Vse, kar morate vedeti o istanbulskem Hard Forku

blog 1NewsDevelopersEnterpriseBlockchain ExplainedDogodki in konferencePressGlasila

Naročite se na naše novice.

Email naslov

Spoštujemo vašo zasebnost

DomovBlogNovice

Vse, kar morate vedeti o istanbulskem Hard Forku

Naslednja nadgradnja omrežja Ethereum in prihodnje dogodke. By ConsenSys 22. november 2019 Objavljeno 22. novembra 2019

Ethereumov junak ConsenSys 2

Dan se skoraj bliža, že nas čaka 8. nadgradnja omrežja Ethereum. 

8. trdo vilico Ethereum naj bi se zgodilo 6. decembra 2019. Za tiste, ki ne poznajo izraza hard fork, si omislite postopek kot “nadgradnjo omrežja”. Natančen datum se lahko spremeni zaradi spremenljivih časov blokov in časovnih pasov. Lahko si ogledate Istanbul Clock Countdown Clock na Etherscanu. 

Istanbul je eden izmed mnogih trdih vilic Ethereum 1.x ki bo potekal pred Ethereum 2.0. Prehod Ethereuma s sedanjega mehanizma soglasja o delu na potrditev konsenza o vložku. Trenutna fiksna številka bloka za prehod je: Številka bloka: # 9069000. 

Predviden datum hard forka je petek, 6. december 2019.

Nadgradnje v Carigradu 

Istanbul prinaša nadgradnje, ki bodo spremenile stroške različnih kod za preprečevanje neželene pošte in izboljšale splošno odpornost proti napadom na zavrnitev storitve. Ta nadgradnja bo omogočila večjo interoperabilnost Ethereuma in Zcash-a, pa tudi druge dokaze o delu kriptovalut na osnovi Equihasha. Spremenile se bodo različne kode opcij (operacijske kode), kar bo povečalo tudi zmogljivost razširljivosti za rešitve, ki temeljijo na tehnologiji zasebnosti brez znanja, kot sta SNARK in STARK. 

Sprejeti EIP-ji

EIP so predlogi za izboljšanje Ethereuma, o katerih se razpravlja in razpravlja pred vsakim hard forkom Ethereuma. Vsakdo lahko napiše EIP in predlaga svoje izboljšave za omrežje Ethereum. Za nadgradnjo v Istanbulu je bilo predlaganih skupaj 11 EIP-jev, šest pa je bilo izbranih za izvedbo. Spodaj so navedeni EIP, ki so bili sprejeti za Istanbul: 

EIP-152: Doda funkcijo stiskanja Blake2 vnaprej prevedeno. Ta EIP bo omogočil funkcijo zgoščevanja BLAKE2b in druge 64-bitne različice BLAKE2 višjega kroga, da poceni delujejo na EVM, kar omogoča lažjo interoperabilnost med Ethereumom in Zcashom ter drugimi PoW kovanci na osnovi Equihasha..

EIP-1108: Zmanjšajte stroške plinskega predkompilacije alt_bn128, ker so aritmetični predkompilacije eliptične krivulje trenutno predrage. Ponovno določanje cen predkompilacije bi v veliki meri pomagalo številnim rešitvam zasebnosti in rešitvam za skaliranje Ethereuma.

EIP-1344: Trenutno ni nobene specifikacije, kako je ID verige nastavljen za določeno omrežje, temveč se zanaša na odločitve, ki jih ročno sprejmejo izvajalski odjemalci in verižna skupnost. Ta EIP predlaga uporabo ID-ja verige za preprečevanje ponovitve napadov med različnimi verigami, koristno pa bi bilo imeti enako možnost znotraj pametnih pogodb pri obdelavi podpisov, zlasti v zvezi s shemami podpisov sloja 2. 

EIP-1844: Hitra rast države Ethereum je povzročila, da so nekatere kode za optiko bolj zahtevne kot prej. Zato ta EIP določa nekatere kode opcij, da se doseže dobro ravnovesje med porabo plina in porabo virov. 

EIP-2028: Klicanje podatkov v verigi zahteva plačilo plina v omrežju Ethereum. Del EIP bo znižal stroške plina s trenutne vrednosti 68 plina na bajt na 16 plinov na bajt, kar bo pripomoglo k povečanju pasovne širine, saj se lahko več podatkov prilega v en blok. 

EIP-2200: Ponuja strukturirano definicijo neto sprememb števcev plina za optično kodo SSTORE, ki omogoča nove načine pogodbenega skladiščenja in zmanjšuje pretirane stroške plina, kadar se ne ujema z večino izvedbe.

Za uporabnike Ethereuma

Če eter držite ali uporabljate s katero koli od naslednjih storitev, potem ne morate storiti ničesar:

  • Zadržite ali izvedite eter prek mobilne denarnice, kot je MetaMask ali Coinbase Wallet
  • Zadržite eter na borzi, kot so Coinbase, Binance, Kraken itd. 
  • Uporabite strojno denarnico, kot sta Ledger ali Trezor. 

Nekatere od teh storitev vas lahko obvestijo, da izvedete dodatne ukrepe, kot so menjava, strojna oprema ali storitev denarnice, zato upoštevajte, če je to primerno. 

Za voznike Node

Ethereum je decentralizirano omrežje peer-to-peer, zato bo moral vsak, ki trenutno uporablja infrastrukturo Ethereum, posodobiti svojo programsko opremo na odjemalsko različico Ethereum, ki je “pripravljena na vilice”, to pa mora storiti pred 1. decembrom..

Če uporabljate Infura, potem spremembe niso potrebne. Infura je pripravljena in od vas ni treba ukrepati. Infura že več kot tri leta uporablja zanesljivo infrastrukturo Ethereum in se je izkazala za spretno pri obdelavi obsežnih posodobitev med omrežnimi trdi vilicami. Poskrbeli bodo za nadgradnjo, da boste lahko nadaljevali z izdelavo odlične programske opreme.

Naslednje različice programske opreme naj bi izšle konec septembra. Če “zamudite vilico” in svoje programske opreme ne boste pravočasno nadgradili, ne boste več imeli natančnega pogleda na vir podatkov verige blokov. Če manjkate vilice, bi morali sinhronizirati svoje vozlišče z verigo Ethereum, kar bi lahko trajalo ure ali celo dni.

Kako lahko vozlišča pripravijo na vilice:
  1. Redno preverjajte odjemalske strani za obvestilo o posodobitvi programske opreme:
  1. Preglejte posodobitve vilic da ugotovite, ali so v vaših aplikacijah potrebne spremembe ali bo to vplivalo na uporabnike.

  2. Posodobite svoje vozlišče pred blokom vilic.

Kaj je naslednje? 

Obstaja seznam predvidenih trdih vilic Ethereum po Istanbulu kot del ETH 1.x, ki je obsežen nabor nadgradenj omrežja Ethereum, namenjen za kratkoročno posvojitev. Najdete več informacij o Ethereum 1.x in skupini, ki stoji za njegovimi nadaljnjimi izboljšavami in nadgradnjami tukaj in tukaj.

Preberete lahko o načrtu za Serenity (ETH 2.0), vključno z vsemi fazami za pridobitev dokaza o vložku v Ethereum. 

V prvi fazi Serenity bo predstavljeno uvajanje verige Beacon Chain, ki je veriga dokazov o vložku, in bo zaznamovalo izvajanje dolgo načrtovanega prehoda iz mehanizma za dokazovanje dela v mehanizem za soglasje o vložku. Beacon Chain bo postavljen in bo tekel ob originalni verigi Ethereum PoW, s čimer bo zagotovil, da ne bo prišlo do prekinitve kontinuitete verig. Bodite pozorni na prihodnje objave o nadgradnjah omrežja Ethereum in poti do Serenity.  

Na naše novice se naročite na najnovejše novice o Ethereumu, rešitve za podjetja, vire za razvijalce in še več.Poročilo DeFi za Ethereum Q3 2020Prijavi

Poročilo DeFi za Ethereum Q3 2020

Poročilo DeFi o Ethereum Q2 2020Prijavi

Poročilo DeFi o Ethereum Q2 2020

Poročilo Ethereum 2 0 Staking EcosystemPrijavi

Eterično poročilo Ethereum 2.0

Popoln vodnik za poslovna omrežja BlockchainVodnik

Popoln vodnik za poslovna omrežja Blockchain

Kako zgraditi uspešen izdelek BlockchainSpletni seminar

Kako zgraditi uspešen izdelek Blockchain

Centralne banke in prihodnost denarjaBel papir

Centralne banke in prihodnost denarja

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map