Kako stabilni kovanci poganjajo decentralizirano financiranje Ethereuma

blog 1NewsDevelopersEnterpriseBlockchain ExplainedDogodki in konferencePressGlasila

Naročite se na naše novice.

Email naslov

Spoštujemo vašo zasebnost

Pojasnjeno na HomeBlogBlockchain

Kako stabilni kovanci poganjajo decentralizirano financiranje Ethereuma

Stablecoins krepijo most med tradicionalnimi finančnimi trgi in kripto trgi, saj dejavnosti, kot so najemanje posojil, posojanje in izvedeni finančni instrumenti, potrebujejo stabilno in zanesljivo osnovno vrednost. Naučite se, kako pridobiti stablecoin z MetaMaskom in začeti svoje DeFi potovanje. By James Beck 29. januar 2021 Objavljeno 29. januarja 2021

Q4 2020 DEFI REPORT blogi Prenos poročila

To je del serije člankov iz poročila ConsenSys Codefi Q4 2020 Ethereum DeFi. Prenesite celotno poročilo, če želite izvedeti več o žetonskih standardih za premoženje in plačila, tržnicah NFT, družbenih žetonih in žetonih skupnosti, DAO, hitrih posojilih, zavitih Bitcoinih in Filecoinih, posojilnih projektih in še več.

Ko je ConsenSys prvič pisal o stabilkovancih leta 2019, je ta sektor začel z več kot 200 različnimi stabilkovanci, ki so jih izdale družbe po vsem svetu, od tega skoraj polovico na Ethereum. Danes je 74% vseh stabilnokovancev izdanih na Ethereumu in so od 1. januarja 2021 vredni približno 20 milijard dolarjev. Kot žetoni ERC-20 imajo stabilkovanci prednosti drugih žetonov Ethereum: učinkoviti so za izdelavo in upravljanje izdaje; imajo globalni doseg, ki omogoča enostavno čezmejno poslovanje; so v celoti revidirani; in kar je pomembno za decentralizirano financiranje, so interoperabilni s preostalim Ethereumom. 

Skupna izdaja stabilcoinov na Ethereumu. Vir: Dune Analytics

Uvedeni kot sredstvo za zastopanje bolj znane obračunske enote (dolarjev), stabilnokovanci so pomagali zmanjšati volatilnost celotnih kripto trgov, saj trgovcem ni treba izstopiti iz borz in prenesti fiat, ko se varujejo pred padci cen. Stablecoins prav tako krepijo most med tradicionalnimi finančnimi trgi in kripto trgi, saj dejavnosti, kot so izposojanje, posojanje in izvedeni finančni instrumenti, potrebujejo stabilno in zanesljivo osnovno vrednost. Stablecoin vedno bolj služi kot možnost za izogibanje inflacijski fiat valuti. Na primer, posamezniki v Braziliji se obračajo na stabilkovance, denominirane v USD, kot alternativo brazilskemu realu, ki je dosegel a rekordno nizka proti USD v letošnjem letu. Hiter vzpon stabilnih kovancev je prisilil tudi vlade po vsem svetu, da raziščejo načine, kako bi centralne banke lahko izdajale svoje valute na pametnih pogodbenih platformah, kot je Ethereum.. 

Slika 7Obseg transakcij ETH, DAI, USDC in USDT se je poravnal na Ethereumu leta 2020. Vir: CoinMetrics

Trije največji stabilkovanci, USDT, USDC in DAI, so se leta 2020 tako povečali, da so zdaj odgovorni za večji obseg trgovine na Ethereumu kot sredstvo, ki plačuje za izračun – eter (ETH). Letni obseg transakcij za ETH je letos znašal 385 milijard dolarjev, vendar je žeton Tether USDT na Ethereumu poravnal 580 milijard dolarjev, Circleov USDC stablecoin 239 milijard dolarjev Ethereum, MakerDAO-jev DAI stabilcoin pa 98 milijard dolarjev. Vse skupaj je v letu 2020 na Ethereumu opravilo skoraj 1,6 bilijona USD stabilnih kovancev in ETH. 

Kako do stabilnega valuta z MetaMask

Če je nekaj najbolje razumeti tako, da to doživite, je najboljši način, da začnete svoje potovanje po DeFi-ju s prenosom MetaMask, na voljo kot razširitev brskalnika ali v mobilnem telefonu. Zdaj ste se opremili s trezorjem ključev, do katerega lahko dostopate samo vi, varno prijavo, denarnico za ogled svojih žetonov in načinom za izmenjavo žetonov ali dostop do decentraliziranega spleta. Razmišljajte o tem kot o načinu upravljanja svojega denarja, digitalnih sredstev, edinstvene umetnosti in identitete, ko uporabljate različne decentralizirane finančne aplikacije.

Preden lahko dobite stablecoin, morate v denarnico MetaMask dodati nekaj ETH, da lahko v omrežju Ethereum plačujete za transakcije, kot je izmenjava žetonov. ETH lahko kupite neposredno na MetaMask ali na borzi, kot je Coinbase. Po pridobitvi ETH lahko ta ETH zamenjate za stabilno valuto, kot so DAI, USDC ali USDT.

Posnetek zaslona 2021 01 28 ob 9 52 01

Izberite znesek ETH, ki ga želite pretvoriti v stabilno valuto, denominirano v USD, kot je DAI v tem primeru. Videli boste oceno, ko pa izberete »Pridobi ponudbe«, MetaMask preveri 7 različnih decentraliziranih borz in Avtomatizirani tržniki (AMM), da vam ponudijo najboljšo trgovino za najnižje provizije.

Posnetek zaslona 2021 01 28 ob 10 42 04 Posnetek zaslona 2021 01 28 ob 10 43 15 PM

Če ste zadovoljni s hitrostjo, kliknite »zamenjaj« in DAI bo dodan na vaš račun MetaMask. Tu je videoposnetek postopka.

Vaše novo stanje v ETH, denominirano v USD, lahko uporabite v kateri koli finančni aplikaciji Ethereum, za katero odobrite dovoljenje. Zamenjava ETH za stablecoin je način, da se zaščitite pred volatilnostjo ali pa ga lahko zakleni na račun z visokimi obrestmi, kot je Aave (trenutni APY je 5,38%)

Različne vrste stabilnikov

Leta 2020 so stabilnokovanci eden najboljših primerov, kako lahko izgleda programljiv denar, preprosto zaradi različnih oblikovalskih odločitev, kako jih je mogoče izdati ali kako ohranjajo pariteto z ameriškim dolarjem. 

tabela stablecoin

Večino stabilnostnih kovancev podpirajo obveznosti tradicionalnega bančnega sistema, kot je Circle’s USDC, kjer je vsak kripto dolar podprt z ameriškim dolarjem v rezervi. Ker oba stabilna kovanca izda centralizirana enota, jih je mogoče tudi zaseči ali uporabniku onemogočiti dostop. 

Najpogostejše vrste sintetičnih stabilcoinov, kot je DAI, so prekomerno zavarovane z drugimi kriptovalutami, kot so ETH, USDC in BAT. Novejši modeli sintetičnih stabilnokovancev, kot je AMPLforth AMPL, uporabljajo spremenljivo ponudbo, kar pomeni, da oracle nadzira ponudbo in povpraševanje in “baz”, Da dosežemo ciljni klin. 

Eden najnovejših dogodkov v četrtem četrtletju leta 2020 je bilo vse večje število obrestnih stabilkovancev, kot je yUSD (Yearn.finance). Kadar nekdo položi stabilcoin kot zavarovanje na platformi za izposojo in posojanje, kot je Compound ali Yearn, prejme žeton, ki predstavlja položaj depozita. Če bi na primer položili 100 USDC v a Aave posojila, boste v zameno dobili 100 USD, kar se poveča, ko zaslužite za posojila, podobna finančnemu instrumentu za izdajo dividend ali kuponov. Edinstveno je, da je tudi kot aUSDC nadurno delo podobno kot drugi žetoni ERC-20: z njim se lahko trguje ali se uporablja kot zavarovanje za druge likvidnostne sklade. Še bolj napredni stabilcoinci, ki ustvarjajo donos, kot npr Hrepenite yUSD, yDAI in yUSDT so programirani tako, da najdejo največjo donosnost naložb iz različnih protokolov posojanja in izposojanja, kot so Aave, Compound in dydx. 

Ker se različne vrste stabilnih kovancev širijo, je eden od načinov razumevanja njihovih kompromisov obratna korelacija njihove zapletenosti in kako decentralizirane temeljijo na zavarovanih sredstvih (ali jih sploh ni), ki jim pomagajo ohranjati stabilen vez na USD. 

Kako vlade vidijo stabilkovance?

Ko so stabilnokovanci postajali vse pomembnejši, so tudi oni vedno bolj predmet pravnih razprav. 19. novembra 2020 je več ameriških zakonodajalcev predstavilo STABILNI zakon, ki bi, če bi bila sprejeta, od izdajateljev stabilnih valut zahtevale zvezno bančno listino, šest mesecev pred izdajo pa morale pridobiti tudi odobritev Zvezne rezerve in Zvezne korporacije za zavarovanje vlog (FDIC). Medtem ko je kongresnemu koledarju zmanjkalo časa za sprejetje zakona leta 2020, bi ga lahko ponovno uvedli leta 2021.

V nasprotju z zakonom STABLE je ameriški urad nadzornika valute (OCC) izdal pismo pojasnjuje, da nacionalne banke in zvezna hranilna združenja lahko upravljajo blockchain vozlišča in za plačila uporabljajo stabilcoin. Nekdanji nadzornik valute Brian P. Brooks je zapisal: “Naše pismo odpravlja pravno negotovost glede pooblastila bank, da se povežejo z verigami verig in s tem izvajajo stabilna plačila v imenu strank, ki vedno bolj zahtevajo hitrost in učinkovitost, interoperabilnost in nizki stroški, povezani s temi izdelki. “

Proti koncu leta Evropska centralna banka napisal da bi splošno sprejeti stabilni kovanci “lahko ogrozili finančno stabilnost in denarno suverenost.” Čeprav še vedno ni jasno, kako bodo zasebne izdane stabilkovanke obravnavale vlade po vsem svetu, vse bolj regulatorji preučujejo, kako zagotoviti, da stabilnostni kovanci potekajo v bolj urejenem okolju, hkrati pa raziskujejo, kako lahko centralne banke izdajo svojo lastno obliko programabilnih digitalnih kovancev. valute. 

DeFiMetaMaskMetaMask SwapsQ4 2020 DeFi ReportStablecoinNewsletterNaročite se na naše novice o najnovejših novostih v Ethereumu, podjetniških rešitvah, virih za razvijalce in še več.Poročilo DeFi za Ethereum Q3 2020Prijavi

Poročilo DeFi za Ethereum Q3 2020

Poročilo DeFi o Ethereum Q2 2020Prijavi

Poročilo DeFi o Ethereum Q2 2020

Popoln vodnik za poslovna omrežja BlockchainVodnik

Popoln vodnik za poslovna omrežja Blockchain

Kako zgraditi uspešen izdelek BlockchainSpletni seminar

Kako zgraditi uspešen izdelek Blockchain

Uvod v tokenizacijoSpletni seminar

Uvod v tokenizacijo

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map