Katere komponente potrebujete za izdelavo poslovne rešitve Ethereum? Predstavljamo EthStack

blog 1NewsDevelopersEnterpriseBlockchain ExplainedEvent and ConferencesPressGlasila

Naročite se na naše novice.

Email naslov

Spoštujemo vašo zasebnost

DomovBlogDevelopers

Katere komponente potrebujete za izdelavo poslovne rešitve Ethereum? Predstavljamo EthStack

avtor Tom Lindeman, 27. december 2020, objavljeno 27. decembra 2020

sklepčnost za podjetja

Ko zaključujemo leto 2020, je bolj kot kdaj koli prej očitno, da je ekosistem Ethereum postal uspešna in živahna zbirka tehnoloških komponent, platform, izdelkov, orodij in knjižnic, ki skupaj ustvarjajo najrazličnejše rešitve za javna in zasebna omrežja. . Razvijajo se ne samo osnovne komponente Ethereuma, temveč se razvijajo tudi orodja za razvijalce in izdelki neodvisnega prodajalca programske opreme (ISV), ki združujejo in ustvarjajo sinergijske in inovativne rešitve na vertikalnih trgih – od financ do dobavne verige do iger na srečo in pozneje..

Ko podjetje Ethereum uspešno zažene rešitev bodisi na javnem Mainnetu bodisi na svojem zasebnem omrežju Ethereum, so nabrali dragoceno znanje in izkušnje o tem, katere komponente in izdelke je treba združiti, da bi ustvarili svojo rešitev. To je tudi dober kraj za opažanje, da v kontekstu Ethereuma “podjetje” ne pomeni nujno velikega podjetja, podobnega Fortune 500, ampak je lahko subjekt 15 rockstarjev, ki spreminjajo svet s primeri uporabe B2B in B2C blockchain.

Delal sem na način, da razvijalcem in arhitektom v podjetju pomagam zagotoviti smernice in prispevke, tako da jim ne bo treba vedno znova izumljati kolesa pri izdelavi rešitev, ki temeljijo na Ethereumu. Jaz temu rečem EthStack (pohvale za stackshare.io). Naslednji diagram predstavlja referenčni niz tehnoloških komponent Ethereum, ki jih ConsenSys in drugi uporabljajo pri ustvarjanju in svetovanju o rešitvah za stranke. Clemens Wan (@clemens_wan) je bil ključnega pomena za to, da je prišel do različice 1.0, in to potegne iz več virov, vključno z jedrom Diagram arhitekture Enterprise Ethereum Alliance. Očitno v tej začetni različici za vsako kategorijo niso navedene vse trenutno razpoložljive rešitve. Namesto tega sem poskušal zagotoviti več primerov komponent za vsako in jih bom izpolnil, ko bomo dobili povratne informacije od skupnosti.

Podjetja, ki načrtujejo gradnjo in uvajanje na Ethereumu, imajo v svojih orodjih že različne cilje in različne tehnologije. Nekateri jih imenujejo lego, še posebej v prostoru DeFi, vendar rad o njih razmišljam kot o sestavinah v receptih Ethereum. Zakaj kuhati iz nič, če se lahko učite od drugih kuharskih mojstrov podjetja, ki so že skuhali okusne razmestitve, in nato kupite te iste sestavine? To je filozofija, ki stoji za stackshare.io, in mislim, da bi morali odprt in sodelovalni model sprejeti tudi podjetja Ethereum.

EthStack: i2i

i2i je plačilno omrežje Enterprise Ethereum, katerega cilj je spodbuditi finančno vključenost na Filipinih z dostopnejšimi in učinkovitejšimi domačimi transakcijami. UnionBank je v sodelovanju s ConsenSys načrtoval in izvedel projekt, ki uporablja različne tehnologije web 2 in web3 v partnerstvu s sedmimi lokalnimi bankami. Projekt i2i je Ethereum uvedel za ustvarjanje decentralizirane, stroškovno učinkovite plačilne platforme za medmestne banke v realnem času, ki deluje neodvisno zunaj obstoječe plačilne infrastrukture in posrednikov, kot sta filipinski PhilPass in SWIFT. Celotno študijo primera i2i preberite tukaj.


Moja vizija za leto 2021 je ustvariti zbirko samozaložb EthStacks v predstavitvi zgodb o uspehu Ethereuma in potencialno tržnico, kjer je mogoče sestavine odkriti in kupiti ali integrirati kot odprtokodne module.

Enterprise EthStack je zasnovan tako, da se posodablja, prihodnje različice pa bodo vključevale aktivne povezave do vseh komponent. Vedno iščem povratne informacije in vnos o referenčnem EthStacku in tehnološkim partnerjem, da se pridružijo partnerskemu programu ConsenSys, da bi skupaj strankam ponudili komplementarne izdelke. Tako kot jagode in pecivo

RazvijalciPodjetje EthereumToolingNewsletterNaročite se na naše glasilo za najnovejše novice Ethereum, poslovne rešitve, vire za razvijalce in drugo.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map