Mata Capital in ConsenSys partner na platformi Blockchain Real Estate

blog 1NewsDevelopersEnterpriseBlockchain ExplainedDogodki in konferencePressGlasila

Naročite se na naše novice.

Email naslov

Spoštujemo vašo zasebnost

HomeBlogPress Release

Mata Capital in ConsenSys partner na platformi Blockchain Real Estate

Cilj te platforme blockchain je postati nova rešitev za prenos vrednosti za transakcije naložb v nepremičnine. Mata Capital tako postane prvi operater v nepremičninski industriji, ki uporablja blockchain tehnologijo za naložbe v nepremičnine. By ConsenSys 18. julij 2019 Objavljeno 18. julija 2019

modra vozlišča

Cilj te platforme blockchain je postati nova rešitev za prenos vrednosti za transakcije naložb v nepremičnine. Mata Capital tako postane prvi operater v nepremičninski industriji, ki uporablja blockchain tehnologijo za naložbe v nepremičnine.

Pariz, Francija  Mata Capital, neodvisen igralec pri upravljanju nepremičninskih investicijskih skladov z okoli 600 milijoni evrov premoženja v upravljanju, je danes napovedal sprejetje tehnologije blockchain za optimizacijo obdelave registrov vrednostnih papirjev za svoje nepremičninske naložbene produkte. Uvedba te nove platforme je bila izvedena v partnerstvu z ConsenSys, vodilno podjetje na področju razvoja programskih izdelkov blockchain, in Notarji s prečkami, notarska pisarna, ki podpira inovativne projekte v nepremičninskem sektorju.

Glede na francoski odlok z dne 24. decembra 2018, igralci v finančnem svetu imajo priložnost uporabiti tehnologijo porazdeljene knjige za zastopanje in prenos finančnih vrednostnih papirjev. Poganjan z razvojem regulativnega okvira in trdnim prepričanjem v tehnologijo veriženja blokov, se je Mata Capital odločil, da bo to inovativno tehnologijo izkoristil za snemanje in obdelavo nekaterih svojih naložbenih poslov v nepremičnine..

Konkretno bo Mata Capital registriral finančna sredstva – v tem primeru delnice kapitalske družbe, ki ima v lasti nepremičnino – in pripadajoče pravice v obliki “žetona” *, zastopanega v verigi Ethereum. Poleg tega, da bistveno zmanjša stroške upravljanja odgovornosti za izdajatelja, tehnologija veriženja blokov povečuje likvidnost sredstev, ki ne kotirajo na borzi, povečuje preglednost transakcij in zmanjšuje tveganje za goljufije.

“Tokenizacija nam bo omogočila, da našim vlagateljem zagotovimo boljšo likvidnost, zlasti na sekundarnem trgu,” pravi Baptiste Saint-Martin, vodja razvoja izdelkov pri Mata Capital. “Inovacije so v središču strategije Mata Capital, kar dokazuje nedavna izvedba operativne platforme za zaščito vseh informacij naših naročnikov,” dodaja Souleymane-Jean Galadima, direktorica za inovacijski pol in digitalno poslovanje pri Mata Capital.

Platforma blockchain, ki jo predlaga Mata Capital, ki bo obratovala od 31. julija, ponuja več glavnih lastnosti za vlagatelje:

– vodi register imetnikov skladov za nepremičninske sklade;

– vlagateljem omogoča, da prek platforme izvedejo vse akcije AML (»preprečevanje pranja denarja«) in KYC (»poznaj svojo stranko«); in

– Ponuja možnost spremljanja razvoja stanja vpisa v sklad ali operacije “club-deal”.

Sčasoma bi lahko vlagateljem omogočil zlasti, da zlahka vpišejo in preprodajajo svoje vrednostne papirje na blagajni, začenši z enim evro centom. Ta nova blockchain platforma bo uporabljena za nepremičninski projekt, strukturiran v klubskem poslu, ki se nahaja v 15. pariškem okrožju za obseg naložbe 26 milijonov evrov. “To bo največja tokenizirana operacija v Evropi,” pravi Baptiste Saint-Martin. Njen namen bo v prihodnje obravnavati vse upravičene posle družbe Mata Capital, ki namerava to belo oznako ponuditi tudi profesionalnim partnerjem v finančnem in / ali nepremičninskem sektorju.

Pri izvedbi tega projekta se je Mata Capital za tokenizacijo finančnega premoženja z belo oznako zanašal na strokovno znanje ConsenSys in njegovih izdelkov na ključ. Izdelki ConsenSys omogočajo organizacijam, da zlahka povežejo svoja podjetja z razdeljenimi omrežji, uvedejo in upravljajo nova blockchain omrežja, berejo in zapisujejo transakcije ali ustvarjajo in upravljajo digitalna sredstva.

»Ta prvi korak pomeni začetek korenite preobrazbe nepremičninskega sektorja. S platformo ConsenSys strankam omogočamo, da preidejo iz dobe eksperimentiranja v industrijsko rast, «pravi Matthieu Bouchaud, vodja nepremičnin pri ConsenSys.

Screeb je Mata Capital spremljal pri uresničevanju rešitve s pomočjo tretje misije zaupanja. S tem projektom, ki prikazuje razvoj notarskega poklica, ki ga spremljajo inovativne lastninske rešitve, Screeb potrjuje svojo sposobnost svetovanja akterjem digitalne preobrazbe skupaj s svojo dobro prakso v institucionalnih nepremičninah.

“Projekt, ki ga podpira Mata Capital, je glavna novost pri oblikovanju in obdelavi transakcij s finančnimi vrednostnimi papirji z nepremičninami na popolnoma varen in digitaliziran način,” pravita Arthur Cazalet in Damien Mancel, pridružena notarja pri Screebu. * “Žeton” je digitalno sredstvo, ki se izda in ga je mogoče zamenjati na verigi blokov

O podjetju Mata Capital

Mata Capital je neodvisna družba za upravljanje, specializirana za upravljanje nepremičninskih skladov za institucionalne vlagatelje in zasebne družinske skupine. Podjetje se v vseh razredih nepremičninskih naložb pozicionira na ključne naložbene strategije oportunističnega profila tveganja. Mata Capital, ustanovljen leta 2015, združuje 19 strokovnjakov in upravlja z izjemnimi zneski v višini 600 milijonov EUR 30. junija 2019. Mata Capital ima dovoljenje za upravljanje portfelja s strani organa za finančni trg pod številko GP-16000024.

Za več informacij obiščite: https://www.matacapital.com/fr/

O ConsenSys

ConsenSys je blockchain podjetje, ki se ukvarja s preoblikovanjem svetovne digitalne arhitekture v bolj odprt, vključujoč in varen dragoceni internet, ki se običajno imenuje Web3. Z bolj zanesljivo internetno arhitekturo ConsenSys podjetjem in vladam pomaga odkleniti nove poslovne modele in vrednosti, povečati učinkovitost s skupno IT infrastrukturo in uporablja sodobne kriptografske metode za zaščito zasebnih uporabniških podatkov. Z našim edinstvenim globalnim poslom, ki ga sestavljajo tvegani sklad in zagonski inkubator, svetovalna enota Enterprise Ethereum in izobraževalna akademija, ConsenSys gradi za decentralizirano prihodnost. Za več informacij obiščite: consensys.net

O notarjih Screeb

Screeb je kot zgodovinski igralec na pariškem trgu svoj ugled gradil na odlični podpori institucionalnim, zasebnim in profesionalnim strankam. V pisarni je enajst notarjev in štirideset zaposlenih, ki delujejo strogo in učinkovito na področju nepremičnin, bančništva in financiranja ter premoženja in družine. Odličnost Screeba pa temelji na njegovi sposobnosti prilagajanja spremembam, ki vplivajo na njegove stranke. Pisarna vedno na poti razvija pametne rešitve, prilagojene novim zahtevam in novim izzivom. Za več informacij obiščite: https://screeb.fr/en/

Medijski stiki:

Za Mata Capital:

Amélie Verone: 06 46 60 03 35 – [e-pošta zaščitena]

Thomas Carlat: 06 16 83 88 17 – [e-pošta zaščitena]

Za ConsenSys:

[e-pošta zaščitena]

Za melišče:

Houda Santoni: [e-pošta zaščitena]

Gwénaëlle Henri: [e-pošta zaščitena]

Asset ManagementCase StudyReal EstateNewsletterNaročite se na naše novice o najnovejših novostih v Ethereumu, podjetniških rešitvah, virih za razvijalce in še več.Poročilo DeFi za Ethereum Q3 2020Prijavi

Poročilo DeFi za Ethereum Q3 2020

Poročilo DeFi o Ethereum Q2 2020Prijavi

Poročilo DeFi o Ethereum Q2 2020

Poročilo Ethereum 2 0 Staking EcosystemPrijavi

Eterično poročilo Ethereum 2.0

Popoln vodnik za poslovna omrežja BlockchainVodnik

Popoln vodnik za poslovna omrežja Blockchain

Kako zgraditi uspešen izdelek BlockchainSpletni seminar

Kako zgraditi uspešen izdelek Blockchain

Centralne banke in prihodnost denarjaBel papir

Centralne banke in prihodnost denarja

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map