20+ bruksområder for Blockchain-teknologi som du bør vite

Å lære bruk av blockchain-teknologi kan gi deg en klar forståelse av hvordan den kan forandre verden rundt oss. Hvis du er ny innen blockchain og ønsker å lære inn og ut av blockchain-teknologi, kan læring av bruken av blockchain-teknologi virkelig hjelpe!

Det er ingen som benekter virkningen av blockchain-teknologi i vår virkelige verden. Selv de erfarne blockchain-brukerne kan dra nytte av å lære brukstilfellene for blockchain-teknologi. Og hva med bedrifter? Vel, vi fikk alle dekket ettersom vi vil gå gjennom bruksområder for blockchain-teknologi fra forretnings- og forretningsperspektivet.

Bortsett fra det, vil vi også dekke virkelige bruksområder for blockchain-teknologi som er rettet mot mennesker som ikke er fra teknisk bakgrunn. Samlet sett vil dette innlegget være en komplett guide for å lære om brukssakene for blockchain-teknologi.

Men før vi gjør det, må vi lære om Blockchain-teknologi. La oss komme i gang.

Blockchain Technology: En ny måte å se verden på

Verden vår er sentralisert. Hvis du ser deg selv rundt, vil du finne mange tjenester som bruker sentralisering for å drive hele prosessen. Banken du besøker for å sette inn eller veksle penger er sentralisert, og de eier eierskapet til eiendelene dine på flere måter enn du kan tenke deg.

Blockchain-teknologien er her for å bryte sentraliseringens sjakler og gi sluttbrukerne bedre muligheter. I kjernen er blockchain et desentralisert, peer-to-peer ledgerbasert nettverk der det ikke er noen sentral autoritet.

Kjernetanken med desentralisering er det som gjør blockchain-teknologien så populær. Den brukes nå i forskjellige sektorer for å forbedre tilstanden deres. 

For å sikre desentralisering bruker nettverket noen viktige ting for å få desentraliseringen til å fungere.

  • Hver kollega deltar i å vedlikeholde nettverket. Hver kollega har også en full reskontokopi.
  • Nettverket bruker også en konsensusmetode som validerer transaksjoner.
  • Gruvedrift er også gitt til jevnaldrende der de trenger å delta i konsensusmetoden ved å følge reglene for gruvedrift.

Hvis du er ny i blockchain, anbefaler vi å sjekke ut vår detaljerte guide om blockchain som vi har laget for nybegynnere: Blockchain For Beginners: Getting Started Guide.

 

20+ bruksområder for Blockchain-teknologi som du bør vite

Nå som vi har forstått det grunnleggende om blockchain-teknologi, kan vi nå skifte fokus på blockchain-teknologien.

Først vil vi se på bruken av blockchain-teknologi fra et forretningsperspektiv.

Virksomhetsbruk for Blockchain-teknologi

Bedrifter har forskjellige behov. De trenger teknologi som kan være effektiv, progressiv og hjelpe dem med å løse smertepunktene knyttet til tidligere teknologier. 

Blockchain gir det forbedringsområdet for bedrifter, og det kan allerede sees i det nåværende markedet. Sektorer som finans, helsetjenester, eiendom, energi, media og andre beveger seg mot adopsjon av blockchain sakte og kort tid.

La oss se på noen av forretningsbrukene for blockchain-teknologi.

 

Helsevesen

Vi er for tiden midt i en pandemi. Og hvis du ser på dataene, er ikke helsevesenet vårt forberedt på noe stort som dette. I noen land har det vært en stor etterspørsel etter senger, og det er ingen måte å lære hvor senger er tilgjengelige. Dette er på grunn av det sentraliserte helsevesenet vi har brukt de siste tre til fire tiårene.

En sentralisert tilnærming betyr at det ikke er noen riktig måte å kommunisere mellom sykehusene om å dele kritisk informasjon om senger, medisiner eller pasientprofiler. Et annet problem at dagens sentraliserte systemer er mangel på sporing av medisiner. Dette fører til høyere priser på medisiner som er svart markedsført av sykehusene selv. Kort sagt mangler det åpenhet i hele systemet.

Blockchain endrer alle disse. Det gir et gjennomsiktig, tillitsfritt og uforanderlig system som kan endre hvordan helsetjenester kan takle problemene. For eksempel kan medisinene spores ved å integrere det i forsyningskjeden. Ved å bruke et tilkoblet blockchain-nettverk kan også hver spiller dele viktig informasjon med hverandre. Pasientene kan også stole mer på systemet og forstå hvordan systemet fungerer.

En bemerkelsesverdig aktør innen helsetjenester som endrer landskapet ved hjelp av blockchain-teknologi er BurstIQ. Det er en sikkerhetsplattform som gjør det mulig for selskaper å overføre pasientdata på en sikker måte fra ett sted til et annet. De følger også strenge regler for overholdelse av HIPAA.

Vi har dekket Blockchain For Healthcare hvor du kan finne alle de interessante brukssakene og applikasjonene.

Supply Chain Management

Det er ingen tvil om at kjernen ryggraden for enhver virksomhet der ute er supply chain management. Det være seg detaljhandel eller e-handel, det å ha en optimal forsyningskjede kan gjøre eller ødelegge en virksomhet.

Selv om bedrifter jobber imponerende med dagens administrasjonssystemer for forsyningskjeder, er det fortsatt noen store ulemper som ikke lar det fungere med maksimal optimal ytelse.

Nåværende smertepunkt for styring av forsyningskjeden er sporbarhet. Blockchain-teknologi gir gjennomsiktighet i hele forsyningskjedeprosessen. Det gir bedrifter muligheten til å spore varene fra kildepunktene til leveringspunktene. Disse sporingene gjøres nøyaktig og gir en bedre måte å håndtere varer og deres tilstand på.

Matindustrien kan bruke den radikale endringen som tilbys av blockchain-teknologi. IBM Food Trust er et av de viktigste eksemplene når det gjelder å spore mat. De sporer mat fra opprinnelse til forbruk, og kommer nesten alle i prosessen, inkludert forhandlere, produsenter, leverandører og sluttbruker. Det fungerer ved å merke hver matvare med en unik strekkode som genereres av blockchain. Den blir deretter sporet gjennom hele livssyklusen. Så hvis noe går galt, vil systemet bli varslet om det, og passende skritt vil bli tatt for å løse det.

Hvis du er interessert i å lære mer om forsyningskjeden og dens innvirkning på blockchain-teknologi, så sjekk ut The Ultimate Blockchain And Supply Chain Course!

Ta også en titt på Blockchain For Supply Chain: The Game Changer

Eiendom

Eiendom er en stor næring, og tallene snakker for seg selv. Bare i USA blomstrer eiendomsvirksomheten med rundt 6-7% hvert år med gjennomsnittlig medianpris for hus rundt $ 300K. Nummeret kan gi deg inntrykk av at eiendom fungerer som lovet og ikke lider av noen problemer. Det er helt feil!

Eiendom kan generelt være et veldig lønnsomt marked. Imidlertid er det ikke så optimalt eller lønnsomt som det burde være – med riktig teknologi.

De nåværende smertepunktene for eiendom er mangel på åpenhet, mellomledd, lang prosess og svindel. Så, hva betyr alle disse??

Eksempel

Hvis du bestemmer deg for å kjøpe et hus i 2020, må du gjennom et trinn eller en prosess som kan være tidkrevende og kostbar. I de innledende stadiene må du sjekke om eiendommen du har bestemt deg for å kjøpe, er lovlig solgt av den virkelige eieren eller ikke. For å bekrefte det, må du ansette en advokat for å verifisere papirene. På toppen av det kan papiret falses for å lure den potensielle kjøperen. Etter at du er fornøyd med papirenees eierskap og originalitet, kan du deretter flytte til å kjøpe eiendommen gjennom en mellommann.

Mellommennene har sine egne fordeler og ulemper. Selvfølgelig hjelper de deg med å lukke avtalen, men tar også en god del gebyrer for det de gjør. For ikke å nevne, de legger til et lag med kompleksitet i hele prosessen med å kjøpe huset. 

Men hvordan løser blockchain-teknologi problemene med eiendom?

Det gjør det ved å gi gjennomsiktighet, fjerne mellomledd, legge til verifiserbarhet og redusere kostnader. Siden blockchain tilbyr en pålitelig og gjennomsiktig plattform, er det ikke behov for mellommenn, da alt er gjennomsiktig for både kjøper og selger. Eiendommene kan også registreres digitalt og legge til verifiserbarhet til eiendommen, inkludert eieren. 

Så hvis du kjøpte en eiendom gjennom en plattform eller markedsplass drevet av en blockchain-plattform, må du velge eiendommen og kjøpe den uten å tenke mye på.

Plattformen vil ta seg av alt annet, inkludert å legge til lån og prosessering av eierskap gjennom smarte kontrakter. Den smarte kontrakten er en måte å automatisere aspekter ved en kontrakt som å overføre eierskap til kjøperen når alt lånebeløpet er betalt. Smarte kontrakter kan kodes for å inkludere spesielle forhold. Det er i utgangspunktet et juridisk dokument i kode.

Det er mange selskaper som bruker blockchain-teknologi. Noen av de bemerkelsesverdige inkluderer PropertyClub, ManageGO, og RealBlocks.

Energi

Når vi snakker om energi, betyr det energien som genereres på forskjellige måter, for eksempel fra kull, vind eller sol. Elektrisitet er en av de viktigste energiformene som driver nesten alt rundt oss. Energisektoren har sett radikale endringer de siste to til tre tiårene, som dekker flere områder og produserer energi som driver storbyer. Rekkevidden er imidlertid begrenset, og det er problemer som må løses.

I kjernen er hovedårsaken til at energisektoren ikke er i stand til å løse problemene, at den er sentralisert. Kjerneproblemene inkluderer utilgjengelighet, mindre bærekraft og gjennomsiktighet. 

Alle disse kommer til å endres med blockchain-teknologi, da det vil forbedre tonnevis av brukssaker, inkludert grossistdistribusjon, peer-to-peer energihandel, og så videre!

Dette betyr at brukere kan produsere energi og koble den til et åpent nett for andre å konsumere. Ideen er fantastisk ettersom den fjerner sentralisering og gjør det mulig for energi å nå deler av verden der det ikke er levedyktig for selskaper å lage infrastrukturen. Peer-to-peer-energihandelen kan automatiseres med smarte kontrakter. 

Nett+ er et av de energiselskapene som bruker blockchain-teknologi for å muliggjøre engros energidistribusjon inkludert peer-to-peer energihandel.

Vi på 101Blockchains snakket også med administrerende direktør i Energy Friendly Solutions, S.A., Oscars Odin. I intervjuet snakket han om å skape hvordan blockchain-teknologi kan bryte monopolet på energisektoren og bruke peer-to-peer-utveksling. Han snakker hvordan IoT-enheter kan kobles sammen, noe som gir sporbarhet, gjennomsiktighet og tillit i hele nettverket. De ønsker å endre energisektoren med sin innovative teknologi. For å vite mer, anbefaler vi å sjekke samfunnets søkelysintervju.

https://www.youtube.com/watch?v=YGsi0OKe360

Media

Den siste virksomheten bruker for blockchain-teknologi som påvirker vi skal diskutere, er mediesektoren. Det er en av de sektorene som stadig utvikler seg, avhengig av de sosialøkonomiske forholdene i regionen. Kina har for eksempel streng mediekontroll som kan føre til kontrollerte medier og frihet.

Dette er imidlertid ikke tilfelle for hvert land der ute. Med gratis media kommer det mange andre problemer, inkludert IP-krenkelse, sentralisert innhold og inntektsgenerering.

Et annet problem som mange brukere lider av er manglende evne til å velge plattformen de ønsker. Så hvis du er en innholdsskaper og vil nå så mange mennesker som mulig, må du velge de populære innholdsplattformene der ute. Dette begrenser ikke bare publikum du får, men også pengene du tjener på innholdet ditt, ettersom plattformene kutter et godt beløp for tjenester som avgifter. Dette er ikke en vinn-vinn-situasjon for innholdsskapere.

Eksempel

YouTube er et godt eksempel på et innholdsmonopol. Opprinnelig klarte de å samle inn massevis av innhold ved å tilby gode innholdsskapingspenger til plattforminnholdsskaperne. Men med tiden gjorde de alt strengt ved å gi mindre verdi til innholdsskaperne. Algoritmen deres var også i spørsmål da den favoriserer en type innhold enn andre. På grunn av problemet er det sentralisering.

En desentralisert tilnærming ved bruk av blockchain-teknologi er banebrytende i media da den løser de fleste problemene. Innholdsskaperen kan frigjøre innholdet sitt i en desentralisert plattform hvor det ikke er noen begrensning verken på rekkevidde. Det er heller ingen avgiftsreduksjon for å dele innholdet til Internett. Til slutt inneholder hvert innhold koder som kan brukes til å finne ut IP-krenkelser.

Så hvis noen gjør en IP-krenkelse, kan systemet oppdage det selv og ta handlinger basert på smarte kontraktsdefinisjoner.

Spotify har som mål å bruke blockchain-teknologi for å skape et bedre forhold mellom brukeren og skaperne.

Bruker for Blockchain Technology for Enterprise

Nå som vi har forstått hvordan blockchain-teknologi er til fordel for virksomheten, kan vi se på bedrifter. Selv om bedrifter er en slags virksomhet, blir de for det meste definert som bedrifter som er store i målgruppen og skalaen.

Så hvis du er en del av bedriften som løser problemene til millioner av brukere, kan det hjelpe deg å lese denne delen.

Akkurat nå er blockchain fortsatt i sin spedbarnsfase. Imidlertid er det inaktiv utvikling av flere enheter over hele verden. Hyperledger er et av de viktigste eksemplene på blockchain-utvikling over hele verden. Det er et paraplyprosjekt med åpen kildekode som består av verktøy, rammer og biblioteker for bedrifter for å bygge og utforske løsninger rundt blockchain-teknologi..

På 101Blockchains.com har vi dekket Hyperledger i dybden. Så hvis du vil lære mer om det, kan du sjekke ut artiklene nedenfor.

  • Analyst Corner: Hva er Hyperledger?
  • Hyperledger Fabric 2.0: Next Generation Blockchain
  • Hyperledger Fabric brukstilfeller og casestudier

Vi har også dekket bruken av blockchain-teknologi for virksomheten. 10+ Must Know Enterprise Blockchain Use Cases der vi diskuterte must know enterprise blockchain use cases.

Bank og finans

Finanssektoren er den ledende sektoren innen implementering av blockchain-teknologi. Quorum er en av bedriftens blockchain-rammer som tilbyr organisasjoner å dra nytte av blockchain. 

Innen bank og finans har vi Decentralized Finance (DeFi) som er kjernen i endringen. DeFi er en bevegelse med åpen kildekode for å endre dramatisk hvordan økonomiske applikasjoner fungerer på en desentralisert arkitektur. I kjernen er det ingen sentralisering som lukker ut hovedproblemene med misbruk av midler. Ethereum er den viktigste blockchain-plattformen som brukes til å lage DeFi-applikasjoner. 

Bortsett fra at banker også kan implementere blockchain-teknologi for å avgrense bankprosessen. De kan automatisere det for å gi en sømløs opplevelse til sluttbrukerne.

Til slutt kan vi også se blockchain-innvirkningen på hvordan eiendeler eller verdi kan overføres over hele verden uten behov for en sentralisert enhet. 

Mat industri

Matindustrien har et stort behov for endring. Fra mat får vi energi, og å spise god mat kan bety bedre helse for alle. Det er imidlertid ikke tilfelle når det kommer til maten vi spiser daglig. Det kan være forurensning i maten som vi ikke vet. Dette er ikke trygt.

For å sikre matsikkerhet, må hele forsyningskjeden være gjennomsiktig med hensyn til matkvalitet og tilstand. Med blockchain kan dette skje. 

Matbeholderne kan identifiseres unikt på blockchain med alle nødvendige sensorer. Så hvis matkvaliteten forringes, kan sensoren identifisere problemet og sende en melding til prosessoren. De kan velge å erstatte den eller kaste den helt.

Den unike identifikasjonen som legges til hver matvare, betyr også at personen som kjøper den, kan bekrefte matvarens opprinnelse og rute ved å bruke den offentlige informasjonsplattformen. 

Detaljhandel

Detaljindustrien kan også dra nytte av blockchain-teknologi. Når det gjelder detaljhandel, omfatter det mange forskjellige typer virksomheter, inkludert mat-, tøy- eller elektronikkbutikker. Vi har allerede diskutert over hvordan blockchain-teknologi kan endre matindustrien ved å gi mattrygghet ved å overvåke maten hele livssyklusen – fra start til slutt. 

Men hva med andre detaljhandelløsninger? De kan også velge å bruke blockchain-teknologi for å overvåke forsyningskjeden og gjøre den så effektiv som mulig. Åpenhet er i endring av spill der detaljhandel kan gi bedre service. Kunder vil også kunne stole på detaljene bedre, da de kan verifisere informasjonen selv gjennom offentlige portaler. 

Biler

Bilindustrien får større fart med den økte etterspørselen etter personbiler. Med selvkjørende biler som gjør mer tilstedeværelse på veiene, vil det være vanlig å se teknologi bakt i fremtidige biler. Og blockchain-teknologi kan spille en avgjørende rolle for å gjøre det mulig for bilindustrien å nå milepælen.

Med blockchain-teknologi kan innebygde sensorer ikke bare fange informasjonen, men også sikkert og transparent lagre og distribuere den til de autoriserte enhetene. Disse vil forbedre tilliten og samarbeidet mellom partene som er involvert i økosystemet, inkludert forbrukere, kjøretøy og bedrifter.

Billedere aksepterer også at blockchain-teknologi kan ha sin innvirkning i løpet av de neste tre årene.

Offentlige tjenester

Ikke alle regjeringer er fleksible når det gjelder å vedta innovasjon. Men det er mange som forstår og nyter potensialet som blockchain-teknologi har å tilby. 

En av disse regjeringene inkluderer Dubai. Målet deres om å gjøre Dubai til verdens første by som er fullstendig drevet av blockchain innen 2021 er et av de viktigste eksemplene på hvordan integreringen av blockchain er viktig for alles suksess..

Sveits er et annet land som liker det blockchain-teknologien har å tilby. De er det mest krypto- og blockchainvennlige landet der skattelovgivningen er avslappet og innbydende. De støtter også innovasjon ettersom de tillater crowdfunding opp til $ 1.05 millioner for oppstart uten behov for å falle inn under reguleringslover.

Enhver regjering kan bruke blockchain-teknologi for å endre prosessen. Ved å bruke blockchain kan de gjøre prosessene gjennomsiktige, og publikum vil få en bedre forståelse av hvordan deres regjeringer jobber. Ikke bare det, mange regjeringer kan også velge å bruke blockchain-teknologi for å drive sitt stemmesystem, noe som gir full åpenhet i prosessen.

Forsikring

Forsikring er viktig for at samfunnet vårt skal fungere. Nesten alle sektorer eller personer trenger forsikring for å leve livet uten å bekymre seg for uplanlagte hendelser som påvirker deres helse, velstand og intellektuelle kapasitet.

Med det globale forsikringsmarkedet som endres raskt, er det den eneste gangen det vil være en økning i adopsjon av blockchain-teknologi blant forsikringsselskaper. Faktisk kan vi allerede se organisasjoner som vedtar distribuert hovedboksteknologi. I undersøkelsen utført av Accenture i 2019 sa 80% av lederne at deres organisasjon bruker distribuert hovedboksteknologi i en eller annen form.

Så, hvordan nytter blockchain-teknologi forsikring? Vel, det gjør det ved å gi forbedret klarhet, gjennomsiktighet og uforanderlighet til hele systemet. Med alt på blockchain-nettverket kan forsikringsselskapene få forsikringen behandlet i løpet av få minutter. Forsikringsbransjen kan også dra nytte av det da det fjerner svindel fra systemet ved å automatisere de fleste av forsikringsrapporteringsparametrene.

For eksempel kan en moderne bil med sensorer rapportere en ulykke direkte til forsikring med sanntidsdata, noe som gir ektheten til hele saken. Når dataene er mottatt, kan forsikringsselskapet behandle forsikringen uten å måtte kaste bort tid. På denne måten får både forsikringsselskaper og forsikringsselskaper nytte av hele prosessen.

Det er mange selskaper som jobber aktivt med å integrere blockchain-teknologi i sin forsikringsorganisasjon. Etherisc er et av de selskapene som tilbyr en åpen kildekode-utviklingsplattform for desentraliserte forsikringsapplikasjoner.

Virkelige brukssaker

Nå har du kanskje en klar forståelse av bruken av blockchain-teknologi. Men hvis du er noen som ikke er teknisk kunnskapsrik og ikke har noen anelse om hvordan blockchain vil endre livet ditt, så er denne delen noe for deg. Du kan også ta dette som andre bruksområder for blockchain-teknologi.

Den gode nyheten er at vi allerede har dekket virkelige verdenstilfeller for blockchain-teknologi i vårt detaljerte innlegg her: Real-World Blockchain Use Cases – 46 Blockchain Applications

Der diskuterer vi noen av de fascinerende virkelige brukssakene i mange sektorer, inkludert helsetjenester, detaljhandel, lagring, eiendom, og så videre.

Hvis du leser denne artikkelen, må du bruke en nettleser. Og det er allerede en nettleser, Modig, som bruker blockchain-teknologi for å forbedre personvernet og gi brukeren makt til å dele sine personlige data til selskapene. 

Bortsett fra det, er det SimplyVital Health, en helseløsning som tar sikte på å gi helsespesialister, leverandører og kunder en måte å koble til og dele informasjon ved hjelp av blockchain-teknologi.

Bruker for blockchain-teknologi i regjeringen

Vi har beholdt denne delen for bruk for blockchain-teknologi i myndighetene. Vi har allerede kort diskutert innflytelse på blockchain-teknologier for myndighetene. 

Det er flere brukssaker som inkluderer følgende.

  • Identitetsstyring: Regjeringer kan bruke blockchain-teknologi for å implementere en riktig identitetsstyringsløsning for befolkningen. Dette er mye bedre enn å gi identifikasjon gjennom sentraliserte midler fordi tilnærmingen er desentralisert og gjennomsiktig. Publikum kan også bruke systemet til å bli verifisert hvor som helst de er uten å måtte bære dokumenter. Alt de trenger er deres offentlige nøkkel for verifisering gjennom en identitetsadministrasjonsplattform eller app.Posthåndtering: Akkurat som identitetshåndtering, kan myndighetene også opprette platehåndtering som kjører på toppen av blockchain-teknologi. På denne måten kan folk ta opp dokumenter på blockchain-nettverket uten å bekymre seg for at det går seg vill eller kopieres av noen andre. De kan bruke den på farten og har alltid bedre måter å takle de regionale lovene på.
  • Avstemming: Avstemming har alltid vært en utfordrende prosess for enhver regjering. Med blockchain kan ting endres ettersom regjeringer endelig kan gjennomføre en gjennomsiktig prosess for å stemme med blockchain-teknologi. Dette vil også hvile konspirasjonsteoriene knyttet til stemmegivning og gi publikum et klart perspektiv på hva som skjer.
  • Skatter: Regjeringer kan også behandle skatter gjennom en desentralisert plattform som gir gratis skattebetalingstjenester for alle.

Bedrifter som implementerer Blockchain-teknologi aktivt

Mange selskaper implementerer aktivt blockchain-teknologi. I denne delen vil vi se på de få selskapene som aktivt implementerer eller investerer i blockchain.

I Bank and Finance kan du finne selskaper som Visa, HSBC, Barclays og andre som bruker blockchain-teknologi. Hvis du ser på helsetjenester, er det spillere som FDA, Pfizer og DHL Express. I innlegget vårt, Hvilke selskaper bruker Blockchain Technology ?, listet vi de fleste av disse selskapene. Du kan få et glimt ved å se på bildet nedenfor.

Det er også selskaper som investerer i blockchain. Disse selskapenes motiv er å fremme blockchain-teknologi ved å enten bygge verktøy, biblioteker og rammer. Deretter har vi selskaper som investerer i nyetableringer for å hjelpe dem med å nå sitt mål i retur for fortjeneste.

Du kan sjekke hele listen over selskaper som investerer i blockchain her: Bedrifter som investerer i Blockchain.

Konklusjon

Dette fører oss til slutten av våre 20+ bruksområder for blockchain-teknologi som du bør vite. Som du kan se, dekket vi nesten alle aspekter av brukssaken der ute, inkludert virksomhet, bedrift, myndigheter, og så videre.

Så, hva synes du om blockchain-teknologi? Kommenter nedenfor og gi oss beskjed.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map