NOVICE št. 7: Poročilo DeFi za drugo četrtletje 2020

blog 1NewsDevelopersEnterpriseBlockchain ExplainedDogodki in konferencePressGlasila

Naročite se na naše novice.

Email naslov

Spoštujemo vašo zasebnost

DomovBlogCodefi

NOVICE št. 7: Poročilo DeFi za drugo četrtletje 2020

Pregled in analiza protokolov DeFi in zmogljivosti v drugem četrtletju 2020, ki jih je opravil ConsenSys Codefi.

avtor Nicole Adarme 15. julij 2020 Objavljeno 15. julija 2020

Kritje poročila o defiju za drugo četrtletje 2020

DeFi v drugem četrtletju 2020

Včeraj smo objavili četrtletno poročilo DeFi. Poročilo DeFi za drugo četrtletje 2020 je povzetek, analiza in razprava o nastajajočem finančnem ekosistemu, ki se gradi na vrhu Ethereuma, na podlagi podatkov.

prenesite poročilo

Nekatere glavne teme poročila vključujejo:

 • Splošna statistika podatkov, povzetki in vizualizacije podatkov DeFi.

 • DeFi vedenje uporabnikov in mrežne vizualizacije uporabniških odnosov med protokoli.

 • COMP, Compound in Yield Farming.


 • BTC je tokeniziral na Ethereumu.

 • Večji varnostni incidenti in porast zavarovanja DeFi.

 • Uspešnost specifičnih odmevnih protokolov, vključno z Uniswap, Maker in Compound.

 • Stanje stabilnih kovancev v Ethereum DeFi.

 • Pogled v DeFi leta 2020 in pozneje.

Vzemimo za primer metrično skupno vrednost zaklenjene vrednosti (TVL), ki se običajno uporablja kot merilo napredka Ethereum DeFi. TVL je merjenje USD vseh sredstev (ETH, WETH in ERC-20 žetonov), zaklenjenih v DeFi v katerem koli trenutku. Želeli smo odgovoriti na vprašanje: kako močna je ta metrika? Ali obstaja možnost, da dvojno štejemo nekaj zaklenjenih sredstev in napihujemo TVL?

Teoretičen primer: uporabnik lahko zaklene 1 ETH v Compound in prejme 250 DAI kot posojilo (ob predpostavki, da je 1 ETH = 250 USD), nato se premakne na drug protokol in zaklene 250 DAI. Če pogledamo TVL, bi rekli, da je v DeFi zaklenjenih 500 USD, v resnici pa je dejansko zaklenjena vrednost USD samo vrednost začetnega zaklenjenega ETH, 250 USD..

Tako smo pogledali podatke. Konkreten primer se je zgodil 8. junija, ko je uporabnik (0x… aa7a) umaknil 12M DAI iz Compound in AAVE, si izposodil še 2.5M DAI na dYdX in nato vse te DAI položil v MakerCDP. S približno oceno ~ 200% razmerja zavarovanja za polog WETH vemo, da je do takrat, ko je uporabnik te DAI preselil v CDP, na dYdX zaklenil vsaj 5 milijonov USD (da bi si izposodil 2,5 milijona DAI) in 14,5 milijona USD. USD na Makerju. To pomeni, da so prispevali 19,5 milijona USD za TVL v DeFi, medtem ko dejanska sredstva, ki jih je uporabnik prinesel v DeFi, znašajo približno 17 milijonov USD (5 milijonov USD za dYdX in 12 milijonov USD, umaknjenih iz Compound in AAVE). Gibanje sredstev tega uporabnika je razvidno iz spodnje slike.

Poročilo TTVL Codefi Q2 2020 DeFi

Preostanek poročila DeFi za drugo četrtletje 2020 zajema široko paleto tem, ki jih spremljajo objektivni podatki o verigi. Oglejte si preostanek poročila in bodite na tekočem z DeFi.

prenesite poročilo

Hitri Codefi zadetki

 • Novo za Newsletter in Codefi? Preveri ta obrazložitveni video o ConsenSys Codefi.

 • Povratne informacije o ConsenSys Codefi: TLDR; želimo priti do vem, da se bolje poznaš in bo trajalo minuto.

 • Ste pripravljeni na Ethereum 2.0? ConsenSys je 16. junija napovedal predstavitev Codefi Staking, platforme za vplačilo storitev Ethereum 2.0 z institucionalno funkcionalnostjo za izmenjave, skrbnike, sklade, denarnice in druge potencialne stranke.

 • Pogled nazaj na 5 let dokazil o delu. Poročilo Proof of Work Mining, ki ga poganja Codefi Data, je popolna retrospektiva uspešnosti PoW in razvoja rudarjenja od uvedbe javnega omrežja Ethereum leta 2015.

 • Mreža SKALE je v živo na Mainnetu! 30. junija je SKALE začel delovati na glavnem omrežju Ethereum. Februarja je Codefi napovedal, da bo SKALE prvo decentralizirano omrežje, ki bo na Aktivirajte platformo.

 • Ko že govorimo o SKALE, je dražba na Codefi Active pred vrati. Dražba bo potekala na nizozemski avkciji, “dražba z nižjo ceno bo vključevala enega prodajalca in več kupcev, ki skupaj določijo končno obračunsko ceno.” Se sliši zapleteno? Ni – razložimo podrobneje.

 • Partnerski program ConsenSys ponuja tehnološkim partnerjem, sistemskim integratorjem, aplikacijskim podjetjem in prodajalcem programske opreme dostop do ugodnosti po meri in novih poslovnih priložnosti z našimi vodilnimi blockchain izdelki. Dostop do izdelkov Codefi, njihova podpora in izobraževanje je le ena od prednosti pridružitve partnerskemu programu.

Prihajajoči dogodki

 • Četrtek, 16. junija: “Sindicirana posojila in tehnologija veriženja blokov.” Uvod v trg sindiciranih posojil in priložnost za rešitve, ki temeljijo na verigah verig. Med govorniki so Bridget Marsh, izvršna podpredsednica LSTA, Didier Le Floche, tehnični direktor ConsenSys Codefi in Guillaume Dechaux, globalni vodja strateške prodaje in upravnega odbora pri ConsenSys.

Codefi Spotlight: Codefi Staking

16. junija je ConsenSys Codefi napovedal uvedbo Codefi Staking. Codefi Staking je platforma Ethereum 2.0 za vplačilo kot storitev z institucionalno funkcionalnostjo za izmenjave, skrbnike, sklade, denarnice in druge potencialne stranke.Codefi je razkril svojo prvo serijo udeležencev Pilotnega programa, ki je zasnovan tako, da med oblikovanjem in vključevanjem povratnih informacij in zahtev za funkcije. gradnja API-ja Codefi Staking pred uvedbo Ethereum 2.0. Z dokončanjem pilotnega programa partnerji globlje razumejo Ethereum 2.0 in imajo priložnost, da prvi na trgu ponudijo svojim strankam zmožnosti vstavljanja Ethereum 2.0.

Med udeleženci pilotnega programa so glavni akterji ekosistema, med njimi: Binance, Crypto.com, DARMA Capital, Huobi Wallet, Matrixport in Trustology.

»Z vložki na Binance lahko uporabniki prejmejo nagrade za vložke, ne da bi morali postavljati vozlišča ali skrbeti glede minimalnih zneskov vložka, časovne dolžine ali kakršnega koli ulova. Uporabniki si zaslužijo nagrade, s katerimi jih lahko zaslužijo njihovi kovanci. Z morebitnim lansiranjem Ethereum 2.0 bomo navdušeni, da bomo podprli vložke za vse naše imetnike ETH na Binance, «je dejal Changpeng Zhao (CZ), izvršni direktor pri Binance.

Codefi Staking je zgrajen na vrhu zaupanja vrednega programskega paketa, ki ga je izdelal ConsenSys. Poslanstvo je zagotoviti institucionalni API z oznako white, z enostavnim in učinkovitim dostopom do mreže Ethereum 2.0, ki podjetjem omogoča varno in dobičkonosno sodelovanje v naslednji fazi razvoja Ethereuma.

Codefi sprejema stranke Early Adopter za sodelovanje pred začetkom prodaje verige Ethereum 2.0 Beacon Chain. Early Adopters ostajajo pred konkurenco z nizkim tveganjem in nizko oviro za vstop, da posredujejo povratne informacije o storitvi in ​​se učijo neposredno od ekip Eth2, ki gradijo naslednjo generacijo Ethereuma in začnejo vlagati ETH. Za prijavo kliknite tukaj.

Končne opombe

Hvala, ker ste se držali tega glasila. Sledi nam na Twitter, izveste več na naši spletni strani in nam sporočite svoje misli. Ne glede na to, ali vas zanima sodelovanje z nami ali želite samo pozdraviti, nas prosim kontaktirajte.

Posredovano to sporočilo? Prijavite se za mesečne posodobitve.

Do naslednjič,

Skupina ConsenSys Codefi

Industry InsightNewsletterProduct ProductNewsletterNaročite se na naše novice o najnovejših novicah Ethereum, rešitvah za podjetja, virih za razvijalce in še več.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map