NEWSLETTER # 6: Objavljanje skladnosti s Codefi

blog 1NewsDevelopersEnterpriseBlockchain ExplainedDogodki in konferencePressGlasila

Naročite se na naše novice.

Email naslov

Spoštujemo vašo zasebnost

DomovBlogCodefi

NEWSLETTER # 6: Objavljanje skladnosti s Codefi

avtor Nicole Adarme 9. junij 2020 Objavljeno 9. junija 2020

funkcija codefi

Hej, prijatelj,

Upam, da vas bo to e-poštno sporočilo dobro prilagodilo (ali prilagodilo) našim novim vzorcem vedenja. Ta mesec si ogledujemo nekatere bolj niansirane aplikacije blokovne verige Ethereum in povzamemo začetek izvajanja Codefi Compliance in stanje zavarovanja na Ethereumu.

Klici v eter

Družba je skozi stoletja napredovala za petami gibanj, uporov, uporov, protestov in vzklikov. Ta gibanja vodijo zgodovino naprej, vendar jih naša zgodovinska amnezija napačno predstavlja. Medijska pristranskost, zgodovinsko beljenje, namerna cenzura, politični programi in retrospektivna krivda lahko povzročijo izkrivljanje ali nevarno napačno prikazovanje naše resničnosti.

Na blokovni verigi Ethereum so bila sporočila v preteklosti poslana, shranjena in vzdrževana neprekinjeno, brez vpliva medijev, vlade, cenzure ali izbrisa. Ljudje, ki so poslali ta sporočila, želijo zagotoviti, da ne pozabimo. »Klic v eter« je klic v večnost.

(Nasvet za spodnje povezave Etherscan. Pomaknite se do: »Kliknite, če si želite ogledati več« → »Vhodni podatki« → »Prikaži vhod kot« → »UTF-8«).

Žvižgač COVID |

Seznam, ki si ga je treba zapomniti |


Black Lives Matter |

Pravica za Georgea Floyda |

Imam sanje |

Iz glasila Lexa Sokolina (Global Co-Head Codefi) z dne 1. junija, Fintechov načrt:

To je tvoja šola. To je vaša televizija. To je vaša naloga, pravni sistem, upravni odbor, davki in vladni predstavnik. Zobniki naših držav se obračajo na stoletja zgodovine, stoletja dobesedno zgrajena iz stvari, ki jih danes neprijetno gledamo. Se želite odmakniti od protestov, ki razmejujejo krivdne črte v naši družbi? Plenjenje se vam zdi grdo in klečanje nespoštljivo?

Poglejte zgodovino moči. Njene niti so vtkane v naš denar. Naš ekonomski imperij in njegove suverene odločitve, ki črnim ljudem odvzamejo dostojanstvo, izbiro in priložnosti skozi mit o kapitalistični meritokraciji, še vedno prevladujejo po svetu. Kako spremeniti tisto, kar je življenjska kri sveta? Vse velike sile so bile zgrajene na tej krvi, denar je izviral iz nepravičnosti.

Dolar je na jugu rasel z bombažem, s kitajskimi rokami je zgradil velike železnice, med veliko depresijo je bil brez dela, izdeloval je tanke za svetovno vojno in eksplodiral iz Hirošime. Odzvalo se je zlu in izkoristilo svoje. Zlomilo je Sovjetsko zvezo in pristalo na Luni. Dolar je ubil Georgea Floyda. Rešil bo nešteto drugih. Na nas je, da se borimo za njeno dušo.

Če vam ni všeč, kar vidite, glasujte s svojim denarjem. Izberite davek, ki ga plačujete, katerega meč zasijete in čigar moč rastete.

Preberi več

Codefi Spotlight:

Razglasitev skladnosti Codefi

Včeraj je Codefi napovedal uvedbo Codefi Compliance, avtomatizirane in gibčne platforme za regulacijo in skladnost za kriptovalute in digitalna sredstva. Kot rešitev naslednje generacije za preprečevanje pranja denarja (AML) in boj proti financiranju terorizma (CFT) Codefi Compliance zagotavlja, da digitalna sredstva izpolnjujejo regulativna pričakovanja, ne da bi ogrozila zahteve trga in poslovanja, ne glede na pristojnost in zasnovo. To je edina rešitev za skladnost, ki je bila zasnovana izključno za sredstva s sedežem v Ethereumu in jo je izdelal ConsenSys, vodilni v razvoju Ethereuma..

Danes Codefi Compliance podpira več kot 280.000 vrst digitalnih sredstev v omrežju Ethereum. Codefi Compliance uporablja okvir po meri za zagotavljanje rešitve AML / CFT, združljive z Eterom, in najpogosteje uporabljenih žetonskih standardov, kot so ERC20, ERC721, ERC179, ERC777, skupaj z opaznimi stabilkovanci, kot so DAI, USDC in Tether, ki pokrivajo več kot 280.000 vrst digitalnih sredstva, zgrajena na Ethereumu. To je prva rešitev za digitalna sredstva, ki se bo izvajala na ETH 2.0, težko pričakovani nadgradnji omrežja, ki bo eksponentno povečala število transakcij na sekundo in omogočila lestvico Ethereuma.

„Zagotavljanje zanesljive skladnosti z AML / CFT za digitalna sredstva s sedežem v Ethereumu je ključni korak pri privajanju institucionalne finančne industrije k decentraliziranemu financiranju. Codefi Compliance je naslednji modul v našem paketu izdelkov, ki odpravlja zapletenost in tveganje pri uporabi DeFi ter pomaga vsem podjetjem, da izkoristijo uporabo digitalnih sredstev. ” – Lex Sokolin, globalni sovodja ConsenSys Codefi.

Preberite članek Bloomberg

Hitri Codefi zadetki

Obvestila

  • Novo za Newsletter in Codefi? Oglejte si ta obrazložitveni video o ConsenSys Codefi.

  • Povratne informacije o ConsenSys Codefi: TLDR; želimo vas bolje spoznati in bo trajalo minuto.

  • Razglasitev skladnosti Codefi. Codefi Compliance zagotavlja, da digitalna sredstva izpolnjujejo regulativna pričakovanja ter izpolnjujejo tržne in poslovne zahteve. Zaupanje v digitalna sredstva gradimo z zagotavljanjem zanesljivih rešitev za preprečevanje pranja denarja (AML) in boj proti financiranju terorizma (CFT) z uporabo mehanizmov za vedenje transakcij (KYT) za zaščito pred goljufijami in finančnimi kaznivimi dejanji. Preberite članek Bloomberga o skladnosti Codefi.

  • ConsenSys pridobi fluidnost. Fluidid je glavni razvijalec AirSwap-a in je ustvaril več industrijskih prvenstev na področju tokenizacije nepremičnin, tokeniziranega trgovanja z vrednostnimi papirji, sistemov za zastavo resničnih zavarovanj na decentraliziranih kreditnih platformah in je gostil vrh Fluidity. Preberite več o tekočini in ConsenSys.

  • Kako je bilo na Ethereum Blockchain tokeniziranih 350 milijonov EUR vrednih nepremičnin

Data Dive: Blockchain zavarovanje

Pogled na delovanje verige družbe Opyn, ene vodilnih zavarovalnih platform Ethereum. Podatke zbira in analizira Codefi Data.

Zavarovanje Opyn, ki se je začelo februarja 2020, je protokol Ethereum zavarovanja, ki zagotavlja zaščito uporabnikom DeFi in špekulantom ETH. Obstoječi izdelki podjetja Opyn omogočajo uporabnikom, da kupijo ali prodajo zaščito za sestavljene vloge (USDC in DAI) in se zaščitijo pred nihanjem cen ETH z nakupom ali prodajo zaščite ETH.

Podatki kažejo, da je bilo od uvedbe na trgu zaščite pred cenami ETH ustvarjenih vsaj 35 možnosti. Spodnji grafikon površin zložen prikazuje posamezna stanja vsake pogodbe žetona z opcijami in skupno vsoto vrednosti, zaklenjene v platformi Opyn. Zaklenjena vrednost je 23. aprila dosegla najvišjo vrednost v višini 1,6 milijona USD in trenutno znaša približno 1,1 milijona USD. Grafikon prikazuje tudi življenjski cikel posamezne možnosti; ko vsaka barvna zložena vrstica izgine, to pomeni, da je opcija dosegla svoj rok veljavnosti in je bila uveljavljena.

Običajno so doslej leta 2020 obstajali približno štiri možnosti hkrati in vsaka v povprečju zaklene približno 400.000 USD. Običajna dolžina zrelosti je približno 15 – 40 dni.

unnamed.png

Ponudniki likvidnosti USDC so tisti, ki so USDC položili v Opynov zavarovalni protokol, da bi ljudem, ki želijo kupiti ETH, zagotovili likvidnost. Ti vlagatelji USDC stavijo, da se cena ETH zviša, in si prizadevajo, da bi USDC pozneje dvignili za premijo. Ljudje, ki kupujejo ETH z razpoložljivim USDC, ga ščitijo pred znižanjem cene.

Zlasti po trku na trgu sredi marca – po katerem so bili ljudje morda bolj zainteresirani za iskanje načinov, kako zaščititi svoja imetja ETH – število dnevnih ponudnikov in znesek deponiranih USDC se povečujeta. Od aprila je bilo skoraj 25 dni pri več kot 20 ponudnikih likvidnosti in štiri dni pri več kot 40 ponudnikih likvidnosti. Poleg tega ti ponudniki likvidnosti nalagajo večje zneske USDC. Aprila so bili konec meseca zabeleženi rekordi z nekaj manj kot 500.000 USD USD. Majski obseg je dosegel še več, z dvema dnevoma, v katerih so depoziti USDC presegli 500.000 USD USD.

neimenovano (1) .png

Spodbuda za ponudnike likvidnosti je pridobitev premije na njihovih USDC depozitih, če se cena ETH poveča. Najboljši prejemniki premij USDC so prejeli med 700 in 22 tisoč USDC. Največji prejemnik premije – 22,3 tisoč USDC – je predstavljal več kot 30% vseh premij na platformi Opyn.

neimenovano (2) .png

Zagon Opynove platforme februarja se je zgodil v času, ko so zlasti ekosistemi blockchain, Ethereum in DeFi bolj pozorni na varnost. Uporabniki Ethereuma med množico varnostnih in tržnih dogodkov v zadnjih dveh četrtletjih iščejo boljše načine za zagotovitev zaščite svojih sredstev, ko delajo s temi novimi platformami. Revizije, strogi varnostni pregledi in odprtokodne arhitekture bodo nedvomno pomagali – vendar se bodo varnostni dogodki še naprej dogajali. Zavarovanje je edini način varovanja pred varnostjo in nestanovitnostjo. Opyn in Nexus Mutual – dva največja akterja v zavarovalniški igri Ethereum – sta oba prišla na trg, da bi ekosistemu ob (ne) pričakovanih dogodkih pomagala še bolj odporna.

Končne opombe

Hvala, ker ste se držali tega glasila. Spremljajte nas na Twitterju, izvedejte več na naši spletni strani in nam sporočite svoje misli. Ne glede na to, ali vas zanima sodelovanje z nami ali želite samo pozdraviti, nas prosim kontaktirajte.

Posredovano to sporočilo? Prijavite se za mesečne posodobitve.

Do naslednjič,

Skupina ConsenSys Codefi

NewsletterProduct ProductNewsletterNaročite se na naše novice, da boste prejemali najnovejše novice o Ethereumu, rešitve za podjetja, vire za razvijalce in še več.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map