Blockchain Consortium: Topp 20 konsortier du bør sjekke ut

Det finnes forskjellige typer blockchain-teknologi på markedet nå. I denne guiden vil vi dykke ned i kjerneelementene i et konsortium blockchain og forstå hvordan det fungerer.

Rett etter at Blockchain dukket opp som den nye tech-sjefen, begynte en ny markedsplass og et forretningssystem å utvikle seg rundt det. Etter hvert som tiden gikk, kom forskjellige typer Blockchain inn i vårt syn. Blant dem skaper federated eller Blockchain-konsortium en massiv hyp i markedet.

Blockchain-konsortiet er nå en populær type Blockchain, og mange bedrifter er veldig interessert i denne typen nettverk. Imidlertid kan mange av dere fremdeles ikke vite hva eller hvordan denne typen Blockchain fungerer.

Så for å hjelpe deg, i dag, vil vi dele innsikt om blockchain-konsortiet og liste ut de 20 beste blockchain-konsortiene akkurat nå. Så hvorfor vente?

Ta en kopp kaffe og begynn å lese!

Meld deg på nå: Enterprise Blockchains Fundamentals Course

Hva er Blockchain Consortium?

Blockchain-konsortium eller føderert Blockchain er en type blockchain-nettverk der flere organisasjoner vedlikeholder systemet. Det er imidlertid tillatt og ikke offentlig. Du vil synes det ligner mer på private.

Men hovedvridningen er til og med gjennom sin tillatelse, den kan faktisk tilby en desentralisert struktur. Hvordan? Som du allerede vet, i stedet for bare en organisasjon, deltar flere organisasjoner i konsortiet. Som et resultat får hver organisasjon lignende behandling.

Så det er ingen enhet som styrer over nettverket, og alle andre organisasjoner hjelper til med det. I virkeligheten kan du tenke på det som en plattform der flere selskaper kommer sammen og deler informasjonen deres om nødvendig. Det er et samarbeidsmiljø, som er et svært gunstig blockchain-industrikonsortium. I tillegg er det heller ikke rom for misbruk på plattformen. Det finnes også andre typer blockchain-teknologi.

Imidlertid ser det ut til at mange forveksler privat Blockchain med blockchain i konsortiet. I virkeligheten er de begge ganske forskjellige og brukes til bestemte nisjer og bransjer. Så hvis du sammenligner private Blockchain vs consortium blockchain, kan du lære mer om forskjellene.

Hva vil Blockchain Consortium tilby for ditt selskap?

 • Kutte kostnadene

Blockchain-industriens konsortiearkitektur vil hjelpe deg med å kutte alle utgiftene ganske enkelt. Siden disse hovedsakelig er egnet for industrielle formål, kan du enkelt koble disse opp med ditt eksisterende nettverk mer effektivt enn offentlig eller privat Blockchain.

Så, å investere i denne typen blockchain industrielle konsortium vil være svært gunstig for din bedrift.

 • Svært lave transaksjonsgebyrer

Et annet viktig aspekt av dette blockchain-industrikonsortiet er at de kan gi et lavere transaksjonsgebyr. Du må vite at offentlige blokkeringer hevder å tilby lignende funksjoner; imidlertid er virkeligheten ganske langt fra det.

I virkeligheten, når mange brukere begynner å bruke nettverket, begynner det å avta drastisk. Dermed blir transaksjonsbehandlingen vanskeligere enn vanlig. Når noe slikt skjer, stiger transaksjonsgebyret.

Du må vite at når det gjelder konsortiet, er dette ikke problemet. Det er et mer kontrollert miljø, og bare tillatte mennesker kan komme inn. Så det betyr at det ville være mye mer stabilt og kan håndtere ethvert press.

 • Lovgivningsmiljø

Bedrifter trenger forskrifter for å fungere skikkelig. Og viktigst av alt, så mange organisasjoner vil jobbe her sammen, må det være visse regler. Dermed kan et blockchain-industrikonsortium hjelpe deg med å blomstre i et regulert miljø og også gi dem frihet til desentralisering.

 • Ingen kriminell inngang

Åpenbart vil du holde deg langt borte fra kriminelle i et samarbeidsmiljø. I motsetning til en offentlig blockchain kan bare autoriserte personer komme inn i denne typen nettverk. Og så ville hver node bli autentisert og ikke gi rom for kriminelle.

Topp Blockchain Consortuim

Typer Blockchain Consortium

Det er i utgangspunktet tre typer blockchain-konsortium på markedet for tiden. Disse er –

 • Teknologifokusert:

Disse tilbyr gjenbrukbare blockchain-plattformer, løsninger basert på tekniske standarder. Disse har hovedsakelig multifunksjonsbrukstilfeller — Hyperledger, Enterprise Ethereum Alliance, osv.

Videre eksisterer denne typen blockchain-industrikonsortium kun for å hjelpe Blockchain med å nå global anerkjennelse.

 • Forretningsfokusert:

Disse har en tendens til å utvikle blockchain-løsninger for et bestemt forretningsspørsmål. Hovedsakelig er alle løsningene kun for forretningsformål – for eksempel Bankchain, Tradelens osv.

I virkeligheten ville denne blockchain-konsortiearkitekturen fokusere på et spesifikt bruksfall av Blockchain, som bank, forsyningskjede, helsetjenester osv. I stedet for å tilby åpen kildekode-plattformer, går mange av dem kun til kommersielle formål.

 • Dobbeltfokusert:

Her fokuserer de på både teknologi og virksomhet når de tilbyr en plattform eller løsning. Så på en måte ville de tilby en åpen kildekode-plattform som passer for alle slags løsninger, men også tilby kommersielle produkter også. Et eksempel vil være R3.

Hvilke fordeler bør du forvente av Blockchain Consortium?

Det er visse fordeler du kan forvente fra den forente Blockchain. La oss se hva dette er –

 • Kostnadsbesparelser

Du må vurdere om den fødererte Blockchain vil spare kostnadene dine. Grunnideen med å være medlem er å kutte utgiftene. Så velg den som tilbyr de mest kostnadsbesparende funksjonene for din bransje.

 • Akselerere læring

En annen stor fordel å forvente fra den fødererte Blockchain. For å vokse i blockchain-nisje, trenger du full støtte i læring. Så å forvente å akselerere læringsmetoder ville være gunstig. Mange konsortier tilbyr opplæring og andre eksperter på utviklingsstøtte. Muligheter som dette kan også gi næring til teamet ditt.

 • Delingsrisiko

Vel, en annen fordel med føderert Blockchain er å dele risiko. Så du vil definitivt ha en plattform der hvert enkelt selskap vil dele risikoen i tilfelle en ny blockchain-løsning. Siden Blockchain fremdeles er nytt, er det mange risikoer forbundet med det på markedet. Men hvis medlemmene samarbeider, er den samlede risikoen mye lavere om løsningene mislykkes eller lykkes.

Meld deg på nå: Certified Blockchain Security Expert (CBSE) kurs

 • Bygg kritisk adopsjonsmasse

Bare å bygge bare en enkelt løsning burde ikke være tilfelle for føderert Blockchain. Å ta det på et masseadopsjonsnivå vil hjelpe din bedrift å nå en ny høyde enkelt. Uten masseadopsjon ville det bli tøft å nå det globale markedet.

 • Opprettholde relevans / levetid

Konsortiet ditt må tilby en relevant løsning eller en veikartplan. Ettersom teknologien fortsetter å endres, er det ekstremt tøft å være relevant i feltet. Når tiden vil endre seg, bør du forvente at konsortiet ditt endrer planen også i henhold til det.

 • Påvirker standarder

Til slutt bør du forvente at konsortiet tilbyr påvirkende standarder. Ifølge markedet ville Blockchain snart oppnå interoperabilitet. Du må påvirke standarder for å markere din plass i den billioner dollar verdt bransjen.

Fordeler Organisasjoner forventer av Blockchain Consortium

Mens du finner ut hva du kan forvente og hva ikke, kan du sjekke ut hva andre bedrifter forventer av blockchain-konsortiet.

En Deloitte undersøkelse av 1386 globale virksomheter kan hjelpe deg med å se hva som virkelig skjer i denne forbindelse. Men du må vite at undersøkelsen ikke inkluderer hver eneste bedrift i verden, og det reelle antallet kan variere.

Sjekk ut tabellskjemaet nedenfor –

Fordeler Andel bedrifter som forventer det
Kostnadsbesparelser 57%
Akselerere læring 55%
Delingsrisiko 47%
Bygg kritisk masse adopsjon 45%
Opprettholde relevans / levetid 42%
Påvirker standarder 42%
Ikke sikker 1%

Hvilke kriterieorganisasjoner bruker for å velge et Blockchain-konsortium?

Du kan også sjekke ut hvilke kriterier bedriftene bruker for å velge et blockchain-konsortium. En Deloitte undersøkelse av 1386 globale virksomheter kan hjelpe deg med å se hva som virkelig skjer i denne forbindelse. Men du må vite at undersøkelsen ikke inkluderer hver eneste bedrift i verden, og det reelle antallet kan variere.

Sjekk ut tabellskjemaet nedenfor –

Kriterier Andel bedrifter som bruker den
Justerte mål 41%
Kvaliteten på andre medlemmer 37%
Bevis for innflytelse 36%
Mulighet til å påvirke 36%
Rimelig deltakerkostnad 36%
Regulatorisk involvering 36%
Medlemskapspolicyer eller regler 35%
Modenhet 34%
Godt finansiert 34%
styresett 30%
Ideell organisasjon eller ideell organisasjon 23%
Ikke sikker 1%

Store Blockchain Consortia og Networks

Dette er noen av de største Blockchain Consortia og Networks i markedet. Alle disse konsortiene ser ut til å ha mange selskaper som bruker blockchain-teknologi. Så la oss sjekke hvordan disse konsortiene er –

Hyperledger

La oss starte med Hyperledger. Hyperledger blockchain er en av de mest fremtredende blockchain-konsortiene i markedet akkurat nå. Nettopp startet reisen tilbake i 2016, grunnla Linux Hyperledger. I virkeligheten kan dette konsortiet være en av de beste open source-plattformene for bedrifter.

Hvorfor? Vel, det er fordi Hyperledger tilbyr mange løsninger, og de er hovedsakelig fokusert på å gi teknologisk støtte til blockchain-revolusjonen. For tiden har de et stort antall prosjekter, inkludert verktøy, plattformer, biblioteker og mange flere.

Ved å bruke disse kan du raskt utvikle dine egne blockchain-plattformer. For tiden har de 260+ medlemmer i konsortiet.

Enterprise Ethereum Alliance

Det er et annet verdig konsortium for vår blockchain-konsortiumliste. Vitalk Buterin er faktisk den opprinnelige grunnleggeren av Ethereum. Siden den opprinnelige Ethereum er en offentlig blockchain, bestemte de seg imidlertid for å rulle ut en enterprise-grade en også.

Videre vil denne nye gi deg privatliv når det gjelder transaksjoner og mange ekstra fasiliteter. For tiden har Enterprise Ethereum over 250+ medlemmer som samarbeider sammen. Innovasjon er deres hovedprioritet, og de har en tendens til å tilby et flott miljø for pleie også.

R3

Blockchain-konsortium r3 er faktisk oddball i blockchain-konsortiumlisten. Hvordan? Vel, dette er en av de tofokuserte konsortiene for tiden. Ikke bare blockchain-konsortium r3 har en åpen kildekodeversjon av plattformen Corda, men de tilbyr også en kommersiell for bedrifter..

En annen god avtale er at begge plattformene er kompatible med hverandre. Så å bytte mellom dem ville være en enkel oppgave. For tiden har blockchain consortium r3 et økosystem med over 200 medlemmer og vokser. Vi må imidlertid si at teknologien deres er mer rettet mot økonomiske nisjer. Men blockchain-konsortium r3 prøver sakte å nå andre brukstilfeller også.

Mange store navn forfølger allerede blockchain-konsortium r3.

BankChain

BankChain er faktisk et bank-blockchain-konsortium der de implementerer, bygger og utforsker forskjellige blockchain-løsninger. Imidlertid startet dannelsen av dette blockchain-konsortiet fra Primechain-teknologier.

I virkeligheten er det de som er ansvarlige for vedlikehold, styring og drift av systemet. Videre startet de reisen tilbake i 2017 med 9 live-prosjekter og 34 medlemmer. Noen av produktene inkluderer – Fakturadiskontering, Bankgarantier & Dokumentarkreditt, Corporate KYC og Charge Registry, og mange flere.

B3i

B3i er den neste på vår blockchain-konsortiumliste for banker. I 2016 startet Blockchain Insurance Industry Initiative sin reise med reassurandører og forsikringsselskaper. På den tiden ønsket de bare å utforske Distribuerte Ledger-teknologien og finne ut de potensielle fordelene.

Imidlertid utvidet de senere produktlinjen og tilbyr nå mange forsikringsbaserte løsninger. En av dem er – Property Cat XOL-kontrakt. For tiden har de rundt 18 medlemmer.

IBM Food Trust

En stor del av livene våre dreier seg om mat, og Blockchain kan bidra til å gi sikkerhet på dette feltet. Tilsynelatende tilbyr IBM Food Trust det største økosystemet av leverandører, produsenter, produsenter, forhandlere og mange flere.

For tiden har de over 80 medlemmer på listen, og det er noen store gigantiske navn som Walmart, Nestle, Unilever og mange flere. Og slik, med hjelp fra plattformene, kan bedrifter spore matforsyningskjeden fra leverandørene til forbrukerne.

Kina Ledger

China Ledger er et blockchain-konsortium lansert i Kina. I virkeligheten lanserte de konsortiet for å utforske og forstå denne teknologiens innvirkning på økonomien deres. Videre utforsker de også forskjellige krypteringsalgoritmer, sidekjeder, private kjeder og mange andre nettverksteknologier.

Wanxiang Blockchain Labs leder alliansen nå. Den består også av elleve andre varebørser, finansielle børser og børser.

Mer, de vil bygge løsninger og plattformer for sine egne finansielle sektorer i Kina senere i fremtiden.

FISCO – Financial Blockchain Shenzhen Consortium

Etablert 31. mai 2016, har Financial Blockchain Shenzhen Consortium nå over 100 medlemmer i konsortiet. Som du kan se ved navnet, fokuserer de hovedsakelig på finansnæringer. Og så består alle medlemmene av selskaper og institusjoner for finansielle informasjonstjenester.

Mer, FISCO har allerede prosjekter innen egenkapital, kreditt, forsikring, skytjeneste, lojalitetspoengsystem, digitale eiendeler og mange flere. Imidlertid er plattformen faktisk åpen kildekode. Kina begynner å ta igjen blockchain-nisje, og FISCO er tilfeldigvis resultatet av det. Så dette er en annen blockchain for forsikringskonsortium.

Global Shipping Business Network

Global Shipping Business Network dannet en gruppe på ni terminaloperatører og havtransportører. Etter det lanserte de sin åpne plattform basert på Blockchain. I virkeligheten er CargoSmart den første til å starte dette konsortiet.

For tiden har de –

OOCL, PSA International og Shanghai International Port, Evergreen Marine, COSCO Shipping Lines, Hutchison Ports, DP World, Yang Ming og CMA CGM.

CargoSmart er faktisk en løsningsleverandør. Videre vil løsningen tilby en digital plattform for å koble transportører, tilpassede byråer, logistikk, transportører og mange flere. Så det er også en blockchain for forsyningskjedekonsortiet.

Tradelens

Tradelens er den neste på vår blockchain-konsortieliste i forsyningskjeden. De er her for å revolusjonere verden for forsyningskjedestyring. Det er faktisk en nøytral og åpen bransjeplattform basert på Blockchain, og mange store aktører i markedet støtter det.

For tiden har de over 100 bedrifter i økosystemet. Mer, det inkluderer hovedsakelig porter, transportører, transportører, 3PL, terminaloperatører og speditører. Således, når de kommer sammen under en enkelt plattform, digitaliserer de alt relatert til forsyningskjeden.

Hvis du er nysgjerrig på hvordan Blockchain positivt kan påvirke verden av forsyningskjeden og administrasjonsoperasjoner, må du melde deg på vårt enterprise blockchains og supply chain management kurs nå!

Energy Web Foundation

Energy Web Foundation tar ledelsen i energisektoren til et blockchain-konsortium. Mer, de hevder å være pioneren for denne virksomheten blockchain for å sikre sektorens marked, operasjonelle og regulatoriske behov.

For tiden har de over 100+ medlemmer i deres økosystem. Hvis du er i energisektoren, kan du definitivt sjekke det ut. Energy Web Foundation tilbyr også mange fleksible muligheter for medlemmene.

Hashed Health Collective

Når alle de andre konsortiene overtar markedet, hvorfor skulle helsesektoren være igjen, ikke sant? Dermed kommer Hashed Health Collective. Denne Blockchain for helsekonsortier er et globalt fellesskap av utviklere, forbrukere, helseorganisasjoner eller alle som jobber i helsevesenet..

Det er en åpen plattform og et ideelt fellesskap der de pleier nye innovasjoner og ideer basert på Blockchain. Vi kunne uansett ikke finne det eksakte antallet medlemmer av deres økosystem; imidlertid, ODH, Change Healthcare, Accenture, PLC, Altarum Institute, og mange flere tilfeldigvis er på listen.

Health Utility Network

Selv om det er ganske nytt, til Health Utility Network skaper mye sprøytenarkoman i markedet. I virkeligheten samarbeider IBM, Aetna, PNC Bank, Anthem og Health Care Service Corporation (HCSC) for å skape dette konsortiumøkosystemet for helsesektorer.

Videre er deres primære mål å forbedre sporbarheten og interoperabiliteten i helsevesenet. Ettersom IBM er i blandingen, kan vi trygt anta at plattformen vil være basert på Hyperledger Fabric. I alle fall, i henhold til, vil de lansere en serie løsninger for å bidra til å utvide sektoren.

Kontur

Contour blockchain er en av pionerene innen blockchain-konsortier. I virkeligheten er prosjektet deres fokusert på finansielle sektorer. Mer, de vil bruke R3s teknologi for å sikkerhetskopiere blockchain-plattformen. Det primære målet er å digitalisere hvert eneste dokument i finanssektorene. Etter det kan de begynne å lansere en serie løsninger.

For tiden har de tolv banker i økosystemet. De inkluderer –

Mizuho, ​​Scotiabank, BNP Paribas, CTBC bank, Bangkok Bank, ING, Intesa Sanpaolo, Natwest, SEB, US Bank, BBVA og HSBC.

Marco Polo

Marco Polo er en annen flott i vår blockchain-konsortiumliste. De ble lansert i 2017 og fokuserte hovedsakelig på handelsfinansiering blockchain nisje. Primært satser de på å tilby kapitalfinansiering i sin løsning TradeIX-plattform. Mer, de bygger løsningen til r3 Corda.

Flere finansielle sektorer som SMBC, Bangkok Bank, ING, Standard Chartered Bank, BNP Paribas, Forfaiting Association (ITFA), NatWest, OP Financial Group, Natixis, Commerzbank, DNB og International Trade er en stor del av økosystemet.

Vi handler

We.trade, noe som gjør det enkelt for forbrukere å få kontakt med potensielle selgere og leverandører og administrere alle betalinger og bestillinger. Videre er hver eneste virksomhet på Blockchain KYC. Så det er ingen spørsmål om svindel eller korrupsjon.

Et annet flott aspekt av dette blockchain-konsortiet er at det hjelper også å velge forskjellige bankprodukter. Bankene i økosystemet tilbyr også betalingsgarantier. For tiden har de åtte banker under plattformen.

Batavia var en av de minste blockchain-konsortiene så langt. De har bare fem medlemmer i deres økosystem. For å få teknisk sikkerhetskopiering, søker de hjelp fra IBM. Disse fem bankene er –

Commerzbank, Bank of Montreal, Erste Group, UBS og CaixaBank.

Batavia fokuserer på border blockchain-applikasjoner, for eksempel å bruke smarte kontraktfunksjoner for enhver økonomisk løsning. Med hjelpen kan du spore betalinger over landegrensene og sende eller motta betalinger på en enkel måte. Imidlertid har Batavia slått seg sammen med We.Trade og eksisterer ikke lenger nå.

Meld deg på nå: Enterprise Blockchains og Trade Finance Course

MOBI

Mobility Open Blockchain Initiative er et ideelt konsortium basert på Blockchain. Den består av fremtidsrettede frivillige organisasjoner, selskaper og myndigheter for å sikre mobilitetstjenester som er trygge og rimelige.

I tillegg tilbyr de også grønnere, effektive og mindre overbelastede løsninger med de typiske standardene for Blockchain. De startet med kjøretøyidentiteter og ville snart også dekke andre mobilitetssektorer. For tiden har de 87 medlemmer.

Trusted IoT Alliance (TIA)

IoT-sektoren har større behov for tillit. Dermed kom Trusted IoT Alliance for å redde dagen. I virkeligheten har de som mål å gjøre IoT-bransjen mer pålitelig og indusere lesbarhet. Derfor bruker de IoT-sensorer med smarte kontrakter for å legge til rette for et digitalt sporingsmiljø.

En annen stor fordel er at de tilbyr full frihet når det gjelder innovasjoner. Så du får de beste verktøyene for å utvikle det nye prosjektet ditt. For tiden har de 42 medlemmer.

Japan Exchange Group – JPX

Ulike japanske finans- og IT-institusjoner dannet dette blockchain-konsortiet kalt Japan Exchange Group. Foreløpig har de 44 medlemmer, og alle er finansielle eller IT-selskaper. Men hva er det primære målet?

Vel, de vil utvikle løsninger for kapitalmarkedene. Videre er noen av deres prosjekter i gang. Disse inkluderer –

KYC-operasjoner, handelsmatchingsprosesser, prosess før avregning av verdipapirhandel over grenser og så videre.

Avsluttende tanker

Til slutt endrer blockchain-konsortier virkelig måten markedet fungerte i alle disse årene. I stedet for konkurranse samarbeider de for å gjøre verden til et bedre sted. I tilfelle du ønsker å utvikle en helt egen bedriftsløsning, kan du begynne med å bli med i et konsortium der ideene dine blir næret.

I denne veiledningen har vi listet de 20 største blockchain-konsortiene. Sjekk dem ut og velg den som passer dine behov. Hvis du vil lære mer om denne typen Blockchain, anbefaler vi å starte med vårt gratis blockchain-kurs.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map