Ljudje za strojem: Spoznajte kriptografinjo Amiro Bouguero

blog 1NewsDevelopersEnterpriseBlockchain ExplainedDogodki in konferencePressGlasila

Naročite se na naše novice.

Email naslov

Spoštujemo vašo zasebnost

DomovBlogBlockchain razvoj

Ljudje za strojem: Spoznajte kriptografinjo Amiro Bouguero

Amira pripoveduje zgodbo o prihodu v ConsenSys, svojo strast do kriptografije in kako je zasebnost jedro Ethereuma. By ConsenSys 11. november 2019 Objavljeno 11. novembra 2019

1 u2oS1uOusLocTgc9jxEI Q

Amira Bouguera je kriptografinja in varnostna inženirka pri ConsenSys Paris. Diplomirala je iz inženirskega področja kriptografije in kibernetske varnosti na ENSIMAG v Grenoblu v Franciji. Amira je tudi magistrirala iz uporabne matematike na Univerzi za znanost in tehnologijo Houari Boumedienne. Osredotoča se na R&D teme o zasebnosti, razširljivosti in drugih s tem povezanih odprtih izdajah Ethereuma 2.0.

Kako in kdaj sta se blockchain in Ethereum pojavila na vašem radarju?

Moj prijatelj je bil zelo navdušen nad Bitcoinom in Ethereumom in mi je govoril o slavnih DAO napad in trde vilice v Ethereumu. Napad me je vzbudil in začel sem iskati več o tem, kaj se je zgodilo in katera varnostna ranljivost je povzročila to napako.

Ob ohranjanju blockchaina na svojem radarju sem v začetku leta 2017 izbral tečaj, s katerim sem se seznanil z uporabo kriptografije v arhitekturi blockchain. Nato sem opravil prakso v laboratoriju Tessi Labs, da sem izvedel več o praktični uporabi blockchain-a. Kasneje sem sodeloval v hackathonu, ki ga je organizirala ekipa ConsenSysove Social Impact. Moja ekipa je ustvarila Aplikacija CoverUs , in zmagali smo v izzivu finančne vključenosti! Prijavil sem se na ConsenSys in se januarja 2018 pridružil pisarni v Parizu.

Kaj ste navdušeni na področju kriptografije? 

Še posebej sem navdušen nad tem, kako se bodo v prostoru veriženja blokov odvijali post-kvantni računalniki in protokoli ničelnega znanja.

Blockchain tehnologija se na več načinov opira na več kriptografskih tehnik; na primer podpisovanje transakcij z uporabo digitalnega podpisa (algoritem ECDSA). Varnost večine kriptografskih protokolov temelji na težavnosti reševanja nekaterih matematičnih problemov (na primer problem ECDSA za diskretni logaritem).

Kvantni algoritmi, kot je Shor, lahko rešijo več matematičnih problemov. Shor, na primer, lahko reši diskretne logaritme v polinomskem času, kar bi zlomilo algoritme ECDSA.


V bistvu je cilj postkvantne kriptografije razviti kriptografske sisteme, ki so zaščiteni pred kvantnimi in običajnimi računalniki, hkrati pa lahko delujejo z obstoječimi komunikacijskimi protokoli in omrežji..

Katere priložnosti in izzive delate pri ConsenSys?

Raziskujem rešitve za reševanje pogostih vprašanj Ethereuma. In sicer razširljivost in zasebnost

Razširljivost:

Razširljivost je verjetno najpogostejši izziv glede Ethereuma. Prihodnji uspeh Ethereuma in Web3 kot celote je odvisen od njegove sposobnosti obsega, ko povpraševanje narašča. Trenutno lahko mreža Ethereum obdela približno 15 transakcij na sekundo.

Nešteto R&Skupine D trenutno preizkušajo rešitve za rešitev vprašanja razširljivosti. Rešitve Layer 1 vključujejo Sharding in Casper ter Layer 2 rešitve, kot so plazemski in plačilni kanali ali državni kanali. Močno upam, da bo vprašanje razširljivosti bo rešeno v bližnji prihodnosti.

Zasebnost:

Zasebnost je vroča tema te panoge. Z ekipo raziskujemo vprašanja zasebnosti in se zanašamo na napredne računalniške tehnike, ki jih je mogoče preveriti z ničelnim znanjem Neprebojne zaščite, ZKSnarks, ZKStarks, in obročni podpisi. Izvajanje teh kriptografskih metod in optimizacija njihove računske zapletenosti sta trenutno ozko grlo za razvijalce. Prizadevamo si za reševanje izzivov glede zasebnosti in razširljivosti, hkrati pa ostajamo čim bolj decentralizirani.

image1

Katere nasvete in orodja imate za raziskovalce Web3?

Eth Research

To je zasebno mesto za eterične piflarje, ki bi civilizirano razpravljali o nadaljnjem raziskovanju Ethereuma. Vsak odprt problem, ki ga je treba še rešiti, je prisoten. Če želite pomagati pri razvoju Ethereum 2.0, lahko sodelujete pri katerem koli odprtokodnem projektu!

Gitter chat kanal 

Ta odprtokodni klepetalni kanal je koristen za razvijalce Github pri učenju od strokovnjakov za digitalizirano meso. Veliko časa preživim v Tartuf in Pridnost Gitter klepetalnice. 

Zepkit

Zepkit je začetni komplet, ki predstavi razvijalce za dapps. Vključuje interaktivno vadnico in vključuje priljubljena orodja za razvijanje web3, kot so Tartuf, OpenZeppelin, Reagiraj, in Infura, ki pomagajo pospešiti namestitev in razvoj.

Remix 

Remix je IDE Solidity, ki se uporablja za pisanje, prevajanje in odpravljanje napak kode Solidity vaše pametne pogodbe. Ponuja tudi izvrstna orodja za statično analizo in uvajanje v spletnem okolju.

Web3js

Zelo priljubljena zbirka knjižnic, ki vsebuje posebne funkcije za ekosistem Ethereum in omogoča interakcijo z lokalnim ali oddaljenim vozliščem Ethereum z uporabo povezave HTTP ali IPC (medprocesna komunikacija).

MetaMask

MetaMask je razširitev brskalnika za dostop do Ethereum dapps v vašem brskalniku! Omogoča vam pridobivanje podatkov iz verige blokov, upravljanje identitet in varno podpisovanje.

Nad katerimi projekti ste navdušeni v Mesh-u?

Navdušena sem nad Hiperledger Besu. Hyperledger Besu je odprtokodni odjemalec Ethereum, napisan v Javi. Vključuje svetilna veriga, ki nam omogoča uporabo eth2.0 s PoW (Ethash), PoA (IBFT 2.0 in Clique.)

Veselim se dodajanja ZK-Starks v Ethereumu za reševanje težav z razširljivostjo. Navdušen tudi za spremljanje Casper, njegovega razvoja in videti, kam bo šel. Komaj čakam, da vidim vpliv takšnih projektov uPort in drugi projekti decentralizirane identitete o življenju ljudi. 

Kaj bi radi, da bi več ljudi vedelo o Ethereumu in ekosistemu?

Želim si, da bi ljudje vedeli, da je to orodje za prihodnost. Ethereum bo imel pomembno vlogo v prihodnosti pri projektih družbenega vpliva in demokratizaciji dostopa do izobraževanja. Na primer, ConsenSys je začel program mentorstva Blockchain za trenerje Re: Coded v Iraku in v regiji MENA

Prav tako me globoko navdihujejo ljudje, ki stojijo za to tehnologijo, in kako briljantni in pogumni so. Ti ljudje pišejo zgodovino Web3. Vsak dan se zbudijo, raziskujejo, testirajo, ponavljajo, pošiljajo, odpravljajo napake, vrtijo in znova pošiljajo. Šifrirajo v neoznačene vode z zelo malo priročniki in brez ograj. To počnejo, ker so navdušeni nad tem, da bi svet naredili boljši. Prav tako pokličite zgodnje preizkuševalce dapp. 

image2

Katera je največja lekcija, ki ste se je naučili v svoji vlogi?

Potrpljenje. Potrebno je veliko predvidevanja in potrpljenja, da si prizadevamo za rešitve, ki bodo uvedene čez nekaj let. Včasih imate ideje, s katerimi želite sodelovati in jih uresničiti, vendar manjkajo ustrezna orodja za njihovo uresničitev. Torej nadaljujete z gradnjo. 

Zavedati se moramo, da Vitalik je sredi leta 2015 rodila idejo o Ethereumu. Njegov članek je navdihnil nešteto kriptografov, razvijalcev, preizkuševalcev kakovosti in vodje projektov, da zapustijo svoja delovna mesta, se odzovejo na klic, stopijo v neznano, se zberejo in gradijo. V primerjavi, prva, navadna, samo za branje hipertekstna spletna stran je bila ustvarjena leta 1992. Ni bilo CSS-ja, nobene animacije, nobenega UX / UI, nobenega Javascripta, nobenega orodja, kot je Photoshop ali WordPress. Zelo dolgo je trajalo, da je Web2 pridobil funkcionalnosti, ki smo jih vajeni danes.

V bistvu enako delamo s Web3. Rešitve, za katere se trudimo, bodo potrebovale čas, dokler ne bodo pripravljene na proizvodnjo. MetaMask ima popolnoma funkcionalno aplikacijo, ki uporabnike poveže s spletom Web3, le štiri leta pozneje Polje 0. Čeprav morda ni videti tako, delamo z vratolomno hitrostjo. Kot raziskovalec sem se navadil na časovnico, vendar je za razvijalce in poslovneže lahko moteče. 

Kje se čez nekaj let vidite v ekosistemu Ethereum?

Ne vem, kaj bom počel čez nekaj let ali kako bo to povezano z Ethereumom. Vem, da s pomočjo svojih neverjetnih kolegov iz ekosistema Ethereum ustvarjam vrednost in puščam vpliv. To bom počel še naprej, dokler bo to smiselno in mi bo prinašalo veselje.

Pokliči Amiro naprej LinkedIn, Twitter, in Srednje

Želite se naučiti veščin, da postanete razvijalec verig blokov?

Prenesite delovno opremo za razvijalce Blockchain →

Na naše novice se naročite na najnovejše novice o Ethereumu, rešitve za podjetja, vire za razvijalce in še več.Kako zgraditi uspešen izdelek BlockchainSpletni seminar

Kako zgraditi uspešen izdelek Blockchain

Kako nastaviti in zagnati vozlišče EthereumSpletni seminar

Kako nastaviti in zagnati vozlišče Ethereum

Kako zgraditi lasten API za EthereumSpletni seminar

Kako zgraditi lasten API za Ethereum

Kako ustvariti socialni žetonSpletni seminar

Kako ustvariti socialni žeton

Uporaba varnostnih orodij pri razvoju pametnih pogodbSpletni seminar

Uporaba varnostnih orodij pri razvoju pametnih pogodb

Prihodnost financ Digitalna sredstva in DeFiSpletni seminar

Prihodnost financ: digitalna sredstva in DeFi

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map