Kako je bilo na Ethereumu tokeniziranih 350 milijonov EUR vrednih nepremičnin

blog 1NewsDevelopersEnterpriseBlockchain ExplainedDogodki in konferencePressGlasila

Naročite se na naše novice.

Email naslov

Spoštujemo vašo zasebnost

HomeBlogEnterprise Blockchain

Kako je bilo na Ethereumu tokeniziranih 350 milijonov EUR vrednih nepremičnin

V zakulisju prelomnega projekta tokenizacije Mata Capital in kaj to pomeni za prihodnost upravljanja premoženja. Avtor ConsenSys 29. maj 2020 Objavljeno 29. maja 2020

mata capital junak zgodbe o uspehu

“To pomeni začetek korenite preobrazbe sektorja upravljanja nepremičnin.”

Matthieu Bouchaud, vodja izdelkov pri Codefi Assets

Od prototipov žetonov naslovov v Veliki Britaniji do frakcionalizirani apartmaji na Manhattnu, tokenizacija nepremičnin se je v zadnjih letih pojavila kot eden najpogostejših primerov uporabe tehnologije veriženja blokov za velike upravljavce premoženja in nepremičnin. Lani francoski upravljavec premoženja Mata Capital s tokenizacijo nepremičnin v vrednosti več kot 350 milijonov EUR premaknil industrijo čez še en mejnik. Projekt je vključeval tokenizacijo alternativnega investicijskega sklada z logistično platformo v vrednosti 220 milijonov EUR na severu Pariza. Izdaja žetonov s premoženjem je med največjimi projekti tokenizacije nepremičnin v Evropi.

Poleg učinkovitejšega vključevanja strank, obdelave transakcij in poročanja si Mata Capital prizadeva povečati dostop in privabiti širši nabor domačih in mednarodnih profesionalnih vlagateljev. Baptiste Saint-Martin, vodja razvoja izdelkov pri Mata Capital, pojasnjuje, da je dolgoročna vizija projekta “zgraditi naložbeno platformo, ki omogoča vsakomur, da vlaga v zasebni kapital, nepremičnine, infrastrukturo ali zasebni dolg z manj kot eno ob spoštovanju vseh regulativnih standardov. ” 

Mata Capital je v sodelovanju s ConsenSys lansiral rešitev na Codefi Assets, platformi za izdajanje in upravljanje digitalnih sredstev, ki temelji na Ethereumu. Platforma Codefi uporablja tudi pametne pogodbe Ethereum, da opredeli zahteve glede skladnosti in potrdi KYC, da preverjenim vlagateljem izda ustrezne delnice. 

Tukaj je pogled v zakulisje, kako deluje platforma, in razčlenitev, kaj projekt pomeni za nepremičninski sektor na splošno.

ikona konsenz pleksusa okrogla Prenesite celotno študijo primera Mata Capital. Prenesi

Kako so ga zgradili

Tokenizirane nepremičnine

Ena od edinstvenih prednosti blokovne verige Ethereum je, da lahko vsakdo zlahka kova in distribuira digitalne žetone, ki predstavljajo zamenljiva, nezamenljiva in finančna sredstva, ki jih je mogoče preveriti na razdeljeni knjigi. Za zgodovinsko monolitna sredstva, kot so nepremičnine, blockchain žetoni omogočajo enostavno frakcionalizacijo lastnosti, tako da lahko digitalne delnice distribuiramo tako institucionalnim kot malim vlagateljem..

Od uvedbe Ethereuma leta 2015 je skupnost razvila splošno sprejete standarde žetonov – sezname tehničnih zahtev, ki jih morajo pametne pogodbe izpolnjevati, da je žeton skladen in združljiv v celotnem omrežju Ethereum. Za rešitev Mata Capital platforma Codefi Assets uporablja Standard žetona ERC1400 za zastopanje delnic nepremičninskih skladov na verigi Ethereum. ERC1400 zagotavlja, da skrbnik lahko kova, prenaša in zapisuje žetone ter je vezan na pravne dokumente in sporazume.  

Pred uvedbo je vse pametne pogodbe, razvite za rešitev Mata Capital, revidiral ConsenSys Diligence, naša skupina strokovnjakov za varnost veriženja blokov.

Skupna raba strani predavanjaPosnetek tokeniziranih nepremičninskih delnic na platformi Codefi Assets.

Skrb za vlagatelje: skladnost s KYC in seznam dovoljenih

Platforma Codefi racionalizira vlaganje vlagateljev v družbo Mata Capital, tako da potencialnim vlagateljem omogoča ustvarjanje računov, izpolnjevanje obrazca za skladnost s KYC / AML in nalaganje vseh zahtevanih dokumentov. Upravičeni vlagatelji se nato uvrstijo na beli seznam, tako da lahko njihov naslov Ethereum prejme delnice, kupljene na platformi. Do zdaj je Mata Capital vključil približno 80 poklicnih vlagateljev.

NamizjeProces KYC na platformi Codefi Assets.

Obdelava transakcij 

Po potrditvi plačila Mata Capital s platformo Codefi podpiše digitalno potrdilo z zasebnim ključem in dovoli prenos varnostnih žetonov nepremičnin vlagateljem. Nato vlagatelji prejmejo potrdilo o prodaji, ki povezuje transakcijo v verigi Ethereum.

Seznam skladovSledenje statusu plačila na platformi Codefi Assets. ikona konsenz pleksusa okrogla Oglejte si naš spletni seminar o prihodnosti naložb v nepremičnine v verigi blokov. Pazi

 Kaj to pomeni za nepremičnine

Tokenizacijski projekt družbe Mata Capital je signal, da je treba v nepremičninskem sektorju narediti nekaj temeljnih sprememb, tako kratkoročne kot dolgoročne. Tehnologija Blockchain ima očitne prednosti za obdelavo informacij, vendar je njena posebna prednost priložnost za ustvarjanje bistveno bolj dostopnih naložbenih izdelkov. Tu so tisto, kar vidimo kot tri najboljše trende, na katere moramo biti pozorni, ko se rešitve blockchain ujamejo v nepremičninah: 

  • Digital je neizogiben. Danes je v nepremičninski industriji upravljanje premoženja še vedno zamegljeno s papirnatimi postopki za potrjevanje KYC in upravljanje registrov vlagateljev. Platforme, kot je Codefi, končno ustvarijo varen digitalni sloj za posodobitev teh delovnih procesov.
  • Prihajajo pregledna sredstva. Če je bila kriza hipotekarnih hipotekarnih posojil leta 2008 študija primera neprozornega premoženja, potem rešitev, ki temelji na blockchain, Mata Capital postavlja nov standard za preglednost premoženja. Ko bo na trg prihajalo več aplikacij za nepremičninske verige blokov, bodo vlagatelji pričakovali preglednost informacij o sredstvih, ki bodo temeljile na njihovih odločitvah in analizi tveganja. 
  • Enaki konkurenčni pogoji za naložbe. V mnogih državah je dostop do skladov zasebnega kapitala običajno omejen na akreditirane in institucionalne vlagatelje, katerih naložbeni minimumi se gibljejo od 100.000 do 250.000 dolarjev. Poleg tega upravljavci premoženja povzročajo stroške namestitve, ki jih vlagatelji običajno prenesejo v obliki provizij. Nizkocenovna izdaja žetonov in obdelava transakcij bo upraviteljem premoženja ponujala radikalno bolj dostopne naložbene produkte, kar je koristno tako za izdajatelje kot za vlagatelje. 

Kaj je naslednje

Mata Capital se zdaj osredotoča na ustvarjanje sekundarnega trga za tokenizirane delnice. Baptiste Saint-Martin je pojasnil, da se aktivno pogovarjajo s svojimi svetovalci in spremljajo regulativne posodobitve, da bi “zagotovili rešitev, ki je skladna in dragocena za naše stranke.” Njihova rešitev na osnovi Ethereuma lahko olajša čezmejno razdeljevanje finančnega premoženja, hkrati pa zagotavlja skladnost s KYC. 

Matthieu Bouchaud, vodja produkta Codefi Assets, meni, da je pobuda Mata Capital močan dokaz, kako lahko institucionalni akterji brez težav sprejemajo blockchain rešitve in kako lahko mali vlagatelji zlahka kupujejo zapletene finančne produkte prek uporabniku prijazne nadzorne plošče, kot je Codefi. Vsestranska platforma Codefi, pojasnjuje Bouchaud, zdaj omogoča “prehod iz dobe eksperimentiranja v industrijsko rast.”

Zahtevajte predstavitev platforme Codefi

Oglejte si platformo za izdajo premoženja Codefi v akciji. Zahtevajte predstavitev

Asset ManagementCase StudyCodefiReal EstateNewsletterNaročite se na naše glasilo za najnovejše novice Ethereum, rešitve za podjetja, vire za razvijalce in še več.Popoln vodnik za poslovna omrežja BlockchainVodnik

Popoln vodnik za poslovna omrežja Blockchain

Uvod v tokenizacijoSpletni seminar

Uvod v tokenizacijo

Prihodnost financ Digitalna sredstva in DeFiSpletni seminar

Prihodnost financ: digitalna sredstva in DeFi

Kaj je Enterprise EthereumSpletni seminar

Kaj je Enterprise Ethereum?

Centralne banke in prihodnost denarjaBel papir

Centralne banke in prihodnost denarja

Komgo Blockchain za financiranje blagovne menjavePrimer Stud

Komgo: Blockchain za financiranje blagovne menjave

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map