Blockchain For Logistics: Revolutionizing The Industry

Logistikk- og transportnæringen er drivkraften bak enhver økonomi. Imidlertid gjør det konstante skiftet i økonomisk struktur og forretningsbehov at denne sektoren faller drastisk etter. La oss se hvordan blockchain for logistikk kan endre dette scenariet og bli ryggraden i denne sektoren.

Selv om denne sektoren er drivkraften bak alle sektorer, som for eksempel produksjon, forsyningskjede, landbruk, er forventningene fortsatt høye på grunn av endringene i vår tid. For eksempel mangler innovasjon, forbrukernes forventninger og restriktive reguleringer en toll på denne bransjen for øyeblikket.

Selv om utbetalingen fremdeles er lukrativ, går rederier glipp av en betydelig andel av overskuddet på grunn av tyveri, ineffektiv forretningsmodell, nettangrep, økende kostnader og så videre. I mange tilfeller kan dårlig forvaltning eller stjålet last koste disse selskapene opptil $ 50 milliarder dollar i tap hvert år!

Imidlertid kan blockchain virkelig endre scenariet for logistikk. I virkeligheten kan blockchain tilby en mer gjennomsiktig og effektiv forretningsmodell for denne sektoren. Mer, siden blockchain kan fungere som et hovedbokssystem, så det er perfekt egnet for sporing av forsendelser.

Dermed vil denne guiden fokusere på hva som er blockchain sin rolle i logistikk og virkelige eksempler på blockchain i aksjon.

Meld deg på nå:Gratis Blockchain-kurs

Blockchain for logistikk: hvorfor logistikk faller bak?

blockchain i logistikkbransjen

Økende transportkostnader

Dette er en av de største problemene i denne sektoren. I virkeligheten utgjør transport en stor prosentandel av totale utgifter. For eksempel dekker den 30% av de totale utgiftene, noe som kan gå opp til og med 50% på grunn av økende drivstoffkostnader. Hovedproblemene er at det er måter å løse dette problemet på, men ikke uten kostnadene ved å påvirke andre aspekter.

For eksempel kan du redusere transportørene, men da kan du risikere overdreven avhengighet. Mer, du kan konsolidere forsendelser, men det risikerer forsinkede leveranser.

Derfor trenger denne sektoren et annet verktøy som kan hjelpe dem med å håndtere alle disse problemene.

Ineffektive forretningsprosesser

En annen stor feil i sektoren er at forretningsprosessene er for ineffektive. Ifølge en undersøkelse er et stort flertall av virksomhetene avhengige av sine 3PL-partnere for å forbedre forretningsprosessen og redusere kostnadene.

Imidlertid er logistikkbransjen fortsatt på etterhånd da de fremdeles prøver å følge gamle forretningsmodeller i disse skiftende tider. For å opprettholde stabilitet, fleksibilitet og ta risiko, trenger strategisk planlegging for å lykkes. Men på grunn av mangel på effektiv planlegging må sektoren takle tap.

Lav kundeservicekvalitet

Kundeservice er en integrert del av logistikken. I virkeligheten har det dynamiske markedet en mer kompleks forsyningskjede og høye forbrukerforventninger. Så i begge disse tilfellene er det viktig å gjøre leveransen til rett tid mens kvaliteten opprettholdes.

I mange tilfeller vil forbrukerne også at logistikkleverandøren skal løse en rekke problemer angående produktene. Så logistikkselskapet trenger å ansette en dyktig person som kan løse disse problemene uten problemer. For øyeblikket har imidlertid ikke logistikkindustrien infrastruktur til å støtte alle disse kravene. Og så ender de med lav kundetilfredshet.

Ingen gjennomsiktighet i forsyningskjeden

Problemet er at denne bransjen ikke tilbyr den mengden synlighet du trenger for å holde alt i gang så effektivt som mulig. Mangelen på åpenhet i forsyningskjeden resulterer også i falske produkter. Mer, da det ikke er noen sporing av forsendelser på plass, kommer leveransene i mange tilfeller ikke i tide.

Derfor blir det en massiv sak da en savnet frist kan forringe de som kommer etter den. Også lagerstyring eller lageradministrasjon må øke spillet også.

Redusert tilgang til forsyningskjedefinansiering

Forsyningskjedefinansiering spiller en stor rolle når det gjelder logistikk. I virkeligheten hjelper det selskapene å få en jevn opplevelse i tider der geopolitiske spenninger eller plikter er usikre. I større grad åpner tilgangen til en slik type finansiering sannsynligheten for å sikre bedre produksjon for disse selskapene.

Vanligvis trenger du finansiering for fraktrevisjonsbetalinger, åpne kontoer og kredittbrev. Det er imidlertid en vanskelig oppgave å sørge for at hvert element får kontantstrømmen i tide. Eventuelle forsinkelser i betalingen vil påvirke alle avsendere og resultatene.

Les også:Blockchain Technology Explained: Et desentralisert økosystem

Negativ virkning av økonomien

Dette betegner politiske spørsmål eller usikkerhet, lav produksjonsytelse, inflasjon, økende konsumprisindeks og så videre. I utgangspunktet påvirker alle disse elementene antall tjenester og produkter, og til slutt påvirker behovet for logistikk.

Dermed blir det en massiv sak når økonomien ikke er stabil, da det gjør det vanskelig for logistikkselskapene å fortsette virksomheten i en krisetid..

Sjåførmangel

En annen stor sak i denne sektoren er mangelen på sjåfører eller dyktige kandidater på logistikkområdet. I virkeligheten har regjeringer en tendens til å innføre mange forskrifter, og derfor må selskaper være mer selektive når det gjelder rekruttering av drivere..

Enhver form for avvik som kommer fra førersiden, påvirker selskapet negativt. Så det er vanskelig å inspisere hver eneste sjåfør og sørge for at de følger reglene i samsvar med dette. I mange tilfeller kan ikke selskapene spore drivere, og de kan dra nytte av den mangelen.

Komplekse myndighetsforskrifter

Som du allerede vet, kan regjeringer innføre mange forskrifter over globale forsendelser ettersom de har makt til å definere reglene. Eventuelle produkter må gjennomgå ulike sikkerhets- og kvalitetskontroller før de kan gå inn i butikken. I mange tilfeller må logistikkselskapet håndtere dette enorme antallet prosedyrer. Imidlertid er hovedproblemet at alle disse prosessene er tidkrevende og fulle av feil.

I mange tilfeller er korrupsjon dypt forankret i systemet, noe som på sikt gir flere problemer.

Lav bærekraft

Da logistikksektoren er sterkt avhengig av de forskjellige kjøretøyene for levering, må de vurdere en stor mengde karbonutslipp som skjer. For øyeblikket prøver regjeringer å redusere utslipp og karbonavtrykk. Derfor må selskapene nå optimalisere rutene sine, spore utslippene og til og med velge alternative drivstoff.

Ikke bare er dette en kostbar tilnærming, men sporing av prosessen er også ganske vanskelig.

Bruk av Legacy Technology

Selv nå bruker logistikksektoren et eldre nettverkssystem, som er utsatt for feil. I virkeligheten ser disse eldre systemene ut til å begrense virksomhetenes muligheter. Dessuten er disse systemene treg og har en tendens til å redusere produktiviteten.

Derfor må logistikk oppgraderes til mer avansert teknologi for å øke produktiviteten og spare tid og penger. IoT eller robotikk kan hjelpe, men disse trenger også et godt brannmursystem eller beskyttende nettverk som vil holde utenfor nettkriminelle.

Vil du vite mer om blockchain’s rolle i logistikk? Les mer fra guiden vår om blockchain i logistikk akkurat nå!

Fordeler med Blockchain In Logistics

Fordelene med blockchain innen logistikk er enorme. I virkeligheten kan blockchain tilby mange funksjoner for denne sektoren, noe som vil øke den totale produksjonen i denne bransjen. For eksempel kan blockchain tilby gjennomsiktighet i forsyningskjeden. Så, enhver form for aktivitet i forsyningskjeden vil bli registrert i hovedboken og tilgjengelig for alle.

En annen av fordelene med blockchain i logistikk er sporingsprosessen. I virkeligheten kan blockchain for logistikkindustrien tilby sporing av forsendelser fra produksjonslinjen til forbrukerens hånd. Bedrifter i bransjen kan til og med spore plasseringen av deres forsendelser og sørge for at forsendelsene blir levert i tide.

Dessuten kan den desentraliserte infrastrukturen endelig kvitte seg med eventuelle avvik i økosystemet for godt. Selv om en desentralisert struktur ikke er egnet for bedriftsbedrifter, kan funksjonene fortsatt hjelpe denne sektoren til å blomstre skikkelig.

Vi tror den beste måten det kan hjelpe denne sektoren på er gjennom en raskere transaksjonsprosess. Siden denne bransjen er avhengig av betalinger i tide i hvert trinn, kan en raskere betaling virkelig endre produksjonen og spare mye tid.

Dermed, ved hjelp av blockchain, kan du fullføre en transaksjon i løpet av sekunder i stedet for å ta dager og uker å behandle den.

Hvis du vil, kan du bruke denne artikkelen eller guiden som en blockchain i logistikk pdf for å studere videre om emnet.

Blockchain kan også tilby mange fordeler for andre sektorer. Ta en titt på guiden vår om fordelene med blockchain-teknologi for å lære mer om det.

8 Egnede brukstilfeller av Blockchain for logistikk

Det er mange brukstilfeller av blockchain innen logistikk. La oss se noen av de beste brukssakene til blockchain i transport- og logistikkøkosystemet.

Bedre godssporing

Bruk av blockchain i logistikk og forsyningskjede kan hjelpe deg med å spore gods lettere. For øyeblikket øker etterspørselen etter leveranser på samme dag og samme dag. Så det er et stort problem når det gjelder logistikkselskaper, ettersom de ikke har muligheten til å møte behovene til disse økende kravene..

Imidlertid prøver mange lastebilfirmaer allerede å investere i god sporingsteknologi, men sikkerheten til disse teknologiene er tvilsom.

Siden disse teknologiene ikke har en sikret autentiseringsprosess, utnytter nettkriminelle eller dårlige personer alltid informasjonen om nettverket.

Blockchain kan virkelig endre scenariet her. Siden blockchain tilbyr en riktig autentiseringskanal med bekreftelse, kan ingen nå tukle med dataene.

Ettersom du kan holde styr på alle leveransene dine og spore leveransene i sanntid, kan det virkelig sikre en bedre forbrukeropplevelse for logistikkindustrien.

Sikkerhet for tingenes internett (IoT) -enheter for å øke effektiviteten

Som du allerede vet, bruker mange selskaper allerede Internet of Things-enheter for å spore produktene eller opprettholde kvaliteten hele tiden. Imidlertid er disse IoT-enhetene utsatt for nettangrep fordi de pleier å bruke skyservere til å kommunisere med hverandre, noe som er en sårbar prosess..

Så her kan blockchain i logistikk og forsyningskjede tilby sikkerhet for disse IoT-enhetene og overvåke alle dataene som kommer fra alle disse enhetene. Mer, det kan også bidra til å analysere og kategorisere alle dataene fra disse enhetene for å gjøre endringer i forretningsstrategien.

Effektiv sporing av transport

Viktigheten av å spore forsendelser er enorm. Uten riktige sporingskanaler er det ganske umulig å foreta leveransen eller planlegge leveransene i tide. Det er imidlertid et stort problem, da forsendelsene i mange tilfeller kan ta en rute som til slutt resulterer i sen levering.

I virkeligheten kan blockchain i logistikk og forsyningskjede tilby sporing av forsendelser fra produksjonslinjen til forbrukerens hånd. Bedrifter i bransjen kan til og med spore plasseringen av deres forsendelser og sørge for at forsendelsene blir levert i tide.

Igjen, det kan hjelpe deg med å kjøpe et hvilket som helst brukt kjøretøy og autentisere informasjonen om loggens tidligere ytelse. Så ser du, generelt sett, er det en stor seier for alle.

Meld deg på nå:Certified Enterprise Blockchain Professional (CEBP) kurs

Bedre Carrier Onboarding

I likhet med validering av bruktbilen, kan blockchain validere alle driveroppføringene for alle nye transportører. I virkeligheten er prosessen ganske tidkrevende og full av problemer. Mer, da det tar mye tid, står selskapet overfor visse problemer for det også.

For eksempel kan en megler nå en lastekapasitet på et veldig spesifikt sted. Så han / hun kan identifisere den nye operatøren for å tildele den, men kan ikke behandle den før karrieren er ordentlig ombord. I virkeligheten kan det i krisetider skape flere problemer.

Siden blockchain imidlertid er i stand til å håndtere problemet, kan enhver ny driver ombordstigningsprosess skje i løpet av få minutter. Så blockchain for logistikksporingsfunksjon kan bidra til å holde oversikt over alle ombordstigende prosesser på en tidsvennlig måte.

Kommunikasjon mellom kjøretøy og kjøretøy

Et annet viktig bruksområde for blockchain er muligheten for kommunikasjon mellom kjøretøy og kjøretøy.

Mange selskaper integrerer allerede V2V-kommunikasjon i systemet sitt. Derfor kan godsvogner kommunisere med hverandre og danne en tropp for å forbedre sikkerheten, spare drivstoff og tid. Imidlertid er sikkerheten til denne informasjonen veldig lav, og den trenger en riktig kanal for vedlikehold.

I virkeligheten kan blockchain for logistikksporingsalternativer raskt sikre all data fra kjøretøy til kjøretøy kommunikasjonsprosesser og hjelpe selskapene å effektivisere informasjonen effektivt. Derfor kan bedrifter også bruke denne teknologien til å beskytte all data mot cyberangrep.

Pålitelig Load Boarding

Dette er et av de største problemene til ethvert logistikkfirma. Mange bedrifter er stadig bekymret for lastebrettene da disse dataene blir manipulert, duplisert eller til og med fulle av feil. Dette kan skape en upålitelig representasjon av forbrukernes krav.

Uten blockchain vil sjansen for duplisering og feil fortsette å øke, ettersom den ikke kan håndteres manuelt lenger. Men med blockchain for logistikksporingsfunksjon, kan avsendere direkte oppdatere med tidsstempler i blockchain. Siden all informasjonen i blockchain blir bekreftet, er det ingen sjanse for feil eller duplisering.

Så det er en stor fordel for selskapet og transportbehandlerne.

Les mer:Blockchain i produksjon: En guide til industriell empowerment

Redusert kostnad ved bruk av smarte kontrakter

Et annet flott bruksområde for blockchain for logistikk er bruk av smarte kontrakter i hvert trinn. Som du allerede vet, håndterer logistikkbransjen mange transaksjoner i flere trinn. Hvis til og med en av forsinkelsene, kan hele systemet falle fra hverandre. Imidlertid tar disse transaksjonene vanligvis lang tid å behandle.

Men hvis du begynner å bruke smarte kontrakter i hvert trinn, kan du strømlinjeforme hele prosessen på få sekunder. I tillegg sparer du også mye penger ved å kvitte deg med mellommannen. Det beste er at du kan automatisere alle prosessene fra blockchain hvis du begynner å bruke smarte kontrakter i hvert trinn.

Økt likviditet i logistikkforsyningskjeden

Det er mange applikasjoner med blockchain-økosystemet på spill som fokuserer på logistikksektoren. Alle disse prøver å håndtere sektorens største problem, som er likviditet, fleksibilitet og drift. Den reduserende mengden av likviditet i denne sektoren er ganske alarmerende, da den gir opphav til alle slags problemer.

Men med blockchain kan du raskt løse problemet for godt. I virkeligheten har blockchain muligheten til å øke likviditeten i forsyningskjeden for denne sektoren. Så det kan bety driverlikviditet eller transportørlikviditet, og så videre. Blockchain kan også autentisere hvert element i denne sektoren for å sikre at hvert element er på punkt.

Hvis du vil, kan du bruke denne artikkelen eller guiden som en blockchain i logistikk pdf for å studere videre om emnet.

Vil du sjekke ut flere blockchain brukstilfeller? Ta en titt på de 20 beste tilfellene av blockchain-bruk akkurat nå!

Bedrifter som bruker Blockchain i logistikkindustrien

Du lurer bare på den virkelige implikasjonen av denne teknologien. Det er helt normalt å være skeptisk til det. Men for å hjelpe deg med å forstå dybden av denne teknologien, har vi samlet en liste over bedriftsbedrifter i logistikkbransjen som bruker blockchain-teknologi.

UPS

UPS er en stor amerikansk operatør som bruker blockchain i logistikkbransjen. I virkeligheten jobber de med Inxeption på en blockchain-plattform som vil forbedre deres leverandørkjede. Mer, navnet på plattformen er Inxeption Zippy, og det vil snart se dagens lys.

Denne plattformen vil hjelpe selskaper med å liste ut, markedsføre og til og med distribuere produkter til kundene sine. Så det er en stor gevinst for logistikkindustrien.

DHL

DHL er en annen av blockchain i logistikkeksempler som bruker denne teknologien til forbedring av denne sektoren. I virkeligheten jobber de med Accenture med dette. De har et bevis på konseptet som vil bidra til å spore legemidlet fra produksjon til forbruker.

Dette vil hovedsakelig spore prosessen som er innenfor logistikkjurisdiksjonen i stedet for produksjonsprosessen.

J.B. Hunt Transport

J.B. Hunt Transport er et annet av eksemplene på blockchain innen logistikk. I virkeligheten jobber de med BiTA eller Blockchain i Transport Alliance. Sammen med dette konsortiet planlegger de å utvikle blockchain-standarder for logistikk og utdanne bransjen om denne nye teknologien. De mener blockchain er løsningen for alle problemene denne sektoren står overfor for øyeblikket.

C.H. Robinson

C.H. Robinson er et annet av eksemplene på blockchain innen logistikk. I virkeligheten er dette selskapet en massiv 3PL-gigant. Dette selskapet jobber også med Blockchain i Trucking Alliance (BiTA) for å utvikle visse standarder for denne bransjen. De jobber også med en plattform som kan hjelpe dem med å forbedre effektiviteten.

Blockchain kan hjelpe deg med å øke virksomheten din. Start blockchain-prosjektet ditt ved å bruke vår ultimate blockchain implementeringsstrategi nå!

Penske Logistics

Penske Logistics er et annet selskap som bruker blockchain for logistikkindustrien. I virkeligheten ønsker selskapet å øke utviklingen av blockchain-plattformer i transportbransjen slik at de kan skape flere applikasjoner i markedene.

For øyeblikket er vi ikke sikre på den nøyaktige plattformen, men vi vet at de vil jobbe med logistikken for mat og drikke.

NFI Industries

Et annet selskap bruker blockchain for logistikksektoren – NFI. I virkeligheten jobber dette selskapet med Blockchain i Transport Alliance (BiTA). Mer, de vil bruke dette konsortiet til å ta muligheter i feltet og utvide til forskjellige teknologiske initiativer, inkludert blockchain.

GEODIS

GEODIS er et annet selskap som bruker blockchain for logistikkindustrien. Her samarbeider de med Project Verte for lagervedlikehold. Project Verte er faktisk en e-handelsplattform som ønsker å tilby lagermuligheter for mellomstore til små merkevarer. Så samarbeidet innen disse to gruppene vil gi flere muligheter for mindre merkevarer.

FedEx

FedEx bruker også blockchain for logistikkformål. I virkeligheten ønsker de å integrere blockchain i systemet sitt, og de fullførte også den første testperioden for bevis på konsepter. Ifølge dem var testen en kjempesuksess, og nå går de for den fulle opplevelsen.

Ceva Logistics

Ceva Logistics er enda et selskap som bruker blockchain for logistikksaker. I virkeligheten er Ceva en sveitseregistrert logistikkgigant. Mer, de jobber nå med IBM og Maersk på sin nye TradeLens-plattform.

Det beste er at de ønsker å forbedre opplevelsen i forsyningskjeden og også vil inkludere åpenhet i forretningsmodellen.

Werner Enterprises

Werner Enterprises bruker også blockchain-teknologi for logistikksektoren. For tiden samarbeider de med Blockchain i Transport Alliance (BiTA) for å sikre at all implementering av blockchain i denne sektoren følger det samme settet med retningslinjer og regler. Også, de vil bruke den til sin godshåndtering.

Les mer:Topp 50 selskaper som bruker Blockchain-teknologi

Konklusjon

Nå som du vet hva blockchain er i logistikk, kan du forstå hvordan blockchain virkelig kan endre scenariet i denne sektoren. I virkeligheten er blockchain fremdeles en ny teknologi som trenger mer oppgradering per nå. Likevel er den i stand til å håndtere alle problemene perfekt.

Så hvis du vil innlemme blockchain for ditt logistikkselskap, bør du definitivt forstå hvordan denne teknologien fungerer. Hvis du bare er en nybegynner og vil lære om denne teknologien fra en profesjonell, anbefaler vi å starte med vårt gratis Blockchain-kurs.

Start din blockchain-reise og ta logistikkselskapet til nye høyder.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map