Forbes objavil “Top 50 milijard dolarjev podjetij, ki raziskujejo verigo blokov”

blog 1NewsDevelopersEnterpriseBlockchain ExplainedDogodki in konferencePressGlasila

Naročite se na naše novice.

Email naslov

Spoštujemo vašo zasebnost

HomeBlogEnterprise Blockchain

Izdanja Forbesa "Najboljših 50 milijard dolarjev podjetij, ki raziskujejo blockchain"

Amazon, Google, Samsung, Facebook: Nadaljuje se tekma za vodilna svetovna podjetja, ki bodo uvedla blockchain.by ConsenSys 17. april 2019 Objavljeno 17. aprila 2019

veriga

Forbes je pred kratkim objavil nov seznam, na katerem je 50 podjetij – z minimalnimi prihodki ali ocenami v višini milijarde dolarjev in ameriškimi operacijami -, ki raziskujejo ali vključujejo tehnologijo veriženja blokov v svoje poslovanje. The nov Forbesov seznam bo na koncu sestavljalo 100 podjetij, vendar je bilo doslej objavljenih le prvih 50. Že zdaj imamo dovolj informacij, da lahko začnemo ekstrapolirati ugotovitve iz njihovih raziskav, ki predstavljajo nekaj zelo spodbudnih znakov za razvoj Ethereuma in blockchain tehnologije kot celote.

Podjetja vlagajo v tehnologijo Blockchain

Poročilo International Data Corp navaja, da se je poraba podjetij in države za tehnologijo veriženja blokov v primerjavi z lanskim letom povečala za 89% in je naj bi dosegel 2,9 milijarde dolarjev leta 2019. Do leta 2022 podjetje poroča, da bo skupna poraba za verigo blokov dosegla 12,4 milijarde USD. V raziskavi podjetja Deloitte je 95% vprašanih navedlo, da nameravajo njihova podjetja letos vlagati v tehnologijo veriženja blokov. Podobno je vodil PwC še ena raziskava med 600 vodstvenimi delavci v kateri je 84% izrazilo, da se njihova podjetja že ukvarjajo s tehnologijo porazdeljene knjige.

Za številkami “Forbesovi milijard dolarji dojenčki Blockchain”

Številna podjetja so navedena, da raziskujejo ali uporabljajo več verig blokov. Nekatera podjetja, kot je JP Morgan, so verjetno še naprej v razvojnem procesu, saj so že javno izjavila, da za svoj digitalni žeton v ZDA uporabljajo Ethereum. Druge organizacije morda preizkušajo različne verige blokov in razvijajo dokaze konceptov, ki jih je mogoče vključiti v njihovo osnovno digitalno infrastrukturo.

Od petdesetih podjetij jih dvaindvajset gradi na platformah, ki izhajajo iz Ethereuma ali Enterprise Ethereuma. Čeprav v članku Forbes komentarjev ni na seznamu, je verjetno, da bo velika skupnost razvijalcev, obstoječi standardi, ki jih je razvil Enterprise Ethereum Alliance, in javna združljivost poganjata nekaj dominatne dominacije Enterprise Ethereum.

Ethereum je najpogostejša veriga blokov, ki jo podjetja raziskujejo in vključujejo v svoje obstoječe operacije. Na splošno štiriindvajset od naštetih petdesetih podjetij uporablja verigo Ethereum.

Katera podjetja uporabljajo Ethereum za primere uporabe v podjetjih?

Obstajajo različni primeri uporabe blockchain, zato je seznam podjetij, ki izvajajo tehnologijo blockchain, širok in zajema številne panoge.

Dobavna veriga in trgovina na drobno
Potrošno blago in pijača
Bančne in finančne storitve
Energija
Zdravstvo in zavarovanje
Fintech
Programska oprema in informacijska tehnologija
Telekomunikacije
Proizvodnja elektronike

Enterprise Ethereum izpeljani blokchains

Deset podjetij razvija ali raziskuje Quorum, verigo blokov, pridobljeno iz Ethereuma, tri pa Hyperledgerjevo blokovno verigo Sawtooth Ethereum. Sawtooth-Ethereum – ali Seth – je združljiv tudi z navideznim računalnikom Ethereum.

Za primerjavo, Hyperledger Fabric osemnajst podjetij raziskuje dovoljeni blockchain, osemindvajset pa jih uporablja IBM-ove različice blockchain, kot so Fabric, Burrow, Sawtooth in Indy.

Drugi pomembni vidiki seznama vključujejo Facebook kot edino podjetje, ki ima blockchain platformo kot neznano. Poleg tega naj bi Google eksperimentiral z različnimi kriptovalutami, čeprav je edina platforma za pametne pogodbe, ki jo raziskuje, Ethereum.

Vse več podjetij vključuje in uvaja tehnologijo blockchain v svoj obstoječi niz infrastrukture. Ker podjetja neizogibno vlagajo več časa in truda v blockchain rešitve, se bodo začela odločati, katere platforme so najprimernejše za njihove poslovne in tehnološke potrebe. Če je obstoječi seznam kakršen koli znak prednostnega omrežja podjetniških blokov, se zdi, da Ethereum vodi daleč stran.

Želite izvedeti več o Enterprise Ethereum?

Raziščite primere uporabe in aplikacije v industriji →

Na naše novice se naročite na najnovejše novice o Ethereumu, rešitve za podjetja, vire za razvijalce in še več.Popoln vodnik za poslovna omrežja BlockchainVodnik

Popoln vodnik za poslovna omrežja Blockchain

Uvod v tokenizacijoSpletni seminar

Uvod v tokenizacijo

Prihodnost financ Digitalna sredstva in DeFiSpletni seminar

Prihodnost financ: digitalna sredstva in DeFi

Kaj je Enterprise EthereumSpletni seminar

Kaj je Enterprise Ethereum?

Centralne banke in prihodnost denarjaBel papir

Centralne banke in prihodnost denarja

Komgo Blockchain za financiranje blagovne menjavePrimer Stud

Komgo: Blockchain za financiranje blagovne menjave

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map