Citi in ConsenSys uporabljata Blockchain za posodobitev trgovanja z blagom

blog 1NewsDevelopersEnterpriseBlockchain ExplainedDogodki in konferencePressGlasila

Naročite se na naše novice.

Email naslov

Spoštujemo vašo zasebnost

HomeBlogEnterprise Blockchain

Citi in ConsenSys uporabljata Blockchain za posodobitev trgovanja z blagom

Vodja oddelka za finančne storitve blagovne menjave v Citiju pojasnjuje, kako se nekatere največje svetovne institucije združujejo, da bi zgradile celovito rešitev veriženja blokov za financiranje trgovine z blagom. By ConsenSys 10. marec 2020, Objavljeno 10. marca 2020

ConsenSys Citi blockchain heroj trgovinskega financiranja

Pred kratkim na Forbesovem seznamu Blockchain 50 platformo komgo s sedežem v Ethereumu sprejema vedno večje število svetovnih bank, trgovcev z blagom, energetskih podjetij in drugih ključnih akterjev v ekosistemu trgovinskega financiranja, ki so odločeni, da bodo industrijo postavili na 21. mesto. stoletja. Od digitaliziranih akreditivov do izmenjave podatkov, odporne proti nedovoljenim spremembam, platforma pomaga poenostaviti, zavarovati in standardizirati poslovanje v tradicionalni industriji financiranja trgovine, podpira pa tudi uporabo blockchaina za svetovno trgovino. 

Komgo je bil predstavljen leta 2018, potem ko se je 15 največjih svetovnih bank, trgovskih družb in naftnih gigantov v partnerstvu s ConsenSysom lotilo izzivov, kot so obdelava na papirju, zamuda pri poravnavi transakcij, potencialno dragi faktoring računov in razdrobljena sledenje financam trgovine. Platforma je prva rešitev, ki temelji na blockchainu, za ekosistem blagovne menjave. 

logotipi komgo

Komgo je od svoje uvedbe presegel milijardo dolarjev financiranja na platformi in skrajšal čas za izdajo digitalnega akreditiva s povprečno 10 dni na 1 uro. Leta 2019 je platforma uvedla akreditive za diskontiranje terjatev in pripravljenost ter vkrcala večnacionalne finančne in energetske institucije, ki presegajo prvotno skupino delničarjev, kot so TOTSA Oil Trading SA, SMBC in Lloyds Bank. 

komgo še naprej sodeluje s ConsenSysom, da bi pospešil razvoj in poenostavil sprejemanje drugih institucionalnih akterjev na trgu blagovne menjave. Pred kratkim smo se pogovorili s Krisom Van Broekhovenom, globalnim vodjo financ za trgovino z blagom pri podjetju Citi, ki je eden od ustanoviteljev vlagateljev podjetja komgo, in razpravljali o prednostih verige blokov v trgovinskem financiranju, motivaciji Citijeve naložbe in njegovi viziji platforme komgo v 2020 in pozneje. 

Kako bi opisali platformo komgo?

komgo je novo podjetje, ki se ukvarja z izgradnjo popolnoma decentralizirane digitalne platforme za celovito financiranje trgovine v blagovni industriji. Preko komgo bodo kupci in prodajalci blaga ter njihove banke in ponudniki storitev lahko komunicirali in si izmenjevali podatke v elektronski obliki. Hrbtenica infrastrukture uporablja blockchain tehnologijo, ki pomaga zagotoviti večje zaupanje in varnost. Platforma je zasnovana za integracijo in enostavno interoperabilnost s številnimi zalednimi sistemi svojih uporabnikov in drugimi obstoječimi platformami. Cilj je razviti sistem „vse na enem mestu“ za financiranje trgovine z blagom, ki industriji ponuja hitrost, učinkovitost in prvovrstno uporabniško izkušnjo..

Tradicionalna svetovna trgovinska mrežaTradicionalna globalna trgovinska mreža

 

Blockchain Network za globalno trgovinoBlockchain Network za globalno trgovino

Kakšno težavo skuša rešiti komgo?

komgo si prizadeva preseči zgolj pretvorbo obstoječega procesa financiranja trgovine z blagom v digitalni. Da bi prepričali uporabnike, da sprejmejo nov način komuniciranja, in da bi kaj spremenili, moramo obravnavati resnične boleče točke za uporabnike na vseh straneh transakcije. To je lahko v različnih oblikah, vključno z odstranjevanjem ročnih stičnih točk. To pa pripomore k hitrejšemu preoblikovanju, izboljšanju usklajevanja podatkov in zmanjšanju tveganja goljufij in človeških napak.

Komgo se ukvarja s številnimi razburljivimi funkcijami, ki naj bi drastično izboljšale uporabniško izkušnjo. Prvotni poudarek komgo je bil na akreditivih, financiranju terjatev na računih in KYC. Druge funkcije, kot sta financiranje zalog in samodejno ujemanje elektronskih dokumentov, bodo dodane kasneje.

“Komgo si prizadeva preseči zgolj pretvorbo obstoječega postopka financiranja trgovine z blagom v digitalni… komgo pomaga pospešiti čas preoblikovanja, izboljšati usklajevanje podatkov in zmanjšati tveganje za goljufije in človeške napake.”

Kako je Citi vpleten v komgo? 

Citi je eden od ustanovnih vlagateljev v komgo. V podjetje smo prvič vlagali, ko je bilo ustanovljeno v začetku leta 2018, pred kratkim pa smo dopolnili lastniški kapital, da smo podjetju omogočili nadaljnji razvoj. Ker Citijevo svetovno trgovinsko podjetje upravlja naložbo, sem neposredno vključen v partnerstvo s komgo. To smo storili, da bi povečali vrednost, ki jo lahko komgo prinesemo v zgodnji fazi razvoja izdelka in sodelovanja uporabnikov. Podobno kot druge podporne banke in podjetja Citi prispeva čas in sredstva za delavnice za razvoj izdelkov, preglede informacijske tehnologije in varnosti ter daje povratne informacije uporabnikov. Naš sistem za procesiranje trgovine smo celo začeli integrirati s komgo, tako da lahko že začnemo opazovati skrajšane roke obratovanja in izkoristiti prednosti, ki jih komgo prinaša.

Zakaj se je Citi odločil, da se pridruži komgo?

Citi se ponaša z vodilno digitalno banko, tehnologija veriženja blokov pa ponuja izjemne priložnosti za izboljšanje današnjega poslovanja bank in strank. Kot ena najboljših svetovnih trgovinskih bank na svetu digitalizacijo trgovine jemljemo zelo resno. Že več kot 100 let je bila industrija močno odvisna od izmenjave in ročne obdelave papirnatih dokumentov. Zdaj tehnologija veriženja blokov služi kot katalizator, ki moti industrijo v smeri obdelave elektronskih podatkov. Banke in stranke želijo preprosto in elegantno uporabniško izkušnjo z digitalnimi orodji. Te iste banke in podjetja morajo poiskati učinkovitost, da bi pripomogle k znižanju stroškov, pospeševanju obdobij in goljufijam. V podjetju Citi smo zelo proaktivni pri sprejemanju digitalizacije in naše stranke pričakujejo, da bomo ena od gonilnih sil v tem procesu sprememb.

Ker si druge banke prizadevajo za podoben cilj, smo že zgodaj ugotovili, da bi bil to veliko močnejši, če bi se združili in soustvarjali s komgo. Z prizadevanjem za povezovanje trga in razvijanjem rešitev skupaj z drugimi bankami in poslovnimi uporabniki si prizadevamo doseči več. Ravno to je tisto, zaradi česar je komgo tako zanimiv: je edini konzorcij, ki združuje banke in podjetja kot ustanovitelje. Začetna skupina vključuje nekatere največje banke in družbe, ki se ukvarjajo s trgovanjem z blagom. Na ta način pomagamo zagotoviti, da funkcije, ki jih razvija komgo, resnično obravnavajo bolečine številnih uporabnikov – razen bank – in platforma ima za seboj številne institucije, ki se zavežejo k transakcijam na platformi.

»Že več kot 100 let je bila industrija močno odvisna od izmenjave in ročne obdelave papirnatih dokumentov. Zdaj tehnologija veriženja blokov služi kot katalizator, ki moti industrijo v smeri obdelave elektronskih podatkov. ” 

Kako je članstvo v komgu koristilo družbi Citi in njenim strankam? 

V svetu, ki je zelo globalen, trg še naprej išče učinkovitost, da bi še naprej zagotavljal vrednost delničarjem. Glede na našo finančno moč, naš širok nabor rešitev in dostop do strank po vsem svetu je Citi v idealnem položaju, da vodi naše stranke skozi obdobja sprememb in digitalizacije. Naše sodelovanje v komgo je sprožilo veliko zanimanje naših strank. Digitalizacija je glavna prednostna naloga številnih pogovorov z našimi strankami in odkrito povedano, morate biti neposredno vključeni, da boste resnično razumeli, kaj se dogaja, in imeti smiseln dialog o tej temi. To je komgo že prinesel v Citi. Izvedeli smo veliko o blockchainu, o tem, kaj uporabnike spodbuja k spreminjanju njihovega vedenja, in o tem, kako lahko rešimo boleče točke ne samo zase, ampak tudi za širši ekosistem.

Kateri KPI sledite?

Prvo leto smo precej časa in energije porabili za izboljšanje nastavitev in varnosti informacijske tehnologije. Leto kasneje zdaj želimo začeti slediti KPI-jem glede napredka komgo. Spremljamo naložbene stroške platforme, da zagotovimo, da ima finančne zmožnosti, da nadaljuje s tem, kar smo si zastavili, in spremljamo napredek pri vkrcanju uporabnikov in povratnih informacijah strank, da bi spremljali stopnje posvojitev, da se lahko prilagodimo za optimalne rezultate.

Kaj je komgo dosegel do zdaj? Kateri so naslednji koraki?

V zadnjih štirih letih je okoli pilotov veliko hrupa, ki vključuje digitalizacijo in verigo blokov. Postavljala so se vprašanja o tem, da je veriga blokov samo modna beseda. V tem pogledu sem bolj potrpežljiv kot nekateri drugi. Ko ste neposredno vključeni, se zavedate, da je potreben čas. Našteti potencialne koristi razdeljenih knjig in uporabe elektronskih podatkov ni tako težko. Ugotovili smo tudi, da niti ni tako težko organizirati pilotov in dokazati, da je obdelava digitalnih podatkov veliko hitrejša in učinkovitejša od ročne obdelave papirnatih dokumentov. Prišli smo do stopnje, ko se zdi, da večina igralcev na trgu razume, za kaj gre pri blockchainu in kakšne koristi lahko prinese. Toda velik korak je s POC na platformo za proizvodnjo v živo. 

komgo je bil ustanovljen leta 2018. Trajalo je približno eno leto, da smo zgradili in preizkusili IT infrastrukturo ter razvili prvi sklop funkcij, ki so bile privlačne za uporabnike. 12 mesecev za razvoj infrastrukture je zelo hitro in fantastičen dosežek. Zdaj, ko platforma deluje in deluje, se poudarek preusmerja na vkrcanje uporabnikov. Takrat bo zares zanimivo. Ko uporabniki začnejo komunicirati z novo digitalno platformo, se veselimo zbiranja novih vpogledov aktivnih uporabnikov, da bomo lahko še naprej razvijali in izpopolnjevali funkcije, da bomo bolje rešili njihove boleče točke. Ko se novi uporabniki prijavijo, pričakujemo, da bo platforma pridobila vse večjo moč, zato bi morali videti hitro povečevanje poslov, ki se obdelujejo. Kot pri vsakem novem tudi tu pogosto potrebujemo nekaj zgodnjih usmerjevalcev, da usmerimo preostali del trga in pri tem smo pripravljeni odigrati svojo vlogo.

Svet jutri bo zelo drugačen od tistega, ki ga imamo danes. Nova tehnologija ustvarja nove možnosti, naša vsakodnevna interakcija s pametnimi telefoni in socialnimi mediji pa ustvarja povečana pričakovanja. Čeprav obstaja veliko idej in dokazov o konceptu tehnologije, mnogi ne bodo prišli do nje. Verjamem pa, da bo čez tri do pet let trg oblikoval nov ekosistem, kjer bodo uporabniki digitalno komunicirali med seboj neposredno ali prek platform, podatki pa se bodo lahko izmenjevali med ločenimi, a povezanimi platformami. V svetu financiranja surovin se ta novi ekosistem že pojavlja na odprti platformi za financiranje komgo, pa tudi na Vaktu, platformi za izvajanje kmetijskih surovin Covantisov po trgovanju in drugih pobudah v zvezi z ladijskim prometom in zavarovanjem. Vse te integrirane integracije bi morale prinesti večjo učinkovitost in uporabniško izkušnjo, o kateri sanjamo danes. 

Preberite našo brezplačno študijo primera komgo

Preberite več o prvi platformi na svetu, zasnovani na blockchainu, za ekosistem blagovne menjave.

Preberite študijo primera

Global TradeKomgoNewsletterNaročite se na naše novice o najnovejših novicah Ethereum, podjetniških rešitvah, virih za razvijalce in še več.Popoln vodnik za poslovna omrežja BlockchainVodnik

Popoln vodnik za poslovna omrežja Blockchain

Uvod v tokenizacijoSpletni seminar

Uvod v tokenizacijo

Prihodnost financ Digitalna sredstva in DeFiSpletni seminar

Prihodnost financ: digitalna sredstva in DeFi

Kaj je Enterprise EthereumSpletni seminar

Kaj je Enterprise Ethereum?

Centralne banke in prihodnost denarjaBel papir

Centralne banke in prihodnost denarja

Komgo Blockchain za financiranje blagovne menjavePrimer Stud

Komgo: Blockchain za financiranje blagovne menjave

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map