Blockchain rešitve za institucionalne trge kapitala

Izdajte digitalne vrednostne papirje v nekaj minutah

izdajte digitalne vrednostne papirje v nekaj minutah

Težava

Izdaja vrednostnih papirjev je danes zapleten, dolgotrajen postopek, ki vključuje več zainteresiranih strani – izdajatelja, investicijske bančnike, člane sindikatov, regulatorje -, ki se morajo vsi spraviti v vrsto dokumentov: pisma o zaroki, podjetja izdajateljev, regulativna stališča. Ta ročni večstopenjski postopek je neučinkovit in nagnjen k napakam. 

Rešitev

Naš paket aplikacij blockchain, ConsenSys Codefi, vam omogoča enostavno in hitro ustvarjanje digitalnih predstavitev običajnih vrednostnih papirjev z uporabo vgrajene funkcije žetona Ethereum. Listinjenje, ki temelji na blokchainu, ne le poenostavlja izdajanje z digitalizacijo dokumentov, temveč vam omogoča tudi prilagajanje finančnih instrumentov in ustvarjanje povsem novih digitalnih sredstev.

Oglejte si, kako je Mata Capital v sodelovanju s ConsenSys Codefi pridobil 350 milijonov EUR nepremičnin

Prodaja in trgovanje izvajajte na skupni, pregledni platformi

prodajo in trgovanje na skupni pregledni platformi

Težava

Danes je prodaja in trgovanje razdrobljeno na borzah, posrednikih in sistemih za ujemanje naročil, pogosto s časovnimi zamudami do 10 delovnih dni in s tem povečanim tveganjem nasprotne stranke. Več kopij vsake transakcije preide prek posrednikov, kot so klirinške banke in depozitarji, kar povzroči milijarde dolarjev zalednih stroškov in skrbniških storitev.

Rešitev

Blockchain rešitve omogočajo, da digitalni vrednostni papirji brez težav gredo na trg z različnimi avtomatiziranimi mehanizmi, kot so dvostranska pogajanja, centralizirane borze, decentralizirane borze, algoritmi za ujemanje in dražbe. Z izvajanjem decentraliziranih tržnic paket Codefi pomaga nasprotnim strankam pri usklajevanju na skupni platformi in zaupanju verodostojnemu viru podatkov za transakcije. 

Raziščite trge Codefi →

Upravljajte sredstva na eni nadzorni plošči

upravljanje sredstev na eni nadzorni plošči

Težava

Danes upravljanje zavarovanja vključuje ročno uskladitev in fizično dostavo vrednostnih papirjev, kar povzroči zamude med oceno vrednosti in pozivom do dva dni. Poleg tega so ocene zavarovanja s premoženjem, izvajanje dogovorov in stališča med udeleženci nedosledni, zato je težko dobiti popoln pregled obstoječega zavarovanja s premoženjem podjetja.. 

Rešitev

Codefi nudi pregled vseh klicev in obljub na eni nadzorni plošči, tako da lahko v realnem času analizirate stanja zavarovanj. Ta poenoten posnetek upraviteljem premoženja omogoča natančen izračun in uravnoteženje zavarovanja prek trgovske mreže in vlagateljem zagotavlja celovit pregled denarnice o vsem njihovem premoženju.

Poenostavitev infrastrukture za izmenjavo

racionalizirajo infrastrukturo za izmenjavo

Težava

Borze so odgovorne za kompleksno paleto nalog, od trgovanja in upravljanja lastniških vrednostnih papirjev do nadgradenj OTC do licenciranja podatkov. Številni od teh procesov, kot so KYC, skladnost z AML in usklajevanje trgovine – čeprav vse bolj elektronski – imajo težave z zakasnitvijo in tehnične omejitve, ki povzročajo drage režijske stroške.. 

Rešitev

Tehnologija Codefi omogoča pošteno in urejeno trgovanje ter učinkovito odkrivanje cen, hkrati pa prilagaja nove razrede digitalnih sredstev in zagotavlja varnost in skladnost. Z Codefi lahko izmenjave vrednostnih papirjev poenostavijo preverjanje podatkov, pospešijo obračun in poravnavo ter vgradijo plačilna omrežja, kar končno zmanjša režijske stroške. 

Dosezite takojšnjo poravnavo in neprimerljivo računovodstvo

doseči takojšnjo poravnavo in neprimerljivo računovodstvo

Težava

Proces obračuna in poravnave danes temelji na razdrobljeni finančni infrastrukturi, ki ni le neučinkovita, ampak ima za posledico velike likvidnostne omejitve in kreditna tveganja. Poravnalni cikel sedanjih finančnih sistemov lahko traja do 10 dni, pri čemer sta obe nasprotni stranki izpostavljeni tveganju, da ne bosta pravočasno prejeli vrednostnih papirjev ali kupnine.

Rešitev

Pametna pogodbena tehnologija Codefi omogoča poravnavo premoženja in konsolidacijo knjige v nekaj sekundah namesto v dneh. Kot platforma, ki temelji na blockchainu, Codefi ponuja en sam vir resnice, tako da si lahko ogledate pot sredstva od enega skrbnika do drugega, pri čemer se vsaka bremenitev in dobropis zapišeta kot nespremenljiv vnos.

Prednosti blockchaina na kapitalskih trgih

Hitrejši dostop do kapitala

Hitrejši dostop do kapitala

Programabilna sredstva in vrednostni papirji pomenijo, da je mogoče nove vrednostne papirje izdati v nekaj minutah s kodiranimi pravicami in obveznostmi, tako da lahko povečate hitrost financiranja dogodkov. 

Povečana solventnost

Povečana solventnost

Digitalna sredstva, ki temeljijo na blockchainu, omogočajo frakcionalizacijo prej nelikvidnih sredstev in znižujejo ovire za vstop tako izdajateljem kot vlagateljem. 

Novi finančni instrumenti

Novi finančni instrumenti

Tehnologija Blockchain je omogočila ustvarjanje povsem novih razredov sredstev za razporeditev kapitala s programskimi standardi, ki zagotavljajo sprejetje in skladnost.

Pregledni podatki v realnem času

Pregledni podatki v realnem času

Tehnologija porazdeljene knjige blockchain poenostavlja postopke KYC in AML ter vlagateljem, regulatorjem in drugim udeležencem na trgu omogoča, da v realnem času analizirajo tržno dejavnost. 

Zmanjšano tveganje nasprotne stranke

Zmanjšano tveganje nasprotne stranke

Takojšen in pregleden obračun in poravnava zmanjša neplačilo in sistemsko ter zagotovi, da oba konca nasprotne stranke prejmeta svoja vrednostna papirja in nakupno ceno v T + 0 dneh.

Nižji operativni stroški

Nižji operativni stroški

Zmanjšani transakcijski stroški in poenostavljeno servisiranje, računovodstvo, dodeljevanje in upravljanje skladov bodo zmanjšali splošne in posledične provizije na kapitalskih trgih.. 

Primer uporabe

Raziščite rešitve Blockchain za sindicirana posojila

Ugotovite, kako tehnologija blockchain prinaša standardizirane digitalne rešitve na zapleten trg sindiciranih posojil.

Raziščite rešitve Blockchain za sindicirana posojilaNovice

Glavna finančna klirinška hiša raziskuje Ethereum za upravljanje digitalnih sredstev

Depozitarni sklad & Novi prototip Clearing Corporation izkorišča verigo blokov Ethereum za racionalizacijo dejavnosti kapitalskih trgov.

Preberi večGlavna finančna klirinška hiša raziskuje Ethereum za upravljanje digitalnih sredstevjunak konsenza kapitalajunak konsenza kapitala

ConsenSys Codefi

Blockchain Application Suite za kapitalske trge

Codefi ponuja izdajateljem, upravljavcem skladov, borzam, vlagateljem in regulatorjem popoln paket aplikacij za verigo blokov za dejavnosti kapitalskih trgov, od izdaje in upravljanja življenjskega cikla digitalnih sredstev do trgovanja s tokeniziranimi vrednostnimi papirji ter zagotavljanja varnosti in skladnosti s predpisi.. 

  • Ustvarite finančne produkte ki trenutno niso listinjene, vključno z obveznostmi, računi in pogodbami o storitvah dobaviteljev. Nadgradite povezavo med popolnoma digitaliziranimi sredstvi in ​​oblikujte nove finančne izdelke in storitve.
  • Bolje izpolniti zahteve vlagateljev in trga s prestrukturiranjem počasnega poravnavanja finančnih produktov in prilagajanjem izdajanja sredstev neposredno za specifikacije vlagateljev.
  • Odklenite likvidnost z omogočanjem hitrih in varnih prenosov sredstev med enakovrednimi, da se razširijo možnosti sekundarnega trga in privabijo nadaljnje vlagatelje v vaše omrežje.
  • Vstopite na svetovne trge, razširite svojo bazo vlagateljev, in zbirajo bolj raznolika sredstva v upravljanju z mednarodnimi distribucijskimi zmogljivostmi.
  • Doseči optimalno operativno učinkovitost in zmanjšati stroške z avtomatiziranimi procesi ter porazdeljeno in vzajemno povezano tržno infrastrukturo.

Raziščite programski paket Codefi →

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map