede mange applikasjoner innen blockchain-teknologi i landbruket som jobber med denne typen funksjoner.

Incentivizing Sustainable Practices

Mange av praksisene i landbruksindustrien er ikke bærekraftige, men de eksisterer fortsatt. I virkeligheten er problemet overforbruk av plantevernmidler som til slutt forurenser vann til bading, drikking og matlaging. Dette er et alvorlig problem, da det kan skade mennesker på forskjellige måter. Så uten å oppmuntre til bærekraftig praksis, vil denne typen dårlig praksis fortsette å eksistere. Derfor kan blockchain i landbruksmarkedet bidra til å tilby insentiver til bønder som er villige til å bruke bærekraftige metoder i stedet for å bruke kjemikalier som skader forbrukerne og miljøet. Vanligvis i fattige land kan denne insentivfunksjonen oppmuntre dem til å bruke færre kjemikalier og fokusere på mer organiske produkter.

Bedre ansvarlighet for bedrifter

Multinasjonale selskaper pleier å bruke mange umenneskelige metoder for å øke effektiviteten, fra ulovlig arbeidskraft til bruk av skadelige kjemikalier for å bevare produktene. I mange tilfeller kan store selskaper også håndtere husdyr på en veldig umenneskelig måte, noe som er ganske sjokkerende. Ettersom det ikke er noen måte for forbrukeren å vite hvordan selskapene håndterer produktene, mister de tilliten til dem. Derfor kan applikasjoner med blockchain-teknologi i landbruket bidra til å øke gjennomsiktigheten knyttet til multinasjonale selskaper. Forbrukeren kan se hvordan bedriftene håndterer produktene og om prosessen er akseptabel.

Vil du sjekke ut flere blockchain brukstilfeller? Ta en titt på de 20 beste tilfellene av blockchain-bruk akkurat nå!

Ulike selskaper som bruker Blockchain-teknologi i landbruket

Yara International

Yara International bruker blockchain for å spore kaffen fra bøndene sine. De hjelper også forbrukerne med å se kvaliteten og opprinnelsen til kaffen, og til og med tillate å støtte bøndene ved å gi tips direkte. De lanserer for øyeblikket appen “Thanks My Farmer” som gjør det mulig for kunder å hjelpe bøndene.

CNH Industrial NV

CNH Industrial NV bruker blockchain i landbruksforsyningskjeden for å øke lagerstyringen. Dette selskapet produserer, designer og selger landbruksutstyr og ønsker å levere større tjenester til bøndene ved å administrere varelageret. For tiden jobber de med IBM for å jobbe med løsningen.

JD.com

JD.com er en av de kinesiske gigantene innen e-handel som bruker blockchain-teknologi for å spore biffprodukter fra utlandet. For tiden jobber det med Australias InterAgri for å få Angus-biffen fra firmaet. I virkeligheten planlegger de å bruke teknologien til å bedre administrere oppdrettsprosessen og revisjonsinformasjon om hvordan husdyret ble håndtert.

Bayer AG

Bayer AG bruker blockchain-teknologi for å overvåke landbruksprodukter. For tiden jobber det med Ant Financial for å fullføre prosjektet. I virkeligheten planlegger de å bruke teknologien til å hjelpe til med digitaliseringsprosessen i landbruket og tilby høykvalitetsprodukter. For øyeblikket vet vi imidlertid fortsatt ikke varigheten av prosessen til prosjektet.

Lawson korn

Lawson Grains bruker blockchain-teknologi for å øke prosessen med kornoppdrett. For tiden jobber det med AgriDigital for å fullføre prosjektet. Mer, de planlegger å bruke teknologien for å få bedre høstingstjenester. Igjen bruker de plattformen til å administrere lager- og leveringssystemet. Dette er en fin måte å vise frem og forbedre effektiviteten.

Les mer: Topp 50 selskaper som bruker Blockchain-teknologi

Hortobagy Angus

Hortobagy Angus bruker blockchain i landbruksindustrien for å implementere en sporbarhetsløsning. For tiden jobber det med TE-FOOD for å fullføre prosjektet. Mer, de vil bruke teknologien til å hjelpe bøndene med å registrere informasjon raskt i systemet. På denne måten kan forbrukerne skanne QR-koden direkte og se informasjonen selv.

Unilever

Unilever bruker blockchain i landbruksindustrien for å tilby midler til småbrukere. For tiden jobber de med mange banker for å behandle mikrofinansieringspolitikken. Mer, de har også andre aktører i økosystemet, fra NGO til forhandler. I virkeligheten er det et flott initiativ for å hjelpe småbrukene.

Napolina (Princes Group)

Princes Group er faktisk en av Europas største dagligvareleverandører. Napolina er et av deres merker av hermetikkvarer. De bruker for tiden blockchain i landbruksindustrien for å takle det ulovlige arbeidskraftproblemet i oppdrettsmiljøet. Ved å bruke teknologi planlegger de å gjøre hele prosessen gjennomsiktig og kvitte seg med ulovlige arbeidsproblemer.

Brohode

Bridgehead bruker blockchain i landbrukets forsyningskjede for å øke transparensen i prosessene. Dette selskapet jobber med mange småbønder for å få økologiske råvarer og ønsker å levere større tjenester til bøndene ved å spore kaffen. Forbrukerne deres kan bare skanne QR-koden og vil lære om den virkelige prosessen med oppdrett av hver produksjon.

Anker

Anchor bruker blockchain i landbruksforsyningskjeden for å redusere karbonutslipp fra prosessene. I virkeligheten øker melkeproduksjonen antall karbonavtrykk, noe som ikke er bærekraftig for miljøet. Dette selskapet jobber med 10 500 bønder for å få økologiske produkter og ønsker å levere mer gode tjenester til bøndene med deres ankermelk..

Blockchain kan hjelpe deg med å øke virksomheten din. Start blockchain-prosjektet ditt ved å bruke vår ultimate blockchain implementeringsstrategi nå!

Konklusjon

Blockchain i landbruket har vist hvordan teknologi kan endre eksisterende prosesser som har pågått i generasjoner. Mer, blockchain kan skape markedsplassen for bøndene for å få en rettferdig andel av verdien de fortjener. Imidlertid er det å holde oversikt over jordbruksprosessene en kompleks oppgave, men det er fortsatt ekstremt nødvendig for hele bransjen. Gitt den raske veksten av teknologien, bør du også holde deg informert om den nylige utviklingen for å holde deg foran i konkurransen. Vi anbefaler å sjekke vårt gratis Blockchain-kurs, da det kan gi deg en bedre realisering av blockchain-spekteret.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map