Blockchain in Law: Uporaba primerov v pravni industriji

Contents

Kakšne so prednosti Blockchaina v pravni industriji?

 • Dostopnost
 • Preglednost
 • Prihranek stroškov
 • Avtomatizacija 
 • Celovitost podatkov

 

Kako bo tehnologija veriženja blokov omogočila dostopnost pravnega sektorja?

Odvetniki lahko izkoristijo tehnologijo veriženja blokov, da poenostavijo in poenostavijo svoje transakcijsko delo, digitalno podpišejo in nespremenljivo shranjujejo pravne sporazume. Uporaba skriptnega besedila, pametnih pogodb in avtomatiziranega upravljanja pogodb zmanjša pretirano veliko časa za pripravo, prilagajanje in vzdrževanje standardnih pravnih dokumentov. Ti prihranki pri stroških se prenesejo na kupca. Poleg tega blockchain demokratizira dostop do pravosodnega sistema z zmanjšanjem zapletenosti potrošnikov in znižanjem zajetnih pravnih stroškov.

Kako bo tehnologija veriženja blokov naredila pravni sektor bolj preglednim?

Tehnologija porazdeljene knjige ustvari skupno knjigo, ki je dostopna vsem strankam sporazuma. Pogodbe, ki temeljijo na Blockchainu, imajo zapečeno skladnost, nobenih presenečenj in prostora za napačno razlago. Poleg tega lahko netehnologi bolje razumejo transakcije, ki jih sklenejo, in kaj predstavlja pametna pogodba.

Kako bo tehnologija veriženja blokov zmanjšala stroške v pravni industriji?

Številne ročne naloge je mogoče izvajati samodejno, kar znatno zmanjša ure, namenjene pripravi in ​​spreminjanju pravnih dokumentov. Ta strošek se običajno prenese na stranke, kar urne honorarje potisne na astronomske stopnje. Uvedba pametnih pogodb bo pospešila in znižala stroške transakcij med strankami. Stroškovno učinkovit algoritem lahko samodejno in pregledno upravlja z depozitnimi računi za delček stroškov ročnega dela. Nižji stroški bodo povečali splošno povpraševanje in dostopnost pravnih storitev.

Kako bo tehnologija veriženja blokov avtomatizirala pravno industrijo?

Odvetniki porabijo do 48% svojega časa za administrativne naloge, vključno s prenosom informacij med programsko opremo in posodabljanjem knjig zaupanja strank. (Cliovo poročilo o pravnih trendih 2018.) Z uporabo skladišča pravnih sporazumov in vnaprej izdelanih pametnih pogodb lahko odvetniki avtomatizirajo neplačljive administrativne naloge in transakcijska dela. Zmanjšanje pretiranega fizičnega dela bo pospešilo tudi sodne postopke, kar kupcem zmanjša stroške. 

Kako bo tehnologija veriženja blokov naredila pravno industrijo učinkovitejšo?

Blockchain tehnologija lahko racionalizira, preoblikuje, avtomatizira, razdeli in zaščiti številne procese v pravni industriji, ne da bi pri tem izgubila sodno oblast. Z optimizacijo različnih industrijskih značilnosti bo pravni in finančni sektor učinkovitejši in produktivnejši, hkrati pa bo znižal trenje in stroške. 

Kako bo tehnologija veriženja blokov prinesla celovitost in preglednost podatkov v pravno industrijo?

Pravni dokumenti delujejo kot vrečka za nenamerne hekerje, ki želijo izkoristiti dragocene zaupne informacije, ki jih ustvarijo in vzdržujejo odvetniki. Namesto da bi odvetniki pošiljali občutljive podatke naprej in nazaj, se lahko odločijo za shranjevanje pravnih informacij decentralizirana, razdeljena knjiga za vire, ki so samo dodani, kar poveča celovitost podatkov. Če se dokazi spreminjajo ali spreminjajo, pripadajoče razpršena vrednost ne bo ujemalo, kar bo jasno pokazalo, da je prišlo do spremembe.

Product Spotlight

Avtomatizirana kabriolet

Avtomatizirana konvertibilna menica je priljubljena oblika financiranja podjetij v zgodnji fazi. Ta brezplačni vir je hiter in enostaven način za ustvarjanje prilagodljive konvertibilne note, ki temelji na tržnih standardih ZDA. Poskusite sedaj!

Avtomatizirana kabriolet

Kakšni so primeri uporabe blockchain v pravni industriji?

V pravni industriji obstaja več možnih aplikacij za podjetniške verige Enterprise Ethereum. Tu je nekaj najpogostejših primerov uporabe, ki jih je ugotovil ConsenSys:

 • Elektronski podpisi
 • Intelektualna lastnina
 • Premoženjske pravice
 • Skrbniška veriga
 • Tokenizacija
 • Decentralizirane avtonomne organizacije (DAO)
 • Avtonomne organizacije z omejeno odgovornostjo (LAO)
 • Avtomatizirana skladnost s predpisi
 • Strojna plačila
 • Arbitražni sistem, ki temelji na blokchainu

 

Kako bo tehnologija veriženja blokov vplivala na elektronske podpise?

Elektronski podpisi v postopek preverjanja pristnosti prinašajo hitrost, učinkovitost in prihranek stroškov. Podpis na blockchain podpisnika stane le del stroškov v primerjavi s platformami za e-podpis, kot je DocuSign. Trenutno elektronsko podpisovanje pametne pogodbe o Ethereumu stane v povprečju 7-8 centov. S selitvijo podpisov v Ethereum se zmanjšajo tudi ročna opravila in visoki stroški, povezani z usklajevanjem in olajšanjem preverjanja pristnosti podpisa. Elektronski podpisi, shranjeni v verigi Ethereum, živijo neodvisno od predmeta, ki ga podpisujemo, kar omogoča vzporedno podpisovanje in neodvisno preverjanje, ne da bi bilo treba omogočiti popoln dostop do branja do vsebine. Ko dve stranki digitalno podpišeta pametno pogodbo, se hkrati strinjata s pogoji, povezanimi s sporazumom. 

Kako bo tehnologija veriženja blokov vplivala na intelektualno lastnino?

Ključna inovacija, ki temelji na blockchainu in vpliva na intelektualno lastnino, so nezamenljivi žetoni ali NFT. NFT so kriptografski žetoni, ki jih je mogoče uporabiti za predstavljanje edinstvene lastnosti na verigi blokov. Standardi NFT omogočajo zanesljive sisteme lastninskih pravic na digitalnem področju. Z blockchainom lahko ustvarjalci izdelka ali dela vsebine naložijo, registrirajo in časovno žigosajo svoja izvirna dela na javni knjigi, da ustvarite neizpodbiten dokaz o lastništvu. Od tam bi lahko sistem uveljavljanja IP, ki temelji na blockchainu, ustvarjalcem pomagal natančno spremljati, kako in kdo uporablja njihove stvaritve.

Kako bo tehnologija veriženja blokov vplivala na lastninske pravice?

Razdelitev lastninskih pravic in obstoj transakcijskih stroškov vplivata na gospodarske dejavnosti družbe, vendar lastninske pravice in strukture transakcijskih stroškov temeljijo predvsem na preddigitalni dobi. Z uporabo arhitekture blockchain lahko lastniki nepremičnin podrejo drage centralne posrednike in se odločijo, da bodo svoje lastnosti na blockchainu registrirali in prodali na pregleden in nespremenljiv način. Javne knjige, ki temeljijo na blockchainu, ponujajo novo obliko upravljanja lastninskih pravic, ki omogoča izmerljivo zmanjšanje transakcijskih stroškov.

Trgovina & Študija primera financ

HMLR: raziskovanje tokenizacije nepremičnin v Združenem kraljestvu

Z uporabo Codefi Assets je ConsenSys v manj kot treh tednih prilagodila platformo za upravljanje digitalnega premoženja za zemljiško knjigo Njenega veličanstva. Platforma prikazuje tokenizacijo resničnega premoženja kot del raziskovanja tehnologije veriženja blokov HMLR v britanski nepremičninski industriji.

HMLR Raziskovanje tokenizacije nepremičnin v Združenem kraljestvu

Kako bo tehnologija veriženja verig vplivala na skrbniško verigo?

Skrbniška veriga je postopek obravnave dokazov od trenutka, ko so zbrani do trenutka, ko so kot dokazi predstavljeni na sodišču. Dokazi si večkrat izmenjajo roke; zainteresirane stranke evidentirajo in shranjujejo dokaze, fizično podpišejo obrazce, ki ustvarjajo papirnato sled za beleženje njihovega gibanja. Na žalost ta postopek ustvarja več priložnosti za nesramne akterje, da umažejo dokaze. Prav tako odpira vrata zagovornikom, ki trdijo, da so bili dokazi poseženi. Z uporabo tehnologije veriženja blokov bi lahko ustvarili in izsledili edinstven dokazni žeton za vsak element zbranih in prejetih podatkov – shranjenih in preverljivih v javni / zasebni verigi blokov.

Kako bo tehnologija veriženja blokov vplivala na tokenizacijo?

Tokenizacija je metoda, ki pretvori pravice do sredstva v digitalni žeton. Zainteresirane stranke lahko žetone izdajo na platformi, ki podpira pametne pogodbe, kar bo omogočilo nakup in prodajo tega žetona na borzah. Skupaj s pravicami intelektualne lastnine in mikrotransakcijami odpira svet, v katerem lahko ustvarjalci tokenizirajo in zakonito prodajo del svojega premoženja.

Na primer, umetniki bi lahko tokenizirali in prijavili del na javni blok Ethereum, ustvarili licenco okoli njega in sproti programirali plačila licenčnin. Ta struktura odpira vrata za široko uporabo frakcionalizacija umetniškega lastništva.

Trgovina & Študija primera financ

Mata Capital: Kataliziranje naložb v nepremičnine s tehnologijo veriženja blokov

Proizvod za naložbe v nepremičnine in digitalizacija procesov s Codefi Assets. Ta pobuda je družbi Mata Capital omogočila neposredno distribucijo enot premoženja, olajšanje sledenja premoženju, odpravo usklajevanja računov in izboljšanje likvidnosti sekundarnega trga za vlagatelje.

Mata Capital Kataliziranje naložb v nepremičnine s tehnologijo veriženja blokovTrgovina & Študija primera financ

August Debouzy: Predstavljamo skupne storitve zagotavljanja varnostnih žetonov

Blockchain za pravo. Partnerstvo med odvetniško pisarno August Debouzy in ConsenSys, ki upravljavcem premoženja, vlagateljem, distributerjem in podjetjem ponuja skupno storitev ponudbe varnostnih žetonov (STO) *.

August Debouzy Predstavljamo skupno ponudbo storitev varnostnih žetonov

Kako bo tehnologija veriženja blokov vplivala na decentralizirane avtonomne organizacije (DAO)?

DAO je decentralizirana avtonomna organizacija katerih odločitve se sprejemajo elektronsko s kodeksom ali glasovanjem podpornih članov. DAO ustvarjajo prilagodljivo spletno sodelovanje brez meja in so bili uporabljeni za usklajevanje nepovratnih sredstev in financiranje javnih dobrin. Pravilno zavijanje za DAO je ključnega pomena. 

Kaj so avtonomne organizacije z omejeno odgovornostjo (LAO)?

LAO so decentralizirane organizacije z omejeno odgovornostjo. Svojim članom omogoča vlaganje v zgodnje faze Ethereum podvigov in delež v dobičku.

Kako bo tehnologija veriženja blokov vplivala na avtomatizirano skladnost s predpisi?

Tehnologija Blockchain nam daje okvir za ustvarjanje sistema skupne knjige, kjer lahko različne stranke samodejno sporočijo svoje podatke o skladnosti / dokumentacijo ustreznim organom. Poleg tega lahko okvir, ki temelji na verigi blokov, avtomatizira različne funkcije zakona, na primer skladnost z davki.

Kako bo tehnologija veriženja blokov vplivala na plačila med stroji (IoT)?

Aplikacije IoT se zanašajo na komunikacijo med stroji. Pametne pogodbe predstavljajo edinstven vmesnik za komunikacijo med stroji in računalnikom, ki zagotavlja varen zapis samo za dodajanje, ki ga lahko delite brez centralnega skrbnika. Uporaba pametnih pogodb obravnava izzive preglednosti, dolgoživosti in zaupanja v aplikacije interneta stvari. 

Kako bo tehnologija veriženja blokov ustvarila arbitražni sistem, ki temelji na blockchainu?

V arbitražnem sistemu, ki temelji na blockchainu, uporabniki svoje sporazume programirajo v pametno pogodbo, ki upravlja postopek arbitraže. Ti sporazumi brez težav sodelujejo s pametno pogodbeno kodo, da se zagotovi izvršljivost arbitražnih odločb. Integriran sistem ugleda lahko skupnosti pomaga pri izbiri arbitrov za reševanje sporov. Blockchain-based arbitražni sistemi bodo ustvarili globalni, splošno dostopen pravosodni sistem, ki zagotavlja poceni in visokokakovostne rešitve sporov v spletu. 

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map