Blockchain v zdravstvu in znanosti o življenju

ConsenSysHealth Color

 

Kakšne so prednosti Blockchaina v zdravstvu?

Zdravstvena industrija ima lahko veliko koristi od tehnologije veriženja blokov. V zadnjih 30 letih je na zdravstveno industrijo vplival pojav centraliziranih podatkovnih sistemov, ureditev zdravstvenih podatkov in mandat, da se osredotoči na digitalizacijo zdravstvenih podatkov v partnerstvu z različnimi ponudniki storitev elektronske zdravstvene kartoteke (EMR). Večina skladišč, ki obdelujejo informacije v lasti izvajalcev zdravstvenih storitev, farmacevtskih podjetij in drugih zainteresiranih strani v zdravstvenem in zdravstvenem ekosistemu, medsebojno ne deluje. Pomanjkanje interoperabilnosti med večino sistemov, ki vsebujejo vzdolžne zdravstvene podatke na ravni posameznika (bolnik) in prebivalstva (javno zdravje), pojasnjuje sistemske ovire, ki se pogosto zaznajo v naslednjih situacijah:

  • Kadar se pacienti želijo posvetovati ali poiskati zdravniške storitve pri drugih izvajalcih zdravstvenih storitev
  • Ko želijo administratorji kliničnega preskušanja potrditi obsežne zdravstvene podatke njegovih udeležencev
  • Ko si farmacevtska podjetja prizadevajo zagotoviti pristnost zdravil, ki krožijo po svetovnih trgih

Zaradi nezmožnosti varne izmenjave podatkov in nemotenega vodenja zdravstvenih kartotek pacienti porabijo dragocen čas in sredstva za iskanje odvečne medicinske oskrbe (npr. Za opravljanje dvojnih krvnih preiskav ali fizičnih pregledov). V nujnih primerih zdravniki in drugi zdravstveni delavci, ki zagotavljajo oskrbo, morda nimajo popolne vidnosti bolnikove zdravstvene anamneze (npr. Izrecna dokumentacija, ki poudarja pacientove alergije, predhodne ali nezdravstvene zdravstvene razmere, dajanje nadzorovanih snovi itd.), V tem primeru tvegajo nepravilno zdravljenje.

Pri sledljivosti drog je potrebno varno sledenje dobavni verigi, da se prepreči razširjanje ponarejenih ali prepovedanih drog. Ponarejena zdravila predstavljajo tveganje, če so aktivne sestavine spremenjene ali v nedovoljenih razmerjih. Takšna tveganja lahko ogrozijo varnost in uspeh zdravljenja ali povzročijo odvisnost in odvisnost od mamil. Tvegajo tudi neznane neželene učinke, od katerih so nekateri lahko usodni.

Da bi se lotili nezakonitega prevoza ali nepooblaščene proizvodnje nadzorovanih snovi, tehnologija veriženja blokov ponuja priložnost za varno sledenje, navajanje kronologije in poudarjanje identifikacijskih podatkov (sestava in sestava) snovi v nespremenljivem zapisu. Enterprise Ethereum ponuja pametne pogodbe in interoperabilnost sistemov, ki bodo revolucionirali industrijo.

Enterprise Ethereum omogoča varno upravljanje podatkov, upravljanje privolitve, sledenje medicinskih pripomočkov in zdravil ter druge primere uporabe blockchain-a. ConsenSys Solutions je dobro pozicioniran tako, da pomaga vašemu podjetju krmariti po izdelkih in storitvah blockchain, ki bodo bistveno spremenili panogo na bolje.

Spletni seminar na zahtevo

Konceptualizacija sprejemanja blockchainov v obsegu v zdravstvu

Večina ljudi ve, da trenutni primeri uporabe blockchain-ov v zdravstvu in znanostih o življenju vključujejo sledenje farmacevtski dobavni verigi, imenike ponudnikov, preverjanje veljavnosti zdravnikov in še več. Resnični potencial pa bo prinesel napredek pri posredovanju podatkov, ki jih posredujejo bolniki, kulturni premik glede suverenosti in regulacije ter dozorevanje tržnih funkcij za monetizacijo podatkov. Oglejte si ta spletni seminar, če želite izvedeti več o tem, kako bo blockchain revolucioniral zdravstveno varstvo in znanosti o življenju za paciente, zdravnike, zavarovalnice, R&D, farmacevtska podjetja in ponudniki zdravstvenih storitev.

Pazi zdajKonceptualizacija sprejemanja blockchainov v obsegu v zdravstvu

Kakšni so primeri uporabe blockchain-ov v zdravstvu?

Tehnologija Blockchain lahko pomaga zdravstvenim strokovnjakom in celotni zdravstveni industriji, da izboljšajo učinkovitost, preglednost podatkov o pacientih, sledenje in odgovornost ter zmanjšajo stroške. ConsenSys Solutions deluje s številnimi blockchain izdelki, ki jih je mogoče prilagoditi različnim zdravstvenim aplikacijam, vključno z naslednjim:

  • Varno upravljanje elektronskih zdravstvenih evidenc
  • Upravljanje privolitve pacienta
  • Sledljivost zdravil
  • Varnost podatkov v kliničnih preskušanjih
  • Spodbujanje z mikroplačili

 

Kako bo blockchain varno upravljal elektronske zdravstvene evidence (EHR)?

Enterprise Ethereum omogoča varno in strukturirano izmenjavo podatkov med medicinsko skupnostjo prek decentraliziranih baz podatkov. Te strukture si prizadevajo zaščititi podatke o pacientih in njihovo zasebnost, zdravnikom omogočajo vpogled v zgodovino pacientov in raziskovalcem omogočajo uporabo skupnih podatkov za spodbujanje znanstvenega napredka.

Kako bo blockchain vplival na upravljanje s soglasjem pacientov?

Rešitve Blockchain omogočajo lastništvo strukturiranih podatkov prek slojev zasebnosti in dovoljenj, vgrajenih v Ethereum. Medtem ko pacienti ne morejo spremeniti ali izbrisati določenih zdravstvenih informacij, ki jih zdravniki vnesejo v svoje profile, lahko nadzorujejo dostop tako, da različnim zainteresiranim stranem v zdravstvenem ekosistemu omogočijo popolno ali delno vidnost. Na primer, bolniki lahko celotno evidenco delijo z medicinskim strokovnjakom, vendar se lahko odločijo, da bodo podatke, ki jih ni mogoče identificirati, delili z znanstvenoraziskovalnimi podjetji ali drugimi večjimi zdravstvenimi organizacijami..

Kako bo blockchain vplival na sledljivost zdravil?

Upravljanje verige oskrbe z drogami postaja varnejše in odgovornejše s preglednostjo, nespremenljivostjo in interoperabilnostjo, ki jo uvaja Enterprise Ethereum. Interoperabilnost med omrežji zagotavlja, da lahko različni blockchain programi in sistemi vzdolž dobavne verige usklajeno sodelujejo. Zato lahko farmacevtska podjetja registrirajo svoje izdelke na verigi blokov in spremljajo gibanje od izvorne točke do končnega potrošnika.

Kako bo blockchain vplival na varnost podatkov v kliničnih preskušanjih?

Enterprise Ethereum s svojim mehanizmom soglasja in decentralizirano strukturo, ki varuje pred vdorom ali manipulacijo, zmanjšuje tveganje za prevaro podatkov. Dokumenti se lahko na verigi blokov dobijo z dokazili o obstoju in preverjanjem pristnosti. Večina vozlišč nato doseže soglasje za odobritev novih transakcij in preprečevanje spreminjanja podatkov. To ščiti integriteto podatkov, spodbuja zanesljive rezultate preskusov in spodbuja sodelovanje med raziskovalno skupnostjo.

Kako bo blockchain vplival na spodbujanje z mikroplačili?

Pametne pogodbe o podjetju Ethereum omogočajo uvedbo mikroplačil za spodbujanje določenega vedenja pacientov. Te pogodbe je mogoče programirati tako, da pacientom podelijo nagrade za upoštevanje določenega načrta zdravljenja ali izmenjavo njihovih podatkov za klinične raziskave.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me