5 najboljih hardverskih novčanika za pohranu vašeg bitcoina (u 2021.)

naš izbor

Najbolji Bitcoin novčanik za

Popularnost

knjiga Posjetite web stranicu

Najbolji Bitcoin novčanik za

Sigurnost

trezor Posjetite web stranicu

Najbolji Bitcoin novčanik za

Niska cijena

Keepkey Posjetite web stranicu

Pohranjivanje kovanica bitcoina i kriptovaluta na burzi kao što su Coinbase, Binance i Bybit stavlja vlasništvo nad imovinom pod ozbiljan rizik. Statistički gledano, razmjene digitalnih valuta najgore su mjesto za zaštitu kriptokovanica.

U ovom ćemo vodiču procijeniti najbolje Bitcoin hardverske novčanike prema našem mišljenju na temelju važnih korisničkih značajki kao što su jednostavnost upotrebe, kompatibilnost, sigurnosne kopije i sigurnosne značajke te podržane kriptovalute.

Najbolje Bitcoin hardverske novčanice

Evo našeg popisa najboljih Bitcoin novčanika ili novčanika za kriptovalute:

Što je novčanik za Bitcoin / Cryptocurrency?

Novčanik Bitcoina ili kriptovaluta važan je korak ka tome da postanete vlasnik Bitcoina ili kripto imovine. Novčanik je u osnovi digitalna verzija bankovnog računa koja korisnicima omogućuje primanje, pohranu i slanje Bitcoina i kovanica ljudima. Služi kao točka povezivanja s blockchain mrežom.

Bitcoin novčanici pohranjuju i štite privatne ključeve ili tajne kodove koji su neophodni za slanje i primanje digitalnih sredstava pomoću uređaja. Novčanik za kriptovalute ne pohranjuje stvarne novčiće i tokene, već privatne ključeve koji mu daju pristup.

Sažeti, Bitcoin ili kripto novčanik je uređaj, mobilna aplikacija ili web stranica koja upravlja i štiti privatne ključeve na imovinu.

Zašto koristiti Bitcoin hardverski novčanik?

Bitcoin ili hardverski uređaj za kriptovalute vrsta je uređaja koji čuva privatne ključeve potrebne za legitimni pristup pohranjenoj digitalnoj imovini na novčaniku. Ti su uređaji namjenski napravljeni elektronički uređaji veličine USB sticka za osiguravanje kripto kovanica.

Hardverski novčanici mogu se povezati putem interneta kako bi se omogućio prijenos Bitcoina i altcoina s kripto burzi i platformi za trgovanje. Tada se može ukloniti izvan mreže radi sigurne zaštite podataka o kriptovalutama. To je kao da u novčaniku imate digitalni bankovni račun.

Dvije najpopularnije i najbolje hardverske novčanice za Bitcoin i kriptovalute na svijetu koje ćemo pokriti u ovom vodiču su:

Ozbiljni investitori i trgovci koji zahtijevaju najvišu razinu sigurnosti i uvjeravaju trebali bi koristiti hardverski novčanik. Kibernetski kriminalci mogu potencijalno ciljati privatne ključeve koji su pohranjeni na platformi za trgovanje kriptovalutama u hakanju razmjene.

Korištenje digitalnog hardverskog novčanika pruža zračnu komoru između uređaja povezanih s internetom i pohranjenog materijala. Čuvanje privatnih ključeva na kripto novčaniku osigurava da haker ne može doći do digitalne valute pohranjene na uređaju.

Ako se ukrade Bitcoin novčanik, većina uređaja sadrži nekoliko sigurnosnih mjera poput PIN-a koji otežava lokalni pristup uređaju. Vlasnici bitcoina koji kupe hardverski novčanik mogu stvoriti tajni sigurnosni kod ili frazu za oporavak. To je vrlo važno tijekom postavljanja uređaja, kao što to korisnici mogu oporaviti i dohvatiti pohranjene kovanice ako je bitcoin & hardverski novčanik za kriptovalute izgubljen je, ukraden ili oštećen.

Bitcoin & Usporedba kripto hardverskog novčanika

Pročitajte donju tablicu za brzu usporedbu najboljih Bitcoina & kripto hardverske novčanike.

Bitcoin & Recenzije kripto hardverskog novčanika

Procijenili smo i pregledali najbolje hardverske novčanike na tržištu. Budući da mnoge tvrtke i proizvođači razvijaju vlastite hardverske novčanike, važno je kupiti najsigurniji hardverski novčanik od pouzdane tvrtke. Bez daljnjega, evo naših najboljih izbora za najbolje Bitcoin i kripto novčanike.

Knjiga Nano X

Nano X najnoviji je brodski proizvod tvrtke Ledger objavljen 2019. godine koji nudi istinsku vrhunsku sigurnost. Postao je najsigurniji Bitcoin hardverski novčanik i prilagođen mobilnim uređajima u svijetu kriptovaluta. Ledger je jedna od najvećih i najpopularnijih tvrtki za hardverski novčanik za kriptovalute.

Ledger Nano X razbija novi teritorij fokusirajući se na mobilnost, posebno na Bluetooth dostupnost i ugrađenu bateriju.

knjiga nano x

Ledger Nano X ima elegantan i robustan dizajn s većim digitalnim zaslonom. Gumbi su povećani, što ga čini lakšim za upotrebu u usporedbi s prethodnim modelom.

Sadrži povećani kapacitet pohrane do 100 kripto valuta kao što su Bitcoin, Ethereum, Ripple, Bitcoin Cash, EOS, Litecoin, Cardano i mnogi drugi altcoini. Ledger X olakšava prijenos različitih kovanica s različitih burzi na jedan uređaj.

knjiga X

Izvrsna značajka Nano X modela je bluetooth povezivost. To omogućuje Nano X-u da se poveže s Android i Apple (iOS) telefonima i drugim pametnim uređajima pomoću aplikacije Ledger Live. Bežični su signali potpuno šifrirani od kraja do kraja kako bi se zaštitili od bilo kakvih sigurnosnih prijetnji.

Ono što odvaja ovaj kripto novčanik je koliko je lako prvo konfigurirati. Kao i kod ostalih novčanika, postavljanje može biti složen i naporan postupak za one koji nisu tehničari. Međutim, Nano X ima strmiju cijenu i možda nije idealan za prvi put ulagače u kriptovalute.

Ledger Nano S

Ledger Nano S prvi je neovisno certificirani hardverski novčanik razvijen za zaštitu kriptovaluta. Uvjerljivo je najpopularniji kripto novčanik na tržištu, a navodno je prodao 1,5 milijuna uređaja.

Model Ledger Nano S podržava preko 1000 kripto valuta kao što su:

 • Bitcoin
 • Ethereum
 • Litecoin
 • Mreškanje (XRP)
 • Binance lanac (BNB)
 • Crtica
 • Cardano (ADA)
 • EOS (EOS)
 • USDT
 • Tron
 • Monero (XMR)
 • Svi ERC 20 tokeni
 • USDC
 • BAT (osnovni znak pažnje)

knjiga knjige S model

Ledger Nano S odlikuje se vrhunskom sigurnošću putem sigurnosnog čipa iste vrste kao što se koristi u putovnicama. To je kao da u džepu imate bankovni sef za pohranu svojih omiljenih kriptovaluta.

Uređaj je dobro dizajniran s LED zaslonom i metalnim kućištem zbog čega se osjeća trajnije u ruci. Kao i većina hardverskih novčanika, uređaj je povezan putem USB-a i sadrži aplikaciju Ledger Live za interakciju s uređajem.

Softversko sučelje može se koristiti za prikaz stanja na računu i obavljanje transakcija. Softverska aplikacija je intuitivna, jednostavna za upotrebu i savršena za početnike. Sve u svemu, Ledger Nano S savršen je izbor za početnike i uključuje sve sigurnosne značajke za zaštitu vaše kripto imovine po atraktivnoj cijeni.

Trezor T

Trezor T je kripto hardverski novčanik druge generacije tvrtke Satoshi Labs. Satoshi Labs razvijaju hardverske novčanike za kriptovalute od 2011. godine i ugledna su i pouzdana tvrtka. To je jedno od najpopularnijih rješenja za hladnjače do danas i često u usporedbi s Ledger novčanicima.

Novčanik Trezor T radi s više valuta i kao upravitelj lozinki, dvofaktorski uređaj za provjeru autentičnosti i druge korisne značajke. Jedna od prednosti Trezora T je digitalni zaslon osjetljiv na dodir koji uklanja potrebu za malim fizičkim tipkama.

trezor t

Sve radnje koje zahtijevaju unos povjerljivih podataka obavljaju se isključivo na zaslonu uređaja. Možete biti sigurni da nitko neće vidjeti vaš PIN ili vaše sjeme za oporavak.

Trezor model T pomiče granice tehnologije i zasnovan je na principu nula povjerenja. To znači da se bilo koji dio sigurnog sustava u nekom trenutku može ugroziti. To znači da će, ako je bilo koji dio vašeg hardverskog novčanika ugrožen, vaše kriptovalute ostati potpuno sigurne.

Trezor Jedan

Trezor One pokrenut je u kolovozu 2014. godine i bio je prvi Bitcoin hardverski novčanik koji je pružio sigurno hladnjače s fleksibilnošću za transport i udobnost poput vrućeg novčanika.

Tvrtka koja je osnovala proizvod Trezor, Satoshi laboratoriji je pionir u bitcoin industriji. Uređaj sadrži dodatne sigurnosne mjere poput PIN kodova i zaporki koje ovaj hardverski novčanik čine sigurnim izborom za zaštitu vaših kovanica kriptovaluta.

Trezor podržava preko 600 kripto valuta kao što su:

 • BTC – Bitcoin
 • ETH / ETC – Ethereum / Ethereum Classic
 • NMC – Namecoin
 • LTC – Litecoin
 • DOGE – Dogecoin
 • ZEC – Zcash
 • Crtica – Crtica

trezor jedan

Uređaj se isporučuje u malom faktoru oblika koji olakšava nošenje u džepu. Pogodnost Trezora One omogućuje vam jednostavno trošenje Bitcoina u pokretu. Sve što trebate je povezati svoj Trezor One s bilo kojim računalom i to je to!

Cijena Trezor One pristupačna je i vrlo jednostavno vrlo dobar hardverski novčanik za sve vrste ulagača kriptovaluta.

Drži ključ

The KeepKey novčanik objavljen je 2015. godine, a kasnije ga je otkupio Shapeshift. Uređaj je lijepo dizajniran, a robusne konstrukcije ima velik zaslon. Uređaj je poprilično veći od Ledger Nano X-a, a također i Trezora T.

Uređaj je jednostavan za upotrebu i ima pristupačnu cijenu. Kripto korisnici koji traže kombinaciju vrijednosti i sigurnosti prilikom upravljanja novčanikom s kriptovalutom trebali bi razmotriti KeepKey.

novčanik s ključem

Novčanik Keep Key nudi slične sigurnosne značajke kao novčanik Ledger i Trezor, ali ne podržava toliko kriptovaluta.

Idealan je novčanik ako posjedujete više kripto valuta ili želite izgraditi portfelj digitalne imovine. Keep Key možda nema veliku reputaciju u odnosu na Ledger i Trezor. Međutim, jednostavno je i jednostavno dizajnirati uređaj koji je pristupačan.

Ostali Bitcoin & Novčanici s kriptovalutama

Različite vrste novčanika koji nude različite funkcije s različitim stupnjem sigurnosti, značajkama i cijenom. Evo pregleda svake vrste novčanika.

Novčanici za kriptovalute na radnoj površini

Desktop novčanici klijent je koji se može preuzeti u obliku stolne aplikacije. Sučelje omogućuje izravnu vezu s vašom kriptovalutom. Stolni novčanici mogu biti ranjivi na hakere koji koriste zlonamjerni softver, zapisnike ključeva i društveni inženjering (npr. Krađa identiteta) kako bi lako dobili pristup i ugrozili novčanik. Preporuča se upotreba uglednih stolnih novčanika poput Izlazak i Lumi novčanik.

Lumi novčanik je intuitivna aplikacija otvorenog koda pogodna za početnike i napredne korisnike. Lumi je novčanik koji nije skrbnički, što znači da novčanik ne pohranjuje privatne ključeve korisnika i mnemotehničke fraze. Novčanik podržava tisuće tokena i popularne imovine kao što su BTC, ETH i jedan od rijetkih novčanika koji podržava EOS tokene. Popularni DeFi tokeni mogu se integrirati u Lumi novčanik. Sučelje je dizajnirano tako da korisnicima omogućuje postavljanje različitih opcija upravljanja novčanikom i odabir željenih postavki.

Mobilni kriptovalutni novčanici

Slično novčanicima za stolna računala, upotreba mobilnog novčanika kao što je Micelij i Vjerujte novčaniku dolazi s vlastitim rizikom jer su privatni ključevi pohranjeni na uređaju. Iako imaju faktor jednostavnosti upotrebe i praktičnosti, pametni se telefoni lako mogu izgubiti, ukrasti ili ugroziti. Većina korisnika pametnih telefona o sigurnosti telefona ne razmišlja na isti način kao što bi to učinili za računalo.

Internet novčanici za kriptovalute

Dostupni putem Interneta, internetski novčanici poput Blockchain pohranite svoje kripto transakcije na mreži koje se hostiraju na poslužiteljima izvan vaše kontrole. Iako mogu koristiti šifriranje, ranjivi su na hakiranje.

Sve alternativne (i jeftinije) metode zaštite Bitcoina imaju svojstvene rizike i ranjivosti. Svako ulaganje treba čuvati na sigurnom, a najbolji način da svoj Bitcoin zaštitite jest korištenje hardverskog novčanika.

Novčanici za kriptovalutu od papira

Vjerojatno najniži oblik zaštite, ovaj papirnati novčanik sastoji se od spremanja javnih i privatnih ključeva na papir (ili sličan), a zatim ga čuva na sigurnom mjestu kao što je obiteljski sef. Ova metoda pohrane vašeg Bitcoina izuzetno je osjetljiva na oštećenja, gubljenje, poderanje, izblijedjelost ili slučajno izbacivanje.

Zaključak

Zbog ograničene ponude Bitcoina, digitalna imovina i druge kriptovalute povećale su popularnost posljednjih godina. Investitori traže sigurne i sigurne načine za pohranu Bitcoina. Jedna od najboljih metoda za zaštitu Bitcoina je upotreba hardverskog novčanika.

U konačnici, svaki je investitor odgovoran za sigurnost digitalne imovine i nadam se da je ovaj vodič o najboljim hardverskim novčanicima za Bitcoin i kriptovalute bio koristan.

Sviđa vam se ovaj post? Ne zaboravite ga podijeliti!

Ako postoje i drugi kripto hardverski novčanici koje želite da pregledamo, ostavite nam komentar.

Također, evo nekoliko drugih ručno odabranih članaka koje ćete sljedeće pročitati:

 • WazirX pregled: Bitcoin, trgovanje & Naknade
 • Kako kupiti ethereum (ETH) u Australiji [za početnike]
 • Plus500 pregled: Trgovanje kripto CFD-ovima, značajke & Naknade
 • 4 najbolja mjesta za ulaganje Tezos (XTZ) & Zaradite nagrade
 • 5 web stranica za demo trgovinu bitcoinima s virtualnim novcem
Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map