Dokaz o uporabi: Aktiviranje omrežij s kodiranim sodelovanjem

blog 1NewsDevelopersEnterpriseBlockchain ExplainedDogodki in konferencePressGlasila

Naročite se na naše novice.

Email naslov

Spoštujemo vašo zasebnost

HomeBlogCodefi Aktiviraj

Dokaz o uporabi: Aktiviranje omrežij s kodiranim sodelovanjem

avtor Mara Schmiedt, 19. december 2019, objavljeno 19. decembra 2019

Dokazilo o uporabi

Ste se kdaj vprašali, kako posrednikom domen preprečujejo, da bi nabrali veliko število domen blagovnih znamk, ne da bi dejansko prispevali k širšemu ustvarjanju vrednosti? Imetniki blagovnih znamk morajo dokazati uporabo. Z istim ukrepom bi moralo distribuiranje pravic digitalnega dostopa in vzdrževanja za decentralizirano omrežje slediti programabilnemu standardu, ki bi zagotovil, da žetoni končajo v rokah dejanskih uporabnikov. Zato Activate pri vsakem zagonu žetonov vključuje tisto, čemur pravimo „dokaz o uporabi“. 

  • Dokazilo o uporabi zahteva, da uporabniki, ki zahtevajo ali kupijo žetone med zagonom, aktivno “dokažejo uporabo”, preden jih lahko prenesejo ali unovčijo za druge namene 

  • Na primer, od udeleženca se lahko zahteva, da svoje kupljene žetone prenese 90 dni, preden jih lahko prenese izven omrežja

  • Distribucija žetonov med zainteresiranimi stranmi z usklajenimi spodbudami je ključnega pomena za zmanjšanje pasivnih špekulacij, hkrati pa zagotavlja, da se omrežja učinkovito zaženejo ob zagonu

Kratka zgodovina 

Odprti protokoli so ključni del današnjega digitalnega sveta in njihovo širjenje je ključnega pomena za ustvarjanje bolj odprtega, inovativnega in preglednejšega sveta prihodnosti. Vendar je spodbujanje njihovega ustvarjanja in vzdrževanja zapletena zaradi težav z monetizacijo s tradicionalnimi sredstvi. Tokenska gospodarstva ponujajo nov način za spodbujanje ustvarjanja in vzdrževanja odprtih protokolov ter upravljanje njihovega razvoja. 

Zagon odprtega protokola, ki temelji na žetonih, se po svoji naravi razlikuje od gradnje digitalnega podjetja ali predstavitve programskega izdelka na trgu. Zahteva učinkovito sredstvo za distribucijo lastnih pravic dostopa in servisiranja omrežja, ki so formalizirane z digitalnimi sredstvi, znanimi kot „pomožni žetoni“, na način, ki dosega zadostne standarde varnosti, decentralizacije in učinkovitosti. Posledično je optimizacija začetne porazdelitve žetonov med pravimi zainteresiranimi stranmi ključni korak k učinkovitemu zagonu in krepitvi dolgoročne sposobnosti preživetja mreže..

V zadnjih dveh letih smo opazili meteorski porast lansiranja žetonov, večinoma povezanih z mehanizmi javnega financiranja, kot so ICO in IEO. Naglico 2016-2018 je zaznamovala iracionalna pretiranost, čemur je sledil nedvomno enako iracionalen skepticizem – simptomatičen vzrok za neuspeh tržne koordinacije, ki je bil rezultat izsledkov eksperimentiranja zaradi pomanjkanja regulativnih in industrijskih standardov.   

(Vir: Richard Davies, 2013)

(Vir: Richard Davies, 2013)

  1. Pomanjkanje uporabnosti: Ključna komponenta vrednosti, ki jo ustvari žeton, je njegova uporabnost. Če so pravilno oblikovani, to zagotavlja, da vrednost žetonov raste skupaj s sprejetjem ali uspehom danega projekta. Žeton, ki nima uporabnosti bodisi zaradi (slabe) zasnove bodisi zaradi prezgodnje distribucije, bo svojo ceno videl zgolj na podlagi špekulacij.

  2. Neracionalnost trga: Tržna neracionalnost, skupaj s pomanjkanjem zrele temeljne metodologije vrednotenja, povzroči nestanovitno širjenje donosov, ko se odprejo likvidnostni kanali, kot je trgovanje na borzi. Ne glede na to, ali gre za tulipane ali žetone, se navadno “posvečamo svoji inteligenci, da predvidevamo, kakšno povprečno mnenje pričakuje povprečno mnenje.” (Keynes, 1936) 

  3. Špekulativni namen: Kot dejavnik in posledica zgoraj navedenega prodaja žetonov pogosto privlači horde kupcev na drobno, ki se pasivno špekulirajo, ne da bi žetone dejansko uporabili za predvideni namen.

Prepričani smo, da je vzpostavitev okvira standardov za zagon žetonov prvi korak k odpravi teh tržnih in koordinacijskih napak. Kljub močnemu napredku in zorenju v kriptoekonomskem oblikovanju večina mehanizmov za distribucijo žetonov še vedno nima vgrajenega mehanizma filtriranja, ki spodbuja distribucijo med reprezentativnimi udeleženci z usklajenimi spodbudami. Vnesite… .Dokaz uporabe!

Kaj je dokaz o uporabi?

Dokaz o uporabi je programljiv distribucijski mehanizem, zasnovan za optimizacijo začetne distribucije žetonov pravim deležnikom. Kot že ime pove, je dokaz o uporabi funkcija, ki zahteva, da uporabniki, ki zahtevajo ali kupijo žetone med zagonom, aktivno “dokažejo uporabo” svojih žetonov v omrežju mainnet, preden jih lahko prenesejo ali unovčijo za druge namene. To ustvarja merljiv spodbudni mehanizem, katerega cilj je minimizirati pasivno špekuliranje z apreciacijo žetonov, hkrati pa povečati aktivni prispevek k omrežju. Dejavnost samoizbranih produktivnih prizadevanj, ki presegajo kapitalske prispevke pri prodaji ali (psevdo) -naključnem izboru v pasivni zračni luči, je bistvenega pomena za:

  1. Povečajte verjetnost skladnosti z zakonodajo tako, da zagotovite, da se žeton v omrežju uporablja za predvideni namen.

  2. Filter za udeležence, ki bodo najverjetneje sodelovali v mreži, za odvračilne kratkoročne špekulacije, nestanovitnost cen in damping.

  3. Učinkovito zaženite omrežje ob zagonu, hkrati pa zgodnjim uporabnikom omogočite, da se seznanijo z omrežjem in zaslužijo na osnovi žetonov, nagrajene za njihov trud 

Kako deluje?

Zahteve za dokazilo o uporabi so določene in samodejno uveljavljene na ravni pametne pogodbe. 

Če na primer sodelujete pri naši prihajajoči predstavitvi žetonov, boste morali kupljene žetone najmanj 90 dni prenesti na svoje najljubše preverjevalce, preden jih boste lahko prenesli izven omrežja. V tem obdobju bodo vsi imetniki žetonov, ki bodo pooblastili platformo Activate, zaslužili z vloženimi nagradami za svoja prizadevanja. To je en način, ki ga aktivira, olajša sodelovanje in omrežno aktivacijo!

Proof of Use je seveda prilagodljiv mehanizem, ki je odvisen od želenega modela distribucije žetonov in zasnove podprtega omrežja. Na primer, kot udeleženec interaktivne zračne kapljice boste morda morali izpolniti zahteve za dokazilo o uporabi, da odklenete deponirano zavarovanje v ključavnici, kot predlaga NuCypher’s Delovni zaklep ali Warlock pristop. Podobno se lahko od udeležencev v decentraliziranem lansiranju borze zahteva, da dokažejo uporabo, preden dobijo seznam dovoljenih za dostop do neizmenljivega likvidnostnega sklada.

Zaključek 

Naše poslanstvo je v programu Activate pritegniti in zgraditi skupnost posameznikov, ki se zavedajo pomena skupnega sodelovanja in delovanja svojih žetonov. Zato je dokaz o uporabi osrednji steber vodilne metodologije Activata. 

Ostanite z nami, če želite več informacij o Dokazu o uporabi in kako bo uporabljen za zaščito omrežja našega prvega partnerja za zagon!

Zapisala Mara Schmiedt 

Prijavite se in poiščite več informacij o našem prihodnjem zagonu omrežja na www.activate.codefi.network

Decentralizirana omrežjaDeFiIndustry InsightProof-of-useNewsletterNaročite se na naše novice o najnovejših novostih v Ethereumu, podjetniških rešitvah, virih za razvijalce in še več.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map