10+ Must Know Enterprise Blockchain Use Cases

Lurer du på hva de beste tilfellene for blockchain-bruk er? Hvis du gjør det, har du kommet til rett sted.

I dag vil vi gå gjennom blockchain for bedriftsbruk og lære om dem.

Enterprise blockchain har vokst seg stort de siste årene med bedrifter som har en enorm interesse for blockchain-teknologi.

Så hva gjør blockchain så fantastisk?

Blockchain eller i bred sikt distribuert hovedboksteknologi handler om å forbedre effektiviteten. Det lar bedrifter fokusere på viktige aspekter av virksomheten.

Selv Fortune 500-selskaper hopper på skipet raskere enn forventet. Som sagt av eksperter, er det en klar fordel med adopsjon blockchain tidlig. Disse fortune 500-selskapene ønsker ikke å miste fordelen i det hele tatt. På toppen av det er det fordelaktig for disse store selskapene og foretakene å vedta blockchain.

Det er mange fordeler ved å bruke blockchain. De inkluderer følgende.

 • Forbedrer tillit og kommunikasjon mellom interne og eksterne parter
 • Reduserer kostnadene for de samlede forretningsprosessene
 • Lås opp nye muligheter med bruk av nye forretningsmodeller.
 • Det forbedrer driftseffektiviteten og nettverksansvaret.
 • Framtidsbeskyttet virksomhet

Blockchain i industrien i dag

De siste to årene så 2017-2018 en rask utvikling når det gjelder forskning og utvikling av blockchain. Vi så flere proofs of-concept (PoCs) og mange andre pilotprogrammer. Forskning og vekst er assosiert med flere bransjer.

Med PoCs (en tidlig programvareimplementering) er det klart at alle ønsker å bli en del av blockchain-revolusjonen. Tross alt er blockchain en ny teknologi med et enormt omfang av vekst. PoCs lar forskeren få vite om dets praktiske og gjennomførbare i den virkelige verden.

Så hvorfor snakker vi om dem?

Fordi de utgjør en stor del av virksomheten R&D-spektrum, og når du tar mindre aktører i betraktning, ser ting veldig annerledes ut enn oppfattet.

Akkurat nå er det mer enn 300 selskaper som gjør sin egen undersøkelse ifølge Outlier Ventures. De sporer selskapene som jobber med blockchain-teknologi. Nesten halvparten av dem gjennomfører sine PoC-er, få av dem gjør patenter og andre som jobber med fullverdige løsninger.

Men i virkeligheten er situasjoner forskjellige når det gjelder oppstart. Ifølge dem, 99% av blockchain-oppstartene er ikke ekte. De jobber med ting som ikke utgjør noe vesentlig.

Det er mange case-brukssaker for bedrifter som vi vil liste opp i den senere delen av artikkelen.

Hvorfor 2019 kan bli året for blockchain?

Hvert år skjer det drastiske endringer når det gjelder blockchain. I følge State of Blockchains Q2 2019 rapport av Outlier Ventures, Enterprise-blokkjederne beveger seg mot åpen kildekode.

I 2019 så vi store spillere åpne koden sin for verden. JP Morgan og EY ble begge enige om å gi ut sin åpne kode.

Facebook ga også sin Libra digitale plattformidee til verden. Hvis Libra med hell frigjør, vil det gjøre Facebook til et marked for finansielle tjenester fra en enkel sosial medieplattform.

Med myndighetsengasjement blir det enkelt for blockchain i bedrifter å blomstre og vokse i 2019 og utover.

Andre årsaker til at 2019 er året for blockchain for virksomheten inkluderer følgende.

 • Toppleverandører, inkludert IBM, Oracle og Amazon, er nå klare med programvaren.
 • Økt interoperabilitet
 • Bedre følelser rundt blockchain som teknologi

Vil du lære mer om Blockchain Proof of Concept: Enterprise POC Guide.

Hva er Enterprise Blockchain?

Før vi går videre til blockchain-brukstilfeller, må vi forstå enterprise blockchain.

En blockchain er en peer-to-peer-løsning som er avhengig av desentralisering som bygger tillit, gjennomsiktighet og uforanderlighet..

Du kan tenke på blockchain som en liste over blokker som er koblet sammen. Det gjør det ved hjelp av koblede lister og pekere. Begge disse begrepene er tekniske. Hvis du aldri har programmert eller aldri har gått på informatikk, vet du sikkert ikke hva de betyr.

Hvis du er interessert, kan du sjekke ut konseptene nedenfor:

Så hva gjør en blockchain-bedrift?

En enterprise blockchain tilbyr viktige funksjoner som gjør det mulig for den å kjøre i bedriftsskala. Bedrifter har et helt annet krav. De trenger en blockchain-løsning som ikke bare gir blockchain-funksjonene, men også gjør det effektivt.

For å få en god ide, la oss gå gjennom de viktigste funksjonene i blockchain-virksomheten nedenfor

Nødvendige funksjoner i Enterprise Blockchains

Med enterprise blockchain har store selskaper som mål å løse en mengde forskjellige problemer. De vil gjøre det ved hjelp av funksjoner som blockchain tilbyr.

Disse funksjonene er avgjørende for å sikre at virksomheten fungerer effektivt. Så, hvilke funksjoner er det? La oss utforske nedenfor.

 1. Desentralisering

Desentralisering er en must-have blockchain-funksjon. Det er åpenbart, men desentraliseringens natur bør kunne tilpasses.

Sentraliserte servere hører fortiden til. De tilbyr god funksjon, men er begrenset i visse aspekter. For eksempel er sentraliserte servere mer utsatt for å bli hacket av eksterne kilder. Administratoren kan også gå useriøst og ta hele systemet ned.

En peer-to-peer-aktivert database der hver peer spiller en avgjørende rolle for å opprettholde integriteten og uforanderligheten til data er det bedriften trenger.

 1. Uforanderlighet

En annen viktig funksjon som enterprise blockchain kan ha nytte av er uforanderlighet.

Så hva betyr uforanderlighet?

Uforanderlighet i blockchain betyr at når dataene er skrevet kan de ikke endres for enhver pris. Det er prosessen med å sikre at dataene eller informasjonen som er lagret, er beskyttet mot enhver form for ondsinnede endringer.

Det har sine fordeler, og bedrifter kan bruke det til sin fordel. I en bedriftsinnstilling er data den største verdifulle eiendelen. Enhver bedrift genererer tonnevis av data hver dag. Ved å bruke disse dataene kan de finne ut mer om virksomheten sin og forbedre den. Hvis de holder data uforanderlige, kan de være sikre på at ingen, interne eller eksterne, manipulerer dem.

Mange forretningsprosesser krever også bruk av data som administreres av flere personer. For å sikre at det ikke kan forekomme svindel i systemet.

 1. Åpenhet

Åpenhet kan også ha betydelig innvirkning på virksomheter.

Blockchain tilbyr gjennomsiktighet fra begynnelsen. Det er imidlertid enkelt å blande det med personvern. Ikke alt i en blockchain er gjennomsiktig.

Ved gjennomsiktighet betyr det at bare aspektene ved transaksjoner vil være offentlige som ikke påvirker personvernet til en person eller en organisasjon.

Med blockchain for bedrifter kan selskaper bestemme hvilke data de vil gjøre gjennomsiktige for alle brukere.

 1. Billigere

Blockchain-teknologi kommer til å gjøre hele prosessen billigere. Bortsett fra den opprinnelige installasjonskostnaden, reduserer blockchain kostnadene ved forretningsprosessen ved å gjøre dem mer effektive.

Først og fremst reduserer det kostnadene ved å fjerne unødvendige spillere. KYC-samsvar er for eksempel en av de dyreste prosessene til enhver bank. Det kan gi dem mer enn opptil 300 millioner pund per år. Det er mye! For å effektivisere prosessen, bruker bankene tusenvis av mennesker som jobber år etter år for å godta nye KYC-applikasjoner, men også vedlikeholde og administrere de gamle..

En av de største grunnene til at KYC-prosessen kan koste så mye, er på grunn av regelverk som stadig endrer seg i en finansverden.

Blokkjeder demper alle disse problemene og bringer inn en selv-KYC-prosess der brukeren kan gjøre nesten alt selv. Det fjerner meglere og sparer banken eller organisasjonen som gjør KYC mye penger. Dette er bare ett eksempel på hvordan blockchain gjør ting billigere.

 1. Raskere

Enterprise blockchain må gi raskere løsninger. Det er tydelig at kryptokurver ikke er skalerbare i forhold til andre former for betalingsmåter, spesielt visum, men her snakker vi om bedriftsøkosystemer hvor antall noder er begrenset – forbedrer skalerbarheten og tiden det tar å gjøre en transaksjon.

Kort fortalt, en ideell virksomhets blockchain skal ha følgende

 • Høy ytelse med minst 10000-100.000 TPS. Den skal også kunne håndtere en kompleks beregningsoppgave med utmerket effektivitet. Annet enn det burde også kunne håndtere konsensusprotokoller og asynkrone strømmer.
 • Vær svært motstandsdyktig der den ikke skal ha noe nedetid. Selv om den gjør det, bør den starte fra samme tilstand når den slås av uten potensielt tap av data eller informasjon.
 • Bedriftens blokkjeder bør også ha riktig personvern og sikkerhet. Den skal samsvare med standarder på bedriftsnivå med flere nivåer.

Enterprise Blockchain brukstilfeller

Flott! Vi har gått gjennom riktig forståelse av enterprise blockchain; Vi er nå klare til å liste opp sakene for blockchain-bruk. Disse brukssakene for blockchain-virksomheter vil gi deg et glimt av kraften til blockchain og dens anvendelse.

Bank og finans

Finansnæringen har sett mest adopsjon når det gjelder enterprise blockchain. Det er mange bedriftsblokkjeder, inkludert Quorum som gir den nødvendige sektoren for finanssektoren.

Flere prosjekter er for tiden i konsept eller blir testet for å fungere i den virkelige verden gjennom pilotimplementering. Mange store handelsfinansieringsselskaper deltar i transformasjonen. For eksempel jobber finansinstitutter som American Express, Visa, Citibank, JPMorgan, etc. kontinuerlig mot en bedre blockchain-løsning slik at fagpersoner og integrerte arbeidsgrupper kan samarbeide.

Med implementering av blockchain kan bank- og finanssektoren spare enormt. For eksempel kan de spare avgifter når det gjelder å gjøre bosetting over landegrensene.

Fremtiden for handelsfinansiering er veldig lys. Det vil påvirke flere aspekter av handelsfinansiering. For å få god forståelse, la oss liste opp ting det vil påvirke.

 • Globale betalinger
 • Handelsfinans
 • Automatisert samsvar
 • Syndikerte lån
 • Forsikring – P & C Kravbehandling

Du kan sjekke ut Blockchain In Trade Finance for å få en bedre ide.

Matsikkerhet

Matsikkerhet er en av de største bekymringene i samfunnet vårt. Vi spiser mat som produseres i fabrikker. Det går også gjennom en komplisert prosess før den når oss. Det er en av de største sakene for blockchain-bruk.

Det er mange måter maten kan forurenses eller endres på.

Akkurat nå har vi en blockchain som kan bidra til å holde maten trygg. Med blockchain for bedrifter kan selskaper som arbeider med mat, bruke blockchain for å bidra til å bygge tillit og åpenhet.

Blockchain kan brukes til å spore hele forsyningskjeden. Dette betyr at bedrifter kan identifisere kilden til maten, hvem og hvor den behandles, og hvem som er ansvarlig for transporten av maten. Videre kan den også spore alle andre viktige detaljer om maten, inkludert stedene der den oppbevares.

Det kan endre hvordan næringsmiddelindustrien fungerer. IBM er ledende når det gjelder å tilby en plattform for bedriftsnivå for aktører i næringsmiddelindustrien. Spillerne kan bruke plattformen og sørge for at de kan gi gjennomsiktighet i næringsmiddelindustrien.

IBMs reise mot mattrygghet er ikke nytt. De samarbeidet med Walmart og brakte konseptet ved å kjøre forsøkene på meksikanske mango og kinesisk svinekjøtt. Det fungerte utmerket, og nå har vi en fungerende blockchain-plattform for bedriftsklasse for næringsmiddelindustrien.

Det vil være flere fordeler med å bruke blockchain i næringsmiddelindustrien. Fremtiden vil bli mer koblet sammen. På lang sikt vil bruk av blockchain være billigere og mer fordelaktig for aktørene i næringsmiddelindustrien.

Forsyningskjede

Forsyningskjeden er kjernen i enhver virksomhet, det være seg på det globale markedet eller småbedrifter. Forsyningskjeden definerer suksessen til store bedrifter ettersom den maksimerer fortjenesten og gjør det mulig for dem å nå nye målgrupper raskere og mer pålitelig.

Blockchain for supply chain management kan endre det fullstendig. Det forbedrer ikke bare alle aspekter av det, men gir også fordeler for sluttbrukerne ved å gi gjennomsiktighet, sporbarhet og effektivitet..

Kort sagt, blockchain kan fullstendig transformere ryggraden i den globale forsyningskjeden. En annen stor fordel ved å bruke forsyningskjeden er å kvitte seg med papirene. Akkurat nå består papirene av halvparten av transportkostnaden. Det kan skje på grunn av feil merking, tap av papir eller til og med administrasjonskostnadene for det. På mange måter kan ting gå galt, ettersom det ikke er noen sikker måte å håndtere forsyningskjeden og dens intrikate aspekter på.

Alt dette kan endres med blockchain, da det vil introdusere tre kritiske aspekter, inkludert sporbarhet, gjennomsiktighet og sporbarhet.

Fremtiden ser lys ut, og den kan bare hjelpe de forskjellige bransjene til å jobbe effektivt med tilbakekalling og forfalskning av produkter.

Vil du lære mer? Sjekk ut Blockchain For Supply Chain: The Game Changer

Detaljhandel

Detaljhandel er stort! Imidlertid er det mest brukte tilfellet for detaljhandel forsyningskjeden. Vi har allerede dekket forsyningskjeden i detalj, men detaljhandel har noen andre ting å tilby.

Alibaba, for eksempel, jobber med deres interne blockchain-nettverk, som vil hjelpe dem å omfavne blockchain i henhold til deres krav. Alibaba er enormt, og deres blockchain-virksomhet kan være et eksempel for andre å følge. Foreløpig er deres fokus å forbedre forsyningskjeden og sørge for at de kan bringe produktets autentisitet.

Andre detaljhandelsaktører som Walmart eller De Beers fokuserer også på å forbedre leverandørkjeden.

Biler

Bilprodusenter er også opptatt av å dra nytte av blockchain. Med økningen av autonome kjøretøyer, elektriske biler og annen teknologisk utvikling, er det tydelig at selskapene vil bruke blockchain.

I 2017 kjørte to store bilspillere Renault og Volkswagen Financial Services sine Proof-of-Concept (PoC). I sine POC-er testet de telematikksporing.

Så hva handler det om? Med telematikksporing blir all kjøretøys nøkkelinformasjon fanget, lagret og overført til nøkkelmedlemmer som kjøpere, forhandlere, forsikringsselskaper og så videre! Kjøretøydataene som blir registrert inkluderer kjøretøyets motorhistorikk, kjørelengdata, vedlikeholdshistorikk og andre kritiske data angående kjøretøyet. Dette vil hjelpe alle partene som er involvert i prosessen. Men det vil hjelpe brukeren mest, da det kan hjelpe dem å få forsikring eller bedre forstå kjøretøyene sine.

Det vil også fjerne svindel i markedet, ettersom alle kan bekrefte bruken av et kjøretøy før det selges. Det er vanlig å manipulere kilometerteller for å selge kjøretøyene til en høyere verdi.

Offentlige tjenester

Regjeringer er veldig ivrige når det gjelder blockchain. Tross alt kan det forvandle hvordan en regjering fungerer. Ved å bruke blockchain kan de gjøre systemene sine mer effektive i å gjøre en mengde ting, inkludert å ta vare på borgerens ID-er på et sikkert sted. Det finnes andre typer fordeler, inkludert reduserte kostnader og forbedring av arbeidskrevende prosesser ved å finne den optimale leveringsmåten.

Regjeringen med bruk av blockchain kan også gi tillit ved å bringe gjennomsiktighet til systemene. Kort sagt, den blockchain-drevne regjeringen kan bidra til å effektivisere prosessen, beskytte data og gi tillit til systemet.

En digital drevet regjering kan registrere enkeltpersoner, land, virksomhet eller andre typer ressurser på et desentralisert nettverk. Det forbedrer effektiviteten på mange nivåer.

Så, hva fremtiden har for regjeringen som bruker blockchain? Vel, mange ting. For eksempel kan enhver regjering opprette sin GovChain Stack, som dekker forskjellige viktige statlige funksjoner, inkludert smarte forskrifter, identitetsstyring, prosessadministrasjon og økonomisk & budsjetteringsledelse.

Regjeringen kan bruke blockchain på flere måter

 • Utdanning og faglige kvalifikasjoner
 • Smarte byer
 • Lån
 • Spore vaksinasjoner
 • Innkreving av lønnsskatt

Helsevesen

Helsevirksomheter leter alltid etter bedre måter å håndtere prosessen på. Akkurat nå er helsevesenet i knus. De bruker sentraliserte databaser, noe som betyr en ineffektiv måte å håndtere dataene, pasientene og legene på. Det er heller ingen reell sammenheng mellom de forskjellige arkivene som er lagret over hele landet eller en bestemt region.

Kampen stoppet ikke her, ettersom pasienter også må ta byrden med å bære dokumentene. Det er ikke noe universelt lager hvor legene kan få tilgang til hele pasientens helsedokumenter. En annen stor kamp er manglende evne til å sikre medikamentets ekthet. Dette forårsaker et stort problem for pasientene ettersom de lider av falske medisiner som skader dem mer.

Blockchain på bedriftsnivå kan løse alle de ovennevnte problemene. Først fjerner det de sentraliserte sidene ved datalagring. Dette gir pasientene muligheten til å lagre eller få tilgang til medisinske journaler hvor som helst de vil. Forsyningskjeder kan også strømlinjeformes for å bruke blockchain, noe som betyr at forfalskede medisinske problemer kan løses.

Fremtiden for helsevesenet kan endres drastisk ved hjelp av blockchain. Det kan påvirke pasientens samtykkehåndtering, datasikkerhet i kliniske studier, sporbarhet av medisiner og mye mer!

Dykk dypt inn i helsevesenet for blockchain ved å gå gjennom de eksakte brukssakene og applikasjonen her

Forsikring

Forsikringssektoren er et flott blockchain-brukstilfelle. Forsikringssektoren, som andre sektorer, lider også av ulike problemer som kommer fra sentralisering. Forsikringssektoren lider av forsikringssvindel, som kan koste dem millioner av dollar per år.

Forsikringssektoren er stor og spenner over andre næringer også. Implementeringen av blockchain på bedriftsnivå betyr flere fordeler, inkludert følgende

 • Helseforsikring
 • Svindeloppdagelse og risikoforebygging
 • Gjenforsikring
 • Eiendom og havari (s&C) forsikring

Energi

Bærekraftig energi er fremtidens behov. Tross alt innebærer det katalysatoren for innovasjon. Hele miljøet avhenger av fornybar energi eller andre former for energi. Med blockchain kan energisektoren bli mer effektiv og sikre at den vokser i fremtiden.

Eldre systemer mangler den nødvendige evnen til å gjøre energieffektiv. Ta olje og gass; for eksempel kan de ikke administreres riktig ved hjelp av gamle metoder. Men med blockchain kan energiselskaper spore deres bruk og produksjon.

Fremtiden for energi med blockchain ser lys ut, da den kan endre til og med en individuell forbindelse med energinettet. Det vil bringe grossistdistribusjon til kamp. Med IoT vil det være mulig for alle å generere energi og dele den med andre i nettverket. Det kan bringe strømregningene ned til betydelige mengder.

Andre forbedringer vil være peer-to-peer-energihandel, strømadataadministrasjon, leverandører av tjenester og handel med råvarer.

Les om Corda Blockchain.

Eiendom

Eiendom er en stadig voksende næring. Akkurat nå lider det av sentralisering. Mye papirer er det som gjør eiendom til en lang prosess. Det er heller ingen riktig måte å verifisere papirer eller bli kjent med om noen eier eiendom eller ikke.

Det er et klart behov for blockchain i eiendom. Med den stadig økende verdsettelsen av eiendommen over året, er det ingen tvil om at den kan bruke en helt ny teknologi for å takle den økende veksten. Enhver blockchain-virksomhet skal ha det riktige settet med funksjoner for eiendommen med muligheten til å opprettholde en desentralisert database.

Brukstilfellene av blockchain i brukstilfelle inkluderer riktige landtitler og skjøteopptegnelser, tokenisering, eiendomsfond og kapitalforvaltning, investorer og leietakeridentitet, sanntidsregnskap og til slutt leasing og betalinger.

Blant alle brukssakene kan tokenisering være den største forstyrreren. Det vil gjøre det mulig for utstedere å sikre at distribusjoner gjøres i henhold til en viss tilstand. Videre vil det redusere kostnadene ved å forbedre kjøringshastigheten, innovasjon, bedre administrasjon og så videre.

Gjerninger, derimot, kan også nås via distribuerte hovedbøker, da blockchain er uforanderlig. Dette betyr at ingen kan endre eller hindre informasjon uten riktig rett tilgang.

Internasjonal handel og varer

Internasjonal handel vil også se en betydelig økning i bruken av enterprise blockchain. Internasjonal handel har sine problemer. Det kan være å endre regelverk til frakt eller til og med sertifiseringer. Dette er en av de beste tilfellene for blockchain-bruk.

Med en enterprise blockchain kan hele prosessen strømlinjeformes. Først og fremst vil det legge til rette for en papirløs løsning. Det reduserer kostnaden. Videre muliggjør det også sømløs datautveksling mellom parter og forbedrer KYC-prosessen.

Sport

Sport kan også bruke blockchain-løsninger for bedrifter. Alt begynner med bruk av blockchain for å forbedre forskjellige sportsseksjoner.

Effekten kan også avhenge av hvilken type sport, men de grunnleggende enhetene, inkludert lag, idrettsutøvere, fans og ligaer, vil sikkert ha nytte av det.

Den største innvirkningen vil være på fanens identitet. Med blockchain kan fans nå delta på en mer raffinert måte. Blockchain kan hjelpe enhver fan å påvirke teamet sitt direkte ved å gjøre crowdfunding. De kan også få tilgang til digitale samleobjekter.

Andre store påvirkningsrike områder av blockchain inkluderer vinnerinteraksjonsbelønninger, memorabilia-godkjenning, forbedring av esports, crowdfunding av idrettsutøvere og tokenisering av lag.

Interessert i flere blockchain brukstilfeller? Ta en titt på Real-World Blockchain Use-Cases

Konklusjon

Dette fører oss til slutten av vår virksomhet blockchain bruk tilfeller. Vi listet opp de beste brukssakene for en bedrift som kan hjelpe deg med å forstå effekten av blockchain på bedriftssektoren. Vi startet med å forstå hva enterprise blockchain og funksjonene som kreves for at en blockchain skal kalles enterprise blockchain.

Så, hva synes du om forretningsbruk blockchain? Kommenter nedenfor og gi oss beskjed.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map