O Josephu Lubinu – ustanovitelju

Podjetje ConsenSys, ustanovljeno leta 2014, je gojilo globalno prisotnost in je zaposlovalo vrhunske podjetnike, računalniške znanstvenike, inženirje protokolov, razvijalce programske opreme in strokovnjake za dobavo v podjetjih. Kot ena največjih in najbolj temeljnih entitet v tehnološkem prostoru blockchain, mreža ljudi, projektov in podjetij ConsenSys po vsem svetu gradi orodja za razvijalce, decentralizirane aplikacije in rešitve za podjetja in vlade, ki so odločene izkoristiti moč Ethereuma. . Na organizacijo se je skliceval New Yorker leta 2018 kot “najvidnejši in najbolj razširjen razvijalec in promotor decentraliziranih aplikacij skupnosti Ethereum.”

kvadrat Joe LubinFoto: Zaza Weissgerber

Lubin se je rodil in odraščal v Torontu. Na univerzi Princeton je diplomiral iz elektrotehnike in računalništva. Delal je v laboratoriju Princeton Robotics Lab v Tomandandy Music, kjer je razvijal orodje za samostojno glasbeno kompozicijo, in v zasebnem raziskovalnem podjetju Vision Applications Inc., ki je gradil avtonomne mobilne robote. Kot programski inženir in svetovalec je Lubin z eMagineom sodeloval pri projektu kriptografskih plačil Identrus in trgovinskem financiranju ter sodeloval pri ustanavljanju in delovanju hedge sklada. Bil je direktor v newyorški pisarni Blacksmith Software Consulting in podpredsednik za tehnologijo v zasebnem upravljanju premoženja pri Goldman Sachs. S temi objavami se je Lubin osredotočil na križišče kriptografije, inženiringa in financ.

Po navdihu bele knjige o bitkoinih Satoshi Nakamoto in potenciala porazdeljenih sistemov, da “razbijejo silose moči in ponovno uravnotežijo informacijske asimetrije, ki slabost toliko,”Lubin se je poglobil v začetno skupnost blockchain. Bil je glavna oseba pri ustvarjanju in lansiranju Ethereuma skupaj s kolegom iz Toronta Vitalikom Buterinom leta 2014, sčasoma pa se je preselil k izgradnji ekosistema okoli nastajajoče tehnologije, deloma z uvedbo ConsenSys.

“Z Lubinovim zaledjem tako v tehnologiji kot tudi v poslu se je hitro postavil kot ključni strateg in prevzel naziv glavnega operativnega direktorja organizacije, ki bo Buterinovo vizijo uresničil,” je dejal Newsweek. “Po tem so se stvari hitro premaknile.”

Poznejši dvig verige blokov, kriptovalut in Ethereuma je ena najpomembnejših zgodb v tehnologiji od leta 2016 – bonafiden globalni pojav, ki odmeva od hakerskih brlog do Davosa – in celotna industrija je zrasla okoli decentraliziranih omrežij in z njimi povezanih digitalnih sredstev.

“Bitcoin je predstavil široko vizijo,” je povedal Lubin New York Times leta 2016. “Ethereum je predstavil kristalizacijo, kako uresničiti to vizijo.”

Razvijalna baza Ethereum, ki je zdaj na stotisoče tisoč, je goreča stavba skupnosti z odprtokodnimi ideali in interoperabilnimi platformami v tržnih segmentih, od dobavne verige do finančnih trgov do intelektualne lastnine. Na tisoče podjetij po vsem svetu z Ethereumom uvajajo nove poslovne modele, eksperimentiranje z verigami verig pa je zdaj razširjeno med vodilnimi svetovnimi organizacijami – bankami, centralnimi bankami, vladami in tehnološkimi velikani..

ConsenSys je inkubiral več kot 50 projektov, vključno s ključnimi infrastrukturnimi elementi omrežja Ethereum, kot so Kaleido’s Blockchain-as-a-Service, MetaMask’s Web3 onramp, Truffle’s developer suite, PegaSysov glavni odjemalec in Ethereum omrežje, kot sta Infura in Alethio. ConsenSys inkubira tudi platforme in aplikacije v najrazličnejših panogah, kot sta komgo, platforma za mednarodno financiranje trgovine in Viant, platforma za sledenje in sledenje dobavne verige. ConsenSys je bil z naložbami ali storitvami, kot sta varnostna revizija ali zagon žetonov, tesno povezan z okoli 50 projekti. Leta 2018 je Newsweek zapisal, da je bila “rast ConsenSys, tako kot rast samega Ethereuma, eksplozivna.” 

ConsenSys je bil osrednja oseba pri ustanovitvi Enterprise Ethereum Alliance, globalne organizacije za standarde za poslovne aplikacije tehnologije Ethereum. V EGP jih je zdaj več kot 500 člani, vključno s svetovnimi poslovnimi voditelji, vključno z Accenture, CME Group, Deloitte, Ernst & Young, Intel, banke, kot so JPMorgan, Microsoft, Pfizer, odvetniške pisarne, kot je Schulte Roth & Zabel LLP, T-Mobile in Wipro. Projekt Brooklyn in projekti, kot sta EU Blockchain Observatory in Forum, so vodili raziskave in regulacijo v Združenih državah Amerike in Evropi ter zagotavljali pravičnejšo industrijo verig blokov..

ConsenSys je bil poleg številnih uspešnih spinov, projektov in pobud tudi znan po svoji zavezanosti decentralizirani organizaciji. “Struktura podjetja je navdihnjena z Lubinovimi utopičnimi ideali,” navaja Newsweek. “Zaposleni si izberejo lastne nazive in namesto tradicionalne globoke hierarhije obstaja bolj ravna, na sporazumih temelječa struktura upravljanja, decentraliziran sistem upravljanja, kjer se moč razdeli med samoorganizirajoče se ekipe.”

Zdaj je jasno, da se bo tehnologija veriženja blokov globoko vdelala v svetovne gospodarske procese. Samo vprašanje je, kdaj. Skozi te zgodnje faze v dobi verige blokov in kriptovalut se je Joe Lubin med volatilnostjo izkazal za mirno. Z vsemi cestami, ki vodijo do Ethereuma 2.0, in popolnoma zrelo industrijo verig blokov, Lubin verjame, da je ekosistem Ethereum dosegel kritično maso in hitrost: »Podjetniki in tehnologi v ekosistem vlivajo gradnjo decentraliziranega svetovnega spleta Web 3.0. Ko enkrat vidite globoke posledice verige blokov, je ne morete več odkriti. Vsak nov val hype cikla bo prinesel vedno večje kohorte graditeljev in uporabnikov. Za te ljudi ni več poti nazaj. “

O našem ustanovitelju

Medijska knjižnica Joeja Lubina

Popolno skladišče člankov, intervjujev, govorov, panelnih razprav in drugega od soustanovitelja Ethereuma in ustanovitelja ConsenSys. 


RaziščiteJoe Lubin 039 s Medijska knjižnica

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map