Aktivirajte standarde za zagon žetonov

blog 1NewsDevelopersEnterpriseBlockchain ExplainedDogodki in konferencePressGlasila

Naročite se na naše novice.

Email naslov

Spoštujemo vašo zasebnost

HomeBlogCodefi Aktiviraj

Aktivirajte standarde za zagon žetonov

avtor Collin Myers, 11. december 2019, objavljeno 11. decembra 2019

LaunchStandards blogimage

Spodbujanje standardov za naslednjo generacijo omrežnih zagonov

Naša načela

S Aktivirajte prizadevamo si sprejeti pristop, ki temelji na standardih, da bi ustvarili trdne in vključujoče žetonske ekosisteme v gospodarstvu Web 3.0, ki temelji na verigi blokov. Naši standardi temeljijo na temeljnih načelih, ki služijo kot severna zvezda pri zagonu, podpori in omogočanju decentraliziranih omrežij:

  1. Vzpostavite poštene, odgovorne in pregledne prakse

  2. Omogočite decentralizacijo omrežij prihodnosti

  3. Spodbujati inovacije v mehanizmih distribucije žetonov

  4. Povečajte udeležbo za pospešitev mrežnih učinkov 

Projekt Brooklyn

Novembra 2017 je projekt Brooklyn objavil odprtokodno pobudo, ki je mobilizirala 1000+ člansko skupnost za razvoj Okvir potrošniških žetonov. Okvir je predstavljal prvi korak k vzpostavitvi globalnih standardov za uporabne žetone. Uporabniški žetoni so digitalni prikaz pravic dostopa, udeležbe in izmenjave v decentraliziranem gospodarstvu žetonov. 

Projekt Brooklyn je svojo pozornost osredotočil na metode prodaje in distribucije, povezane s temi žetoni, za odpravo potencialnih tržnih neuspehov, pa tudi na pravne in regulativne dvoumnosti, ki jih povzročajo decentralizirani projekti.. 

Na podlagi velikega dela, ki ga je opravil projekt Brooklyn, je Activate razvil svoj nabor standardov za lansiranje žetonov, ki služijo kot prilagodljiv okvir, ki odraža nedavni napredek v vesolju. 

Za koga veljajo ti standardi?

V predstavitev žetonov je vključenih več akterjev, ki imajo nabor posameznih standardov, ki so usklajeni z osnovnimi načeli Activate..

  • Aktivirajte platformo – Zavezani smo k preglednim kodeksom ravnanja, ki aktivno spodbujajo sodelovanje, inovacije in izobraževanje za globalno blockchain skupnost.

  • Zagon udeležencev – Uporabniki, ki nameravajo kupiti, zahtevati in pokazati aktivno uporabo svojih žetonov v decentraliziranem omrežju.

  • Zagon partnerjev – “Preverjena” decentralizirana omrežja, ki so navdušena nad udeležbo in želijo svoj izvorni žeton distribuirati, pošteno in odgovorno po zagonu omrežja.. 

Namen naših standardov za zagon žetonov je zagotoviti, da se usposobljena omrežja zaženejo in so dostopna na pregleden in pošten način. To bo pospešilo globalno sprejemanje verig blokov in izobraževalo udeležence jutrišnjega decentraliziranega gospodarstva.

Okvir 7.png

Aktivirajte standarde platforme

Partnerji za zagon morajo podpirati ekosistem Ethereum

Platforma Activate bo podpirala samo partnerje, ki gradijo mreže za pospeševanje razvoja ekosistema Ethereum.

Zagon partnerjev je treba skrbno pregledati

Preden podpre omrežnega partnerja, Activate izvede skrbni postopek, ki vključuje temeljito oceno zrelosti osnovne omrežne tehnologije, izkušnje osrednje razvojne skupine, zasnovo spodbudnega mehanizma, upravljanje omrežja in ugled protokolov v industriji..

Registracija je odprta za vse 

Za sodelovanje pri zagonu omrežja se lahko prijavijo vsi, ki uspešno preverijo svojo osebno izkaznico in izpolnijo vprašalnik za protokol.  

Žetone je treba distribuirati na pošten in enoten način

Vsi zagoni omrežij bodo vključevali enoten in pravičen pristop k distribuciji žetonov in določanju cen (kjer je to primerno) med udeleženci, ne glede na njihov status ali raven prispevka.. 

Vsak zagon omrežja mora vsebovati “dokazilo o uporabi”

Dokaz o uporabi je programljiv distribucijski mehanizem, ki zahteva, da vsi uporabniki, ki kupijo ali zahtevajo žetone prek storitve Activate, aktivno uporabljajo v glavnem omrežju v živo, preden jih lahko uporabijo za druge namene. Dokler ne bodo izpolnjene zahteve za dokaz o uporabi, morajo biti vsi žetoni „neprenosljivi“ ali „niso unovčljivi“.

Žetoni morajo biti “zaklenjeni do glavnega omrežja”

Po uspešnem zaključku omrežnega zagona žetoni ostanejo zaklenjeni, dokler v Mainnetu nimajo uporabnih funkcij.

Uvedba standardov za udeležence

Udeleženci zagona morajo dokončati preverjanje osebnih podatkov

Vsi udeleženci zagona bodo morali pred registracijo za zagon omrežja dokončati postopek preverjanja osebnega dokumenta. Postopek preverjanja osebnega dokumenta vključuje nalaganje osebnega dokumenta ali potnega lista ter nalaganje ali fotografiranje osebne fotografije (imenovane tudi “selfie”).

Udeleženci zagona morajo izpolniti specifično vajo za protokol

Udeleženci, ki imajo najboljši vpliv na decentralizirana omrežja, so tisti, ki razumejo namen protokola, kako se uporablja njegov žeton in ga nameravajo uporabiti v ta namen. Udeleženci lahko pričakujejo, da bo ta vadnica vključevala oceno namena in uporabnosti omrežja. 

Udeleženci zagona morajo uspešno izpolniti „dokazilo o uporabi“

Vsi udeleženci zagona morajo dokazati uporabo, tako da postanejo aktivni udeleženec v mreži, preden žetoni postanejo prenosljivi z prvotnega naslova za sodelovanje. Zahteve za dokazilo o uporabi se razlikujejo glede na zasnovo omrežja, ki jo imajo partnerji za zagon, vendar so namenjene uskladitvi spodbud med partnerji za zagon in udeleženci.

Uvedba partnerskih standardov

Omrežje mora biti oblikovano decentralizirano

Partnerji za lansiranje morajo graditi omrežja, ki so zasnovana tako, da so odprta, samozadostna in zasnovana tako, da postanejo “dovolj decentralizirana”. To vključuje gradnjo baze odprtokodne kode, ki bo odvisna od številnih strank za aktivno uporabo, razvoj, vzdrževanje in / ali upravljanje omrežja..

Spodbude omrežja morajo omogočiti trdno ekonomijo žetonov

Partnerji za lansiranje morajo imeti trdno ekonomsko spodbudno zasnovo, ki spodbuja sodelovanje, varnost omrežja in dolgoročno samozadostnost.

Zagon partnerjev mora prikazati najmanj uspešno omrežje

Potencialni lansirni partnerji morajo pokazati delujočo testno mrežo protokola z določeno stopnjo zunanje udeležbe (ne le tehnične knjige).

Zagon partnerjev mora sovpadati z lansiranjem žetonov z lansiranjem Mainnet

Partnerji za zagon morajo zagnati mainnet v razumnem roku po dogodku za zagon žetona (npr. 28 dni).

Zagon partnerja mora opraviti preverjanje preteklosti

Za aktiviranje so potrebna preverjanja preteklosti in poročila o slabih igralcih za vse partnerje na lansiranju, da se zagotovi nadaljnja skrbnost, ki presega tehnično oceno.

Partnerji za zagon morajo dokazati primerno uporabo izkupička 

Aktiviranje zahteva, kadar je to primerno, razumno uporabo izkupička, kar bi moralo izključevati razvojno financiranje, da se doseže popolnoma delujoča izdaja glavnega omrežja.

Zaključek

Verjamemo, da bo domače gospodarstvo v blockchainu koristilo trdnim standardom za zagon omrežja, zasnovanim za ustvarjanje pregledne, poštene in participativne porazdeljene prihodnosti..

Standardi za aktiviranje lansiranja se seveda lahko spremenijo, saj sodelujemo z regulatorji, podjetniki in svetovalci za nadaljnje napredovanje najboljših praks. Ko vstopamo v naslednje poglavje Network Launches, bi morali na industrijo vplivati ​​prilagodljivi standardi, namenjeni olajšanju bolj skladnih in kreativnih decentraliziranih lansiranj omrežij, ki zmanjšujejo ovire za sodelovanje. 

Upamo, da bodo obstoječi in prihodnji udeleženci ekosistema začeli sprejemati in razvijati te standarde ob zagonu decentraliziranega omrežja. 

Napisali Collin Myers, Mara Schmiedt in Ejaaz Ahamadeen

Opomba: Sodelovanje pri predstavitvi žetonov je urejeno s sodno zakonodajo in izključuje jurisdikcije, kjer je dražba in / ali trgovanje z ustreznimi žetoni prepovedana, omejena ali nepooblaščena v kakršni koli obliki..

Prijavite se in poiščite več informacij o našem prihodnjem zagonu omrežja na www.activate.codefi.network ali nas kontaktirajte neposredno na [e-pošta zaščitena]

Decentralizirana omrežja DeFiIndustry InsightNewsletterNaročite se na naše novice o najnovejših novicah Ethereum, rešitvah za podjetja, virih za razvijalce in še več.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map