Predstavljamo vam ploščo za lansiranje depozitov za Eth2.0

blog 1NewsDevelopersEnterpriseBlockchain ExplainedDogodki in konferencePressGlasila

Naročite se na naše novice.

Email naslov

Spoštujemo vašo zasebnost

DomovBlogCodefi

Predstavljamo vam ploščo za lansiranje depozitov za Eth2.0

avtor Collin Myers 27. julij 2020 Objavljeno 27. julija 2020

spacex uj3hvdfQujI unplash

POSODOBITEV: Prispela je prva faza Ethereum 2.0! Faza 0, kot se imenuje, bo lansiral verigo svetilnikov, ki vzpostavlja in vzdržuje mehanizem soglasja o dokazovanju vlog. Če želite na Ethereum 2.0 zagnati svoj validacijski program, sledite navodilom po korakih s pomočjo uradnika Launchpad Ethereum. Oglejte si tudi naš blog na naslov pogodbe o depozitu.

Kot vse velike misije tudi za zagon jutrišnjega svetovnega računalnika potrebujemo platformo, ki vodi, krepi in spodbuja potovanje prek meja našega digitalnega prostora. Danes z veseljem objavljamo predstavitev Aplikacija Eth2 Launch Pad, kar označuje vstopno točko za potrditve, da začnejo pot po verigi Eth2. Čas je, da pripravite testno mrežo ETH!

V zadnjih nekaj mesecih, Codefi Aktiviraj in Fundacija Ethereum (EF) so se spustili, da bodo uporabniki lažje stavili in postali potrjevalnik za Ethereum 2.0. Rezultat tega prizadevanja je Eth2 Launch Pad, aplikacija, zasnovana tako, da vas varno vodi skozi postopek generiranja parov ključev Eth2 in vključitve 32ETH v uradno pogodbo o depozitu. Launch Pad je bil zasnovan za samopotrditelje, torej ljubitelje, ki nameravajo zagnati svoj validator in jim je udobno voditi ukaze na terminalskem zaslonu v računalniku.. 

Sprva bo lansirna ploščica združljiva samo z Eth2 Medalla testnet, ki naj bi začel delovati, ko bo dosežen prag nastanka 16.384 potrjevalcev (524.288 ETH). Testna mreža je zasnovana tako, da zagotavlja dovolj časa, da brez napake zagotovi funkcije Beacon Chain. Po fazi testne mreže bo lansirna ploščica Eth2 še naprej delovala kot vstopni portal za potrjevalce, ki bodo postavili pravi ETH za Mainnet.. 

V tem prispevku bomo podali kratek pregled sodelovanja, nekaj zabavnih dejstev o aplikaciji ter potrebe in cilje oblikovanja, ki jih izpolnjuje Eth2 Launch Pad. 

Veselimo se, da bomo skupnosti zagotovili stalno izobraževalno gorivo in programska orodja, ki bodo spodbudila sodelovanje v naslednjem poglavju. 

Postanite Testnet Validator

Združevanje sil: Ozadje sodelovanja

Leta 2019 smo začeli kopati v ekosistem Eth2, da bi raziskali, kje bi Codefi Activate lahko dodal vrednost uvedbi Eth2 in zapolnil obstoječe komunikacijske vrzeli med izdelovalci protokolov, ponudniki storitev in obstoječimi imetniki ETH s prihajajočo izdajo faze 0. Imamo od osredotočanja našega poslanstva na razvoj izobraževalnih virov in vpogledov v ekonomijo Eth2 ter raziskave industrije in validacije, katerih ugotovitve so bile nedavno objavljene kot poročilo ekosistema o staranju Eth2. 

Kmalu po DevCon V smo se povezali s Carlom Beekhuizenom, ki je pri Ethereum Foundation (EF) vodil depozitni vmesnik za ukazno vrstico (CLI). Poleg kode se je Carl osredotočil tudi na uporabniško izkušnjo imetnikov ETH, ki so prvič postali potrjevalci. Glede na naša obstoječa raziskovalna prizadevanja Eth2 in naše izkušnje z lansiranjem omrežij je bilo sodelovanje z EF in Deep Work Studio usklajen naslednji korak k zagotovitvi, da je bil začetek faze 0 zgrajen na način, ki daje prednost uporabniški izkušnji, hkrati pa artikulira s tem povezana tveganja in izobraževalne informacije za uporabnike, da se počutijo udobno pri postavitvi lastnih validatorjev Eth2.  

V zadnjih nekaj mesecih smo s trdim delom raziskovali, oblikovanje, in stavbe Eth2 Launch Pad in z veseljem bomo z vami delili rezultate tega prizadevanja!

Izstrelitvena ploščica Eth2 je bila odprtokodne med vrhom Ethereal 8. maja, ki uporabnikom omogoča lokalno gostovanje aplikacije. Od prve izdaje je bilo super glej takojšnje sodelovanje in povratne informacije skupnosti. Še naprej spodbujamo skupine in uporabnike, da posredujejo povratne informacije!

leslie.png

Zabavna dejstva

 • Maskota Eth2 Launch Pad je Leslie the Rhino, poimenovana po ameriški računalniški znanstveniki Leslie Lamport.

 • V repo zbirki Eth2 spec je trenutno 72 neposrednih sodelavcev.

 • Pogodba o depozitu Eth2 za testno mrežo bo simulirala zahtevo po doseganju praga Genesis 524.288 vloženih ETH ali 16.384 potrjevalcev 

Kako priti do Geneze: kratek povzetek faze 0

Ethereum 2.0 bo izšel po fazah, začenši leta 2020 s fazo 0. Faza 0 bo zagnala verigo svetilnikov, ki je sestavni del verige Ethereum 2.0, ki izvaja mehanizem soglasja Proof of Stake. Veriga svetilnikov bo upravljala register preveriteljev veljavnosti, ki bodo začeli potrjevati in predlagati bloke. 

Če želite, da veriga svetilnikov sproži svoj genetski blok na glavnem omrežju, mora biti v omrežju vloženih vsaj 524.288 ETH, razdeljenih med najmanj 16.384 potrjevalcev, da se zagotovi zadostna varnost in decentralizacija. Doseganje geneze bo simulirano na živi testni mreži Medalla. 

Vsak primerek validatorja bo zahteval polog v višini 32 ETH, da se doda v čakalno vrsto za aktivacijo in začne preverjati in predlagati bloke v verigi svetilnikov. Dokler niso omogočeni dvigi (vsaj po fazi 0), je deponiranje ETH v depozitni pogodbi enosmerni, nepovratni postopek.

lansirna ploščica 1.png

Kaj potrebuje Eth2 Launch Pad?

Validatorji izgubljajo ETH = Eth2 izgubljajo validatorji

Preprosto povedano, če validatorji izgubijo ETH, bo Eth2 izgubil validatorje. Postopek deponiranja vašega ETH v pogodbo o depozitu Eth2 lahko povzroči več možnih napak ali vektorjev napadov. Ta tveganja vključujejo izgubo sredstev zaradi pošiljanja na napačen naslov pogodbe o vplačilu, nasedanje lažnim napadom ali krajo vašega zasebnega ključa in mnemografske fraze, če so ustvarjeni in shranjeni na varen način. Nihče si ne želi nesrečnih preveriteljev z izgubljenimi ali ukradenimi sredstvi!

Za ublažitev teh tveganj je bil Eth2 Launch Pad zasnovan kot čelna aplikacija, zasnovana tako, da vas vodi na najbolj varen način skozi postopek generiranja parov ključev, deponiranja ETH in registracije vašega validatorja na verigi svetilnikov Ethereum 2.0. . Depozitni vmesnik bo gostila fundacija Ethereum.

Med potovanjem skozi izstrelitveno ploščo Eth2 boste:

 1. Preberite več o tveganjih in odgovornostih, da postanete preveritelj na Eth2

 2. Izberite, koliko primerkov preverjalnikov želite zagnati 

 3. Varno ustvarite par ključev validatorja in mnemografsko besedno zvezo prek CLI brez povezave za vsak primerek validatorja, ki ga želite zagnati

 4. Ustvarite in naložite datoteke s podatki o depozitu, ki vsebujejo vaš javni ključ (-e) za potrjevanje, potreben (-e) za registracijo (-e) vašega potrjevalnika (-ev) po zaključku lansirne ploščice

 5. V uradno pogodbo o vplačilu položite 32 ETH na primer primerja. To bo izvedeno prek zaupanja vredne in preverjene dostopne točke, ki jo gosti Ethereum Foundation. 

Eth2 Launch Pad User Flow & amp; Pregled arhitekture

Tok uporabnika Eth2 Launch Pad & Pregled arhitekture

Izobraževanje

Preden začnete pot kot potrjevalnik, je bistvenega pomena, da se zavedate svojih odgovornosti, vključno z koristmi, ki jih prinaša izpolnjevanje vaših dolžnosti za zagotavljanje neprekinjenega delovanja in vedenje poštenega postopka soglasja, ter tveganji in kaznimi, če tega ne storite. . Ker je začetno vplačilo ETH v pogodbo o vlogi enosmerno do kasnejših razvojnih faz, je določanje in razumevanje kompromisov sodelovanja in določanje pričakovanj ključnega pomena..

Iz tega razloga je bila lansirna ploščica zasnovana tako, da deluje kot vloga za polog, pa tudi kot izobraževalno orodje in vir resnice, ki je bil pripravljen za izobraževanje bodočih preveriteljev o:

 • Odgovornosti preveritelja

 • Ekonomija in nagrade

 • Kazni in sekanje

 • Tveganja udeležbe in kompromisi 

Opozorilna sporočila in obrazložitveni odseki v uporabniško izkušnjo vnašajo “namerno trenje”, da upočasnijo uporabnike in zagotovijo, da upoštevajo vse kritične okoliščine, ki so jim na voljo.

Generacija ključnega para

Preverjevalniki, ki uporabljajo zagonsko ploščico, bodo morali ustvariti svoje mnemonične in validacijske pare ključev, ki se bodo uporabljali, ko bodo validacijski pripravljeni zagnati ustrezne odjemalske odjemalce. Javni ključ vam omogoča, da si ogledate svojo statistiko in dejavnosti preverjalnika, medtem ko se vaš zasebni ključ potrjevalnika, ki mora biti ves čas v spletu, uporablja za glasovanje in predlaganje blokov. 

V zagonski ploščici bodo validatorji ustvarili tudi mnemografsko besedno zvezo, s katero bodo ustvarili svoje ključe za umik. Med 2. fazo vam bo ta mnemoteza omogočila, da ustvarite ključe svojega gradu, kar vam bo omogočilo dvig depozita ETH in nabranih nagrad.

Generacija para ključev validirnika in mnemoničnega stavka je bila zasnovana tako, da se izvede prek CLI, da se omogoči ta postopek v varnem okolju brez povezave.

Navdušeni smo, da smo pomagali utirati pot za začetne vloge na testnem in omrežju Ethereum 2.0 in smo veseli, da aplikacije in integracije strank v prihodnosti razvijajo alternativne poti za interakcijo s pogodbo o vlogi Eth2. Poseben vzklik Chrisu Battenfieldu in Georgeu Weilerju za njuno razvojno delo na tem področju.

Oglejte si ta prostor za nekaj bolj razburljivih obvestil naše ekipe! 

Spisala Collin Myers in Mara Schmiedt

Ethereum 2.0 Obvestilo o izdelku Newsletter Naročite se na naše novice o najnovejših novostih v Ethereumu, podjetniških rešitvah, virih za razvijalce in še več.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map