Blockchain za financiranje blagovne menjave: študija primera komgo

Kataliziranje globalne trgovinske in surovinske finančne mreže z Blockchainom

Prva svetovna platforma za trgovanje z blagom, ki temelji na verigi blokov.

komgo deluje kot en sam vir resnice, ki trgovcem, prevoznikom, bankam in drugim pooblaščenim udeležencem omogoča varne transakcije na zelo učinkovit, digitaliziran način, kar ima za posledico poenostavitev poslovanja v celotni panogi in standardizirano dokumentacijo.

Samo eno leto po javni uvedbi komgo podpira skoraj milijardo USD financiranja, ki ga usmerjajo člani mreže. Komgo podpira 15 največjih svetovnih bank, trgovskih družb in naftnih gigantov ter hitro dodaja nove člane.

 

 

Izziv

Hitra globalizacija je prehitela zmožnost panoge trgovinskega financiranja, da svoj sistem evidentiranja standardizira in digitalizira. Izmenjava blaga – vsaka s svojimi edinstvenimi predpisi, specifikacijami pošiljanja in zahtevami za certificiranje – se trenutno upravlja prek različnih meja in jurisdikcij z uporabo neučinkovitega, nagnjenega k zastarelim papirnatim sistemom sledenja zapisom.

Med temi težavami so napačne komunikacije in prevare, varnostne ranljivosti, ročna, ponavljajoča se opravila, dolgi časi preverjanja in izgube zaradi provizij za transakcije, faktoring računov in zamude pri plačilnih metodah. V preteklosti je bilo iz različnih razlogov bistveno tehnološko izboljšati operacije financiranja trgovine, vključno s številom različnih zainteresiranih strani po vsem svetu ter zapletenostjo in obsegom poslovnih transakcij. Zlomljeni procesi in regulativna disonanca prispevajo k Razlika med ponudbo in povpraševanjem v tržnem financiranju v višini 1,5 bilijona dolarjev

 

Oglejte si razlago vodje oddelka za finančne storitve blagovne menjave v Citiju, kako se nekatere največje svetovne institucije združujejo in gradijo celovito rešitev veriženja blokov za financiranje trgovine z blagom..

 

Enterprise Ethereum Solution

komgo je platforma za financiranje trgovine, ki temelji na blockchainu in temelji na mreži Quorum JP Morgan. Povezan je z drugo živo platformo Ethereum, VAKT, platformo za obdelavo blaga, ki temelji na blockchainu. Platforma komgo ima lastniški sistem za prenos dokumentov, imenovan Kite, ki omogoča varen prenos brez razkrivanja vsebine komgu. Ta okvir uporablja tehnologijo porazdeljene knjige za boj proti goljufijam, povečanje učinkovitosti in digitalizacijo trgovine. 

Platforma komgo omogoča bistveno večjo preglednost, medtem ko njena arhitektura “zasebnosti po zasnovi” omogoča zasebne peer-to-peer transakcije. Ta model oblikovanja korenito povečuje zaupanje in pospešuje dostop do trgovinskega financiranja z zmanjšanjem operativnih postopkov in zmanjšanjem tveganj za napake in goljufije v celotni panogi. Pooblaščene stranke vključujejo banke, trgovce z blagom, energetske družbe, inšpekcijske družbe in širši ekosistem udeležencev.. 

komgo je sodeloval s ConsenSys in Kaleido, da bi razvil svojo rešitev veriženja blokov in se pospešeno ‘produciral’ za veliko število udeležencev. Enterprise blockchain omogoča nezaščiten zapis KYC, ki ustreza predpisom o preprečevanju pranja denarja (AML); uporablja skupno knjigo za izboljšanje dostopa do natančnih informacij v celotnem ekosistemu in zagotavlja zasebno izmenjavo podatkov na podlagi dovoljenj. 

V nekaj kratkih mesecih je komgo lahko uvedel varno digitalno platformo, kjer lahko pooblaščene stranke hranijo podatke, izmenjujejo transakcije in pošiljajo sporočila na podlagi dovoljenj.. 

  • Zmanjšati stroške: komgo zaradi poenostavljenega poslovanja prinaša 30-40% povečanje denarnih tokov v celotni proizvodni verigi. Pričakuje se, da bo platforma omogočila 20-50% zmanjšanje operativnih stroškov do sprejetja v celotni panogi. Napovedani večji dobički, ko projekt dozori. 

  • Preprostost: Komgo omrežje bankam, trgovcem in drugim udeležencem omogoča, da poslujejo z isto varno programsko opremo, kar ima za posledico poenostavitev poslovanja in komunikacije v celotni panogi, kakršna še nikoli ni bila.

  • Učinkovitost: Komgo omrežje je decentralizirana rešitev za izmenjavo informacij. Dokumentacija in podatki se delijo med udeleženci, ki sklepajo pogodbe, z nespremenljivimi, preglednimi časovnimi žigi, s čimer se odstrani čas zaostanka s tretjimi osebami.

  • Varnost: programska oprema, ki temelji na verigi blokov, zagotavlja, da podatkov ni mogoče spreminjati, manipulirati ali zavajati. Poleg tega je dostop do določenih informacij strogo nadzorovan in zagotavlja, da si lahko samo izbrani udeleženci ogledajo ustrezno dokumentacijo.

Komgo podpira 15 največjih svetovnih podjetij za trgovino z blagom in financ: ABN-AMRO, BNP Paribas, Credit Agricole, Citi, Gunvor, ING, Dobava Koch & Trgovanje, Macquarie, Merkurija, Banka MUFG, Natixis, Rabobank, SGS, Školjka, Societe Generale.

ponudba komgo trade

“Uvedba Komgo SA poudarja skupno vizijo industrijskih inovacij in poudarja nenehno zavezanost članov, da bodo v okviru trgovanja z blagom zgradile resnično odprto in učinkovitejšo mrežo.”

Souleima Baddi

Izvršni direktor komgo

Doseženi cilji

 

Študija primera bančništva, financ in mednarodne trgovine

Prenesite študijo primera komgo

20-stransko poročilo s podrobnimi opisi industrijskih problemov, rešitvijo Enterprise Ethereum in rezultati, ki jih je dosegel komgo.

Prenesite študijo primeraPrenesite študijo primera komgo

Tehnološki partnerji

logotip kaleido novo

Preberite več o komgo

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map