Kako kupiti bitcoin u Australiji (ažurirano 2021.)

Pitate li se početnik kako za kupnju Bitcoina (BTC) u Australiji ali ne znate odakle početi? Ako je tako, ovaj vodič će vam pokazati koliko je zapravo kupnja Bitcoina jednostavna. Neke razmjene zahtijevaju Bitcoin novčanik prije nego što možete kupiti Bitcoin. Ako nemate novčanik, prije početka pročitajte naš vodič o najboljim hardverskim novčanicima za Bitcoin.

Najbolja razmjena za

Sve u svemu

swyftx Posjetite web stranicu

Najbolja razmjena za

Sigurnost

kovanica Posjetite web stranicu

Najbolja razmjena za

Mobilna aplikacija

coinjar Posjetite web stranicu

Najbolja razmjena za

Početnici

digitalni val Posjetite web stranicu

Kako kupiti bitcoin u Australiji

Ako želite kupiti Bitcoin, slijedite ove korake za početak:


Kako doći do bitcoina u Australiji

U Australiji postoji nekoliko načina na koje stanovnici mogu kupiti Bitcoin. Svaka metoda sastojat će se od različitih rizika i naknada koje se moraju uzeti u obzir prije bilo kakve transakcije ulaganja u Bitcoin s AUD.

Koristite razmjenu bitcoina

Bitcoin i kripto razmjene jesu internetska stranica ili aplikacije za trgovanje koje su dostupne pojedincima putem internetske veze. Te su platforme visoko regulirane i omogućuju korisnicima položite sredstva u AUD i pretvorite u Bitcoin.

swyftx

dobiti 10 USD besplatnog BITCOIN-a kada napravite i potvrdite račun

OCJENA

5/5

Nabavite 10 BTC dolara

Korištenje razmjene za kupnju Bitcoina zahtijevat će potvrdu osobnih podataka u skladu s australskim zakonima. Naše najbolje ocijenjene platforme za kupnju Bitcoina navedene su u nastavku. Da biste pogledali cijeli popis, pročitajte naš članak na najbolje razmjene kriptovaluta u Australiji.

Kupujte koristeći gotovinu u rukama

Zamijenite novac za Bitcoin s pouzdanim prijateljem ili članom obitelji koji je spreman kupiti i prodati Bitcoin. Prednost osobnog dobivanja Bitcoina je u tome što kupac ne treba stvoriti račun s razmjenom i potpunu provjeru identiteta. Međutim, dovršavanje i preporučivanje novčanika za mobitele ili prijenosnika koji se koristi za potvrdu uspješnog prijenosa Bitcoina može biti težak postupak.

Koristite Peer To Peer razmjenu

Peer to Peer (P2P) razmjene obično su se koristile prije nekoliko godina za kupnju Bitcoina prije nužde centraliziranih razmjena. Platforme poput Paxful povezuju voljne kupce i prodavače iz cijelog svijeta.

paxfull

Kako se ove usluge oslanjaju na povjerenje između kupca i prodavatelja, Paxful koristi uslugu escrow usluga kako bi se osiguralo da transakciju ispune obje strane. Web lokacija zadržava Bitcoin i pušta ga kupcu nakon što se potvrdi plaćanje za Bitcoin. P2P razmjene mogu se koristiti ako želite anonimno kupovati i prodavati Bitcoin, međutim naknade za trgovanje su veće.

Zamijenite darovnu karticu

Nekoliko burzi prihvaća široku paletu oblika plaćanja kao što su pretplaćene kartice, poklon kartice iTunesa, Amazona i mnogih drugih. Ovim se karticama može trgovati u razmjeni za digitalne valute poput Bitcoina. Burze poput Paxful prihvatit će Amazon poklon karticu za kupnju Bitcoina. Treba imati na umu da naknade mogu biti veće od tradicionalnih metoda.

Koristite Bitcoin bankomat

Bitcoin automati (ATM) nalaze se pretežno na istočnoj obali Australije u gradskim gradovima koji investitorima pružaju mogućnost da kupujte Bitcoin izravno s bankomata. Postupak je sličan korištenju bankomata za podizanje gotovine, a sve je veći broj bankomata koji se mogu pronaći pomoću usluge kao što je Coinatmradar.

Najbolji način za kupnju bitcoina

Poželjna metoda za dobivanje Bitcoina je koristite reguliranu i pouzdanu burzu koja nudi BTC i prihvaća AUD plaćanja. Evo nekoliko prednosti i nedostataka kupnje Bitcoina s razmjenom.

Pros

 • Australske burze moraju se pridržavati obveza izvješćivanja o AML / CTF-u koje provodi AUSTRAC
 • Kupujte / prodajte Bitcoin izravno s burze koristeći australske dolare
 • Podržava lokalne metode polaganja AUD kao što su POLi, PayID i BPAY
 • Lokalna služba za korisničku podršku s kojom je lakše stupiti u kontakt

Protiv

 • Prije kupnje morat ćete dostaviti identifikacijske dokumente za dokazivanje identiteta
 • Australske burze mogu imati nižu likvidnost u usporedbi s inozemnim burzama, što znači da namazi mogu biti veći
 • Inovativni proizvodi i usluge ponuđeni na globalnim burzama nisu dostupni na australskim burzama

Kako se koristi razmjena bitcoina

Najpopularnija i najsigurnija metoda za kupnju Bitcoina je korištenje regulirane i pouzdane burze kriptovaluta u Australiji za pretvaranje AUD u BTC. Evo detaljnog vodiča koji objašnjava kako kupiti Bitcoin koristeći Swyftx.

1. Otvorite račun s australskom bitcoin platformom

Posjetite web stranicu i kliknite "Prijavite se" gumb koji će voditi na stranicu za registraciju. Unesite svoju e-adresu, postavite lozinku, unesite svoje ime i telefonski broj. Klik "Pristani" na uvjete i hit "Napravi moj račun".

2. Potvrdite identitet & Aktivirajte 2FA

Idite na bočnu traku s lijeve strane i kliknite "Profil" onda pod svojim imenom idite na "Verifikacija". Pojavit će se mrežni obrazac za unos podataka, što traje nekoliko minuta. Nakon što dovršite sve korake za provjeru ID-a, aktivirajte dvofaktorsku provjeru autentičnosti koja dodaje još jedan sigurnosni sloj za zaštitu sredstava na računu. Idite na "Oko" stranicu i kliknite "Postavljanje MVP-a" i slijedite upute za instaliranje aplikacije Google Authenticator na pametni uređaj. Unesite token koji će se pojaviti nakon što ste skenirali QR kôd.

3. Depozit AUD

Sljedeći je korak klik na "Polog AUD" veza na lijevoj bočnoj traci. Ovdje ćete moći odabrati iznos australskih dolara koji želite položiti. Jednom kad ste na stranici za polog, svoj Swyftx račun možete financirati australskim dolarima (AUD) koristeći PayID (instant) ili BPAY (unutar istog radnog dana).

4. Kupite Bitcoin

Sada kada je vaš račun potvrđen i kada ste položili AUD, možete kupiti Bitcoin. Za početak kliknite "Trgovina" na lijevoj bočnoj traci. Ovo će otvoriti "Imovina" popis na kojem možete pretraživati ​​i odabrati Bitcoin. Odaberite koliko AUD želite potrošiti i kliknite "Instant kupnja". Bitcoin iznos bit će kupljen, prikazan u vašoj povijesti trgovine i pohranjen u Swyftx novčaniku.

Nisu sve burze kriptovaluta u Australiji iste.

USPOREDI 10 NAJBOLJIH RAZMJENA BITCOINA

Usporedite sada!

Na što treba paziti u razmjeni bitcoina

S toliko mogućnosti na raspolaganju, početnicima može biti težak zadatak znati koju platformu koristiti. Prije nego što započnete s kupnjom Bitcoina, evo nekoliko važnih napomena koje ćete uzeti u obzir kako biste pomogli u usporedbi razmjena.

 • Pouzdano i regulirano: Korištenje lokalne burze pametna je odluka prilikom kupnje ili prodaje Bitcoina. Platforme sa sjedištem u Australiji moraju se pridržavati strogih zakona i propisa koji uređuju industriju digitalnih valuta. Te su razmjene također stvorile reputaciju u lokalnoj zajednici kao pouzdana i sigurna mjesta za kupnju Bitcoina.
 • Za početnike & jednostavan za korištenje: Potražite razmjenu koja omogućuje brze i jednostavne AUD depozite i mobilnu aplikaciju za kupnju Bitcoina u bilo kojem trenutku ili na bilo kojem mjestu.
 • Načini pologa: Pronađite burzu koja nudi željene opcije depozita kao što su PayID, POLi, kupnje kreditne ili debitne kartice za kupnju Bitcoina. Ne nude sve burze iste načine plaćanja za polog AUD sredstava i imaju ograničenja na minimalni i maksimalni iznos koji se mogu položiti u 24 sata.
 • Podržane kriptovalute: Bitcoin je široko dostupan na velikoj većini platformi digitalnih valuta. Međutim, ako želite kupiti paket s drugim egzotičnim digitalnim sredstvima s Bitcoinom, provjerite je li platforma nudi parove za trgovanje.
 • Sigurnost novčanika: Rizik mrežnih prijevara, prijevara i krađa glavna je briga u blockchain zajednici, stoga je važno osigurati da razmjena uključuje sigurnosne značajke i ‘nalik banci’ kako bi se zaštitila sredstva koja su pohranjena na burzi. Uobičajene sigurnosne mjere uključuju pohranu hladnog novčanika, postupak povlačenja s više potpisa i dvofaktorsku autentifikaciju.
 • Naknade: Postoji nekoliko različitih naknada na koje morate paziti kada koristite kripto razmjenu, poput pologa AUD, podizanja gotovine ili kripto i trgovanja između imovine. Također, burze mogu naplatiti naknadu za širenje koja je često „skriveni trošak“ i nije u potpunosti otkrivena. U osnovi je to razlika između ponuđene i tražene cijene na tržištu.
 • Korisnička podrška: Istražite web stranicu kako biste saznali koje su metode komunikacije dostupne za podršku korisnicima kojima je potreban savjet za rješavanje problema ili pomoć na razmjeni. Također, neke će razmjene pružiti sveobuhvatna često postavljana pitanja i vodiče koji su korisni za početnike.
 • Recenzije: Pretražite recenzije mrežnih razmjena, komentare na forumima i postove na društvenim mrežama sjajan je način da vidite kakvo su iskustvo imali drugi ulagači i trgovci s platformom.

Kako platiti bitcoin

Jeste li znali da za posjedovanje imovine ne morate kupiti puni Bitcoin (BTC)? Fragment kriptovalute možete kupiti putem mjenjačnice. Iako se u početku može činiti zastrašujućim, kupnja i prodaja pomoću mjenjačnice je jednostavna. Evo uobičajenih načina za kupnju Bitcoina koji imaju svoje prednosti i nedostatke.

Kupite Bitcoin bankovnim prijenosom

Bitcoin možete kupiti putem bankovnog prijenosa (EFT) putem plaćanja NPP, PayID ili POLi koristeći reguliranu razmjenu kriptovaluta u Australiji. Ovi su transferi općenito besplatno i gotovo trenutno, obično u okviru istog posla dan ovisno o banci. Većina Australaca bit će upoznata s korištenjem mrežne bankovne doznake koristeći svoj mrežni bankovni račun.

Berze u Australiji koje prihvaćaju ove oblike bankovnih depozita kao mogućnost plaćanja uključuju Swyftx, Independent Reserve, Coinspot, CoinJar i Binance.

Slanje sredstava s inozemnog bankovnog računa obično će koristiti uslugu treće strane kao što je SWIFT za obradu međunarodne devizne doznake. Obrada SWIFT plaćanja traje dulje i može izazvati pozamašne naknade i konverziju deviza u usporedbi s korištenjem domaće bankovne doznake.

Kupite Bitcoin gotovinskim pologom

Razmjene poput CoinJar i Coinspot omogućuju korisnicima koji žele kupiti Bitcoin s gotovinskim pologom u Australiji. Postoji dodatna naknada od 1,5% do 2,5% da biste koristili ovu opciju u usporedbi s PayID-om i POLi-om. Uobičajena je zabluda da je plaćanje Bitcoina gotovinom anonimno. To nije istina (barem u Australiji) jer korisnici i dalje moraju osigurati potvrdu identiteta gotovinskim pologom putem mjenjačnice prema strogim propisima.

Postupak upotrebe gotovinskog pologa za kupnju BTC-a traje dulje jer će investitor trebati dobiti QR kôd s burze i odnijeti ga podržanoj kiosku za dovršetak plaćanja. Kupljeni Bitcoin obično se pošalje na nominiranu BTC adresu u roku od jednog dana.

Kupite Bitcoin kreditnom ili debitnom karticom

Australske banke trenutno ne dopuštaju klijentima kupujte Bitcoin kreditnom karticom. Alternativa korištenju kreditne kartice je bankovna kartica koju podržavaju određene australske banke i institucije. Preporučuje se da kod svog financijskog instituta ili izdavatelja kartice provjerite možete li BTC kupiti kreditnom ili / ili debitnom karticom.

Trgovci također mogu stvoriti račun na globalnim burzama kao što su CEX.IO, Coinbase, Binance i Changelly koje omogućuju kupnju Bitcoina i druge digitalne valute pomoću kreditne i štedne kartice. Bitcoin se tada može prebaciti u hardverski novčanik ili australsku burzu radi trgovine, pohrane ili prodaje natrag u AUD. Kupovina karticama siguran je i prikladan način za kupnju Bitcoina, iako u nekim slučajevima troškovi mogu iznositi i do 5% uz naknadu za trgovanje.

Kupujte Bitcoin PayPalom

PayPal je popularna vrsta plaćanja koja se koristi širom svijeta i posljednjih se godina intenzivno koristi za kupnju Bitcoina (BTC). eToro i Paxful jedna su od rijetkih svjetskih burzi koja još uvijek prihvaća PayPal kao način pologa. Ova opcija plaćanja ima poginuli iz milosti zbog storniranja i veće naknade.

Kupite Bitcoin s BPAY

Razmjene poput Digital Surge omogućuju korisnicima da polože AUD u internetski novčanik pomoću BPAY uplate za kupnju Bitcoina. Ova metoda je općenito sporije i može izazvati dodatne naknade.

Kupite Bitcoin s naknadnim plaćanjem

Afterpay je usluga u Australiji koja kupcima omogućuje kupnju predmeta i plaćanje kasnije. Prema našim najboljim saznanjima, trenutno postoje Ne kriptovaluta razmjene u Australiji koje podržavaju Afterpay kao sredstvo za kupnju BTC-a ili drugih digitalnih valuta.

Kupujte Bitcoin s kriptovalutom

Razmjene kriptovaluta i platforme za zamjenu kripto valuta omogućuju korisnicima pretvaranje altcoina kao što su Ethereum, Litecoin, Cardano i Tron u Bitcoin. Proces za investitore koji žele kupiti Bitcoin pomoću kriptovalute može se dovršiti u nekoliko koraka. Uključuje prijenos altcoina na burzu i prodaju za Bitcoin.

Popularne burze u Australiji za trgovanje bitcoinima su Binance i BTC tržišta. Prije upotrebe provjerite podržava li platforma digitalno sredstvo koje želite pretvoriti u Bitcoin i provjerite depozit, podižite i naknade za trgovanje.

Kupujte Bitcoin anonimno

Burze u Australiji koje prihvaćaju fiat valutu u zamjenu za sredstvo kriptovalute, poput Bitcoina, tražit će od vas da potvrdite svoj identitet dovršavanjem postupka provjere identiteta. To će uključivati ​​podnošenje osobne dokumentacije razmjeni na pregled i odobrenje. To je u skladu sa strogim propisima i zakonima. Ako kupujete Bitcoin bez traga, ako je poželjno, najbolji način je platite gotovinom osobno ili upotrijebite unaprijed plaćenu poklon karticu na peer-to-peer razmjeni.

Gdje čuvati bitcoin u Australiji

Ako ste kupili Bitcoin i trenutno ga pohranjujete na berzi kriptovaluta, tada je vlasništvo nad vašim Bitcoin ulaganjem u opasnosti od krađe i lažnih aktivnosti. Najsigurnije i najsigurnije mjesto za pohranu kupljenih bitcoina je povlačenje u hardverski novčanik kao što je Ledger Nano X i držite ga u svom posjedu.

Uređaji su mali kompaktni novčanici koji pohranjuju šifrirane privatne ključeve koji daju pristup Bitcoin-u. Pristup Bitcoinima može se povratiti ako se novčanik izgubi ili ukrade pomoću fraze za oporavak.

Brojne razmjene uključuju sigurne novčanike i internetske verzije trećih strana. Prema našem iskustvu, najsigurnija metoda protiv prijevara i krađe je zadržavanje kontrole nad privatnim ključevima pomoću uglednog hardverskog novčanika. Procijenili smo najbolje hardverske novčanike za Bitcoin i preporučujemo novčanike Nano Ledger i Tezor.

Povijest usvajanja bitcoina u Australiji

Bitcoin se sve više koristi kao način plaćanja u Australiji kako se blockchain povećava u usvajanju, ljudi postaju znatiželjni oko transakcija bez intervencije banke ili vlade i niskih naknada. Australci mogu kupiti sve dnevne predmete poput šalice kave, odjeće, pa čak i rezervirati odmor koristeći Bitcoin.

Glavne svjetske tvrtke vodeće su na putu prihvaćanja Bitcoina kao plaćanja za robu i usluge. Ako želite znati koje trgovine ili Bitcoin bankomati u vašoj blizini prihvaćaju BTC, posjetite FindBitcoinATM.

Često postavljana pitanja

Što je Bitcoin?

Bitcoin je decentralizirana digitalna valuta koja se može kupiti, prodati ili trgovati kao i svaka druga roba poput plemenitih metala. Jedinstven je jer se također može koristiti za kupnju robe i usluga poput hrane, automobila, kuće, što god želite. Bitcoin se razlikuje od tradicionalne ‘fiat’ valute poput američkih dolara jer se koristi peer-to-peer tehnologija do posluju bez središnjeg tijela ili banke.

Te su značajke ugrađene u sam bitcoin i pokreće ih blockchain što ga čini atraktivnim prijedlogom kao Vrijednošću bitcoina ne može manipulirati organizacija, vlada ili pojedinac. Korištenje Bitcoina kao načina plaćanja jeftinije je od kreditnih kartica za transakcije, s nula povrata novca i nula rizika od krađe identiteta.

Koja je bitcoin platforma najbolja?

Najbolja razmjena u Australiji za kupnju bitcoina po našem mišljenju je Swyftx. Platforma nudi nove i uzbudljive značajke koje Australcima olakšavaju brzo i jednostavno ulaganje u Bitcoin. Korisnici mogu kupiti Bitcoin putem bankovnog prijenosa uz proviziju za trgovanje od samo 0,6%. Za više informacija o najboljim bitcoin web lokacijama, pročitajte naš članak o najboljim berzama kripto valuta u Australiji prije nego što započnete trgovati.

Možete li prodati Bitcoin?

Ako želite prodati Bitcoin, najbolji način je trgovanje njime na australskoj kripto burzi za drugi novčić ili povratak u australske dolare. Proces kupnje i prodaje Bitcoina u Australiji sličan je, umjesto da na burzi odaberete gumb ‘kupi’, odaberite ‘prodaj’ i unesite iznos Bitcoina za konverziju.

Mogu li kupiti Bitcoin koristeći Commsec?

Internetska platforma za trgovanje dionicama i ulaganje Commsec ne dopušta australskim ulagačima da kupuju Bitcoin (BTC) pomoću web stranice ili aplikacije. Kupci Commonwealth banke morat će otvoriti račun s reguliranom razmjenom u Australiji i koristiti bankovni prijenos ili kupnju debitne kartice s AUD za dobivanje imovine Bitcoin.

Koja je najjeftinija razmjena bitcoina?

Jedna od najjeftinijih burzi za kupnju bitcoina u Australiji je Swyftx. Platforma nudi konkurentnu naknadu za trgovanje od 0,6% s rasponima od 0,2%. U usporedbi s drugim davateljima usluge Bitcoin, rasponi mogu iznositi čak 5,2% što ulazi u iznos vašeg pologa.

Da li se Bitcoin oporezuje u Australiji?

Bilo koji dobit kao rezultat trgovanja kriptovalutama i dalje treba oporezivati ​​prema pravilima o porezu na kapitalnu dobit (CGT). Za više informacija pročitajte naš vodič o porezu na kriptovalute u Australiji.

Je li rudarstvo bitcoina popularno u Australiji?

Rudarstvo bitcoina bio je popularan među određenim skupinama u Australiji postaju neprofitabilni tijekom medvjeđeg tržišta 2018. zbog skupih troškova električne energije.

Ostvarivanje povrata ulaganja u rudarstvu Bitcoina u Australiji je, prema tome, tanko i oslanja se na BTC cijenu kako bi se isplatilo uložiti. Rudarstvo Bitcoina popularnije je u zemljama poput Kine i Indije gdje su troškovi električne energije niži, a samim time i jeftiniji za kopanje bitcoina.

Zaključak

Da zaključimo naš članak o kupnji Bitcoina u Australiji, važno je da uz bilo koje financijsko ulaganje napravite vlastito istraživanje i dubinsku analizu na burzi prije nego što uplatite sredstva za početak kupnje Bitcoina. Također, ako nemate hardverski novčanik, predlažemo da pročitate naš pregled najboljih kripto hardverskih novčanika kako biste mogli zaštititi svoje kripto ulaganje.

Ako vam je ovaj članak bio koristan, slobodno ga podijelite sa svojom društvenom mrežom.

digitalni val

Još nekoliko povezanih članaka za čitanje:

 • Kako kupiti ethereum (ETH) u Australiji [za početnike]
 • 5 web stranica za demo trgovinu bitcoinima s virtualnim novcem
 • 6 najboljih mjesta za kupnju bitcoina u Velikoj Britaniji
 • 8 najboljih razmjena kriptovaluta na Novom Zelandu
 • Luno Review: Značajke, naknade & Više (cjelovit vodič)

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map