Kaj bo potrebno, da bodo centralizirane finance zajemale decentralizirane finance?

blog 1NewsDevelopersEnterpriseBlockchain ExplainedEvent and ConferencesPressGlasila

Naročite se na naše novice.

Email naslov

Spoštujemo vašo zasebnost

DomovBlogCodefi

Kaj bo potrebno, da bodo centralizirane finance zajemale decentralizirane finance?

Centralizirano financiranje se lahko uspešno integrira z DeFi z uporabo storitev, kot je univerzalni žeton Codefi za sredstva in plačila. By James Beck, 1. februarja 2021, objavljeno 1. februarja 2021

Q4 2020 DEFI REPORT blog Prenos poročila

To je del serije člankov iz poročila ConsenSys Codefi Q4 2020 Ethereum DeFi. Prenesite celotno poročilo, če želite izvedeti več o žetonskih standardih za premoženje in plačila, tržnicah NFT, družbenih žetonih in žetonih skupnosti, DAO, hitrih posojilih, zavitih Bitcoinih in Filecoinih, posojilnih projektih in še več.

Leta 2019 Societe Generale izdala krita obveznica v višini 100 milijonov EUR (112 milijonov USD) kot varnostni žeton za javni Ethereum. Mesec dni prej je Santander poravnal obe strani transakcije z obveznicami v višini 20 milijonov dolarjev, tudi na javnem Ethereumu. Oba primera sta bila prva velika preizkusa, ali bi institucije lahko poravnale tradicionalna finančna sredstva v globalnem omrežju brez dovoljenj. Medtem ko je bilo resnično premoženje tokenizirano na pooblaščenih različicah Ethereuma, na primer 350 milijonov EUR nepremičninskega sklada v kvorumu ConsenSys, obstajajo izzivi, kako centralizirano financiranje vključiti v decentralizirano financiranje.. 

V DeFi se nihče razen imetnika žetona ne more odločiti, ali bo žeton prenesel ali ne, kar je ena temeljnih obljub Ethereuma: zaupanje naj bo v jedru protokola in ne v javni ali zasebni organ.

V tradicionalnih financah vzdrževanje registra pade na velike institucije, kot so centralni depozitarji, posredniki za prenos ali celo sami izdajatelji. Žetoni ERC-20 ne vsebujejo funkcije, ki bi tretji osebi omogočala nadzor nad tem, komu je poslana in za katere namene. Če bi na primer ERC-20 predstavljal nepremičninsko obveznico, regulatorji ne bi mogli preprečiti, da bi dragocena sredstva, namenjena razvoju države, končala na osebnih bančnih računih ali likvidirala kot luksuzno blago (na primer tisto, kar se je zgodilo z Škandal z 1 MB v Maleziji). 

Torej, kako je lahko sredstvo brez dovoljenja, a ima vseeno nekaj nadzora, potrebnega za pravne pristojnosti? Kot večina stvari v Ethereumu se tudi inženirsko delo odvija na ravni standardov, in sicer ERC-1400, ki je hibridni žeton Ethereum, namenjen tradicionalnim finančnim sredstvom. ERC-1400 ima lastnost nezamenljivega žetona (kot je ERC-721) in zamenljivega žetona (kot najpogostejši ERC-20). Ker je združljiv s standardom ERC-20, ostaja združljiv z večino obstoječih orodij in platform. Ima pa tudi več nadzora, da lahko izpolnjuje zahteve za izdajatelje sredstev. 

Slika16Kako so lahko žetoni s funkcijo depozitnega poslovanja interoperabilni z DeFi

ConsenSys Codefi je idejo ERC-1400 nadaljeval s predlogom Univerzalni žeton za sredstva in plačila. Tako kot ERC-1400 je združljiv z ERC-20, zato lahko komunicira in je prenosljiv v aplikacijah DeFi. Pomembno pa je, da uvaja novo vrsto zadržanja žetonov, pri kateri lahko uporabnik nekomu drugemu podeli pooblastilo za prenos žetonov v njegovem imenu ali prepove uporabniku, da žetone porabi za nekaj, o čemer ni dogovorjeno. To je bolj optimalno kot koncept dovoljenega seznama / denylist v ERC-1400, ker zagotavlja zanesljivost izvedbe pri prenosu žetona, ki predstavlja resnično sredstvo, z žetonom, ki predstavlja denar, tako da uporabniku prepreči, da bi žeton uporabil za kaj drugega, opredeljeno v trgovinskem nalogu. Če bi znova predstavili primer 1 MB, če bi bil razvojni sklad tokeniziran v skladu s standardom Universal Token, bi vlada Malezije lahko preprečila, da bi sredstva poneveril Jho Low na prvem mestu, ne da bi morali zapraviti milijone za revizijske in pravne stroške.

Slika18Značilnosti univerzalnega žetona za sredstva in plačila

Standard Universal Token ima naslednje lastnosti: 

  • Za nadzorne mehanizme ponuja modul za preverjanje potrdil in modul za preverjanje dovoljenih seznamov + ponuja možnost prisilnega prenosa
  • Za zanesljivost registra vlagateljev ponuja modul za ustvarjanje zadržanj žetonov
  • Za gotovost izvedbe dobave proti plačilu (DVP) vključuje zadrževanje žetonov za atomski DVP in mehanizem Hash Time Locked Contract (HTLC) za neatomske DVP
  • Za interoperabilnost ponuja vmesnik ERC20

Slika19Kako bi lahko univerzalni žeton za sredstva in plačila prešel s CeFi na DeFi

Ker je Ethereum tako prilagodljiv, bodo tovrstni standardi žetonov še naprej preizkušeni z dejanskimi primeri uporabe v letu 2021, da bodo centralizirani finančni sektor popolneje pripeljali do decentraliziranega financiranja. Da bi sredstva lahko vsebovala prednosti DeFi-ja in hkrati izpolnjevala zahteve tradicionalnih financ, je potreben bolj modularen pristop, tako da se lahko nekatere funkcije med življenjskim ciklom žetona vklopijo in izklopijo. Ko se zakoni okoli žetonov razvijajo, se lahko tudi tradicionalne finance počasi selijo k bolj “decentraliziranim” dogovorom. Za obstoječe aplikacije DeFi bodo kmalu tudi oni postali združljivi z vse več standardi žetonov.

Codefi Assets Sandbox

Codefi Assets Sandbox je preskusna platforma, ki bo finančnim institucijam omogočila ocenjevanje in raziskovanje digitalnih sredstev v simuliranem digitalnem ekosistemu. Peskovnik sredstev je mogoče prilagoditi okolju, v katerem deluje finančna institucija, kar omogoča eksperimentiranje, učenje, usposabljanje in predstavitve. Če želite dostop, lahko izpolnite ta obrazec.

Codefi AssetsDeFiPaymentsQ4 2020 DeFi ReportToken StandardsNewsletterNaročite se na naše novice o najnovejših novostih v Ethereumu, podjetniških rešitvah, virih za razvijalce in še več.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map