Asset Tokenization on the Blockchain – En komplett guide

Den følgende diskusjonen tar sikte på å reflektere over det grunnleggende om aktiveringstokenisering med blockchain og hvordan systemet vil fungere med blockchain.

Blockchain er utvilsomt et av de varme temaene som presenteres i finansverdenen. Det har introdusert forskjellige nye fremskritt ved siden av å presentere forskjellige fordeler med sine egenskaper som desentralisering, gjennomsiktighet, distribuert struktur og uforanderlighet. Derfor har blockchain funnet forskjellige applikasjoner i det globale økonomiske økosystemet, og aktiveringstokenisering er en av de bemerkelsesverdige omtalene som trekker oppmerksomhet mot blockchain.

Kapitalforvaltning er en veldig viktig bekymring for alle organisasjoner. Imidlertid er det eksisterende kapitalforvaltningslandskapet plaget med forskjellige tilbakeslag på grunn av duplikat av dokumenter, begrenset gjennomsiktighet og forfalskning. Tokenisering av eiendeler kan hjelpe til med å utnytte funksjonene til blockchain for å transformere den fysiske kapitaladministrasjonsprosessen.

Lesere kunne finne ut betydningen av tokenisering av eiendeler og typer sammen med årsakene til at de valgte tokenisering av eiendeler. I tillegg vil diskusjonen også reflektere over de forskjellige områdene der den nye trenden med tokenisering av eiendeler kan brukes.

Meld deg på nå:Centralclass Digital Currency (CBDC) Masterclass

Hva er Asset Tokenization, og er det virkelig nødvendig?

Tokenisering er i utgangspunktet prosessen som involverer konvertering av fysiske så vel som ikke-fysiske eiendeler til blockchain. Konseptet med blockchain-tokenisering har fått betydelig popularitet i nyere tid. Gradvis er tokenisering å finne blockchain-applikasjoner i tradisjonelle bransjer som eiendom, aksjer og kunstverk. Så hvorfor trengte vi tokenisering i utgangspunktet?

Mange vil anta at aktiveringstokenisering startet med kryptovaluta. Tvert imot har tokenisering blitt brukt siden 1970-tallet som et datasikkerhetsapparat for finansielle tjenester. Mange konvensjonelle virksomheter i finansverdenen utnytter tokenisering for å beskytte sensitiv og konfidensiell informasjon som kredittkortnumre, personlig identifiserbar informasjon og finansregnskap..

Generelt innebærer den tradisjonelle tilnærmingen til tokenisering å erstatte sensitiv informasjon til brukere med et token som faktisk er en streng med ikke-sensitive bokstaver og tall. La oss ta et eksempel for å forstå den konvensjonelle tilnærmingen til aktivering av tokenisering. Mobilbetalinger bruker et av de viktigste eksemplene på tokenisering.

tokenisering av eiendeler

Hvordan det brukes

Noen sykehus bruker tokenisering for pasientjournaler, mens programmer utnytter tokenisering for å sikre påloggingsinformasjonen. Videre har tokenization også funnet applikasjoner i tilfelle styring, for eksempel velgerregistrering. Eiendomstokenisering i blockchain for offentlige løsninger kan bidra til å beskytte en mengde sensitiv informasjon. På den annen side er det også viktig å legge merke til årsakene til å komme med blockchain-tokenisering.

Deretter legger banken detaljene til kunden inn i en kryptografisk funksjon for å lage tokens. Deretter mottar kunden tokenet som representerer kredittkortet sitt på telefonen. Enhver kriminell som prøver å hacke seg inn i brukerens telefon, vil bare kunne finne token uten kredittkortinformasjon. Et annet viktig aspekt ved aktivering av tokenisering er at den ikke er begrenset til kun finansiell informasjon.

Det hele startet med kryptovalutaer, og det forventes nå å introdusere en ny type token eller digital eiendel kalt CBDC eller sentralbankens digitale valutaer. I virkeligheten er CBDC og kryptokurver ganske forskjellige fra hverandre, selv om begge er digitale eiendeler eller tokeniserte eiendeler.

Hvis du er nysgjerrig på forskjellen mellom blockchain-aktivert CBDC og annen krypto, så er det en guide til krypto vs CBDC som du bør sjekke ut.

Gjeldende kapitalforvaltningsscenario

For å finne bakgrunnen bak introduksjonen av aktiveringstokenisering, er det viktig å forstå den eksisterende tilstanden til kapitalforvaltning. Kapitalforvaltning refererer i utgangspunktet til prosessen med å produsere, anskaffe, lagre og administrere eiendomsrelaterte dokumenter før, under og etter prosessen med overføring av eierskap. For eksempel kan smarte kontrakter hjelpe til med automatisering av oppgaver.

På den annen side kan distribuert hovedboksteknologi tjene som en eneste sannhetskilde for å redusere informasjonsforskjeller. Det er et pålitelig instrument for å handle aksjer, aksjer, eiendom, obligasjoner og lignende typer eiendeler. Det eksisterende kapitalforvaltningsøkosystemet inkluderer ulike interessenter, inkludert flere mellommenn som investorer, meglere, revisorer og depotmottakere. Derfor er det uunngåelig å forvente en betydelig økning i den totale kostnaden for prosessen.

Problemer i kapitalforvaltning

Samtidig gir den konvensjonelle tilnærmingen til kapitalforvaltning også en høyere sårbarhet for sjansene for svindel og feil. I tillegg påpeker følgende problemer i kapitalforvaltningsindustrien behovet for fordeler med aktiva-tokenisering.

 1. Den nåværende kapitalforvaltningsindustrien er avhengig av tilnærminger som skaper eksepsjonelle problemer med å finne feilkilden hvis en skulle oppstå. Videre skaper kompleksiteten i kapitalforvaltning med tradisjonell tokenisering også barrierer for å sikre bevist ansvarlighet.
 2. Den fragmenterte lagringen av data med eksisterende tokeniseringsmekanismer skaper også behovet for blockchain-tokenisering. Alle partene som er involvert i kapitalforvaltningstransaksjoner med konvensjonell tokenisering har sine egne versjoner av data. Som et resultat skaper det betydelige vanskeligheter med å påpeke feilkilden, spesielt med tanke på kompleksiteten i prosessene.
 3. Et annet fremtredende spørsmål som plager den eksisterende tilstanden for kapitalforvaltning, refererer til komplisert ombordstigningsprosess. Ondsinnede agenter kan utnytte lengre varighet og langsom hastighet på konvensjonelle tokeniseringsprosesser. Hackere kan utnytte sårbarhetene som følge av komplikasjoner i prosessen og bruke falske dokumenter eller ID-er for å komme ombord uten problemer.

Separere aktiveringstokenisering fra verdipapirisering og fraksjonelt eierskap

Fordelene med blockchain-teknologi med aktiveringstokenisering vil også forbedre informasjonssikkerheten gjennom tidsstempler og kryptografisk kryptering. Blockchain-tokenisering er litt, men ikke helt, forskjellig fra de tradisjonelle tokeniseringsmekanismene. De konvensjonelle tokeniseringsmekanismene fokuserte bare på data, mens aktiveringstokeniseringen med blockchain brakte fokus på eiendeler.

Du kan utstede en blockchain-token som en digital representasjon av alle faktiske omsettelige eiendeler. Det lar deg handle med enda en brøkdel av eiendelen. Nå kan mange nybegynnere forveksle prosessen med fraksjonelt eierskap eller verdipapirisering. Tokenisering av eiendeler med blockchain har imidlertid betydelige forskjeller med dem begge.

Tokenisering og securitisering er helt andre vilkår. Tokenisering innebærer transformasjon av alle virkelige eiendeler til et digitalt token med høyere likviditet. På den annen side handler securitisering om konvertering av eiendeler med lav likviditet til sikkerhetsinstrumenter som har høyere likviditet.

Sikkerhetstokenene vil gi opsjoner for handel i markeder så vel som reseptfritt. Blockchain-tokenisering er forskjellig fra fraksjonelt eierskap, da sistnevnte gir muligheten for å bringe urelaterte parter til ett sted for å nyte handel i den digitale verden.

Eksempel for forståelse av aktiveringstokenisering

Du må ha fått et tydelig inntrykk av aktiveringstokenisering på blockchain nå. Det er imidlertid viktig å forstå hvordan tokenisering fungerer ved å ta eksemplet med investering i eiendom. Du vil investere i en bestemt eiendom, og du har bare $ 5000 for å foreta en tidlig investering. I slike tilfeller kan du se etter små begynnelser med fokus på kilder som kan hjelpe deg med å få inn ønsket investering til moderate priser..

For eksempel kan du tenke deg å investere noen få tusen i et gap på to eller tre måneder. Imidlertid kan en slik tilnærming virke malplassert, spesielt i eiendomsbransjen. Tenk på det slik – du kan ikke kjøpe noen få kvadratmeter i en leilighet to måneder av gangen før du kan kjøpe hele leiligheten. På samme måte kan du tenke på situasjonen i omvendt retning for å vite hvordan aktiva-tokenisering blir viktig.

I den virkelige verden er sentralbankens digitale valutaer eller CBDC en lignende tilgang på aktiveringstokenisering. De to typene CBDC du vil møte er –

 1. Detaljhandel CBDC
 2. Engros CBDC

Detaljhandel CBDC er hovedsakelig for folk generelt og ikke egnet for selskaper. På den annen side introduseres engros-CBDC-er for finans- eller betalingsorganisasjoner. I større grad er engros-CBDC ansvarlig for sikkerhetsoppgjør og øker effektiviteten i betalinger..

Her er en guide til sentralbankens digitale valutaer som vil hjelpe deg med å forstå CBDC-er i detaljhandel og engros.

Eiendomsscenario

For eksempel har du en leilighet, og du har et presserende behov for litt penger. Imidlertid trenger du bare $ 40.000 mens leiligheten din har en verdi på $ 200.000. Er det mulig for deg å bruke den aktuelle eiendommen til å skaffe pengene du ønsker i en gitt situasjon? Dette er hvor du kan se på utsiktene for å bringe blockchain-tokenisering inn i bildet. La oss se nærmere på hvordan tokenisering fungerer her, bortsett fra det faktum at det hjelper til med konvertering av eierrettigheter i en eiendel til et digitalt token..

Asset tokenization kan hjelpe deg med å konvertere leiligheten til en verdi av $ 200 000 til 200 000 tokens. Hvert symbol ville ha en andel på 0,0005% av leiligheten. I tillegg muliggjør aktivering av tokenisering på blockchain-plattformer støtte for smarte kontrakter som Ethereum. Hvis en bruker kjøper på token, får de 0,0005% av eierskapet i eiendelen. På den annen side gir kjøp av 80 000 tokens rett til en person å eie nesten 40% av den aktuelle eiendelen.

Siden blockchain er en uforanderlig hovedbok, kunne brukerne ikke slette eierskap etter å ha kjøpt tokens. Derfor er det tydelig forståelig hvordan blockchain kan bidra til å bringe fordelene ved aktiveringstokenisering nærmere brukerne. Tokenisering kan muliggjøre bedre likviditet, raskere oppgjør og reduserte kostnader uten bekymringer. Som et resultat fortsetter det å bli populært med fremtredende virksomhets blockchain-brukstilfeller.

Typer token brukt i Blockchain Tokenization

Nå som du vet grunnleggende om aktivering av tokenisering, kan vi finne ut mer om typer tokens. Hvis du investerer i å utvikle en tokenisert eiendel, bør du se på de forskjellige typene tokens som ofte brukes i blockchain-landskapet. Den første kategorien tokens refererer til de som er klassifisert på grunnlag av deres natur. Her er typene tokens i blockchain-verdenen for forskjellige eiendeler.

 1. Materielle tokens er samlingen av eiendeler med spesifikk pengeverdi sammen med generell tilgjengelighet i fysisk form.
 2. Fungible tokens refererer til digitale eiendeler som er opprettet på en måte som alle tokens har samme verdi. Dette betyr at en Bitcoin er lik en Bitcoin, og brukere kan kun bytte den med en Bitcoin.
 3. Ikke-fungible tokens er også en annen fremtredende bekymring for aktivering av tokenisering. De ikke-fungible eiendelene har generelt unike egenskaper og kan ikke byttes ut.

Spekulerte poletter

Tokeniserte eiendeler er også underlagt påvirkning fra spekulasjoner. Derfor kan du finne følgende tokens som har spekulasjoner om det underliggende elementet. For eksempel er stablecoins en form for tokeniserte eiendeler der den brukte flere typer tokens for å skape en stabil verdi.

 1. Utility tokens er et fremtredende eksempel på tokens i blockchain for eiendeler på grunnlag av spekulasjoner. Utility tokens er i utgangspunktet digitale tokens som kan støtte finansieringen for å utvikle kryptovaluta. I tillegg kan det også hjelpe med å kjøpe et bestemt produkt eller en tjeneste presentert av agenten som utsteder kryptovalutaen.
 1. Eiendomstokenisering er bedre med sikkerhetstokener, da de fungerer som en av de beste kryptovalutatrendene i det eksisterende markedet. Fordelene med sikkerhetstokener er tydelige i deres funksjonalitet til å fungere som digitale representanter for tradisjonelle sikkerhetsinstrumenter.
 1. En annen bemerkelsesverdig type token som brukes mye i omløp for tiden er valutatoken. Valutatokener representerer i utgangspunktet valuta i digital form, og gir dermed en annen direkte fordel av aktiveringstokenisering.

Nysgjerrig på forskjellen mellom sikkerhetstokener og verktøystokener? Her er en guide til sikkerhetstoken vs verktøystoken.

Hvorfor skal bedrifter velge tokenisering?

Med klarhet om forskjellige typer tokens som er tilgjengelige for å tokenisere eiendelene dine, er det rimelig å bevege seg mot grunner til å velge det samme. Mange selskaper som bruker blockchain-teknologi vurderer for øyeblikket aktiveringstokenisering på grunn av følgende årsaker,

1. Bedre likviditet

Den fremste posten blant fordelene ved aktiva tokenization refererer til høyere likviditet. Privatbedrifter opplever mange problemer, spesielt med den ekstra tiden det tar for kjøpere og selgere å kjenne hverandre i tillegg til tjenestetilbudene. I tillegg må virksomheter bruke mye tid på å bestemme faktorene for å drive virksomhet sammen og ansette advokater, så vel som andre tjenesteleverandører for å lage kontrakter for gjennomføring av transaksjoner..

På den annen side hjelper aktiveringstokenisering til å gjøre prosessen strømlinjeformet og jevnere. Tokenization av eiendeler bringer virksomheten blockchain plattform som viser en representasjon av tokens som private selskapets verdipapirer. Tokens selges deretter til deltakere med forhåndsvurderinger i lignende områder i rollen som autoriserte investorer med tilstrekkelig kapital til risikotaking.

Investorer kan også forlate plattformen når som helst ved å selge ut tokens på et sekundært marked effektivt og enkelt. Som et resultat trenger ikke investorer å bekymre seg for tidlig innløsning og de enorme kostnadene forbundet med det. Deretter kan enkeltpersoner og byråer med høy formue investere i private verdipapirer. På sikt kan aktiveringstokenisering føre til utvikling av et globalt marked for private verdipapirer.

2. Ingen flere mellommenn

Tradisjonelt tok handel med dager, eller til og med måneder, for å oppnå ønsket oppgjør for involverte parter. Eiendomshandel bringer inn eksterne enheter for å validere dokumentasjon på transaksjoner sammen med investorers berettigelse. De eksterne enhetene kan i sin tur legge opp til kostnadene ved prosessen. På den annen side kan aktiveringstokenisering med blockchain gi bedre gjennomsiktighet og uforanderlighet gjennom smarte kontrakter. Som et resultat kan tokenisering ta mellomleddene fra transaksjoner for bedre effektivitet.

3. Automatisering og effektivitet

Bruk av smarte kontrakter med blokkjedebasert aktiveringstokenisering er også nyttig for automatisering av en stor del av prosessen. Reduksjon av mellommenn fjerner kostnadene for mellommenn og den innsatsen som trengs for å administrere hele prosessen. Så alle brukere kan oppnå transaksjoner med raskere og kostnadseffektivitet.

4. Bedre åpenhet

Et annet bemerkelsesverdig høydepunkt som markerer effektiviteten i tokenisering av eiendeler refererer til gjennomsiktighet. Ved hjelp av tokenisering kan tokeninnehaveren legge sine rettigheter og ansvar i kontrakter for definisjon av tokenattributter, samt en omfattende eierregistrering. Som et resultat kan brukere ha en klar ide om personen de har å gjøre med, deres kraft og kilden til å kjøpe tokenet. Alle disse faktorene kan forbedre gjennomsiktigheten i kapitalforvaltningsprosesser.

5. Bedre tilgjengelighet

Den endelige fordelen forbundet med aktiveringstokenisering peker på bedre tilgjengelighet. Det er nyttig i fragmentering av et bestemt aktivum i minimum mulige beløp som tokens. Deretter driver tokenization også investorer til å få eierskap til en minimal andel aksjer. Som et resultat kan bedrifter finne åpne dører for kapitalforvaltning med betydelig avslapning i minimum investeringsbeløp og periode.

Se On-Demand virtuell konferanse om digitale eiendeler og sentralbankens digitale valutaer (CBDC) nå!

Bransjer der tokenisering er aktuelt

Alle disse årsakene indikerer tydelig potensialet for tokenisering med blockchain innen domenet for kapitalforvaltning. Med digital transformasjon av blockchain som får fart i forskjellige sektorer og den voksende fremtredende delen av blockchain-teknologi, er det rimelig å forvente aktiveringstokenisering i mange bransjer i fremtiden. La oss ta en kort oversikt over anvendelsene av tokenisering i forskjellige bransjer.

1. Økonomi

Finansteknologibransjen har utnyttet blockchain for å reformere industrilandskapet på forskjellige måter. Blockchain i betalingstokenisering har bidratt til å transformere marginutlån, investeringer eller produktstrukturering. Tokenization gir finansorganisasjoner tilgang til muligheter for å transformere eiendelene og tillater sømløse utvekslingsfunksjoner. Som et resultat kunne selgere unngå lagring av faktiske kredittkortnumre til kunder i POS-maskiner og andre systemer. Derfor bidrar tokenisering til forbedringer i likviditet og reduserer brudd på datasikkerheten.

2. Eiendom

Eiendom er også en annen bemerkelsesverdig sektor som utnytter aktiveringstokenisering til fordelene. Blockchain for eiendomsmegling fokuserer på effektivisering av investeringsprosessen, fra og med eliminering av mellomledd. Som et resultat kan det skape kostnadseffektive og enkle måter for samhandling mellom kjøpere og selgere. Videre tillater tokenisering omfattende inkludering i eiendomsmarkedet, da det kan muliggjøre investering av et hvilket som helst beløp i eiendom. Samtidig er tokenisering også en pålitelig beskyttelse mot svindel med eiendom.

3. Helsevesen

Helsesektoren vurderer aktiveringstokenisering for å håndtere noen av de kritiske utfordringene man ofte møter i vår tid. Tokenisering av blockchain for helseløsninger kan hjelpe til med å erstatte sensitive og konfidensielle pasientdata som ePHI, PAN og NPPI med ikke-sensitive verdier. Viktigst av alt, pasienter og helseorganisasjoner får kontroll over opprettelse, tilgang og deling av sensitive data fra formidlere som forsikringsselskaper.

Se On-Demand-webinar om Digital Asset Convergence – Blockchain and the Rise of Embedded Finance nå!

Konklusjon

Til slutt er det tydelig kjent at tokenisering kan stave nye referanser for kapitalforvaltningsindustrien. Den raske skalerbarheten av digitalisering kaller også bedrifter i forskjellige sektorer for å vurdere aktiveringstokenisering. I tillegg kan tokenisering også gi fordeler på individnivå, og dermed styrke deres relevans i det eksisterende markedet.

Med så mange problemer knyttet til sikkerhet og gjennomsiktighet som plager den eksisterende kapitalforvaltningsindustrien, er det rimelig å velge tokeniserte eiendeler med blockchain-teknologi. I løpet av tiden vil tokeniserte eiendeler bli et av de dominerende instrumentene i en digital økonomi. Hvis du vil lære mer om tokenisering på blockchain, bør du begynne å utforske den brede samlingen av blockchain-kurs akkurat nå!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map