Tu je veriga Ethereum 2.0 Beacon. Kaj pa zdaj?

blog 1NewsDevelopersEnterpriseBlockchain ExplainedDogodki in konferencePressGlasila

Naročite se na naše novice.

Email naslov

Spoštujemo vašo zasebnost

Pojasnjeno na HomeBlogBlockchain

Tu je veriga Ethereum 2.0 Beacon. Kaj pa zdaj?

Ob Ethereumu se gradi ogromna nova zgradba. Jedro te strukture je Beacon Chain, ki preoblikuje model soglasja iz Proof of Work v Proof of Stake.by James Beck 1. december 2020 Objavljeno 1. decembra 2020

Serenity Now 2

Prvi blok je prišel iz Validator 19026, z zagonetnimi grafiti: “G. F je bil tukaj.” Dvanajst sekund kasneje je prišel naslednji blok, grafiti, ki označujejo, da je validacijski dokument morda v Zug, Švica. Veriga Eth2 Beacon Chain je enakomerno rasla, blok za blokom vsakih 12 sekund. Potem je prišla naslednja ovira: ali bi bilo na spletu dovolj validacijskih programov za dokončanje prve epohe? Ja! 82,27% potrjevalcev je potrdilo veljavnost Epohe 0, pregovornega pritličja Beacon Chain. Prva epoha je postala nespremenljivo dokončana. Eth2 je tukaj; Serenity zdaj!

Vir: Beaconcha.in

Resda se lahko navdušenje nad tem prvim večjim korakom pri zagonu verige Eth2 Beacon Chain izgubi pri tistih, ki niso povsem potopljeni v tehnični leksikon Eth2 – reže, obdobja, dokončnost? Čeprav so izrazi novi za Eth2, koncepti niso novi za tiste, ki vedo malo o verigah blokov. Več kot 21.063 preveriteljev veljavnosti z vsega sveta (pomislite na vozlišča v omrežju) je bilo v spletu, da bi se strinjali, da so prvi bloki v novi verigi veljavni. Ta nova veriga se imenuje Beacon Chain Ethereum 2.0, ki koordinira omrežje in v Ethereum uvaja Proof of Stake. 

Kaj bo naredila Beacon Chain?

Zamislite si Beacon Chain kot velik svetilnik, ki se dviga nad modrim morjem podatkov o transakcijah. Nenehno skenira, potrjuje, zbira glasove in deli nagrade, ki pravilno potrjujejo blokade, odštevanje nagrad tistim, ki niso na spletu, in ETH sekanje zlonamernih akterjev. 

Aleksandrijski svetilnik - Enciklopedija starodavne zgodovineUmetnikov vtis o Aleksandrijskem svetilniku, zgrajenem c. 300 – c. 280 pr. N. Št. In eno od sedmih čudes antičnega sveta. Vir: Ubisoft Entertainment SA)

Veriga svetilnikov ne spremeni Ethereuma, ki ga uporabljate danes. Še vedno lahko ETH pošljete prijatelju, zamenjajte žetone MetaMask ali Odstrani, igrajte se s svojim Osi, kovnice NFT Baza kovnic, in donosna kmetija na vašem najljubšem protokolu DeFi. Ethereum, kot ga poznate, je še vedno v živo in popolnoma funkcionalen in bo takšen še naprej, dokler se ne združi z novo verigo blokov Eth2 in postane ločen drobec. Medtem se ob Ethereumu gradi ogromna nova zgradba. Jedro te strukture je Beacon Chain, ki model soglasja preoblikuje iz Proof of Work v Proof of Stake. Beacon Chain je zdaj živ in v času pisanja tega zapisa 20 epoh (ena epoha je dolga 6,4 minute in vsaka doba vsebuje 32 naključno dodeljenih validacijskih programov, da predlaga blok v vsaki reži). 

Beacon Chain je mehanizem za usklajevanje novega omrežja, odgovoren za ustvarjanje novih blokov, zagotavljanje veljavnosti teh novih blokov in nagrajevalce z ETH za varovanje omrežja. Proof of Stake je že dolgo del Ethereumovega načrta in obravnava nekatere slabosti verig Proof of Work, kot so dostopnost, centralizacija in razširljivost. Namesto da rudarji trošijo energijo za validacijo blokov, naključno izbrani validatorji (vsak vsebuje svoj delež 32 ETH) predlagajo nove bloke, o katerih glasujejo drugi validatorji. Vsak blok vključuje vir naključnosti, ki se meša z drugimi naključnimi podatki v epohi. 

Naslednje: Chard Chains

Z uvedbo sistema Beacon Chain in Proof of Stake se vzpostavlja naslednja stopnja Ethereum 2.0 drobne verige, ki bo nadgradil podatkovno zmogljivost Ethereuma, s čimer bo omrežje hitrejše in bolj razširljivo. Sharding kot koncept za Ethereum ni novost. Običajna tehnika baze podatkov ali iskalnika je, da ogromne količine podatkov razbijemo na manjše koščke. Ethereum 2.0 bo razpršil omrežno obremenitev na 64 ločenih delcev.

Glede na Fundacija Ethereum, »Verige drobcev bi morale biti poslane nekje leta 2021, odvisno od tega, kako hitro po tem napreduje delo Beacon Chain se začne. Ti drobci bodo Ethereumu dali več zmogljivosti za shranjevanje in dostop do podatkov, vendar jih ne bodo uporabljali za izvajanje kode. ” Vzpostavitev verig drobcev Ethereum 2.0 je v tehničnem načrtu označena kot 1. faza.

Sčasoma bo Beacon Chain odgovoren tudi za naključno dodeljevanje igralcev za potrditev verig drobcev. To pomeni, da je za vlagatelje izjemno težko dogovarjanje in prevzem drobca (po Chih-Cheng Liang-u je verjetnost manjša od 1 na bilijon).

Velika združitev

Ko bo mreža Ethereum 2.0 vzpostavila verige drobcev, bo naslednji pomemben korak združitev trenutnega omrežja Ethereum z Ethereum 2.0. V zadnjem času je izraz za to »priklop«. To bo pomemben dogodek, ker bo pomenil uradni konec Dokaza o delu na Ethereumu in bi se lahko zgodil konec leta 2021 ali v začetku leta 2022. 

Na tej točki še poteka veliko raziskav in načrt se lahko spremeni, odvisno od tega, kaj je skupnost razvijalcev Eth2 najboljša pot naprej. Ravno včeraj je Mihail Kalinin iz stranke Teku ConsenSys objavil predlog za izvršljiva svetilka. Odvisno od tega, kako je ta predlog sprejet in preučen, lahko pomeni, da se Eth1 lahko združi z Eth2 in izklopi Dokaz o delu, še preden je ostrenje končano. 

Kot pojasnjuje Ben, je njegovo bistveno Etno glasilo Eth2, “Vse to je del Eth2, ki prehaja proti a časovni načrt, osredotočen na strnjeno. V ta namen je objavil še en kolega Alexandre Belling Zbirke podatkovno ostrenega Ethereuma 2: povezovanje razpoložljivosti podatkov z izvedbo. Gre za dokazovanje, “da so transakcije, ki se dajo na drobce podatkov, enake kot tiste, uporabljene v izvršilnem drobcu, ne da bi te transakcije zagotavljali pametni pogodbi.”

Kdaj lahko potrjevalci na Beacon Chain zbirajo nagrade?

Kot napovedujejo mnogi v ekosistemu Ethereum, centralizirane borze začenjajo namigovati na ponudbo storitev vložka za Eth2. Codefi Staking je zgradil API za izmenjave, skrbnike in ustanove, da svojim strankam nudi vložke, tako da lahko zaslužijo nagrade, hkrati pa ohranijo Eth2 na varnem. Coinbase nedavno objavljeno da bodo nagrade za vložke kmalu prišle. 

Vsi, ki so zavezali ETH, da bodo stavili in potrdili Beacon Chain, so vedeli, da tega ETH morda ne bodo mogli umakniti do faze 1.5 ali kasneje. Vendar že obstajajo številne rešitve, ki bi lahko bile koristne za deležnike, ki želijo več likvidnosti. LiquidStake na primer uporabnikom omogoča, da najamejo USDC posojilo na svojem vloženem ETH. Coinbase obljublja možnost trgovanja z izpeljano različico ETH na ETH, ki ga uporabnik zaklene v verigi Beacon. 

Obstajajo tudi novi predlogi o tem, kako bi lahko v prihodnosti umaknili vloge in nagrade iz verige svetilnikov:

Veste, novega Etha na Ethereumu ne bo. ETH je ETH, ne glede na Ethereum 1.0 ali Ethereum 2.0. “Žetoni ETH2” (tsk tsk Coinbase) ne obstajajo, vendar obstajajo načrti za ustvarjanje izpeljanih žetonov na podlagi ETH, zaklenjenih v pametni pogodbi Beacon Chain. RocketPool načrtuje izdajo rETH, ki so žetonski derivati, ki predstavljajo vloženi ETH na Beacon Chain. Zdi se tudi, da bodo Coinbase in druge borze storile enako. Toda za tiste, ki niste stavili na Eth2, ne skrbite, z vašim ETH se ne dogaja nič. Če ste imetnik, se bo zgodil prehod na Ethereum 2.0 in vaš ETH, zaprt v hladilniku, bo enak ETH, ki bo lahko uporabljal nov sistem Ethereum 2.0. 

Do takrat si oglejte našo bazo znanja Eth2, če želite izvedeti več o naših izdelkih in fazah Eth2, naročite se na Glasilo Teku za kritične popravke in izdaje ter se naročite na Etno glasilo Bena Edgingtona biti na tekočem z najnovejšimi raziskavami in razvojem. Vesel vložek. 

Ethereum 2.0NewsletterNaročite se na naše novice o najnovejših novostih Ethereum, podjetniških rešitvah, virih za razvijalce in še več.Poročilo DeFi za Ethereum Q3 2020Prijavi

Poročilo DeFi za Ethereum Q3 2020

Poročilo DeFi o Ethereum Q2 2020Prijavi

Poročilo DeFi o Ethereum Q2 2020

Popoln vodnik za poslovna omrežja BlockchainVodnik

Popoln vodnik za poslovna omrežja Blockchain

Kako zgraditi uspešen izdelek BlockchainSpletni seminar

Kako zgraditi uspešen izdelek Blockchain

Uvod v tokenizacijoSpletni seminar

Uvod v tokenizacijo

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map