18 Blockchain napovedi za leto 2018

blog 1NewsDevelopersEnterpriseBlockchain ExplainedDogodki in konferencePressGlasila

Contents

Naročite se na naše novice.

Email naslov

Spoštujemo vašo zasebnost

DomovBlogNovice

18 Blockchain napovedi za leto 2018

Drzne trditve o prihodnosti digitalne identitete, tokenizaciji, sprejemanju podjetij, soglasnih algoritmih in celotnem ekosistemu blockchain. Andrew Keys, 2. januar 2018, objavljeno 2. januarja 2018

ConsenSys 400 blockchain projekti, ki temeljijo na ethereum heroju

1. Bitcoin je generacija 0 tehnologije veriženja blokov … uvodno dejanje … prehodno zdravilo … prva izmenjava … MySpace.

Zahvaliti se ji moramo za njeno delo, saj nobena od naslednjih tehnologij ne bi bila na voljo brez Satoshi-jevega Bitcoina, vendar bomo šli še veliko, veliko dlje. Medtem ko je Satoshi zgradil strukturo baze podatkov z omrežjem enakovrednih računalnikov, kriptografsko tokenizacijo, algoritmi za oblikovanje konsenza in teoretično ekonomsko spodbudo igre, da bi ustvaril sredstvo za nezaupljivo digitalno shranjevanje in prenos vrednosti, “Digitalno zlato”Primer uporabe je samo en primer uporabe.

Bitcoin kot digitalna shramba vrednosti je najmanj zanimiva uporaba blockchaina … Tam sem rekel.

Veliko bolj zanimivi so programljiv denar, programljiv prenos sredstev in skupna poslovna logika, odporna proti nedovoljenim spremembam. Ljudje, vezani na Bitcoin, pogrešajo dejstvo, da se postavljamo na naslednjo generacijo svetovnega spleta.

Protokol Bitcoin je največji sodobni abakus na svetu; omogoča nam le premikanje kroglice (ali kovanca) z ene strani na drugo. Sposobnost tega narediti na globalnem substratu brez dovoljenj ni nepomembna. Vendar ne morem preveč poudariti omejenega obsega te začetne zasnove zaradi uporabe navideznega stroja, ki ni Turingov.

Tu je primer a Bitcoin skripta:

scriptPubKey: OP_DUP OP_HASH160 <pubKeyHash> OP_EQUALVERIFY OP_CHECKSIG scriptSig: <sig> <pubKey>Jezik kode: HTML, XML (xml)

Zgornji skript naj bi razložil inherentne omejitve skriptnega jezika Bitcoin. Ethereum je Bitcoin + vse ostalo, z visokokakovostnim programskim jezikom, ki spominja na Javascript.

Čeprav še vedno lahko shranjujemo in prenašamo vrednost (posamezen primer uporabe Bitcoinov), lahko svoje sporazume programiramo tudi z uporabo Ethereuma. Tu sta dva primera tipičnih dogovorov, ki jih je zdaj enostavno kodificirati z uporabo Ethereuma Trdnost programski jezik.


Posojilo

Pametna pogodba za posojilno pogodboPametna pogodba za posojilno pogodbo

Začetna javna ponudba ali množično financiranje

Pametna pogodba za množično financiranjePametna pogodba za množično financiranje

Naši dogovori se iz dokumentov Microsoft Word, ki so jih napisali odvetniki in jih priznajo notarji, spreminjajo v sporazume, vezane na kode, ki prenašajo sredstva, ki so naravno digitalna.

Ko je internet komoditiziral stroške komunikacije, Ethereum komoditizira naše stroške dogovora in zaupanja.

2. 2018 v blockchain letih je enakovredno letu 1994, ko je bil internet leta 1996 v razcvetu.

Intranets First

Podobno kot pri razvoju interneta, ki se je začel na zasebnih Intranetih, dovoljene verige blokov se bodo umaknili verigam blokov brez dovoljenj, ko bodo uspešno dosegli razširljivost in zasebnost.

Stack

Naslednja generacija interneta bo »kup«, ki ga bodo sestavljali: (1) decentraliziran sloj transakcij (najmočnejši med njimi je Ethereum); (2) decentraliziran sloj za shranjevanje datotek (IPFS in Roj so zgodnji voditelji); (3) decentralizirana plast sporočil (Matrica ali Šepetaj so močni kandidati); in (4) visoko zmogljiv računalniški vir (Golem je primer poskusa tega doseči).

Standardi

Kot je opazil Jeremy Millar ob ustanovitvi Enterprise Ethereum Alliance, blockchain tehnologijam bomo v letu 2018 izjemno pomagali s formalnimi postopki standardizacije, podobnimi tistim, ko se je Java razvila v Java 2 Enterprise Edition s standardizacijo baz podatkov in spletnih API-jev, ki bodo najpogosteje uporabljeni programski jezik na Zemlji.

Potrošniške aplikacije

Primeri zgodnje uporabe internetnih aplikacij potrošnikov v devetdesetih so bile igre na srečo, pornografija in igre.

Zanimivo je, da na Ethereumu opažamo vodilne igralce v istih žanrih Spankchain, Zabavni sejem, Poker kreposti, in Crypto Kitties potrošniške aplikacije na Ethereumu.

3. Ethereum bo še naprej največji ekosistem za razvijalce verig blokov v letu 2018.

Razvijalci, razvijalci, razvijalci, razvijalci, razvijalci… razumeš bistvo.

Običajno zmagajo ekosistemi z največ razvijalci. Ne vidim, kako se bodo pooblaščene verige blokov, ki nimajo kriptoekonomskih spodbud, kdaj postavile proti javnim ekosistemom brez dovoljenja.

Ethereum že ima uspešno skupnost razvijalcev. Tartuf, okvir za razvijalce pametnih pogodb vsebuje 250.000+ prenosov za razvijalce. Infura, ki ga lahko vidimo kot Akamai za Ethereum in IPFS, zdaj obravnava več kot 2 milijardi zahtev na dan in ga gladko prilagodimo na 4,5 milijarde zahtev na dan en dan v decembru. MetaMask, ki Ethereum brez težav pripelje do brskalnikov, ima več kot 500.000 aktivnih uporabnikov.

4. Blockchain bo posoda dobrega.

Ko se svet seznanja z družbenimi posledicami tehnologije veriženja blokov, bomo v letu 2018 videli povečanje humanitarnih aplikacij.

Leta 2017 videli smo Svetovni program za hrano zaposluje Ethereum za razdeljevanje 1,4 milijona kuponov za hrano 10.500 sirskim beguncem v Jordaniji. Namenjen je milijonu transakcij na dan. Ta inovativni program, imenovan “gradniki”, prikazuje, kako bo učinkovitost podatkovnih baz prinesla oprijemljive koristi najbolj ranljivim. Pozdravljam prizadevanja Svetovnega programa za hrano in verjamem, da je njegov uspeh znak za velike stvari, ki prihajajo.

5. Podjetja bodo umaknila kolesa za usposabljanje.

Ko verige blokov brez dovoljenj nadaljujejo s postopkom razširljivosti in nadgradnje zasebnosti, bodo pooblaščene verige verig še naprej izgubljale razvijalčevo miselnost in potencialno izgubljale svojo bazo strank, podobno kot so storitve AOL, Prodigy in Compuserve izgubile v internetu. Obstajajo ozki primeri uporabe za intranetne dovoljene verige blokov, tako kot SWIFT nikoli ni dotaknil interneta, ampak dolgi rep bo uporabljal protokole brez dovoljenja.

Intraneti so bili odlična vadbena kolesa, dokler ni bil internet vsesplošen. Ista pot se bo zgodila z dovoljenimi verigami blokov v letu 2018 in pozneje.

6. Proof of Stake spremeni konsenzno igro blockchain.

Na Silvestrovo ’17 je raziskovalna skupina Ethereum opustila testna alfa Casperja, poimenovan po Gnajbolj trden Hnajeje Ospoštovano SubTprotokol ree. Vse oči v prostoru verige blokov bodo opazovale prehod Ethereuma iz dokaza o delu v dokaz o vložku.

Soglasni algoritem za dokazovanje dela je ekonomski ukrep za odvračanje od napadov na zavrnitev storitve in drugih zlorab storitev, kot je neželena pošta na verigi blokov, tako da zahteva zahtevano delo od zahtevnika storitev, običajno z obdelavo zapletenih enačb na računalniku GPU ali ASIC.

V javnih verižnih verigah, kot je prihajajoča izvedba Casperja Ethereuma, je nabor validacijskih programov vsak stavil na bloke, za katere meni, da bodo verjetno potrjeni, teža glasov vsakega validacijskega igralca pa je odvisna od velikosti njegove vloge. Kazni se odmerijo slabim igralcem, ki na določeni globini stavijo na več blokov ali ki ne sodelujejo, ko naj bi.

Prednosti dokazovanja deleža vključujejo:

  • Sposobnost zmanjšanja velike porabe električne energije in stroškov strojne opreme za zaščito verige blokov. Ocenjuje se, da se bo poraba električne energije Bitcoin usmerila k enakovredni porabi države Danska do leta 2020.
  • Zaradi zmanjšane porabe energije izdajanje žetonov ni nujno nujno za listinjenje omrežja. Lahko pride do negativne neto izdaje, pri čemer žetoni dejansko izgorejo in s tem zmanjšajo ponudbo in povečajo vrednost na žeton.
  • 51% napadov postane eksponentno dražji, saj tvegate, na kar vložite. Vlad Zamfir pogosto pojasni, da “če sodelujete v neuspelem 51% napadu, bo PoS požgal vašo kmetijo ASIC”.

7. Token Fever – ne tako hitro na SAFT.

Ker se Zemlja še naprej zaveda prednosti naravnih digitalnih sredstev za vse (naravni viri, fiat, zlato, glasba, točke zvestobe, Vstopnice za koncert Madonne, programske opreme, nepremičnina, Registracija naprave IoT, zalog, elektroni, itd.) o globalnih razdeljenih knjigah bo potrebna uredba. Regulatorji bodo pooblaščeni za izdelavo specifikacij programske opreme za pametne pogodbe in razvoj testov, ki jih morajo opraviti skladna podjetja.

V zvezi z regulativnim postopkom za tokenizacijo sem hvaležen Marcu Santoriju, Juanu Batiz-Benetu in Jesseju Clayburghu, da so prvi korak pri samoregulaciji naredili skozi SAFT white paper, vendar nisem prepričan, da je dobronamerni SAFT primeren za večino tokenizacijskih projektov.

ConsenSys je začel projekt Brooklyn, da bi se podal na pot samoregulativnih najboljših praks in bistrih pravnih misli Cardozo Law, pravna ekipa ConsenSys pa je napisala odličen članek, ki podrobno opisuje omejitve SAFT.

Livarna žetonov bo prva platforma, ki bo omogočila lansiranje uporabnih žetonov brez uporabe SAFT – kar pomeni vsem (ne samo akreditiranim osebam na Sand Hill Rd.) bo lahko sodeloval in kupil žetone pri začetni prodaji, s čimer bo še naprej demokratiziral tvegani kapital.

Mislim, da se bo razprava o SAFT še naprej razvijala do leta 2018, da bi spodbudila najboljše prakse za tokenizacijo. Z veseljem pričakujem javno predstavitev najboljših praks tokenizacije ConsenSys v letu 2018.

8. Ekosistem blockchain bo izjemno povečal svoje izobraževalne vire.

“Izobraževanje je najmočnejše orožje, s katerim lahko spremenite svet.”

Nelson Mandela

Do nedavnega so bili tisti, ki so se učili, programski inženirji, v ’18 pa bodo prilagojeni izobraževalni programi za oblikovalce politik, odvetnike, vodje projektov, izvršne direktorje in MBA, da bodo razumeli posledice, ki jih ima ta tehnologija na njihovih področjih. Akademija ConsenSys je že veliko teh prizadevanj izvedla in v novem letu prihaja nekaj vznemirljivih pobud.

9. IRS in njihovi ustrezniki po vsem svetu bodo zahtevali svoj kilogram mesa.

“Nič ne moremo trditi, da je gotovo, razen smrti in davkov.”

Ben Franklin

V. Že obstaja precedens ZDA proti Coinbase Inc., et al. kjer je borza morala razkriti zgodovino trgovanja njihove uporabniške baze. Pričakujem podoben doseg kot druge borze. Programska oprema, kot je Balanc3 se uporablja za sledenje str&l digitalnega premoženja osebe ali podjetja ter zgodovine trgovanja. Plačajte svoje davke.

10. Ljudje bodo prevzeli nadzor nad svojo spletno identiteto.

Še naprej bomo videli naraščajoči trend, da ljudje, podjetja in stroji svojo identiteto upravljajo samostojno, ne pa tretji ponudnik storitev, kot je banka, Facebook ali drug ponudnik internetnih storitev..

Zanimivo je, da se bodo vlade vse bolj znašle kot dokazovalci teh samostojnih identitet, podobno kot Zug v Švici potrjuje uporabo identitete državljanov z uPort, vodilno rešitev za samostojno identiteto Ethereum.

11. Leta 2018 bodo vlade in regulativni organi pooblastili uporabo verige blokov za sledenje in sledenje premoženja z visoko vrednostjo.

“Stvari v dobavni verigi so res zapletene.”

Elon Musk

Podjetja in organizacije se bodo zavedale, da je prvič možno osnovno infrastrukturo za sledenje naložiti v javno verigo. To bo privedlo do zmanjšanja stroškov in regulativnega bremena ter zvečanja zvestobe kupcev. Ta dva trenda bosta postavila temelje za skupno infrastrukturo za sledenje in sledenje, ki jo podpira javna veriga.

Podjetja Major Fortune 50 že zahtevajo primere javne verige sledenja in sledenja, za katere uporabljajo Viant platformo za gradnjo njihovih rešitev.

12. Razvoj prava bo še naprej sekal računalništvo.

“Najprej bomo ubili vse odvetnike.”

Shakespeare

Jutrišnji odvetniki bodo morali razumeti temeljne prihodnje vidike računalništva toliko kot pravni precedens.

Uporaba OpenLaw, odvetniki lahko ustvarjajo, uvajajo in urejajo pravne sporazume naslednje generacije, ki se opirajo na Ethereum in IPFS. Tu so čudoviti primeri omejen nakup delnic, standardni dogovor o lastniškem kapitalu, in an Pogodba o nakupu žetona ERC20.

Enterprise Ethereum Alliance je ustanovili delovno skupino s številnimi vodilnimi odvetniškimi pisarnami in pravnimi šolami, da se zagotovi prilagoditev pravne industrije.

13. “Razvijalci odprtokodnih protokolov peer-to-peer prvič lahko svoj projekt ovrednotijo ​​na ravni protokola” – Olaf Carlson-Wee

Prvič bomo lahko spodbujali in monetizirali odprtokodna dela, za katera se bo zdelo, da dodamo ujemanje nitroglicerinu v kambrijski eksploziji novih paradigem tehnologije veriženja blokov. Z novimi tokeniziranimi projekti, kot so Bounties.Mreža in Gitcoin, v programsko inženirstvo dodajamo kriptoekonomsko plast.

14.. NAPAKE začelo: revizije pametnih pogodb bodo leta 2018 nujne.

Desetletja so programski inženirji ustvarjali kodo z napakami, kar je bilo nekoliko nepomembno, saj je programska oprema v prvi vrsti služila kot komunikacijski mehanizem. Ko preidemo na Internet vrednosti z digitalno tokeniziranimi sredstvi, lahko napake pomenijo potencialno izgubo kapitala. Ni nam treba ponovno plesati polka ali uživajte v DAO-Saster leta 2017 oziroma 2016, da se strinjajo, da so potrebne revizije varnosti pametnih pogodb.

Všeč superzvezdnicam Phil Daian in ConsenSys Diligence bosta postala junaka revizije varnosti pametnih pogodb in to bi lahko bila ena največjih tržnih niš / delovnih mest znotraj ekosistema blockchain.

15. Ne regulirajte samo blockchain-a. .Regulirajte skozi blockchain.

Leto 2018 bo leto G-to-C in G-to-G (vlada državljanom in vlada vladi) – zakoni, predpisi, pogodbe, zapisane v pametnih pogodbah, zaradi česar bo 100-krat cenejše in enostavnejše spoštovanje teh in 100-krat ceneje in lažje opravljati ustrezen nadzor, ne da bi vam bilo treba pozivati ​​osebne evidence in evidence podjetij.

16. Stablecoins prihajajo.

Stablecoins so osnova finančnih instrumentov za varovanje pred tveganjem in izvedenih finančnih instrumentov, ki bodo za to potrebni divji zahod industriji, da prestopi prepad do varnih in lažje uporabljenih finančnih produktov. Izdelovalec DAO, VariabL, in Basecoin poskušajo to iz zagonskega ekosistema, vendar mislim, da je to odličen prostor za poslovno bančništvo, ki zagotavlja vrednost, likvidnost in veljavnost ekosistema digitalnih sredstev.

Predvidevam, da bomo leta 2018 videli stabilno valuto, ki temelji na blockchainu, če jo bodo lahko dobili s skladnostjo. 17. Tangoing s Contango.

Potem ko sem bil priča prvim bitcoin terminskim izdelkom na reguliranih ameriških borzah, ki so poravnani z gotovino leta 2017, predvidevam, da se bo trg razvil v fizično poravnane ponudbe razbijanje blizu za manipulacijo s terminskimi pogodbami. Poleg tega bomo videli še druge izvedene finančne instrumente, kot je eter.

Te pogodbe o izvedenih finančnih instrumentih bodo zagotavljale krivulje terminskih cen, ki so potrebne za nastanek in razvoj digitalnih sredstev, s katerimi se trguje na borzi. 18. Skupna tržna omejitev digitalnih sredstev, ki temeljijo na verigah blokov, bo do 1. januarja 2019 presegla 2 bilijona ameriških dolarjev.

“Nov avto, kaviar, sanjarjenje s štirimi zvezdicami.”

Pink Floyd

Cena etra bo v letu 2018 presegla 2000 dolarjev. Eter bo še naprej prekašal bitcoin, skupna tržna kapica etra pa bo presegala ceno bitcoina v letu 2018. Težave z upravljanjem bitcoina, nepripravljenost za razvoj in izredno visoke provizije bi lahko privedle do njegove propada . Bitcoin Cash ima resno možnost, da zasenči Bitcoin. Tržna kapitalizacija Filecoina bo do leta 2023 presegla Bitcoin.

Kripto-zima bo, čeprav ne v ’18, saj je industrija spomladi svoje mladosti.

Zanimivi časi,

AK

Prosimo, sprejmite vse napovedi z rezervo. Niso finančno svetovanje ali nagovarjanje za finančne storitve. Oglejte si tudi njegovo prejšnjo 2016 in napovedi za leto 2017, da bi ugotovil, ali je njegov dosežek dober.

InfuraMetaMaskNewsletterNaročite se na naše novice o najnovejših novostih v Ethereumu, podjetniških rešitvah, virih za razvijalce in še več.Poročilo DeFi za Ethereum Q3 2020Prijavi

Poročilo DeFi za Ethereum Q3 2020

Poročilo DeFi o Ethereum Q2 2020Prijavi

Poročilo DeFi o Ethereum Q2 2020

Poročilo Ethereum 2 0 Staking EcosystemPrijavi

Eterično poročilo Ethereum 2.0

Popoln vodnik za poslovna omrežja BlockchainVodnik

Popoln vodnik za poslovna omrežja Blockchain

Kako zgraditi uspešen izdelek BlockchainSpletni seminar

Kako zgraditi uspešen izdelek Blockchain

Centralne banke in prihodnost denarjaBel papir

Centralne banke in prihodnost denarja

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map