Manifest kripto vsebine

blog 1NewsDevelopersEnterpriseBlockchain ExplainedDogodki in konferencePressGlasila

Naročite se na naše novice.

Email naslov

Spoštujemo vašo zasebnost

DomovBlogNovice

Manifest kripto vsebine

Zakaj prehajamo z Medium in 7 vodilnih načel za vsebino v blockchain prostoru s strani ConsenSys 4. novembra 2019 Objavljeno 4. novembra 2019

ConsenSys signalizira junaka manifesta kripto vsebine

Če je velik del naloge kriptografa varna komunikacija v prisotnosti nasprotnikov, potem mora biti pisatelj 21. stoletja v mnogih pogledih tudi kriptograf. Tekmujejo z običajnimi nasprotniki – klik-vabo, kmetije klikov, nabijanje ključnih besed, napačne informacije, plagiat – in pripraviti se morajo na nastajajoče grožnje: odpoved oblaka, cenzura, globoki ponaredki, roboti.

V kriptosferi je stanje vsebine še posebej negotovo. Takojšnja likvidnost je nakazala veliko priložnost tako za shillers kot prevarante. Večina projektov v Ljubljani pokopališče blockchain niso utrpeli kršitev pametne pogodbe ali denarnice, ampak kršitve vsebine: ponarejena spletna mesta, ponarejene tehnične knjige, preusmerjeni DNS, e-poštna sporočila o spearfiranju. 

V ekosistemu Ethereum so odprtokodne pobude, kot so EthHub in Ethereum Research so pomagali množicam in kurirali kakovostno vsebino in MetaMaskDetektor lažnega predstavljanja uporabnikom preprečuje obisk seznama znanih zlonamernih spletnih mest. Projekti všeč Civilna, Kauri, in Steemit celo uporabljajo inovacije same verige blokov za prenovo infrastrukture in spodbud glede upravljanja vsebin. Pisatelji, kot sta Andreas Antonopoulus in Gavin Wood, so nas naučili skrbno in strogo porabljati informacije. “Niso vsi blockchains ustvarjeni enaki,” pišejo v Obvladovanje Ethereuma. »Ko vam nekdo reče, da je nekaj blockchain, niste prejeli odgovora; raje morate začeti postavljati veliko vprašanj. ” Naš ekosistem zdaj postavlja več vprašanj, boljša vprašanja – o tehničnih specifikacijah, združljivosti, decentralizaciji in zaupanju.

Kljub temu pa smo še vedno vezani na Web2 – njegove algoritme za razvrščanje, modove vsebine, ekonomijo pozornosti, usmerjene v oglase, storitve v oblaku. Ironija: evangelisti Web3 potrebujejo Web2, da dobijo naše sporočilo. 

“Prepad fikcije je tišina … brezno nepremišljene literature je popoln hrup.”

–David Foster Wallace

Od ustanovitve ConsenSys leta 2014 smo si zadali, da ustvarjamo in distribuiramo vsebino, ki presega gibanje trga in raziskuje vlogo tehnologije veriženja blokov v nastajajočih megatrendih. V zadnjem času smo se osredotočili na to, da razvijalcem ponudimo tehnično vsebino, ki jo potrebujejo za nadaljnjo gradnjo, motilcem podjetniške vire, ki jih potrebujejo za predstavitev izdelkov na trgu, in podjetjem z resničnimi študijami primerov, ki jih potrebujejo za spodbujanje lastnega odkrivanja in uvajanja verig blokov.. 

Danes začenjamo selitev našega spletnega dnevnika z Medium na consensys.net. To je majhen, a pomemben prehod, ker poudarja eno naših temeljnih prepričanj, da so protokoli in platforme pomembni. V preteklih letih nam je bil Medium neverjetno priročen – tako kot pri številnih projektih Web3 -, in ga bomo še naprej uporabljali, ko bo primerno, da bomo povečali in pritegnili občinstvo. Toda v duhu prilagodljivosti, varnosti, odgovornosti in disintermediacije je čas, da lastimo svojo vsebino.

Za začetek tega prehoda je naša ekipa želela določiti nekatera vsebinska načela, ki bodo vodila nas, naš ekosistem in upamo, da tudi širši splet k boljši vsebinski prihodnosti. Upamo, da bo ta objava vir drugih projektov Web3, ki poskušajo razkriti svoje sporočilo in ki so motivirani za ustvarjanje odgovornih in navdihnjenih vsebinskih izkušenj.. 


Bomo lastniki naše vsebine.

Več startupov in publikacij, kot so Gitcoin in Hackernoon so nedavno prešli iz spletnih dnevnikov v bloge, ki jih gostijo sami, da bi zaščitili lastniški kapital SEO, povečali prilagajanje, odklenili analitiko in zagotovili lastništvo njihove vsebine v primeru prodaje, vdora ali spreminjanja pogojev storitve. Medium je še vedno močna platforma za distribucijo vsebine in vključevanje skupnosti, na kateri bomo še naprej dejavni. Tu je preprosta formula za uporabo vašega notranjega spletnega dnevnika in Medija v tandemu:

  1. Najprej objavite objavo na svojem internem blogu.
  2. Uporaba Orodje za uvoz medija ali možnost kanonične povezave sporočiti iskalnikom, da mora vaša izvirna različica prejeti celotno dobroimetje in se uvrstiti višje od kopije na mediju.  
  3. V Medium spremenite naslov objave ter kopirajte in prilepite prva dva odstavka iz prvotne objave. Na dnu dodajte CTA, ki bralce usmerja k izvirni objavi v vašem internem spletnem dnevniku. Na primer: »Če želite prebrati celotno zgodbo, obiščite [naslov povezane povezave]. “

Za zdaj moramo še vedno igrati po Googlovih pravilih, da bomo našo vsebino odkrili. Strategija vsebine Web3 je trenutno ravnotežje med ohranjanjem zvestobe decentraliziranim medijem in izkoriščanjem centraliziranih medijev, da se novice o decentralizaciji razkrijejo. Še vedno se zanašamo na ponudnike storitev Web2, kot sta Cloudflare in Digital Ocean, vsaj dokler se ne pojavijo močnejše, decentralizirane možnosti. Medtem bomo ponovno objavili svojo tehnično vsebino Kauri, ki shranjuje podatke o medplanetarnem datotečnem sistemu (IPFS) in ustrezni razpršeni del IPFS na verigi blokov Ethereum, da se zagotovi, da se držijo. 

Odgovorno bomo spoznavali svoje občinstvo.

Zasebnost podatkov jemljemo resno. Elektronsko pošto sprejemamo resno. Utrujenost bralcev jemljemo resno. Nikoli ne bomo zahtevali zasebnih ključev ali semenskih stavkov. Vedenje naše ciljne skupine bomo analizirali s popolnim razkritjem, ne da bi jim pošiljali neželeno pošto ali izkoriščali njihovo pozornost, temveč da bi ponudili vsebino in izkušnje, ki jih iščejo..

Pisali bomo za občinstvo po vsem svetu.

Občudujemo fundacijo Ethereum nedavna pobuda prevesti svojo spletno stran in druge vire za svetovno skupnost. V duhu internacionalizacije zgodbe o tehnologiji veriženja blokov bomo kmalu objavili študije primerov in druge vsebine v neangleških jezikih ter lokalizirali naše spletno mesto za različne regije po vsem svetu..

Jasnosti bomo dali prednost. 

Svetovno gospodarstvo se decentralizira, neodvisno od tehnologije veriženja blokov. Kadar je to mogoče, bomo zmanjšali žargon, kratice, sestavljene izraze in neologizme. Še naprej bomo posodabljali in širili svoj glosar blockchain. Predvidevamo, da se bodo nekega dne dappi samo imenovali aplikacije in vsi se bodo vrnili k pogovarjanju o podatkovnih bazah, vendar z osnovnimi protokoli blockchain.

Jasnosti bomo dali prednost, vendar zapletenosti ne bomo zmanjšali, ko bo to potrebno. Ostali bomo blizu stroja. Pisali bomo o verigah blokov in njihovih komponentah in ne o “verigi blokov” kot monolitnem, mističnem stroju. Citirali in analizirali bomo podatke v verigi. Tehnične strokovnjake, podjetniške strokovnjake, podjetniške strokovnjake, strokovnjake za oblikovanje in druge iz ConsenSys in ekosistema bomo poklicali, da bodo pisali z globino in natančnostjo.

Pisali bomo o ljudeh za strojem. 

Pisali bomo uporabniške zgodbe in zgodbe iz zakulisja ter zgodbe o izvoru. Izpostavili bomo zmagovalce hackathonov in dobitnike donacij ter zaklepe razvijalcev in skupnost Ethereum na tleh. O prostoru verige blokov bomo pisali kot o zbliževanju disciplin. Ne bomo pozabili graditeljev in vizionarjev, ki so nas pripeljali sem: Lovelace, Turing, Chaum, Nakamoto, Gibson, Berners-Lee in toliko drugih. 

Nagradili bomo interoperabilnost. 

Leto 2019 je bilo leto združljivosti. Med Hyperledgerjem in Ethereumom. Med zasebnimi in javnimi verigami. Med odjemalci Eth2. Naučili se bomo iz zgodnjega interneta in se izognili balkanizaciji tako v naši kodi kot v naši vsebini. V tekmi ne bomo opustili vizije interoperabilnosti, ki bo obljubljala takojšnjo funkcionalnost in pripravljenost na trg. Še naprej bomo raziskovali, kako najbolje izmeriti decentralizacijo omrežja. 

Kripto bomo ohranili čudno.

Čuden pomen drugačen, dober, izjemen – vreden pozornosti, kot je Satoshi Bitcoin bela knjiga, ki smo si ga mnogi pred leti delili, rekoč “Hej, bodite pozorni na to.” Članek smo si delili, ker je bil jasen, skromen, radikalen. 

Nadarjeni ljudje v celotnem ekosistemu grozničavo delajo na izboljšanju uporabniške izkušnje Web3 in vkrcanju, vendar bo za mnoge vsebina začetek prostora blockchain. Joe Lubin, soustanovitelj Ethereuma in ustanovitelj ConsenSys, je svojo pot Web3 začel z branjem pisanja Vitalika Buterina v Bitcoin Magazine. Številne med nami o tem prostoru očara, da je, kot pogosto reče Joe, več kot le trg – to je gibanje, neverjetnega duha in obsega. 

In tako bomo v svoji vsebini ohranili izvirni kripto duh. Naredili bomo več zinov. Bomo iskreni glede našega nezadovoljstva. Bomo tweetstorm. Praznovali bomo tudi z narvali in plešejo lisice. Zapomnili si bomo, da je potovanje po Web3 iskanje. Sporočilo o decentralizaciji bomo v prisotnosti nasprotnikov sporočili glasno in jasno. Mi bomo signal v hrupu.

***

Kakšna vsebina blockchain vas zanima?

Izpolnite našo kratko anketo med bralci →

Na naše novice se naročite na najnovejše novice o Ethereumu, rešitve za podjetja, vire za razvijalce in še več.Poročilo DeFi za Ethereum Q3 2020Prijavi

Poročilo DeFi za Ethereum Q3 2020

Poročilo DeFi o Ethereum Q2 2020Prijavi

Poročilo DeFi o Ethereum Q2 2020

Poročilo Ethereum 2 0 Staking EcosystemPrijavi

Eterično poročilo Ethereum 2.0

Popoln vodnik za poslovna omrežja BlockchainVodnik

Popoln vodnik za poslovna omrežja Blockchain

Kako zgraditi uspešen izdelek BlockchainSpletni seminar

Kako zgraditi uspešen izdelek Blockchain

Centralne banke in prihodnost denarjaBel papir

Centralne banke in prihodnost denarja

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map