Študija primera Blockchain | Mata Capital: naložbe v nepremičnine z Codefi sredstva

 

Povzetek

Francoska družba za upravljanje nepremičninskih skladov, Mata Capital, si je leta 2019 prizadeval za tehnologijo blockchain za posodobitev in optimizacijo procesov razdeljevanja delnic sklada in vzdrževanja registra vlagateljev. 

S tokenizacijo premoženja želi Mata Capital omogočiti večjo udeležbo pri naložbah v nepremičnine z zmanjšanjem stroškov, povezanih z registracijo vlagateljev, vkrcanjem vlagateljev in vpisom. Dolgoročna vizija je zmanjšati najnižje zneske naročnin za vlagatelje s 100.000 EUR na 1 EUR. Z nižjimi stroški in večjo digitalno funkcionalnostjo verige blokov želi Mata Capital pri naložbah v nepremičnine premoženje pritegniti širši in bolj raznolik bazen vlagateljev..

Da bi dosegli ta cilj, je Mata Capital v sodelovanju s ConsenSys Codefi izdal varnostne žetone za tri ločene sklade v skupni vrednosti 350 milijonov EUR.. 

Prvi od teh tokenizacijskih projektov je pomenil lastništvo načrtovanega 11-nadstropnega hotela, ki je trenutno v gradnji na obrobju Pariza. Izdano 26 milijonov EUR je eden največjih evropskih tokenizacijskih projektov. 

 

Točke bolečine

Danes industrija upravljanja nepremičnin trpi zaradi naslednjih bolečih točk:

  • Nerodno in drago ustvarjanje skladov, razdeljevanje sredstev in vzdrževanje registra

  • Znatni administrativni stroški, zlasti za majhne investicijske vozovnice za KYC in registracijske dejavnosti, kar ima za posledico visoke minimalne zneske naročnine

  • Vlagatelji imajo omejen dostop do sekundarnih trgov. Ne morejo zlahka trgovati s sredstvi, tudi kadar to zahteva strategija razporeditve portfelja

Upravitelji premoženja, kot je Mata Capital, se za upravljanje registra vlagateljev zanašajo na papir. Digitalizacija tega postopka bi družbi Mata Capital omogočila, da prihrani stroške, zagotovi natančnost in doseže boljši nadzor za svoje vlagatelje.

 

Rešitev

Za učinkovito upravljanje naložb v hotelsko stavbo v skladu z zakonskimi zahtevami je Mata Capital moral nadzorovati, kdo lahko vlaga, in opredeliti deleže v lasti in pravila transakcij..


V nasprotju s tradicionalnim pristopom upravljanja zahtev glede skladnosti, upravičenosti vlagateljev in izdaje delnic kot ločenih ročnih postopkov platforma, ki temelji na Ethereum, Codefi Assets s pametnimi pogodbami opisuje nepremičninsko sredstvo, opredeljuje zahteve glede skladnosti in potrjuje vlagatelja Know-Your-Customer (KYC) in izdajte ustrezne delnice sklada vsakemu preverjenemu vlagatelju.

Običajno breme Mata Capital za raziskovanje upravičenosti vlagateljev in profila tveganja je bilo olajšano s pozivom potencialnim vlagateljem, da ustvarijo račune, izpolnijo obrazec za skladnost s KYC in na platformo naložijo vse zahtevane dokumente. Te dokumente je nato izdajatelj Mata Capital obdelal iz verige Ethereum. Upravičeni do nakupa žetonov za vlaganje v sklad so bili nato uvrščeni na beli seznam in potrdili svoje poverilnice znotraj platforme.

Rešitev je z izkoriščanjem natančnosti in zmožnosti avtomatizacije Ethereuma omogočila upravičenim vlagateljem, da opredelijo naravo in število delnic, ki jih bodo kupili, izvedejo plačilo z bančnim nakazilom in prejmejo delnice po potrditvi plačila. V zakulisju je to vključevalo izdajatelja, ki je dovolil prenos žetonov vlagateljem na beli seznam s potrdilom, podpisanim z zasebnim ključem.

Po zaključku so vlagatelji prejeli potrdilo o prodaji s podrobnostmi o njegovih značilnostih (tj. Izdajatelji, vlagatelji, število kupljenih žetonov) in povezava do transakcije v verigi Ethereum.

 

Diagram 1: Vmesnik izdajatelja

Sredstva 8211 Vmesnik izdajatelja

 

Diagram 2: Vmesnik za vlagatelje

Skladnost s KYC in seznam dovoljenih

Sredstva 8211 Vkrcavanje vlagateljev

 

Diagram 3: Obdelava transakcij in sledenje plačilom

Sredstva 8211 Obdelava transakcij in sledenje plačilom

 

“Ta prvi korak pomeni začetek korenite preobrazbe sektorja upravljanja nepremičnin,” pravi vodja produkta Codefi Asset Matthieu Bouchaud. “S platformo Codefi Assets našim strankam omogočamo, da preidejo iz obdobja eksperimentiranja v industrijsko rast, kar jim omogoča, da izdajajo in upravljajo svoje enote skladov na veliko učinkovitejši način.”

 

Pametne pogodbe: Tehnični podatki

Codefi Assets med drugim omogoča enostavno ustvarjanje in uvajanje pametnih pogodb na glavnem omrežju Ethereum, ki temeljijo na standardu ERC1400. Standard ERC1400 sta posebej ustvarila skupnost Ethereum in ConsenSys za zastopanje finančnih sredstev na verigi blokov. Te zelo nastavljive pametne pogodbe in varnostni žetoni imajo naslednje lastnosti:

  • Varnostni žetoni podpirajo prenose sile, opekline in kovnice s strani skrbnika

  • Varnostni žetoni podpirajo trgovinske omejitve z generiranjem potrdil zunaj verige. Prenosi žetonov so pogojeni z veljavnostjo certifikata in izdajatelju ponujajo močne nadzorne možnosti nad svojimi finančnimi sredstvi na primarnem in sekundarnem trgu.

  • Varnostni žetoni podpirajo delno zamenljivost (tj. Zmožnost ustvarjanja različnih razredov sredstev)

  • Vse uporabljene pametne pogodbe je revidiral ConsenSys Diligence

 

Rezultati

Cilji Maka Capital-a za tokenizirano izdajo so bili prihranek časa in stroškov, večja prilagodljivost pri prilagajanju izdelkov in dostop do novih razredov vlagateljev. Prav tako si je prizadevala za varnejšo in učinkovitejšo obdelavo transakcij, skupaj z “enotnim virom resnice” med vsemi udeleženci in tretjimi stranmi – za izboljšanje preglednosti in nespremenljivosti informacij ter tudi za racionalizacijo prizadevanj za poročanje.

S platformo Codefi se register vlagateljev samodejno posodablja in vzdržuje na enem mestu, kar zagotavlja natančnost, preglednost in varnost informacij. 

“Inovacije so v središču strategije Mata Capital, kar dokazuje nedavna izvedba operativne platforme za zaščito vseh informacij naših naročnikov,” pravi Souleymane-Jean Galadima, direktor za inovacije in digitalno poslovanje pri Mata Capital.

Digitalizacija naložbenega postopka v Ethereum prav tako ponuja priložnosti Mata Capital za globalnejšo distribucijo, saj lahko mednarodni vlagatelji dostopajo do platforme enako enostavno kot domači vlagatelji, tako da se KYC in distribucija žetonov obdelujejo v verigi blokov..

Kot širši cilj Mata Capital pričakuje, da bo privabil več malih vlagateljev, ki bodo izkoristili enostavnost vlaganja v zapleten finančni produkt. Sčasoma bo preglednost in dostopnost informacij o finančnih sredstvih, zastopanih v verigi blokov, povečala zaupanje vlagateljev v izdelke Mata Capital.

Baptiste Saint-Martin, vodja razvoja izdelkov pri Mata Capital, dodaja: “Tokenizacija nam bo omogočila boljšo likvidnost za naše vlagatelje, zlasti na sekundarnem trgu.”

 

Tokeniziranje nepremičnin

Po mnenju raziskave podjetja Cushman je med različnimi vlogami, ki bi jih blockchain lahko igral v nepremičninskem sektorju – od pametnih pogodb za transakcije z nepremičninami do upravljanja podatkov za sezname nepremičnin – najbolj tovrstna in razširjena uporaba. & Wakfield. V skladu s ciljem Mata Capital, da omogoči večjo udeležbo pri naložbah v nepremičnine, poročilo napoveduje, da bo tokenizacija pomagala odpreti trg komercialnih nepremičnin večjemu številu malih vlagateljev zaradi nižjih minimalnih vstopnic, večje preglednosti in večje likvidnosti.

Po podatkih Svetovnega gospodarskega foruma naj bi priložnost za tokenizacijo finančnega premoženja v naslednjih dveh letih dosegla 2 bilijona dolarjev, pri čemer polovica tega izvira iz nadomestnih sredstev, vključno z nepremičninami. Na splošno velja, da je časovni okvir za uresničitev tega potenciala veliko hitrejši za nepremičnine v primerjavi z drugimi razredi sredstev, saj zgodnji primeri izvajanja tokenizacije nepremičnin, kot je Mata Capital, že napredujejo..

Toda ta priložnost temelji na razvoju in sprejemanju rešitev, ki lahko zmanjšajo operativno zapletenost in regulativno tveganje v zvezi z verigo blokov in tokenizacijo. Rezultati, ki jih je Mata Capital dosegel s platformo Codefi Assets, dokazujejo, da lahko tokenizacija nepremičninskim skladom ponuja večjo učinkovitost, preglednost in obvladovanje tveganj, ne da bi pri tem ogrozila institucionalne standarde, ki so bistveni za vlagatelje in upravljavce premoženja. 

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map